Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Matias
HIV er der også for evigt, og kræver en test der har været årevis om at blive udviklet, for at kunne spore det 100% sikkert blandt velbehandlede og folk der af andre årsager har et meget lavt virustal. Isoleret set er det ikke skræmmende. Det er det derimod, fordi vi oplever Coronavirus så tidligt i dets liv blandt mennesker, dvs. ingen vaccine, ingen kur, ingen behandling og i øvrigt heller intet dybtgående kendskab til dets cyklus, styrker og svagheder.
Skrevet af Faberge
Åhnej, Matias, nu trak du HIV ind i corona-snakken og det må man ikke!
En fisselatte, tak.
Skrevet af hts
Nu er det vel ikke 153 ud af 11000 tests.
De skriver der er foretaget 11000 tests i går. Der er også bekræftet 153 ny tilfælde. Tænker ikke de 153 allerede har fået resultatet hvis testen er taget i går. Mon ikke de er fra fredag-lørdag hvor man tog omkring 8000 om dagen?
Stadig fine tal dog, men er spændt på hvordan ugen går på hospitalerne, da det må formodes at dem der blev smittet omkring påsken/skolestart og kræver indlæggelse vil begynde at vise sig langsomt i tallene.
Skrevet af Mercenary
Risikoen for at blive smittet med HIV når man tager ud i IKEA er bare lidt mindre.

Eller også er jeg bare for kedelig.
Lose all to save a little
Skrevet af Slettet(320937202705)
jensmoch

I Spanien har man i ugevis givet alle indlagte behandling mod blodpropper, pga den øgede risiko.


Gør man ikke det ved nærmest alle der kræver længere tids indlæggelse? At man gør det, bl.a. i Spanien, betyder ikke at man har vidst at Corona i sig selv øger risikoen for blodpropper.
Skrevet af jensmoch
Gør man ikke det ved nærmest alle der kræver længere tids indlæggelse? At man gør det, bl.a. i Spanien, betyder ikke at man har vidst at Corona i sig selv øger risikoen for blodpropper.


Ja og nej. Ved længere sengeindlæggelser vil man give forebyggende behandling for blodpropper. Det gjorde de også i Spanien. Men indlagte med Covid-19 begyndte i stigende grad at få blodpropper i lungerne, på trods af den forebyggende behandling.

Så man begyndte i stedet at give alle indlagte med Covid-19 fuld blodfortyndende behandling.
Skrevet af Slettet(320937202705)
Ah, ok. Det er noget andet så.
Skrevet af jensmoch
Her er der lidt om COVID-19-associated coagulopathy, hvis nogen er interesseret i det tekniske.

https://hematology.org/covid-19/covid-19-and-coagulopathy
Skrevet af Esbjerg - fan
Tallene falder meget i dag efter stigning i går - ganske positivt at påsken og skolestart tilsynladende ingen negativ effekt havde:

Indlagt
284
-26 siden sidst

På intensiv
66
-6 siden sidst

I respirator
50
-5 siden sidst

Døde
434
+7 siden sidst
Skrevet af jensmoch
Skrevet af Sten_H
forhammeren:

Enig 153 ud af 11000 er rigtigt fine tal. Jeg havde forventet et større tal. Så vidt jeg ved er man ikke endnu begyndt at teste folk uden symptomer, så mit bud på 80000 er nok lidt for højt, selv om der er folk med lette symptomer der var smittet før man begyndte at teste dem.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af tobi
Hvordan kan du mene, at 80000 kun er "lidt for højt", hvis man ikke tester folk uden symptomer? Det giver altså ingen mening overhovedet.

I øvrigt, et mærkeligt spike tallene over indlæggelserne lavede i går.
Skrevet af Matias
"Risikoen for at blive smittet med HIV når man tager ud i IKEA er bare lidt mindre"

- Hehe, dén vinkel igen? Det var det samme sidste gang. Med mindre noget 1-til-1 kan sammenlignes, kan intet sammenlignes. Det kan stort set ikke blive mere fjollet. Jeg reagerede på dette: "Det er altså mystisk at den tilsyneladende bliver hængende så længe i kroppen, det gør en "normal" virus ikke"
Min kommentar skal derfor, naturligvis, læses ud fra dén præmis, ikke hvordan man smittes med en given virus.

Hvis viden om, at forskellige vira - herunder et par kendte - bliver i kroppen, og det derfor ikke i sig selv er et ny fænomen, afskrives som irrelevant, fordi der ikke er tale om nøjagtigt samme virus, ville man starte fra scratch hver eneste gang, et nyt virus så dagens lys. Så vidt jeg har forstået, er vira med arvemateriale bestående af ribonukleinsyre, alle følsomme over for ultraviolet lys. Det er, i fald det er rigtigt, da et rimeligt godt udgangspunkt for behandlingsmuligheder her i disse tider - også selvom, at lige præcis denne variant af Coronavirus er os relativt ukendt, og derfor ikke kan sammenlignes 1-til-1 med andre varianter.
Skrevet af GammelBitterMand
Effekten af skolestart kan vel antageligvis først ses i den kommende uge?

BBC rapporterer om en stigning i en ellers sjælden børnesygdom, og der spekuleres om en forbindelse til coronavirus: https://www.bbc.com/news/health-52439005
Stigningen er også set i Spanien og Italien.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Mercenary
Det er fint, Matias. Jeg læste ikke den debat.

Det er også fint med lidt virushistorie. Men smitsomhedens niveau og facon hos Corona contra HIV gør bare at jeg personligt ikke kan bruge "isoleret set" til så meget.
Lose all to save a little
Skrevet af Matias
"Men smitsomhedens niveau og facon hos Corona contra HIV gør bare at jeg personligt ikke kan bruge "isoleret set" til så meget"

- Hverken niveau eller facon har dog med det at gøre, at det ikke ligefrem er noget nyt eller unikt for Coronaviris, hvis det viser ser, at det bliver i kroppen. Og det var dét, der var min pointe.
Skrevet af Mercenary
Okay, jeg synes bare stadig at det er "skræmmende".
Lose all to save a little
Skrevet af Matias
Jamen det synes jeg bestemt også. Jeg bliver mere og mere bekymret over det her, i særdeleshed det med, at det også kan gå i blodet og give blodforgiftning, synes jeg er noget rigtigt rod.
Skrevet af Mercenary
Ak, det havde jeg ikke engang læst.
Lose all to save a little
annonce
0