Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af jensmoch
Man havde jo ikke rigtigt så meget andet at gå efter. Man kunne ikke bare kigge ud ad forruden og vurdere hvor hurtigt bilen kørte. Det eneste man kunne se var eksemplerne fra steder hvor der ikke var blevet bremset, og de var alle endt i katastrofale ulykker.

Regeringen har så helt fra start blankt erkendt at de formentligt ville bremse mere end det var nødvendigt, for at være helt sikker på ikke at brage ud over en skrænt.
Skrevet af Sir , moderator
Er der en ny udmelding om forsamlingsforbuddets omfang og idræt i pipeline? Hvis ja, ved man så hvornår det bliver meldt ud?


Dette er i øvrigt dødfedt:

https://twitter.com/RStoklund/status/1266433849640222727?s=20

Og ikke mindst dette:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-ordfoerer-svarer-udenom-26-gange/8142306

Så svar dog menneske.
Dette er en signatur.
Skrevet af anders.hede
Ja, det sidste linkede jeg til i Hot-takes. Debatten på DR2. Det var vildt pinligt at iagttage Jesper Pedersen skulle forsøge at forsvare den formulering som Mette Frederiksen aldrig skulle have brugt.

Det er de der politiker-undvige-manøvrer, som man ser alt for mange af og som giver politikerlede.

Det er også lidt bizart at se Peter Hummelgaard være så aktiv i sociale medier, ved den mindste kritik af regeringen. Man kunne godt forvente lidt mere overskud - grundlæggende er folk jo ganske tilfredse med håndteringen.

Skrevet af jensmoch
Peter Hummelgaard har samme rolle for Socialdemokratiet, som Sophie Løhde har for Venstre. Det er tåkrummende at se dem buldre rundt på Twitter.

Hver gang jeg støder på et tweet fra en af dem, giver det mig mindre og mindre lyst til at stemme på de to partier. Men det må jo virke for nogen, siden det er blevet en fast rolle i de store partier.
Skrevet af Bosse1983
Mette sagde så også flere gange under presseren d. 11 Marts, at det var hendes og en politisk beslutning. Venstre og oppositionen vil naturligvis gerne have det hele til at handle om én kluntet formulering. Det er tydeligvis gamet lige nu, at prøve at få det til at handle om processpørgsmål og ikke den overordnede linje. Ingen i regeringen har nogensinde givet udtryk for, at dette være en primært teknokratisk øvelse. Det er dog den vinkel Venstre ønsker at sælge. Så kan man argumentere retrospektivt, velvidende at kundskaben man har nu ikke var til stede dengang.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sir , moderator
" Venstre og oppositionen vil naturligvis gerne have det hele til at handle om én kluntet formulering"

Clement er vel næppe en del af oppositionen. Kom nu lidt Bosse, i stedet for det socialdemokratiske autoforsvar gang på gang. Det er jo nu tydeligt at diverse myndigheder ikke mente man skulle lukke helt ned. Så hvorfor ævler ham Jesper så ekstremt meget? Og hvad mener ham den anden dude med at Løkke bare havde fulgt vejledningen fra myndighederne og så vi haft svenske tilstande. Det er jo lidt imod hvad der er blevet sagt. Hvorfor melder man ikke bare klart ud.
Dette er en signatur.
Skrevet af Bosse1983
Hvori ligger autoforsvaret, Sir? Mette skal naturligvis stå til ansvar for hendes håndtering, men når nu det ikke er sundhedsmyndighederne som dikterer kursen, og det hele tiden har været tydelig, er det oplagt ikke et videre begavet spørgsmål. Det fremstår mere desperat, når man 4-5 gange hører statsministeren sige at det er en politisk beslutning, at man så hiver sig på den ene formulering med det noget udefinerbare "myndighederne".

