Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Svoger
Claus (eller en anden som kigger på tallene løbende), har I fundet, hvor man kan se forskellen i smittetryk mellem regionerne?
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Fl@skebøf
Nogen der har læst dette? Jeg finder det flovt på så mange måder at jeg ikke engang ved hvor jeg skal begynde.

https://www.avisen.dk/lina-rafnsviner-regeringen_598378.aspx
Skrevet af Bosse1983
Det lader til at oppositionen har skudt sig ind på, at dele af befolkningen ikke kan forstå, at noget er en politisk beslutning, selvom der måtte være en sundhedsfaglig vurdering bag.
Politikerne er efterhånden tilbage som før corona.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af John de Wolf
"Det lader til at oppositionen har skudt sig ind på, at dele af befolkningen ikke kan forstå, at noget er en politisk beslutning, selvom der måtte være en sundhedsfaglig vurdering bag.
Politikerne er efterhånden tilbage som før corona. "

Spot on, Bosse. Blander mig sjældent i denne tråd (men læser tit med).

Lina Rafn har jeg svært ved at tage seriøst, især med sætninger som denne: "Dette er den værste tid NOGENSINDE i mine 25 år i branchen. At investere så helhjertet i at skabe vores drømmestudie uden at tøve eller gå på kompromis med noget som helst."

Jeg kan sagtens forstå at hun er ærgerlig, men havde hun forestillet sig, at regeringen skulle give røv i smittespredning og lade folk fyre den af til Infernal koncerter, så hun kunne få betalt regningen til et luksusstudie?

Kæmpe respekt for selvstændige og folk der starter firmaer op, der er med til at sætte gang i DK, og som af gode grunde er bekymrede nu, med manglende indtjening.
Men en kunstner, der har investeret i luksuriøst studie, der ganske givet var et stort ønske, men næppe vildt nødvendigt. Come on!


Skrevet af qanatoli
Rafns problem er vel, at den måde hjælpepakkerne er struktureret på gør, at hun ikke er berettiget til støtte, hvis det sidste år har været brugt på at bygge studie. Jeg synes at de medier der blæser hendes opslag ud uden at tjekke om det er det, der er humlen, har et langt større problem end hun har.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Bosse1983
Rafn skriver direkte, at regeringen valgte at holde hånden over sine egne og kneppe alle andre. Det er da kedeligt for erhvervsdrivende, at tidligere investeringer bliver en byrde, men nu er der også grænser for hvad man kan skrive ind i hjælpepakker.

Rafn har selv ansvar for det hun skriver og det fremstår ekstremt forkælet, men ikke overraskende tonedøvt.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af jensmoch
Når hun argumenterer med "nazi-lignende restriktioner", "politistat" og at det værste hun nogensinde har oplevet er at de skylder penge væk - for første gang i deres karriere!, er det nu altså lidt svært ikke at synes hun er en anelse latterlig.
Skrevet af qanatoli
Jeg er da enig i at Rafns opslag er idiotisk - beklager at det ikke var tydeligt. Min anke gik mere på at man sådan redaktionelt vælger at viderebringe det, når det formentlig bunder i frustration over at have tabt penge.

Jeg ved godt at offentlige personer må finde sig i at deres udmeldinger bliver grundlag for artikler etc., men jeg synes godt man på avisredaktionerne kunne lade sådan noget passere. Hun bliver jo udstillet.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af clausp
@Svoger:
har I fundet, hvor man kan se forskellen i smittetryk mellem regionerne?

SSI opgør det løbende for hele landet, men de har regnet sig frem til at smittetrykket for hele landet d. 29. april var 0.6 og i Region Hovedstaden var det 0.7.

Når man så kan se der er enkelte regioner der klarer sig langt bedre end andre er det faktisk ikke fordi smittetrykket er lavere; det er sandsynligvis det samme eller tæt på.

Hvis man kigger på SEIR-modellen, så afhænger raten for individer der går fra at være raske til at være smittede af tre faktorer: [smittetryk] * [antal raske] * [antal smittede]

Hvis smittetrykket er konstant, så er raten for nye smittede proportional med antallet af aktuelt smittede. Det er især årsagen til at Region Hovedstaden stikker ud på graferne, simpelthen fordi der var flere smittede, da udbruddet toppede.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af jensmoch
Hov. Det er da gået min næse forbi at de svenske sundhedsmyndigheder den anden dag offentliggjorde de første resultater af deres antistoftest. Den viste at at der sidste uge i april havde været 7,3% smittede i Stockholm.

Det fik matematiker Tom Britton, der har arbejdet på en simpel model, til at konstatere at der måske har været noget galt med både hans simple model, og Folkhälsomyndighetens lidt mere omfattende prognose. Ifølge den, skulle 18% have haft smitten på samme tidspunkt.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rAw99A/matteprofessorn-kan-betyda-att-dodligheten-ar-hogre

Tegnell, derimod, mener stadigvæk at alt er helt perfekt. Lidt lavt, men rigeligt højt til at nå flokimmunitet inden sommer, så det vil være langt mere sikkert for danskere at åbne den svenske grænse for turisme, i stedet for den tyske og norske.
Skrevet af clausp
Ja, det er faktisk forfærdeligt komisk. Tegnell påstår at det måske er 1 procentpoint lavere end forventet, men forrige uge mente han der var 20-25% der havde været smittet i Stockholm.

