Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af clausp
Et af problemerne med den politiske skueproces omkring genåbning er at der er brancher der nu føler de står tilbage med håret i postkassen og at de er blevet ofret som bønder i et politisk spil skak.

De brancher som ikke får lov at åbne før til efteråret bør vel i højere grad kompenseres for den fortsatte nedlukning, især grundet de nuværende omstændigheder.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Pascal
Sverige´s strategi er i deres egne øjne en succes, så længe deres sundhedsvæsen kan holde stand og ikke bryde sammen, samtidig med at samfundet kører videre nogenlunde som normalt.

Stockholm har i den grad været presset.
Og trods strategi forskel er det nu alligevel lidt voldsomt at de har dødstal der alene ligger 60% over Danmark, Norge og Finland tilsammen.

Prognoserne for Sveriges økonomi ifht andre Nordiske lande forventes iøvrigt kun marginalt bedre efter coronaen, trods langt mere åbent samfund.


Bernie tweetet lidt om forskellen USA og Danmark imellem.
Med McDonalds som pejlemærke.

https://www.nytimes.com/2020/05/08/opinion/us-denmark-economy.html

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/bernie-sanders-hylder-danmark-i-nyt-tweet/8116067

Kjoebenhavns Boldklub.
Skrevet af hts
DK står jo bedre nu end da smitten begyndte at brede sig. Her var der lommer (Folk der kom hjem fra skiferie især) i hele landet. Nu er der meget få tilfælde og ændret adfærd og det vil tage tid før man ser en markant stigning i tallene baseret på de nuværende. Det kommer igen an på folks adfærd, men nu hvor der åbnes ret meget op igen og man ikke ser den store ændring de første 2-3 uger er det netop vigtigt at der bliver holdt fast. Det er her man kan frygte at den med at holde fast omkring starten af juni med lav smitte, hjemmekuller og godt vejr kan bliver svær. Det er bare en langsom opstart for en virus når få er smittede og man ikke bliver syg de første dage.

DK kommer ikke op på Sverige. Selv hvis vi antager at Sverige snitter på 60 døde pr dag (De kan jo ikke rapportere i weekenden) skal der bare for at DK skal køre parallelt pr indbygger dø ca 30 om dagen i DK. Skal vi indhente dem i 2020 (Og de måske snitter 30 om dagen resten af året) Skal der i Danmark dø 40 om dagen startende fra i morgen. Sker det bliver DK selvfølgelig lukket ned igen.

Nu testet negativ 2 gange. Unbreakable
Skrevet af Duck
Godt gået, hts. Jeg er ikke blevet udvalgt til at skulle testes for antistoffer, der var ingen besked i min eBoks.

Hvad angår den svenske strategi, så er det svært for mig, som ingen lægefaglig eller medicinsk uddannelse eller erfaring har, ikke at føle mig lidt som en idiot, når jeg stiller spørgsmål ved Tegnells og dermed Sveriges beslutninger. Er jeg virkelig så arrogant, at jeg tror, jeg ved bedre? Jeg ved det ikke, måske er jeg. Mine "analyser" er rene bodegaanalyser, hvor Tegnell har adgang til en strøm af videnskabelige oplysninger og undersøgelser, som jeg nok ikke får læst, og alligevel virker det helt hen i vejret, det som foregår i Sverige. Hvor mange tusinde døde vil befolkningen mon acceptere, har Löfven alligevel en grænse.

Jeg synes selv, det er vildt interessant at følge udviklingen i Sverige, det er trods alt vores broderfolk, men samtidigt er det ret ærgerligt at se og høre visse folk, langt fra alle, være nærmest skadefro i deres omtale af Sveriges "fiasko". En mavefornemmelse siger mig, at det hovedsagligt er et fænomen, som observeres blandt det segment, hvor man i forvejen nærmest håner Sverige for deres indvandringspolitik (hah, SVERIGE!) Man kan være ganske uenig i deres strategier, men det er tamt, når der går landskamp i den.

Jeg tror han undervurderer social distancering.


