Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af SotD
Hvis det er korrekt, at man har svejst dørene sammen for at undgå folk kommer ud, er det jo ret nemt at inddæmme.
Silkeborg IF
Skrevet af Svoger
Corona har knækket KimTell.

Apropos dit indlæg om millennials, var mit indtryk i Bilka i Greve i går, at det mest af alt var min aldersgruppe og op (+30). Selvom det vist er fra 80erne og frem, tror jeg, at der var en del, som ikke falder under millennial-gruppen.
Hvis man i øvrigt skulle komme med en betragtning om kundekredsen, var det at op imod halvdelen vel havde en eller anden udenlandsk baggrund. Jeg afventer stadig, hvornår Søren Espersens pressefolk opdager det, og laver et indspark om hvordan indvandrerne hamstrer alt maden, så de gamle ikke kan få noget. Som Kim selvfølgelig kan skrive noget om i politik-tråden.
At baggrunden så var en lind blanding af Mellemøsten, Østeuropa og Asien, skal de nok finde en vej udenom.

Den lokale SuperBrugsen havde i øvrigt stadig rigeligt bleer. Der var dog udsolgt af gær og makrel i tomat.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Slettet(562140202803)
Lige Kina, er vel dog så moderne efterhånden, at det ikke går helt bananas.

Så, ja, folk bliver spærret inde, trukket med på sygehus, corona eller ej, hvis de har lidt feber derhjemme, og borgerjournalister arresteret, men i den større sammenhæng, større logik, så er det jo det nødvendige.

Ikke nødvendigvis det bedste af alle verdener, blot den samlede menneskelige reaktion.


Og disse sygdomme kommer jo ikke af sig selv, det er altid en balance, et skøn på vægtskålen.

Apropos alkohol, kunne man jo også forbyde dét, forbyde rygning, sænke hastighedsgrænsen... alle ting, der indskrænker den personlige frihed, men som sikkert ville redde liv.

Så disse infektioner, pandemier, lever ikke fuldstændigt ukontrolleret... i dyr, ja, i mennesker, nej.

Anyways.


Jeg købte en smule ekstra i går, ikke mere end 3 ting, der kunne være i en pose. Var der brug for det? Nok ikke. Jeg gider bare ikke rende hele byen rundt eller rende i butikker igen og igen for at se om de har fået varer. Men som sagt, har jeg også kun mig selv at tænke på. Så jeg skal nok overleve et par måneder, atomvinter eller ej.

Men jeg kan godt forstå at børnefamilier osv. ikke gider at tage en ekstra "byrde" på dem selv, for at andre ikke skal mangle. Det er selvisk af helvedes til, men sådan er det bare.

Jeg har også nogle nevøer, som nu får fri fra børnehave, der regner jeg da med at blive hidkaldt, nu én af forældrene har fået fri. Men jeg går på ingen måde i panik - og jeg tror heller ikke de har brug for at hamstre.

Forskellen fra den her epidemi/pandemi og de andre, er vel bare at den her smitter af H til og folk allerede har spredt den til hele verden.

Så alle samfund er nødt til at følge Kina-modellen, i en eller anden grad.
Så forskellen på kontrol / ikke-kontrol, er jo det afgørende. Ikke så meget andet.
Skrevet af repos
Mon Pinkie har et eller andet link til en tegning, der kan sætte tingene i rette perspektiv?
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Slettet(562119200410)
Helt seriøst. Da jeg vågnede i dag, var jeg faktisk i tvivl om alt det der skete i går var en drøm eller ej. Alt virker bare så surrealistisk lige nu. For en måned siden havde jeg ikke forestillet mig at vi stod i den her situation.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Vi skal vist ikke sige noget, regeringen har lige indført at sundhedspersonale må gå ind i privat bolig Uden kendelse men blot på formodning og få beboer tvangsindlagt.

