Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
Bosse1983

Så dagens konspirationsteori er at Mette & Co. i ly af Corona og i ren blodtørst slår mink ihjel og udskriver checks, bare fordi? Er der noget om pædofile og pizzarier også
?

Hvilken konspiration? Jeg har sagt jeg forventer at man handler på et oplyst grundlag, men en træls demokrat som mig, mener blot man skal dele sin dokumentation og sit beslutningsgrundlag.

Ved godt at tendensen har været hemmelighedskræmmeri og enegang fra regeringen når man foretager livsindgribende beslutninger og hvorfor skulle man pludselig ændre den adfærd. Finder den blot særdeles uheldig og udemokratisk.

Som du selv sagde, vi må til seddelpressen.

Hvad blev der egentlig af de mails?

Skrevet af Svoger
Nej. Det er ikke langt fra skiven. Det er bønder, hvor den ene gruppe er klar over faren ved, hvis man ikke har styr på smittede besætninger, og den anden nu uheldigvis for dem har lært det på den hårde måde.
Og nej. Det var ikke ham. Eller, måske er det den samme, det kan jeg ret beset ikke udelukke, men det var ikke begrundelsen på det tidspunkt. Det drejede sig udelukkende om, at han ville have flere penge, før han var villig til at fortsætte for fuld damp.
Og netop derfor er sammenligningen med en svinebonde som ikke vil inddæmme og slå besætningen med tilstrækkeligt hurtigt ganske inden for rammen. Det ville potentielt kunne koste rigtigt mange kollegaer rigtig meget omsætning. Tilsvarende at en konstateret og muteret smitte hos flere minkavlere nu også koster flere af deres kollegaer deres forretning. Det er flot.

Det er i øvrigt ikke mig som piber. Det er minkavlerne som gør det. Med god grund, for nu må de lukke helt i en periode. Samtidig har de så kostet en nedlukning af Nordjylland. Så der er en del både private og forretningsdrivende, som med rette kan pibe endnu mere der. Og man skal vel have flyttet noget ekstra testkapacitet til kommunerne, som koster på ventetiden andre steder. Pga nogle minkavlere som ikke kunne holde besætningerne smittefri og heller ikke inddæmme smitte, før det vandrede videre.

Du burde i øvrigt have undersøgt forskellen på at pibe og på at udvise foragt. Da du givetvis ikke gider det, kan jeg hjælpe dig med, at forståelsen af førstnævnte udtryk i denne sammenhæng er at beklage sig, sidstnævnte er hvad jeg gør.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Sir , moderator
" Det er minkavlerne som gør det. Med god grund, for nu må de lukke helt i en periode"


I en periode? Der er ikke noget der tyder på at man må opdrætte mink igen, og alle avlsdyr skulle også aflives.

Hvorfor hader du minkavlere Svoger?


Dette er en signatur.
Skrevet af Halil
Hjst

Det burde Kåre nok have opdaget.

Men han aner det ikke og kommer næppe til det, tænker Kåre.

Det er ikke betryggende.

Hvad hvis den nye smitte er overalt i landet nu?
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Bosse1983
https://www.information.dk/indland/2020/10/kun-926-minkavlere-fortalt-myndighederne-hvem-ansat

Det er vel en god start. Krydret med at man bagefter fisker efter flere penge, nægter myndigheder adgang og så ævler om samfundssind og det uetiske i at dræbe raske mink. Den sidste lader vi lige stå.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Bosse1983

Nå det er der hadet kommer fra?

Måske du lige skal læse op på endnu en af SSI´s kommunikationsfadæser?

https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/minkavlere-fik-ikke-brev-om-ansatte
Skrevet af ca$h
Nu har det jo aldrig været en forudsætning for bold.dks debat, at man ved hvad man taler om... > https://twitter.com/crackbaby1312/status/983805501262716929?s=21
Skrevet af Bosse1983
Beklager, det havde jeg ikke fået med mig, men det ændrer jo ikke alverden i forhold til den efterfølgende håndtering, hvor minkavlerne generelt ikke fremstår videre samarbejdsvillig. Og igen, uetisk at aflive raske mink?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Svoger

Du ville end ikke ramme kunne vandspejlet i en put&take sø.