Der er nu ikke som sådan noget galt med den model Tom Britton har brugt. Han har brugt SIR-modellen, hvor dog næsten alle andre seriøse statistikere bruger SEIR-modellen. Forskellen er at SEIR-modellen har et ekstra mellemstadie hvor et individ i stedet for at gå fra at være modtagelig til inficeret, går fra modtagelig over eksponeret til inficeret. Det er dog en begrænsning, og det gør at den er mindre præcis, jo længere ud i fremtiden man bruger den. I øvrigt er en model ikke bedre end de tal man propper i den, og det er især hvad der er gået galt for dem.

"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Duck
Jeg så Löfven sige på engelsk til den internationale presse, at de mange døde på plejehjemmene intet havde at gøre med "the people in the streets", altså at de ingen reel lockdown havde haft. Her ignorerer han så totalt, at man i stort set alle sammenlignelige vestlige lande har oplevet præcist det samme, altså uforholdsmæssig mange døde på plejehjem og lignende, men at man her blot ikke har nær så mange døde fordi, ta-da, at når folk er under lockdown kan de ikke tage på plejehjem for at smitte Tante Frida, ligesom der i det hele taget vil være mindre smitte i samfundet generelt, hvilket i sidste ende vil betyde, at plejehjemmene heller ikke oplever samme grad af smitte.

Sammenhængen er larmende oplagt for alle andre end svenskere.

Men nej, Löfven og Sverige kører videre som hidtil, selvom Tom Britton er ude at diskvalificere egne beregninger, de selvsamme beregninger Tegnells og dermed Sveriges regerings strategier baserer sig på, og forgængeren på posten som statsepidemiolog, Annika Linde, udtaler, at man man måske nok burde have lukket ned tidligere.

Imens har Tegnell stået på pressemøder i månedsvis og sagt, at NU falder kurven snart, og vi vil se et fald i antallet af både indlæggelser og døde. Det er forstemmende og logikken siger, at før eller siden får han ret i de forudsigelser.
Skrevet af jensmoch
Det var nu heller ikke for at kritisere Brittons model, Claus, det er bare hvad han selv har udtalt om den. Og det kunne bestemt se ud til at de har ploppet nogle forkerte tal i modellerne. Om det så er fordi svenskerne har været gode til at holde afstand, så den ikke har smittet i nær det omfang de forventede, eller hvad det er, der har fået deres modeller til at ramme så langt ved siden af, kunne være interessant at vide.

Så vi må håbe at Britton og andre går modellerne igennem, selvom Tegnell mere og mere begynder at ligne Komiske Ali.

Og i den glædelige grøft, ser det ud til at Remdesevir har rigtig god effekt! Det er sgu en lækker nyhed.
Skrevet af Bosse1983
De fleste modeller bygger jo på et hav af forudsætninger, som ganske sjældent har egentlig gang på jord. Når man bruger dem til at belyse en i stort omfang ukendt situation, med en masse faktorer uden for kontrol, bliver deg ganske tricky. Det ville være klædelig hvis Sverige indrømmede at man satsede, omend kalkuleret, men udfaldet ikke blev som forventet.

Ovennævnte taget i betragtning, forstå jeg dog godt at man er forsigtig med indrømmelser. Det er lidt “in for a penny, in for a pound" nu. Man håbede at man kunne køre nogenlunde som normalt, betale en højere indgangspris til Corona-festen, men så slippe mange af de følgende menneskelige og økonomiske udgifter. Af forskellige årsager, nogen selvforskyldte, er man ikke lykkes med hverken det ene eller det andet. Enegangen har på nogle måder gjort ting vanskeligere økonomisk også, hvilket man burde kunne forudse.

Jeg har en del sympati for at man har den tiltro til befolkningen, og det er jo som sådan ikke dem der har svigtet. Tegnells arrogance klæder ingenting.

Både Danmark er og Norge har jo også skudt over mål på visse ting, men baseret på forsigtighed. Den fejl er væsentlig lettere at korrigere.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Steve Highway-61
Ha ja Bosse, hvis vi bare kan besejre svenskerne er alt godt.

(If your grandmother or any other member of your family should die whilst in the shelter
Put them outside, but remember to tag them first for identification purposes.)
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Bosse1983
Hvad ævler du om, Steve?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Steve Highway-61
Jeres lille spin leg med svenskerne.

Two tribes.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af andershansen
Angående de samfundsøkonomiske konsekvenser ved de forskellige nedlukningsstrategier. Nogen skrev for noget tid siden, at den åbne svenske strategi har vist sig stort set nytteløs sammenlignet med den danske, da nedgangen i den svenske samfundøkonomi er meget lig den danske. Er der nogen, der kan belyse, hvor nuanceret denne analyse er?

Årsagen til min skepsis er, at jeg meget tidligt i corona-krisen læste om, at man forventede, at den svenske økonomi ville blive hårdere ramt end den danske. Dette blev begrundet i, at den danske økonomi i højere grad er baseret på produkter, der er mindre følsomme overfor krisen (tænk medicin), mens den svenske økonomi skulle være meget følsom (tænk Volvo). Det er bestemt ikke noget, jeg gør mig klog på. Men er der noget sandhed i dette, og er der taget højde for det, når man konkluderer, at de samfundsøkomiske gevinster ved den svenske strategi har været marginale?
http://www.paulgraham.com/disagree.html
Skrevet af Bosse1983
Jeres lille spin leg med svenskerne.

Two tribes.


Den ensomme alkoholikers døgnrytme og logik er ikke noget jeg følger.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0