Udsolgt af gær og dåse makrel, allerede der ved man det er de første der ryger i svinget. Det ligner ikke just de skarpeste knive i skuffen.
Skrevet af Slettet(562140202803)
I øvrigt, vi kan vel godt gøre grine med hinanden, men der er vel ikke nogen, der forventer at nogen af os rigtigt ændrer holdning.

Det er meget stereotypisk, men det er vel også sådan, det er.

Man diskuterer, bliver klogere - ændrer man holdning? Nok ikke - men sådan er det :).
Skrevet af repos
Åh, mon ikke den del trods alt har revideret deres holdning. Jeg støder i hvert fald ikke så ofte på holdningen, om at det blot er en mild influenza, og folk skaber sig unødigt.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Bosse1983
Så alle samfund er nødt til at følge Kina-modellen, i en eller anden grad.
Så forskellen på kontrol / ikke-kontrol, er jo det afgørende. Ikke så meget andet.


Hvad er Kina-modellen?

Det som er foregået i Kina er jo omtrent som det man så med Chernobyl. Et regime baseret på frygt, hvilket sikrer at ting ikke bliver rapporteret korrekt og/eller for sent, fordi ansvarshavende ikke skal have røven i klaskehøjde. Når man så mobiliserer er det ved at internere, censurere og underrapportere. Hvor det "endte godt", alt taget i betragtning, med Chernobyl, har atomskyen fra denne katastrofe spredt sig over hele kloden og lagt hele regioner ned.

Det man ser i Danmark har jo absolut INTET med Kina at gøre. Man rapportere tydeligt og påbud meldes til alle. Jeg er ikke vildt begejstret for at man kan gå ind i huse og andet uden kendelse, men her er trods alt tale om midlertidig, provisorisk lovgivning.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Acebone
Vi er bare det første land udenfor Italien der lukker helt ned.

Burde vi ikke snarere sammenligne os med Sverige og Tyskland, Norge og Finland etc.

Virker bare mere som om hun tænker på sit eget image.


Njaa, det er nu ikke helt rigtigt. Tjekkiet og Polen var ude med lignende tiltag ca. et døgn før os.

Og så skal nogen jo altså være first movers. Vi kan jo ikke stå hele Norden og stirre på hinanden, mens sundhedsvæsenet kollapser.

Det var forhåbentlig rettidig omhu. De andre følger nok trop snarest.
Midtjylland!
Skrevet af Bosse1983
Vietnam var hurtigt ude med tilsvarende midler, samt øget grænsekontrol. De kører så med langt strammere rgeler for karentæne også. Det lader til at virke for dem.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af MadsThomsen
@ Steve

Vi er bare det første land udenfor Italien der lukker helt ned.

Burde vi ikke snarere sammenligne os med Sverige og Tyskland, Norge og Finland etc.


Både Polen og Tjekkiet lukkede ned ved væsentlig færre smittede - og tidligere end os så det er ikke rigtigt. Derudover er der ikke mange af lande du nævner, det giver mening for os at sammenligne med. Vi har over 10 gange så mange tilfælde som Finland, over dobbelt så mange som Sverige, og over fire gange så mange som tyskerne. Vi har dog færre end normændene (cirka 20 % færre). Derudover er der jo så et kæmpe skyggetal, hvor man slet ikke er klar over hvor stort problemet egentlig er. Det er måske et stort skridt man har valgt at træffe, og måske viser det sig også at være for stort et skridt - men man kan jo se på Italien hvad der sker, hvis man ikke griber ind tidligt.

