Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kaffe
Stephen?
Niddets arkivar
Skrevet af Mercenary
"Og den nederdrægtige uretfærdighed, du nu udsættes for, fordi du har begået den forbrydelse at kalde den, som du ser den, kommer fremtidens generationer til at græmmes ved!"

Filmpotentiale.
Lose all to save a little
Skrevet af Steve Highway-61
Kaffe,

De folk jeg har snakket med i dag er meget enige med mig. Det er den offentlige debat der er monopoliseret og man får jo direkte opfordringer til ikke at ytre sig imod myndighederne. Cute i disse Muhammedtegningstider - men det hykeri overrasker jo ingen.

Iøvrigt er loven ved at blive vedtaget as we speak, men det konkrete indhold vil blive fastlagt i en bekendtgørelse fra JM som vi vel har i aften, tænker jeg, men her er hovedlinjerne:


"Efter det foreslåede stk. 1, 1. pkt., kan sundheds- og ældreministeren, når det er nødvendigt for at forebygge eller inddæmme udbredelse af en alment farlig sygdom her i landet, efter forhandling med justitsministeren fastsætte regler om forbud mod afholdelse og deltagelse i større forsamlinger, arrangementer, begivenheder m.v.

Der vil med hjemmel i bestemmelsen kunne fastsættes regler om, at det er forbudt at afholde eller deltage i større forsamlinger, arrangementer, begivenheder m.v. Det vil i den pågældende bekendtgørelse skulle fastsættes, hvilken størrelse af forsamlinger mv. forbuddet gælder for. Det er umiddelbart hensigten, at grænsen skal være 100 personer, men antallet vil kunne hæves eller sænkes afhængigt af, hvad der vurderes at være nødvendigt for at forebygge eller inddæmme udbredelse af den pågældende sygdom. Det vil også skulle fastsættes, hvordan antallet af personer nærmere skal opgøres.

Reglerne om forbud mod afholdelse og deltagelse vil kunne omfatte forsamlinger, arrangementer, begivenheder m.v. Dette skal forstås i bred forstand. Enhver situation, hvor personer opholder sig sammen, vil kunne være omfattet. Der vil f.eks. kunne være tale om koncerter, idrætsbegivenheder, fester, generalforsamlinger og møder i selskaber eller foreninger.

Efter det foreslåede stk. 1, 2. pkt., kan regler fastsat i medfør af 1. pkt. omfatte både indendørs, udendørs, offentlige og private forsamlinger, arrangementer, begivenheder m.v.

Forbuddet i bekendtgørelsen vil således ikke skulle være begrænset til begivenheder, hvor der er adgang for offentligheden, men vil også kunne omfatte rent private begivenheder, herunder i private boliger.

Reglerne om forbud vil ikke omfatte almindelig tilstedeværelse på en arbejdsplads, men vil dog kunne omfatte forsamlinger på en arbejdsplads, f.eks. fællesmøder."


Barer, diskoteker og butikker er ikke specifikt nævnt i lovbemærkningerne.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Jussi
Haha, Kaffe.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af elendil
Forloren skildpadde fra Beauvais. Er der mennesker der kan lide det?


Kombineret med pulverkartoffelmos var det noget jeg spiste en del af, da jeg studerede. Nammenam.
fck-medløber.
Skrevet af Wise1964
Er jeg den eneste der tænker at mediernes svælgen i denne virus sammenholdt med regeringens retorik er ekstra forstærkende når det gælder panik blandt de almindelige borgere?

Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Emil-LFC
Kombineret med pulverkartoffelmos var det noget jeg spiste en del af, da jeg studerede. Nammenam.
Jeg skulle lige til at spise og du har lige ødelagt min appetit. Tak skal du have.
Skrevet af jomic...
Nej Wise. Medierne har fra start været for meget.
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg læste det som om Elendil havde studeret nammenam.

Men jeg er også temmelig ør af sult - jeg nåede ikke i Bilka i går aftes.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Kaffe
Stive.

Vi har fået etableret, at du ikke er læge, ikke? Faktisk har du jo ingen kvalifikationer overhovedet til at udtale dig så skråsikkert om hverken denne specifikke virus eller nogen som helst anden pandemisk spredning af en sygdom, som du gør.
Hvad årsagen er til, at du på trods heraf er helt overbevist om, at du ved bedre end myndighederne, svæver lidt i vinden, synes jeg. Det eneste, du har, lader det til, er din enorme stædighed og en grundlæggende opfattelse af egen fortræffelighed flankeret af sådan en temmelig tennage-agtig illusion om, at det udtrykker en enorm grad af selvstændighed, personlighed og kant at mene det modsatte af, hvad de voksne siger.

