Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
Bosse1983

Nu er det vel ret beset ikke én patient som har smittet alle, men en patient som har smittet 2-3 personer, som så smitter et antal personer videre.


Korrekt og så at man, tilsyneladende, kan blive testet negativ for Covid-19 og så alligevel smitte. Om det var nogle defekte tests ved jeg ikke, men det kostede ihvertfald ca. 30 corona-tilfælde på sygehuset i Holstebro og ved ikke om de evt. har givet den videre til familie m.m.

Det viser ihvertfald hvor svær den virus er at styre.
Skrevet af Duck
Det kan umuligt være nyt for dig, at ingen af de nuværende test er 100% sikre? Det kan smutte det skidt. Falsk negativ og falsk positiv og alt det jazz.


Med den meget ambitiøse plan om at udføre 42000 test om dagen og køre på med offensiv kontaktsporing og isolering af smittede, har vi endelig kappet båndene til tabertilgangen, hvor man bare lader virus sprede sig, fordi vi alligevel ligeså godt bare kan give op på forhånd. Vi skal "bare" finde det rigtige tempo at danse i, så burde det være muligt at begrænse Ronas spredning og samtidigt holde R0 under 1, mens samfundet kommer op i tempo igen.

Måske er jeg jubeloptimist, men jeg tror virkelig på det. Jeg får kriller af de lande (Sverige), hvor man bare giver op og lader folk dø, fordi sådan er det jo eller noget? Bvadr.
Skrevet af Mr. Pink
"Du kan bilde mig ind, at dit klasselokale er et hotspot for udbredelsen af idioti, Pink. Heldigvis er det ikke så smitsomt, så skal vi ikke spare de ressourcer.

Bizar timing og endnu mere blæst sammenligning. Tillykke, Pink. Du overgår dig selv. Det er som at se Trump, som prøver at være first mover på en mirakelkur. Fuldstændig afkoblet fra virkeligheden."

Flot og kreativt personangreb igen, Bosse.

Bizar timing? Gør det ondt, når nogen holder et spejl op foran dit flotte, flotte ansigt?
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Narildsen
Mener du, helt seriøst, at Bosses eksempel er sammenligneligt med når du generaliserer på baggrund af oplevelser på din skole?

Skrevet af clausp
Antallet af indlagte stiger for første gang i flere uger. Forhåbentlig er det en anomali og ikke et udtryk for, at folk har været nogle klunker siden påsken, for så kan det være starten på en ny stigning.

Journalisten har gjort et elendigt stykke arbejde ved blot at kigge på grafen for antallet af indlagte og kommentere på denne. Antallet af indlagte en given dag er som bekendt summen af indlagte dagen før plus nyindlagte minus udskrevne.

Man kan se at der er en tendens til at folk bliver udskrevet om fredagen, og at der sandsynligvis ikke rigtig bliver udskrevet nogen lørdag og søndag.

Man kan også se på grafen for nyindllæggelser, at det der ikke er en stigende tendens:
https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Overvågningsdata/Data-2704/epicurve_newly_inpatient.ashx?h=600&la=da&w=1000&hash=B22F1E59FB1A4D2F265A099C39883F142E21D722
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af CPH-Hotspur
Journalisten har gjort et elendigt stykke arbejde ved blot at kigge på grafen for antallet af indlagte og kommentere på denne. Antallet af indlagte en given dag er som bekendt summen af indlagte dagen før plus nyindlagte minus udskrevne.

Man kan se at der er en tendens til at folk bliver udskrevet om fredagen, og at der sandsynligvis ikke rigtig bliver udskrevet nogen lørdag og søndag.

Man kan også se på grafen for nyindllæggelser, at det der ikke er en stigende tendens:

https://m.youtube.com/watch?v=HPL8wYFOGGw

Takker!
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af jensmoch
Journalisten har gjort et elendigt stykke arbejde


Det er vist efterhånden mere reglen end undtagelsen. Hold fast hvor er den danske journaliststand blevet udstillet de sidste par måneder.
Skrevet af clausp
Mht. corona-tilstanden i Vendsyssel, så er det vel ikke utænkeligt at de fleste derfra tager til Norge for at stå på ski i stedet for Østrig.