Jeg begriber ikke at nogen stadig insisterer på den her mere chill tilgang til det. Da denne uge startede havde vi hvad? 15 bekræftede tilfælde? Vi runder jo de 1000 inden ugen er omme, og det er bare dem man kender til. Så kan man altid sige "jeg har læst på facebook at det ikke er farligt!" osv. Men det er lidt sært når folk på nettet føler de er klogere end lægerne, patientstyrelsen og WHO´s eksperter. Jeg tænker de har styr på det.
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af Bishop
Jeg håber og tror at Norge følger i Danmarks spor. Lige PT er der i hvert fald en masse kommuner heroppe der på eget initiativ har vagt at lukke videregående skoler. Og Oslo kommune har også allerede gjort samme tiltag som Danmark.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af CPH-Hotspur
Aah, tyskerne har stadig over 3x så mange smittede som os, af dem de har opdaget. Det er desuden et stort land med væsentlig større regionale forskelle, så det kunne tænkes, at der er et større skyggetal end i Danmark.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Det vil klart være en fordel med en koordineret nedlukning. På sigt nytter det næppe meget, at enkelte lande lukker ned, men virus kan sprede sig mere eller mindre uhindret i andre lande. Så er det bel bare et spørgsmål om tid, før den vender tilbage.

Dette burde koordineres på EU-plan, så landende samarbejde om at få slået denne virus ned. Jeg ved godt, at EU er inde over - men det bør være mere og hurtigere.

Til efteråret, når virussen forventeligt kommer tilbage med fornyet styrke, ligger der forhåbentlig en klar og koordineret plan inden for EU.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af TheUnitedWay
Det er selvfølgelig nemt at sige nu, men hvorfor hulen lukkede man ikke som det første ned for flyvninger til og fra Kina i hele EU? Reaktionen har været meget langsom og fodslæbende.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Bosse1983
@Bishop

Erna har smidt det over på regionerne, men ser vel nok at det skal være koordineret. Der er pressekonference kl. 14:00, så jeg håber du har lokumspapir, gær og makrel i tomat. Universiteterne, også det jeg arbejder på, lukkede jo i stilfærdighed i går.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(562140202803)
Bosse, ja, jeg gider ikke uddybe alting for meget. Jo mere jeg skriver, jo mere forvrøvlet lyder det bare ;).

Så jeg vil gøre det kort: i Asien etc., er man vant til disse epidemiske udbrud. Sydkorea og Kina er to forskellige lande. Begge med millionbyer.

Vi er i Europa ikke så vant til den slags hårdhændede metoder. Og Kina og Sydkorea er selvfølgelig to helt forskellige lande med to modsatrettede orienteringer udadtil.

Men i en krisesituation, så er disse asiatiske lande mere vant til at beslutninger på borgernes vegne.

Så, med "Kina-modellen", var det bare en kort, meget upræcis formulering af den tyranniske kontrol som der må og skal være i en krisesituation. Specielt rettet mod disse udbrud af sygdomme, f.eks. SARS.

Det har ikke noget specifikt med Kina at gøre, andet end at disse slags sygdomme plejer at opstå dér og plejer at blive lukket ned igen dér.

Der er jo ikke nogen kinesere, der er skyld i det.
Men de er mere vant til hårdhændede metoder.

Jeg er da sikker på, at regeringen i Danmark kigger mod de lande, Kina, Sydkorea, Italien, for at se, hvordan det her skal håndteres. Og der ikke rigtigt andre muligheder end at sætte "loven" til side - få løst problemet på en konkret og praktisk måde - og så kan samfundet/folket frigives igen.

Ikke at man kan sammenligne et parcelhuskvarter i Danmark med et fiskemarked i Wuhan - men loven er nødvendigvis, delvist, nedprioriteret ifht. en konkret løsning på problemet.
Skrevet af Bishop
@Bosse
Jeg har 40 liter hjemmebrygg, ellers ingen hamstring, vi handler normalt på ugebasis og fik leveret en sending igår.

Og nu kom det netop ud at alle skoler og børnehaver bliver lukket. Både konen og Jeg har allerede etableret hjemmekontor, så vi får det nok til det hele.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af jomic...
Svoger,

Yes. Kunne have være mere klar i spyttet. Som Bosse forstår jeg bleer og nyfødte, men ikke saftevand, blommejuice og 20x20pak toiletpapir.
annonce
0