Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af prm
Selvom journalisten på TV2-østjylland forsøgte at få det til at se ud som om det var fejringen af AGF´s medaljer, så sagde forskeren, at det ikke var et enkelt stående arrangement der havde gjort at smitte trykket er steget i Aarhus. Han nævnte arrangemenet på uni, hvor 5 smittede havde været en del af et arrangement med 80 personer
Og ja, ca 50% er fra det somaliske miljø
Skrevet af Black Spider
Håber, vi alle snart vender tilbage til vores almindelige liv, som vi er vant til og vil glemme om coronavirus.

Jeg kan forstå håbet, men det er alt for tidligt at tænke i de baner.

Vi er mig bekendt meget langt fra at være klar til "snart" at vende tilbage til tiden uden coronavirus, og at glemme forholdsreglerne imod den betyder egentlig blot at invitere til anden bølge og endnu en nedlukning.

Hvis vi er heldige, så er der en vaccine fra omkring nytår, og et slag på tasken er, at der vil gå et halvt år, før vaccinen er så tilstrækkeligt udbredt, at det faktisk gør en forskel.

Altså er vi selv under gode omstændigheder et år fra en "normal" situation. Det bedste lige nu, er at fokusere på afstand og hygiejne, og så gøre det til en normal rutine. Jo flere, der holder mindst en meters afstand til alle andre, jo mindre smitte. Mindre smitte betyder mere oplukket samfund.

Omvendt, hvis man bare ikke gider tage det seriøst, sådan som et par af hængerøvene her i tråden, så er man statistisk et bidrag til mere smitte, og mere smitte betyder mere nedlukning.
Skrevet af Forhammeren
Christina fra Støvring er meget bekymret for coronaen og kontakter BT da hun synes det er manglende samfundssind ikke at bruge mundbind og folk tager det for afslappet.

Hvad skulle den bekymrede Christina fra Nordjylland da så i København med den transport og smitterisiko en rejse indebærer.

En frisøraftale.

https://www.bt.dk/samfund/christina-fik-et-chok-da-hun-koerte-med-metroen-det-var-virkelig-en-sindssyg?fbclid=IwAR3hLCryw1IALEBEeTnRqLsDS3UqVT_BTacot8n8SSVXChLa8T295CHGuHg
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Faberge
Jeg plejer da også at tage bilen, når jeg skal på tønden.
En fisselatte, tak.
Skrevet af jensmoch
Jeg kender meget lidt til den nye russiske vaccine, men medmindre den er fundamental anderledes end de andre, så vil jeg skyde på der går markant mere end et år før vi kan leve normalt.

Der kommer formentlig en vaccine ud blandt os i første halvår 2021. Mit bedste bud er at vi så snakker en vaccine med en beskyttelsesgrad på omkring 40%, måske lidt højere hos unge og friske, men det vil overraske mig positivt hvis vi er over 50%.
I tiden efter vil vaccinen (og de andre vacciner) så blive forbedret lidt ad gangen, hvor hurtigt det går er virkelig svært at spå om, da den her vaccineproduktion er skruet op på 11, så der er ikke rigtig noget sammenligningsgrundlag.
Det er nok ikke usandsynligt, med den fart der er på nu, at vi indenfor 2 år efter den bliver frigivet, vil se en betydelig øgning af beskyttelsesgraden, så vi er oppe omkring influenzavaccinen herhjemme, hvor vi snakker 70-90% blandt unge og friske, og omkring 60% for ældre og svagelige.

Det betyder ikke at vi nødvendigvis skal fortsætte med samme restriktioner som nu i potentielt 3+ år, efter den første vaccinationsbølge vil der nok kunne skrues noget op for aktiviteterne igen, men helt tilbage til normalen uden at tænke på covid-19 ... det kan godt risikere at tage lang tid.
Omkring rejser til u-lande, vil det bestemt ikke undre mig hvis vi stadigvæk snakker covid-19 om fem år.
Skrevet af Taco mix
Unge og friske mennesker skal satme da heller ikke helt ukritisk bare lade sig vaccinere da. Og dette er på ingen måde en eller anden anti vax kampagne.

Men jeg syntes at man skal vaccinere folk i risikogruppen, som man også gør med influenza. Det er vel også meget få almindelige raske unge mennesker, der beder om at få en influenza vaccine, uden grund.

Alle de forbehold vi tager nu, og jo som sådan ikke fordi at Coronaen er super dødelig, men fordi at dem der er svage netop ikke er vaccineret mod den.
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Alle de forbehold vi tager nu, og jo som sådan ikke fordi at Coronaen er super dødelig, men fordi at dem der er svage netop ikke er vaccineret mod den.


Og forstå det nu - det er en ukendt virus som ikke opfører sig som andre vira, se bare på hvor mange der lider under senfølgevirkninger som op mod 10% af de smittede stadig lider under. Her snakker vi ikke syge og svage, men unge og raske mennesker!
Skrevet af Taco mix
Og forstå det nu - Den procent du udregner er jo uden de MEGA mange mennesker der har det fuldstændigt symptomfrit og ikke er blevet testet.