At citere den hastelovgivning, der er i gang med at blive vedtaget, er ikke et argument for, at den er udtryk for en kvindagtig overreaktion. Det er det heller ikke, at dine venner synes, du har ret.

Den offentlige debat er i øvrigt ikke monopoliseret, dit fæ. Men det er sgu da indlysende, at man i en alvorlig krisesituation ikke bruger dage på diskussioner.

Summa summarum: Fremlæg ét medicinfagligt argument for dine påstande, eller hold din fucking kæft. Og hold især kæft med din offerrolle. Hvor usmageligt narcissistisk har man lov til at være?
Niddets arkivar
Skrevet af Steve Highway-61
OK, bekendtgørelsen kommer fra sundhedsministeren:

"§ 12 b. Sundheds- og ældreministeren kan, når det er nødvendigt for at forebygge eller inddæmme udbredelse af en alment farlig sygdom her i landet, efter forhandling med erhvervsministeren fastsætte regler om forbud mod adgang til eller restriktioner for adgangen til eller brugen af lokaler, som erhvervsdrivende råder over, og hvortil offentligheden har adgang, herunder regler om tilladt maksimalbelægning. Regler fastsat i medfør af 1. pkt. kan fravige anden lovgivning."
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Kaffe
Og du skal ikke smiske med "juridisk rådgivning".
Niddets arkivar
Skrevet af Steve Highway-61
En blind tro på autoriteter er stadig en blind tro, Kaffe.

Du er sgu old school.

Meget af det der foregår er i øvrigt politik og jura. Den lægelige del ligger efterhånden på den flade hånd.

Så det handler om den adækvate reaktion på situationen.

Loven er jo spændende at analysere, uanset om man er enig i indgrebet eller ej. Det har jo blandt andet betydning for din biks så du burde været interesseret heri.

All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Kaffe
En mistro baseret på røv og nøgler er ikke at foretrække.

Den lægelige del har hverken du eller jeg nogen chance for at bedømme, og eftersom det er den, der danner grundlaget for "politik og jura", er det selvovervurderende pisselort at indtage dit synspunkt.

Lovens indhold er jeg overordentlig interesseret i. Din udlægning? Not so much.
Niddets arkivar
Skrevet af Steve Highway-61
Ah, den politiske og juridiske reaktion er ikke noget man trækker i en Cola-automat.
Der er mange greb i skuffen, det kan man jo se ved at kigge rundt i verden hvordan situationen gribes an.

Og hvis du synes jeg tager fejl i min skepsis, hvad er så problemet? Så er alt vel A-OK?
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af jensmoch
Føj for Satan, elendil. Føj. For. Satan!
Skrevet af Ælkjaer
Jeg har aldrig studeret nammenam. Men jeg har godt nok set denne video mange gange. Tæller det?

https://www.youtube.com/watch?v=RFkYhBs5eNc
Skrevet af jensmoch
Du er i hvert fald godt på vej, ja!

Og lad mig i den anledning anbefale The Muppets-filmen fra 2011. En af årtiets mest oversete perler.
Skrevet af Vincent Gigante
Dag 13 efter første smittetilælde i Danmark.

Landet er ved at lukke ned. Kritisk infrastruktur og kommunikationsveje består – men det er et spørgsmål om tid, før det hele ramler sammen. Flere byer er allerede faldet.
Vi har rationer til de næste 14 dage, men de svinder også ind, og der skal søges efter nye. Nætterne er fortsat sikre, men det vil også ændre sig i takt med at maden slipper op. Vi skal snart søge vestpå – kolonier er ved at opstå dér, går rygterne på…

…det er svært ikke hele tiden at referere den nuværende situation til zombie og postapokalyptiske film. Jeg har allerede talt kalorier op i huset og rationeret dem.

Bliver to lange uger.
.
Skrevet af Flying Dutchman
Dag 13 efter første smittetilfælde i Danmark

Folk har levet deres liv som de plejer, dog med færre koncerter, biografture og større familieforsamlinger. Infrastrukturen og kommunikationsvejene består, fordi asfalt og plastik ikke forgår på tretten dage.

Vi har lige handlet for hele ugen - bøf bearnaise i morgen! - fordi de fleste supermarkeder har fyldte lagre og de tosser, der gik hamstringamok i går endnu ikke er løbet tør for gær og toiletpapir. Nætterne er temmelig sikre - selvfølgelig afhængigt af om man bor på Vesterbro eller ude ved Vesterhavet. Vi skal snart søge østpå - et par meter, haven trænger til forårsklargørelse.

Det er meget let ikke hele tiden at referere den nuværende situation til zombie og postapokalyptiske film, medmindre man har en livlig fantasi og/eller har set for mange af dem.

Bliver to kedelige uger.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
annonce
0