Hvilket også var, hvad Kåre sagde; den sociale holden afstand virker simpelthen meget bedre, end han havde turde tro. Men i Sverige, hvor den svenske Kåre, Tegnell, har magt, som han har agt, har man altså aldrig forsøgt sig med det i stil med, hvad vi har set i mange andre lande, Danmark inklusive.

I Danmark har vi nær det dobbelt antal døde af Corona pr indbygger i forhold til Norge fx. Burde vi gå med fakler igennem gaderne og demonstrere mod en regering, der ikke gør nok for at forhindre sygdommens spredning? De fleste af os synes nok, at vi har ramt en ganske fin balance mellem at redde liv og forhindre smittespredning og samtidigt sørge for at samfundet ikke kollapser økonomisk. Men hvis vi havde langt flere døde end Norge og Sverige, og Kåre samtidigt stod nær dagligt og vrøvlede om, at det i sidste ende vil sejle ligeså meget i andre lande, som det gør i Danmark, så ville vi være i oprør.
Skrevet af Forhammeren
Vi kan jo godt undre os over at der ikke er mere modstand i Sverige mod den valgte strategi men Sverige var altså et land i krise inden corona.

Der er ikke noget der tyder på noget særligt opgør men det kan være det bliver anderledes hvis allsvenskan alligevel ikke kommer i gang....

Beslutninger om strategi er altså politiske og ikke et udtryk for hvad en epidemolog måtte mene. Det er politikerne der kan bestemme hvad der skal regnes på og ikke regnes på.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Duck
Beslutninger om strategi er altså politiske og ikke et udtryk for hvad en epidemolog måtte mene.


Jeg antager, at det var henvendt til mig. Jeg har formuleret mig dårligt, hvis du mener, jeg har givet udtryk for andet, end hvad du skriver, og i så fald beklager jeg.

Löfven-regeringen træffer formelt beslutningerne, men har de facto overladt styringen til Tegnell.
Skrevet af Forhammeren
Jeg beklager hvis jeg misforstod dig.

Jeg tror at der kan gå længe med disse dødstal inden der kommer nogen reaktion fra svenskerne.Oppositionen er om mulig endnu mere passiv end i DK.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af andershansen
Beslutninger om strategi er altså politiske og ikke et udtryk for hvad en epidemolog måtte mene. Det er politikerne der kan bestemme hvad der skal regnes på og ikke regnes på.

Dog har sundhedsmyndighederne i Sverige en meget mere styrende rolle i håndteringen af sundhedskrisen, end tilfældet er i Danmark.
https://www.dr.dk/nyheder/udland/derfor-haandterer-sverige-og-danmark-coronakrisen-saa-forskelligt

http://www.paulgraham.com/disagree.html
Skrevet af hts
@Duck

Jeg har det helt som dig. Altså kan det virkelig passe at en oplyst mand/myndighed ser det så anderledes. Hvad er det jeg overser?
Kan også sagtens genkende den med at nogen nærmest gerne vil have de fejler. Jeg tænker at det altså ikke gøre vores situation hverken værre eller bedre hvis Sverige klarer det godt eller skidt. Dog kan jeg godt se at man selvfølgelig håber at end egen regering har valgt noget nær den optimale strategi, hvilket jo ikke passer sammen med at Sverige bliver en "succes".
Det er dog en spændende sag at følge da det jo i den grad kan påvirke hvordan vi (Og verden) angriber en evt anden bølge, selvom man selvfølgelig ikke kan sammenligne lande 1:1

Heller ingen E-Boks her. Det har været i forbindelse med arbejde.


@Forhammeren.

