Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af jensmoch
Jeg tvivler iøvrigt på, at Jens har gjort sig den forestilling, at alt hvad der bliver bestemt er på baggrund af videnskaben, men der i høj grad også er politik inde over beslutninger.


Og det er derfor du flere gange i tråden her, vil kunne se mig, og andre, kritisere genåbningen.

Og selvfølgelig er der enorm forskel på studenterkørsel og tilskuere til fodbold. En fodboldkamp er ideelt til at en superspreder kan hygge sig. Studenterkørsel er mange, mindre events hvor det, så det ser ud nu, vil være usandsynligt at nær så mange kan blive smittet af superspredere.

Hvis der er en asymptomatisk (meget milde symptomer) superspreder der tager til fodbold et par uger i træk, kan han/hun alene stå bag 100 smittede, der ville være et helvede at skulle smittespore. Samtlige tilskuere til alle kampene ville så skulle testes, og isolere sig indtil de får svar på testen.

Ved en studenterkørsel er det de elever i vognen og deres familier der skal testes, for at opspore smittede.

Det kan altså virkelig hurtigt blive et spørgsmål mellem én superspreders smittesporing kræver 25.000 tests, eller 150.
Skrevet af Black Spider
Spider, du kan køre din sløjfe til solen brænder ud. Det mest interessante er dog, om jeres tråd her mon ikke stadig er i live et år efter at den sidste mikro-stump af virusset er blevet forstørret af Mette F en fantasillion gange i en megalup i et forsøg på at holde fast i sin absurde idealisme.

Du jubler over en strategi, der slår folk ihjel og koster samfundet flere penge. Hvad er fordelen, Steve? Kan du faktisk finde en?

Og ja, jeg kan køre den her sløjfe ret længe, for du udfordrer den jo ikke. Der er ingen negativ konsekvens for mig. Det er ikke engang svært at gentage spørgsmålet. Jo længere du vælger at undlade at svare, jo mere åbenlyst bliver det i øvrigt, at dit mangel på et svar faktisk er et svar i sig selv.
Skrevet af Halil
I forhold til strategien, så synes jeg også, at det er en træls tendens til, hvordan alt hvad Kåre og Brostrøm siger kan retfærdiggøre alle mulige begrænsninger i forskellige områders hverdag fra politikernes side. Der bliver truffet nogle beslutninger, hvor de relevante sparringspartnere ikke bliver hørt, men der bliver udstukket nogle retningslinjer alene ud fra sundhedsstyrelsen & pals teoretiske tanker og fra normale forhold.

Især når det efterfølgende viser sig, at være skudt voldsomt over mål.

Særligt når de klart vigtigste virkemidler(god håndhygienje, hold afstand, isoler dig selv ved symptomer) bliver overskygget af alle mulige fordyrende særregler og forpligtelser, som i forhold til smittespredning, har en begrænset effekt.

Når sundhedsstyrelsen fodrer politikerne med tal som viser sig at have en begrænset sandhedsværdi, så tærer det på min tillid til sundhedsstyrelsen.

Desuden ved jeg, gennem mit arbejde, at det ikke altid er fagligheden som gennemsyrer forhandlingerne med sundhedsstyrelsen omkring disse retningslinjer.

Det tærer også på min tillid.

Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Bosse1983
Nu er det jo i sidste ende politikere som skal iværksætte, så uanset hvem der sidder med beslutningskompetence, vil det afpejle politisk ståsted. Det siger egentlig sig selv. Sundhedsstyrelsen kommer med anbefalinger, intet andet. Videre er det vist vanskelig for folk at acceptere, at selvom man har en videnskabelig tilnærming, har man hverken komplet kundskab eller kontrol. Ikke ulig finanskrisen, er det best guess når en ny sygdom og en pandemi på ukendt skala sætter ind.

Det er mulig jeg er lidt for tålmodig, da jeg også selv rådgiver i samfundsøkonomiske områder, hvor det bliver lettere pseudo-videnskabelig, fordi modeller aldrig bliver komplette. Det er dog typisk bedre end Steves logik, som tilsiger at hvis det ikke går godt, går det over, på den ene måde eller den anden.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Under 20 indlagte i DK..

