Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Halil
En 1/7 er indlagt af primært andre grunde end corona på de danske hospitaler. F.eks et brækket ben.

Det vidste jeg ikke.

Jeg håber godt nok, at borgere på intensiv afdelingerne forbliver så lave som de er for tiden.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af jensmoch
Det må, i hvert fald potentielt, tære en del på personaleressourcerne. Almindeligvis er de forskellige sengeafsnit jo koblet på hvadend du ligger der for. Hvis der på covid-afsnit skal ligge både symptomatiske covid-patienter, ortopædkirurgiske patienter, neurologiske patienter osv., skal der jo stå personale til rådighed med de specifikke kompetencer.

Det er jo ikke ligefrem fordi sengeafsnittene i forvejen bugner af personale.

Lidt i samme spor, kunne jeg egentlig godt tænke mig at se planen for udvidelse af intensivkapacitet, sådan rent personalemæssigt.
Nu har jeg kun personlige oplevelser fra intensiv at gå efter, og hvis samme normering skal gøre sig gældende til 900 intensivpladser, ryger der jo snildt 1.500-2.000 læger og sygeplejersker til det, og så er det endda med indregnede dobbeltvagter og forøget arbejdstid.
Skrevet af Landa
Du er sgu en sjov fætter, tobi.
Landa vinder den næste år.
I øvrigt er dagens smittetal 1017.
Skrevet af medc
Slog man ikke også rekord i antal tests? Knap 64.000 tests - noget over hvad der plejer at være, hvad jeg har set.
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af Taco mix
Hvor meget kan man overhovedet regne med de PCR teste? Jeg mener, det er da underligt at ham fra f.eks Gladbach, får en positiv test, for så lige bagefter at tage en negativ test.

Der er folk der siger de er smittet 2 gange, men at enten 1 eller 2 gang var slemmere. Kunne det være fordi de måske havde fået en af de MÅSKE falske positive til at starte med?
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af jensmoch
Der er folk der siger de er smittet 2 gange, men at enten 1 eller 2 gang var slemmere. Kunne det være fordi de måske havde fået en af de MÅSKE falske positive til at starte med?


Det var jo det mange blev ved med at påstå om de kinesiske og sydkoreanske gensmittede i begyndelsen. Om nogen af dem har været det, er bestemt ikke usandsynligt, men fordi det er så ekstremt en vigtig ting at vide, vil man, så vidt muligt, bekræfte begge infektioner biologisk, så der kan kigges på om det er forskellige strenge af virus.

Det er formentlig også en af årsagerne til at SSI gemmer DNA og materiale fra positive tests, så de hurtigt kan få analyseret, bekræftet/afkræftet og identificeret virus i tilfælde af gensmitte.
Skrevet af Taco mix
Tak ^^Det giver mening. :)
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af Slettet(310039203010)
Jeg læste i en eller anden artikel på TV2 eller sådan noget, at der var 4 bekræftet gensmittede i verden.

Også her: https://illvid.dk/medicin/sygdomme/fire-patienter-ramt-to-gange-derfor-smitter-coronavirus-igen
Skrevet af jensmoch
Jeg tror efterhånden man er oppe på omkring 20 bekræftede gensmittede, og så nogle dobbelt-smittede (i hvert fald i Holland), hvor de er blevet smittet igen, før deres immunforsvar har kunne nå at opbygge en immunrespons. Korteste periode er 12 dage.

Der er registreret et enkelt dødsfald som resultat af gensmitte. En 89-årig kvinde fra Holland, der lige var begyndt på en ny omgang kemobehandling, der blev testet positiv 59 dage efter første infektion.
Skrevet af Slettet(310039203010)
Okay :)).
Skrevet af Sten_H
De 20 gensmittede skal ses i forhold til at der på verdensplan er registreret mere end 40 millioner smittede.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Svoger
Hvis det skal tages for, at det kun er så lille en andel, som ikke opnår immunitet efter at kroppen ellers burde have skabt antistoffer, er der vel begrundet forhåbning om, at det i hvert fald ikke er det problem som forhindrer, at man kan producere en virksom vaccine.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af jensmoch
Hvad der er vigtigere for vaccinen, er at virusset ser ud til at mutere langsomt, og indtil videre meget lidt, i forhold til hvad man kunne frygte. Det farligste lige nu, er dyr. Ved menneske-menneske smitte, ser den ud til at være forholdsvis til at forudse, fordi virus så vil mutere for at tilpasse sig menneskekroppen. Ved menneske-dyr-dyr-menneske er det en helt anden sag, da virus så når at mutere i dyr.