Uden selv at have anet noget om det inden C-19, har jeg også læst at Sverige simpelthen ikke har haft et økonomisk fundament til at kunne lukke ned i hverken kortere eller længere tid. De har dog stadig lavet en hjælpepakke til 300 mia svenske kroner plus det løse bagefter.
Skrevet af Slettet(112218201709)
Mon ikke landenes sundhedsvæsener spiller en ret stor rolle.
Der er i hvert fald større chance for at overleve i Tyskland/Danmark end i fx. UK.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af jensmoch
Skrevet af elalso83
Er der nogen der ved, om DBU vil melde noget ud ift. opstarten?
Skrevet af jensmoch
BT er sgu sjove i den her tid.

https://www.bt.dk/samfund/peter-har-dedikeret-sit-liv-til-at-bekaempe-vira-nu-har-de-taget-haevn
De laver en artikel om virolog Peter Piot, der har været smittet, oversat ret direkte fra ScienceMag. Det er såmænd fint nok, men meget belejligt undlader de hele den del af interviewet med Piot, hvor han kritiserer folk uden indsigt der kritiserer forskere og politikere der prøver at holde epidemien nede.

Many people think COVID-19 kills 1% of patients, and the rest get away with some flulike symptoms. But the story gets more complicated. Many people will be left with chronic kidney and heart problems. Even their neural system is disrupted. There will be hundreds of thousands of people worldwide, possibly more, who will need treatments such as renal dialysis for the rest of their lives. The more we learn about the coronavirus, the more questions arise. We are learning while we are sailing. That´s why I get so annoyed by the many commentators on the sidelines who, without much insight, criticize the scientists and policymakers trying hard to get the epidemic under control. That´s very unfair
Skrevet af clausp
Ja, den udladelse er jo desværre ikke helt ligegyldig.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af anders.hede
Altså - jeg kan da godt forstå oppositionen er lidt utilfreds med at man lige -vups(fingerknips) ændrer reglerne om 2 meters afstand til 1 meter - lige efter forhandlingerne. Det havde været meget fedt at have haft i forhandlingsrummet.

Jeg synes der er gået ekstra meget “politik” i den - man har et mål, og så justerer man reglerne efter det. Sådan virker det altså lidt.
Det er fedt og godt at de store børn kan komme tilbage, men for at det kan lade sig gøre må vi lige halvere afstandskravet.

Ikke at jeg tror det var foregået på nogenmåde anderledes hvis Venstre havde haft magten, men det er sgu lidt specielt og lukket, det der foregår, føler jeg til tider,
Skrevet af jensmoch
Det er svært ikke at få fornemmelsen af at afstandskravene bliver tilpasset den politiske aftale, ja. Og jeg kan godt frygte at det, ud over at det øger smitterisikoen i sig selv, også vil få folk til at skide højt og flot på den meter.

Og når man ser klippet på Tv2 af ham skolelederen der går rundt og måler op og flytter rundt på bordene, bliver jeg noget nervøs. For en meter er godt nok ikke meget, og med 20 elever i et almindeligt klasselokale er det ikke svært at forestille sig en lignende situation som den sydkoreanske mand på natklub.
Skrevet af hts
Ja, og nævnte han ikke også at den meter er fra næse til næse og ikke skulder til skulder.. Altså har de unger spist deres grøntsager, så er det vel nærmest tilbage til normalen
Skrevet af Halil
Det lugter voldsomt.

Nu går det sgu egentlig ganske godt og folk er ikke blevet overoptimistiske, som Kåre ellers havde i sin mavefornemmelse m.m. også slækker man på noget af det der hjælper allermest på smitte i form af afstand.

Åben da noget mere op og behold afstandskravene som de har været fra start.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Forhammeren
Åben da noget mere op og behold afstandskravene som de har været fra start.

Ja, men hvor mange restauranter og cafeer ryger så.
Nu får vi en begrænset genåbning hvor skoler kan fungere og en hel del restauranter, cafeer osv osv kan komme ud af hjælpepakkerne.

Det bliver interessant at se hvordan forløbet har været for selvfølgelig er det yderst belejligt for regeringen at 1 meter pludseligt bliver godt nok.
Tror Horesta og de forskellige cafeejere og skoleleder der rendte rundt med målebånd fredag gjorde et vist indtryk.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Faberge
Lad nu være med at skrive ´åbne op´, for helvede.
En fisselatte, tak.
annonce
0