Socialdemokratiet valgte et ekstremt forsigtighedsprincip, som fint er understøttet i diverse rapporter fra SSI og andet. Man kan jo gå tilbage til EB´s cherry picking for nogle dage siden, hvor man formulerer sig som om myndighederne var mod Mettes tiltag, når det som faktisk fremgår er, at man melder pas. Man kan ikke dokumentere effekten af virkemidler som aldrig er taget i brug. Videre kan der være negative konsekvenser også. Når det er tilfældet kan man fra et videnskabeligt standpunkt ikke anbefale. Det lader det til at folk har ufattelig vanskelig ved at få ind i hovedet. Når det er tilfældet, bliver det en ren politisk beslutning baseret på risikovillighed og samfundsøkonomien som et hele. Manglen på anbefalinger fungerer jo i begge retninger. Sundhedsmyndighederne kan ikke sige regeringen hvad der sker hverken hvis man vælger et tiltag eller afstår.

Clement spilder 7-8 minutter af sendetiden og seernes liv, når han gentager et spørgsmål han antageligvis vidste der ikke var et klart svar på. Dummere er han ikke, men hvis ikke man kan berige med indsigt, kan man altid prøve politisk fnidder. Hvad med at spørge manden klart og tydelig om man havde gjort som man gjorde, også hvis der var klare anbefalinger om det modsatte? Det er jo der man vil hen, men under ly af myndighederne.

Eksisterer der en samlet strategi formuleret af Sundhedsmyndighederne, for jeg har hverken set eller hørt om den.

Hvad den anden dude sigter til, er antageligvis at hvis sundhedsmyndighederne ikke har videnskabelig belæg for pokkers meget andet end at anbefale hygiejne, afstand og oplysning, ville det være småt med tiltag hvis man udelukkende skal læne sig op ad dem. Det er jo i et omfang hvad man så i Sverige. Reduktion i forsamlingsstørrelser, hygiejne og social distancing. Ser man på hvad de danske myndigheder decideret anbefaler, er det stort set ens.

Hvis man vil angribe noget, så start dog med det ekstreme forsigtighedsprincip, da det er grundlaget for hele politikken. Som du sikkert husker, var jeg mod at lukke indkøbscentre og jeg mener også at caféer og andet burde være i stand til at tilrettelægge for lavere kapacitet. Hvis ikke fra dag et, så når de får retningslinjer.

Der er jo elementer nok at tage fat i, og der har været det hele vejen, men desværre virker oppositionen til at være nervøse for vælgerresponsen under forløbet, så det bliver som sagt fizzen rundt om processpørgsmål og han sagde, hun sagde. Et samlet Folketing var for en nedlukning, så bekymringer om hvilket myndigheder som anbefaler hvad, kunne man tidligt have luftet, men man afstod fra forhandlinger, til fordel for en kendt politik man nu angriber.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sir , moderator
" Hvis man vil angribe noget, så start dog med det ekstreme forsigtighedsprincip, da det er grundlaget for hele politikken"

Det er jo også det man prøver. Men når Soc.Dem så prøver at mudre billedet ved at indrage myndighederne og deres evt anbefalinger uden at ville sige hvad disse var, ja så havner vi her.
Dette er en signatur.
Skrevet af Bosse1983
Myndighederne har mig bekendt været ret tydelige om at minimere kontakt. Det er en af få centrale anbefalinger, som er helt utvetydig.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Forhammeren
Oppositionen har ikke gjort det specielt godt men det er for pokker også svært når regeringen har valgt forsigtighed og derfor sidder med Spar 5 der rydder bordet gang på gang.

Ellemann er så også blevet savet ned af Løkke gang på gang men det er en anden tråd.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Sir , moderator
Det er jo et vidt begreb Bosse. Hvorfor kan vi ikke bare få er svar på hvor meget de forskellige myndigheder anbefalede man lukkede og hvilke myndigheder det drejer sig om. Det virker da helt sort at forsvare selv for en socialdemokrat som dig. Vi er jo med på at det er en politisk beslutning, men hvad brugte man og hvad brugte man ikke. Hvorfor er det hemmeligt.
Dette er en signatur.
Skrevet af jensmoch
Er det i grunden ikke ret almindelig praksis i dansk politik, at en regering ikke offentliggør hvilke myndigheder der anbefaler hvad?