På det anekdotiske plan, kan jeg fortælle at det meste af min svigerfamilie bor i Vendsyssel og de lader ikke til at tage det seriøst.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Frakørsel 1
Af en eller anden grund er samlet antal indlagte opdateret med data helt frem til og med 27 april, mens antal nyindlagte kun er opdateret til og med 26 april. Sådan sker opdateringen tilsyneladende altid, og sammenligning af de to oversigters seneste dag ser derfor mærkelig ud. Jeg troede at det var samme datasæt som de to oversigter bygger på, og at sst derfor kunne opdatere begge oversigter for samme perioder, men altså tilsyneladende ikke.

https://www.sst.dk/da/corona/tal-og-overvaagning
Brønshøj Boldklub
Skrevet af Forhammeren
Man kan undre sig over den slack der er i navnlig Sverige.
Tallene fra weekenden kommer sådan lidt efter lidt i ugens løb som om der er en eller anden der lige skulle hente børn og så lå det på skrivebordet.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Sten_H
Frakørsel 1:

Skulle jeg komme med et kvalificeret bud på hvorfor det er sådan, så tror jeg det skyldes at indlæggelser sker fordelt over hele døgnet, mens at udskrivelser sikkert sker en gang dagligt. SST kommer med deres tal kl. 14 så hvis hospitalerne laver dagens udskrivelser før det, kan de komme med i statistiken.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Frakørsel 1
Sten_H:

Okay, jeg er med, tror jeg; så antal indlagte er et snapshot taget cirka kl 14 for samme dag tallet rapporteres, mens man naturligvis endnu ikke kender antal nyindsatte for dagen på dette tidspunkt - det giver mening!
Brønshøj Boldklub
Skrevet af Barbuti
https://www.berlingske.dk/samfund/fik-coronaboede-for-at-vente-paa-havnebussen-paa-islands-brygge-politiet

Så stopper det!!

Man er enten helt utroligt afstumpet eller har en rådden chef, hvis man som håndhæver af loven giver folk bøder for at vente på offentlig transport. Den burde gå med en "vent på havnebussen udenfor den forbudte zone næste gang" og så videre.

Jøsses.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Sten_H
Der blev testet lige over 11000 personer i går for Covid-19, og det gav 153 positive tests.

Bruger man de tal og ganger op til Danmarks befolkning får man ca. 80.000 smittede
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af tobi
Hvorfor i alverden skulle man dog gøre det??

Jeg antager ikke, at man har testet 11000 tilfældige, men 11000, der har en eller anden form for symptomer...
Skrevet af midtmidt
Det kan meget vel værre korrekt med de ca 80000 smittede, dog må man formode at der trods alt er en overrepræsentation af smittede i den gruppe der bliver testet modsat resten af befolkningen. Både fordi der har symptomer i et eller andet omfang, eller er særligt udsatte enten i deres arbejde eller fordi de har været sammen med smittede.
Skrevet af Forhammeren
Sten
Sådan kan man ikke regne
Jo flere man tester des flere med få eller måske ingen symptomer alt andet lige.

153 ud af 11000 er rigtig gode tegn.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
https://www.dr.dk/nyheder/udland/otte-personer-paa-faeroeerne-kom-sig-efter-coronavirus-men-nu-er-de-testet-positive

Det er altså mystisk at den tilsyneladende bliver hængende så længe i kroppen, det gør en "normal" virus ikke, så er næste spørgsmål så om den kan genaktivere sig selv som der var spekulationer om i Sydkorea.
Skrevet af Mercenary
Jeg er ikke vild med det.
Lose all to save a little
Skrevet af jensmoch
Det er til gengæld sigende at det kommer bag på dem at de kan testes positiv efter 4-6 uger, når det der kom ud fra Kina og Sydkorea for flere uger siden var nøjagtigt det samme.

Enten stoler vesten ikke på ét ord af hvad der bliver meldt fra Kina, eller også er kommunikationen i den medicinske verden helt horribel.

I går meldte CNN også at Covid-19 giver en øget risiko for blodpropper, også i unge, friske smittede med meget milde eller ingen symptomer, til lægernes store overraskelse.
I Spanien har man i ugevis givet alle indlagte behandling mod blodpropper, pga den øgede risiko.

Det er en sær oplevelse at kunne følge hvordan lande selv skal opleve det for at tro på det.
annonce
0