Derfor er det også helt ekstremt vigtigt at alle de mink bliver slået ned og der desinficeres godt og grundigt på farmene efterfølgende. Hvis først smitten begynder at sprede sig til vilde dyr, kan vaccinen risikere at blive nærmest umulig.

De næste 6-8 måneder bliver interessante hvad angår immunitet. På mange måder minder SARS-CoV-2 om de almindelige coronavira vi kender, og den nyeste, offentliggjorte forskning i dem, viser en stor immunitet i cirka 12 måneder, men et drastisk fald derefter, og en høj risiko for gensmitte.
Skrevet af Steve Highway-61
Utroligt så klog du er Jens.

Fælles for de folk, der støtter regeringen er at de tror de ved hvad de taler om når de bedemandsagtigt maner til forsigtighed, men klandrer os andre for at udtale os uden grundlag ...

Hvad siger du til den verdensomspændende konklusionen fra 2016 om at man ikke kan finde en vaccine. Min kone siger jeg tænker som om glasset er halvt tomt ikke halvt fyldt. Hun kan ikke rigtigt se hendes optimisme står på samme isflage som min pessimisme.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af jensmoch
Den kender jeg ikke, men du må da meget gerne linke til den.

Da coronavira, almindeligvis, giver milde symptomer og ikke slår folk ihjel, har det generelt været stort set umuligt at skaffe finansiering til at udvikle vacciner til mennesker.

Vi har dog længe været i stand til at vaccinere dyr mod coronavirus, og jeg ved at der var flere positive vacciner under udvikling for både SARS og MERS, men begge de to vira nåede "desværre" at blive udryddet før vaccinerne blev færdige, og derfor kunne der ikke rejses finansiering til at føre fase 3-testene ud i livet.

Det Oxford-vaccinen gør, er at tage et Adenovirus fra chimpanser, manipulere den og slette omkring 20% af virus´ progression i cellerne, så den er ude af stand til at reproducere og smitte mennesker. Så har man tilføjet instruktioner om at producere S-protein fra SARS-CoV-2 i vores celler, som altså træner vores immunforsvar til at genkende SARS-CoV-2 og skabe et immunrespons når den vaccinerede skulle komme kontakt med virus.

Indtil videre lyder det til at de forventer at første udgave vil være effektiv hos cirka 50%, hvilket er ret flot så tidligt i udviklingen, og det de nu skal finde ud af er hvor ofte man skal vaccineres. Så længe SARS-CoV-2 muterer så lidt og langsomt, er håbet at man, i hvert fald på sigt, kan ende med en vaccine der kun skal gives én gang.

Så kan vi altid begynde at spekulere i hvorvidt en vaccine så kan forhindre senfølger, da den altså ikke forhindrer smitte, men at man overhovedet er så langt med en vaccine der rent faktisk ser ud til at være ganske effektiv, er ret imponerende.
Skrevet af Steve Highway-61
Se forrige post.

Nu opfinder Einstein-ine så et sindrigt system hun tror løser noget. Men det er bare påregneligt idioti.

Minder lidt om slutreplikken i Memento. Now, where was I?
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Duck
Det lyder spændende med den verdensomspændende konklusionen. De store medicinalgiganter, som arbejder på at udvikle en vaccine, hvoraf flere er i sidste testfase, hvilket vil sige, at vaccinen virker som den skal, fik tilsyneladende ikke det memo. Du burde sende det til dem? Det er ikke en umulig tanke, at det måske er røget i deres spamfolder i første omgang, og så er de ikke klar over, at de spilder tiden med at udvikle noget, som man allerede i 2016, før den nuværende virus var kendt, konkluderede, at den kan man ikke opfinde en vaccine imod.
Skrevet af Svoger
Hold nu op Duck. Alle ved da, at medicinalbranchen og dens aktionærer er fyldt med folk, som gerne kaster penge ud af vinduet, på ting som det er alment kendt, ikke kan opfindes.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Bosse1983
Måske Steve skulle læse konklusionen i det han linker til. Alternativt er det en pænt uvederhæftig udlægning.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af JohnHenry
Fælles for de folk, der støtter regeringen er at de tror de ved hvad de taler om

Kan man ikke vende den?
Fælles for de folk, der ikke støtter regeringen er, at de tror de ved hvad de taler om
annonce
0