Jeg spørger helt oprigtigt, og ikke for at forsvare hverken den ene eller den anden, men jeg kan ikke på stående fod huske at nogen regering på noget tidspunkt har offentliggjort noget lignende. Det er alt andet end usandsynligt at jeg bare har glemt det.
Skrevet af Sir , moderator
Vi har vel heller ikke set noget lignende før. Jeg forstår bare ikke hemmelighedskræmmeriet bag beslutningerne og den vanvittige snakken udenom. Så skal vi i stedet læse det på Twitter, når folk snakker over sig. Hvorfor?

Det er jo virkelig en unik situation hvor alle spørgsmål om håndtering bliver lukket ned og det er jo nærmest dårlig stil at spørge ind til det. Så bifalder man svenske tilstande. Det er godt nok nemt at være Soc.Dem pt.

Vi må se om den store mor kan holde skruen i vandet når regningen skal betales.

Og så en anden ting - hvornår helvede må man dyrke sport? Folk sidder på skødet af hinanden på caféer, men man må ikke spille padeltennis.
Og hvorfor skal man booke mindst 6 dages tur til DK for at komme ind. Smitter man mindre på 6 dage end 3?
Dette er en signatur.
Skrevet af Bosse1983
https://www.documentcloud.org/documents/6927932-16-17.html#text/p2

Det er udkastet, Sir.

Jeg er ikke socialdemokrat.

Igen, hvis man ikke har videnskabelig grundlag, kan man ikke lave en anbefaling. Det fremgår eksempelvis af dokumentet over. Du kræver noget som i sagens natur ikke eksisterer. Derfor bliver det et ubegavet spørgsmål.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sir , moderator
" Oppositionen har ikke gjort det specielt godt"


Hvad skulle de have gjort?
Dette er en signatur.
Skrevet af Jussi
Og så en anden ting - hvornår helvede må man dyrke sport? Folk sidder på skødet af hinanden på caféer, men man må ikke spille padeltennis.
Og hvorfor skal man booke mindst 6 dages tur til DK for at komme ind. Smitter man mindre på 6 dage end 3?Der er en snert af selvopfundne regler, som minder om dem, ganske små børn laver, når de leger.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Sir , moderator
" Jeg er ikke socialdemokrat."

Den må du længere ud på landet med. Det er en af de helt store hager ved at have Kim på forum. Han får skubbet gode borgerlige kræfter over til Soc.Dem og Radikale.

Du linker til en norsk tekst? Eller? Ser lidt sort ud.
Dette er en signatur.
Skrevet af jensmoch
Du linker til en norsk tekst? Eller? Ser lidt sort ud.


Hvis du ændret til document oppe i fanerne, ser det noget mere rigtigt ud.
Skrevet af Bosse1983
Jeg tror den automatisk åbner i "text". Tryk på "document" i toppen.

Kim træffer mig bekendt ikke politiske beslutninger, så han flytter næppe alverden. Det er dog en munter tanke, at man ikke kan være borgerlig uden at hade muslimer, og at højre/venstre primært defineres af indvandring.

"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Forhammeren
Hvad skulle de have gjort?

Altså, al det der proces fnidder er folk grundlæggende temmelig ligeglade med.
Det er meget fint at man samler et flertal der vil have åbnet grænsen men så skal man jo nok bruge det til lidt mere end at få flyttet grænsen for en udmelding 3 dage.

Så er der nogen fodfejl.Thulesen Dahl vil ikke være med at åbne grænsen for tyskere med et lejebevis på et sommerhus. Det er vælgere i et område hvor DF står stærkt der rammes af de manglende turister.
En uge og sikkert en bugnende indbakke senere har han skiftet mening.
From where you are now i dont think you can go wrong.
annonce
0