Hvor har du iøvrigt de 10% fra og hvor mange af dem er sunde og raske unge mennesker?
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af jensmoch
Men jeg syntes at man skal vaccinere folk i risikogruppen, som man også gør med influenza.


Og så vil vi ende med at snakke om covid-19 indtil vores dages ende, og uden de store mutationer fra det vi har nu, kan vi nok forvente omkring 2.500-5000 døde om året. Det er også fair nok hvis det er det folk vælger. Men så skal man også være klar over at Covid-19 aldrig forsvinder.
Skrevet af Taco mix
Mener du at man skal tvangsvaccineres mod Corona?

Der døde 1.644 mennesker i Danmark af influenza B i 2018. Vi har da aldrig haft noget problem med at snakke om influenza før? Skal vi også tvangsvaccinere mod den, eller er det ligemeget? Det er jo ikke den der Corona?
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af jensmoch
Det er også fair nok hvis det er det folk vælger.

Så, nej. Jeg mener ikke vi skal tvangsvaccinere. Det er jo op til den enkelte. Men hvis man ønsker sig tilbage til tiden før covid-19, så bør man nok overveje en vaccine.
Skrevet af jensmoch
Og så er det i øvrigt stadigvæk bizart at bruge influenzadøde som argument. Jeg troede virkelig det var et kapitel der var overstået tilbage i april. But you do you.
Skrevet af Taco mix
Tiden før Corona, var en tid hvor der kunne dø 1.650 mennesker om året af influenza. Man kunne så vælge at lade sig vaccinere, hvis man fejler noget kritisk, der kan forværres af en influenza. Deraf havde man et valg.

Hvis der kommer en vaccine til Corona, vil samme scenarie vel gøre sig gælende der? Vi er taget med bukserne nede på Coronaen, fordi der endnu ikke er en vaccine. Så svage menneske i alle aldre har ikke VALGET. Dermed kan adfærd der ikke respektere vores svage og udsatte medborgere føre til dødsfald hos folk i risikogruppen. Jeg forbander folk der ikke respekterer vores medmennesker langt væk.

Jeg høre ofte argumenter som "raske dør også af Corona". Og det er rigtigt. Ligesom de dør af influenza, forkølelse og katte bid. Der vil altid være en hvis risiko forbundet med sygdom.

Jeg er glad for at du ikke mener folk skal tvangsvaccineres. Jeg har den holdning at folk skal lade sig vaccinere, hvis man er i en risikogruppe.
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af Taco mix
Hvorfor er det bizart at nævne der døde over 1600 mennesker i 2018 af influenza? Bare af ren nysgerrighed? :) Og kan du udpensle hvordan "jeg bruger det som argument"?
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af Taco mix
Jeg tror lidt du tolker min holdning omkring at der ikke skal tvangsvaccineres til at jeg er imod alle tiltag mod Corona og ned nedlukning m.m

Det er jeg altså ikke. Jeg syntes det er vigtigt vi fortsætter vores indsats mod Corona, via de anbefalinger vi får udstukket, ift afstand og respekt for vores medborgere i risikogruppen.
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af jensmoch
Den kan slet ikke sammenlignes med influenza. Den nyeste streng, som de nu for eksempel kæmper med i Vietnam, forventes at have en basis-smitteeffekt på 5-6, og altså markant over både almindelig influenza på ~1,2, den seneste pandemi (H1N1) på 1,4-1,6, og den første streng af covid-19 vi så der lå omkring 1,8-2,2.

Samtidig ser den ret tydeligt ud til at være bedøvende ligeglad med vind og vejr, så modsat influenza, vil der ikke være en sæson. Den ligger konstant og ulmer og venter bare på at få fat.

Hvis vi er virkelig heldige giver den langvarig immunitet. Hvis vi er virkelig uheldige ligger immuniteten på samme niveau som de kendte coronavira, og så snakker vi 1-8 måneder.
Skrevet af Taco mix
Jeg sammenligner ikke influenza med Coronavirus?

Jeg sætter dødstal op for influenza, som man kan lade sig vaccinere imod. (Hvis man forudser mutationer ordentligt m.m) Og de tal ligger ret høft på Verdensplan hvert år, og det er mod noget man - hvis man vil - kan vaccinere sig imod.

Så jeg vil der gerne forklares, hvorfor at Covid19, som man ikke ikke kan vaccineres imod, skulle være så skræmmende, hvis man finder en vaccine ligesom med andre virusser derude. Nej det er ikke en influenza, for jeg har ikke hørt om folk der har rendt rundt med en influenza uden ikke at vide de havde det (hvertfald ikke jer mænd :p),

Corona derimod har man hørt om utallige tilfælde hvor folk har haft det eller har det, uden et eneste symptom eller bivirkning bagefter. Bare tag nogle af fodboldspillerne.
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af Taco mix
Du skriver meget om, hvor meget den smitter. Jeg er egentlig mere interesseret i hvor farlig den er. Hvor farlig er Corona ift en køretur, influenza sæson eller fedme?
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af Slettet(112218201709)
Der forskes jo stadig i Corona og langtidsvirkningerne af Covid-19 - nyreskader, leverskader, blodpropper, hjernen osv.
Det er ikke kun lungerne, som tager skade.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
annonce
0