Er der snart nogen der begynder at spørger sig selv om hvor længe vi kan og vil fastholde milliard-omkostninger i Coronaens navn? Er der slet ikke en øvre grænse for hvad det må koste?

Syntes det er vildt så mange har accepteret at sætte sig på deres bagdel og så håbe på at noget grundforskning engang skal redde vores røv.

Mette F: Vi skal nok åbne op, det kræver bare lige at vi lander en mand på Mars først.
Skrevet af Geddar , moderator
Rent økonomisk er der ingen tvivl om at regeringen har gjort et godt stykke arbejde ift. at begrænse skaderne af Covid-19. Du kan jo evt. sammenligne med andre lande, Hausser....
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Bosse1983
Hvem er "vi" Hausser?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Halil
Enig i mange ting, Bosse.

Det er nemlig en slags pseudo-videnskab krydret med politik.

Også er vi tilbage ved mit oprindelige udklip fra Jens’ skriblerier.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Bosse1983
Jeg er med, Halil, men jeg synes også du er lidt unfair.

Jeg tror egentlig at Jens har været hårdere ramt af dette end de fleste af os andre. Videre har han jo ret i at udgangspunktet er videnskabelig, så langt det når, selvom politikere så forsyner sig fra den buffet sundhedsstyrelsen stiller op på basis af egne præferencer.

Hausser kan selvfølgelig fortælle dig hvor angst og asocial jeg er, så derfor tænker jeg som jeg gør. For mig har det været ace at man tvinges til at stoppe op og tænke. Din oplevelse er måske anderledes. Min mor har så haft fornøjelsen af 5 dage i kunstig koma og respirator og sikkert permanent opkobling til iltmaskine resten af livet, selvom de passer godt på sig selv. Hun er en sej gammel kælling ellers, som havde ganske mange gode år af pensionen. Jeg tror det er et pænt stort hak i livskvaliteten, at man maksimalt kan gå uden slanger 4 timer pr. døgn.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af jensmoch
Nu var det jo et svar til Steve, der skrev følgende.

før I vågner op og bruger hovedet fremfor at lytte blindt til autoriteter ud fra en uskøn blanding af angst og det rene idioti.


Og jeg kan love jer for at mine kilder på det videnskabelige ikke er hverken Kåre eller Søren, men derimod videnskabelige publikationer og det nyeste forskning på området. Jeg har ikke nødvendigvis meget tillid til Sundhedsstyrelsen efter deres eklatante fiasko i begyndelsen af det her, så jeg følger ikke blindt deres anbefalinger, og endnu mindre stoler jeg på en eneste politiker i kongeriget Danmark (eller andre riger med eller uden kongehus, for den sags skyld).

Covid-19 er et ukendt bæst, der opfører sig som noget vi aldrig har set før. Indtil videre har den heldigvis kun muteret sig til at blive langt mere smitsom, men ikke mere farlig. Men muteret til noget der er mere problematisk har den nu altså.

I USA har en frisk, ung kvinde i sine 20´ere lige fået en dobbelt lungetransplantation, fordi Covid-19 havde ødelagt hendes lunger i en sådan grad at begge lunger var som forstenet. Hun er en af de 10% der har langvarige mén.

Vi aner pt ikke hvor mange af de 10% får varige mén, men vi ved at de 10% kæmper med symptomer længe efter de er raskmeldt. Om det er lungeskader, nyreskader, leverskader, hjerteproblemer eller tilfælde hvor den går i hjernen.

Happy hypoxia, hvor folk er ved fuld bevidsthed på trods af en alt for lav iltprocent i blodet, er det godt eksempel på at den fucker med ting der helst ikke skal fuckes med.
Skrevet af Halil
Det var ufint af moi, at hive den sætning ud af en sammenhæng og give den gas i en anden, lidt anderledes, sammenhæng, Jens.

Jeg glæder mig lidt til at der bliver lavet nogle undersøgende studier af politik i en cotonatid. Små musseministerier der pludselig får en masse at skulle sige, finansministeren der åbner kassen op, voldsomme tiltag som nærmest aldrig er set før osv.

Det har været fascinerende at være en del af og jeg hører også fra diverse ministerier, at det skulle ha været superhårdt og stressende, men samtidigt vanvittigt spændende.