Det er sgu sølle at give minkavlerne skyld for at Nordjylland nedlukkes. Det er ikke deres skyld at deres dyr er følsomme overfor Corona, lige så lidt som det vil være svinebondens skyld at svinepest rammer svineproduktion benhårdt.

Generelt så stinker dit indlæg af foragt overfor minkavlen. Pengene stinker nok ikke så meget når de betaler din, eller din børnehavepædagogs løn.
Skrevet af Berker
Det er vel fair nok at man har en mening om en industri, der i den grad ser stort på dyrevelfærd. Man burde have stoppet al mink produktion for mange år siden.
Skrevet af Bosse1983
Pengene stinker nok ikke så meget når de betaler din, eller din børnehavepædagogs løn.

Du er sgu ret bizar. Hvor mange procent af BNP er det minkavlerne står for, Hausser? Det har i flere år været en blødende industri.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af warmon89
Det stod for 0,7 af samlet BNP, mener jeg at have hørt og læst flere steder
Skrevet af Kissinger
Og 100 % af Jim Lyngvils klædeskab.
What`s the matter Harry?!
Skrevet af clausp
Det stod for 0,7 af samlet BNP, mener jeg at have hørt og læst flere steder

Nu har du ikke angivet nogen enhed for de 0.7, men det må antages at være promille. Det er dog ret højt sat, da det danske BNP i 2019 var 2321 mia. kr. og 0.7 promille er ca. 16 mia. kr. Der tales om at det er mindre end 10 mia.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af tobi
Når der ikke er enhed på, menes der vel 70 %.
Skrevet af clausp
Når der ikke er enhed på, menes der vel 70 %.

Haha, ja, det gør der sædvanligvis.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Hausser
Skindbranchen har klart været i en bølgedal de senere år, pga. for stort et udbud på markedet, men med mange nyrige kinesere, var der grund til at tro et marked i bedring.

Hvor meget det koster samlet set at lukke minkbranchen, er der nok ingen der har overblik over, men de er 6000 arbejdspladser man vinker farvel til og en stor milliard-eksport.

Og så bliver der hele oprydningsarbejdet som regeringen selv har prissat til at være i milliardklassen, kompensationen for drifttab og ekseproportion af mere end 1000 landmænd og alle deres kapital-investeringer.

Der er vel ingen der tror på her og nu regning på under 10 milliarder? Og reelt kan den sagtens blive markant større end det og da specielt når det er en regning der kun bliver større over tid.

Og så er der selvfølgelig hele omkostningen ved at lukke Nordjylland ned i en måned. Hvor mange milliarder mon det koster?
Skrevet af elendil
10 milliarder? Pfft. Det er ikke engang een Skattesvend.
fck-medløber.
Skrevet af Hausser
I Debatten igår, var der en professor som antydende at svin måske også kunne smitte mennesker og at det kunne forklare den megen smitte på slagterierne. Vil den så ikke mutere på et tidspunkt?

Det vil da være rart at vide hvad planen evt. er, inden en politiker eller Mølbak råber nyt Wuhan igen, slår hele svineindustrien ned og efterlader os med en regning på 500 milliarder ekstra? Vel at mærke uden at fremlægge dokumentation eller at rådføre med resten af folketinget.

Eller kan vi ikke masseudrydde grisene?
Skrevet af jensmoch
Sidste år begyndte der endda så småt at spekuleres i om det overhovedet kunne betale sig at avle mink i Danmark, efter kineserne var trådt ind på markedet.

Sidste år lå auktionsprisen ret fast på omkring 200 kroner pr. skind, hvilket betød at så godt som alle danske minkskind blev solgt med et underskud.

I følge Danmarks Statistik lå den danske pelsbranche sidste år med et gennemsnitligt underskud på 0,7 millioner kroner pr. bedrift.
annonce
0