En higen efter normalitet som aldrig vender tilbage.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af jensmoch
Her er i øvrigt et fint eksempel på noget af det jeg talte om.

https://www.nature.com/articles/s41591-020-0968-3

Og her er noget mere simpel oversigt fra artiklen, hvis ikke lige man føler for at læse hele artiklen (I really don´t blame you)
https://www.nature.com/articles/s41591-020-0968-3/figures/2
Skrevet af Steve Highway-61
Jens, jeg tror jo ikke du er ren idiot. Så du gør det bevidst. Pisker en stemning op med dine tabloid-gener.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Bosse1983
Jeg er derimod helt overbevist om at du er komplet idiot, Steve. Hvordan går det med åbningen i USA, og den "kalkulerede" risiko. Kan du sætte lidt tal på for mig, i forhold til hvordan økonomi og andet trives relativt til eksempelvis Danmark?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Steve Highway-61
Bosse, still “helpless like a rich man’s child” som Dylan synger.

Italien den ene uge, Sverige den næste og nu USA. Hvad bliver den næste hule vind der blæser gennem dit hoved?
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Bosse1983
Det må være frygtelig at være så uoriginal, at man kun kan kommunikere i citater stjålet fra andre. Du er ikke engang en efterligning, men en sløj karikatur.

Jeg tror ikke du finder noget om Covid-19 og de medfølgende samfundsmæssige konsekvenser i Dylans bagkatalog, så kan du ikke prøve at svare på spørgsmålet ved at sætte egne ord sammen til sætninger, baseret på fakta og ræsonnement?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sir , moderator
Jeg er lidt i tvivl om hvornår noget faktisk er på grund af Corona eller om det er for at spare penge. Fx på nogle hoteller hvor man pt ikke gør rent på værelserne hver dag pga Corona men så samtidig har morgenmadsbuffet. Det virker jo komplet ulogisk.
Dette er en signatur.
Skrevet af Bosse1983
Besparelse som kan vinkles som smitteværn, tænker jeg. Jeg snakkede nyligt med en af ejendomscheferne i Olav Thon Gruppen, som både har indkøbscentre og hoteller. Her er strategien at man prøver at tage det tabte igen, især på hotelsiden, med besparelser. På indkøbscentre, som han sidder med, ligger man akkumuleret over sidste års indtjening allerede, så omsætningsmæssigt har man ikke tabt noget på Corona. Mange butikker har været lukket en periode, men det er så fulgt af en periode med heftig opsving. Flere steder har de haft omsætnibgsøgning på centrene på 30-50% de sidste uger, relativt til samme periode de foregående år. I forhold til rengøring, vakter og pedeller kører man dog stadig med lav bemanding. Det kedelige er, at går det godt, er det næppe længere en midlertidig besparelse, men en permanent effektivisering. Jeg kan forestille mig at hotelbranchen er endnu værre.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Black Spider
Steve, vi har efterhånden nogle observationer af, hvad der virker imod covid-19 og hvad der ikke virker. USA har været meget afslappede og ud over ikke at have skyggen af kontrol over smittespredning, så er deres økonomi blevet ramt ekstremt hårdt. Sverige var afslappede og deres økonomi er lige så hårdt ramt som vores, men deres smittespredning er værre. Er du uenig i de observationer?

Vi har tilsvarende reageret ret aggressivt her i landet, og vi står nu i en situation, hvor smitten er under kontrol og vores økonomi, alt taget i betragtning, ikke er ramt voldsomt hårdt. Er du uenig i den observation?

Du agiterer kraftigt for, at vi ikke skal piske en stemning op og ikke være være hysteriske og grundlæggende tage det roligt. Hvor er fordelen ved den tilgang? Er der nogen fordel? Hvis der er faktiske fordele, hvorfor er det så stort set umuligt at få dig til at skrive om dem? Hvis du har reel substans at basere holdningen på, hvorfor så alt det ubrugelige lort med citater?
Skrevet af Sir , moderator
Rimelig vildt at se CNN for tiden. Smitten stiger og stiger i USA men alligevel er det som om de slet ikke kigger på Europa. Lige nu snakker de fx om man må holde Graduation parties. Ja er svaret men husk at ham der griller skal have maske på.

Træningscentre er stadig åbne osv osv. Så luk dog forhelvede ned i en periode.
Dette er en signatur.
annonce
0