Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Black Spider
Hausser, du snakker om "uredelig videnskab" efter at have linket til en artikel i BT, hvor der netop ikke er nogen som helst fokus på videnskab, og det eneste uredelige umiddelbart er hvor aggressivt vinklet historien virker til at være.

Det BT og andre vil have svar på er eksplicit om cluster-5 er en trussel lige nu. Ikke det lange billede, ikke det mellemlange billede, men vil cluster-5 i sig selv smadre alle vacciner lige nu? Det svar er nej.

Så bliver de her videnskabsfolk forelagt den ultra-korte undersøgelse fra SSI, hvor de har en stikprøvestørrelse på 9, og de bliver spurgt, om den her undersøgelse i sig selv begrunder nedlukning af hele Nordjylland. Igen, selvfølgelig ikke. Og lidt kulørte kommentarer, for det er jo ikke en videnskabelig artikel, SSI har forfattet, og det er jo helt intentionelt.

Det er så simpelt, at selv en ikke-journalist som jeg kan gennemskue, hvad der nok er gået forud for den BT artikel.

Men sjovt nok er der ingen af dem, der svarer på, om det vil være skide godt, hvis cluster-5 bliver en udbredt variant her i landet, og hvilke perspektiver, der kunne være i det scenarie. Nej, det er alt sammen vinklet i nu-og-her perspektiv. Det er der formentlig en årsag til.
Skrevet af Hausser
BS

Læste du Niels Høibys kommentarer til SSIs report?

Det er da netop elendig metode som er fremlagt og en som slet ikke giver anledning til Mølbaks indledende konklusioner og dommedagsscenarier. Han har sjovt nok også haft travlt med at trække i land siden.

Men du mener måske stadig at SSI tilbageholder en masse relevant information som vil belyse deres metode og konklusioner bedre? Hvad skulle motivationen for det evt. være?

Det er en total grundløs nedlukning af en landsdel og det er voldsomt svært at snakke sig ud af. Regeringen ved det, men stolthed er i vejen.
Skrevet af Hausser
https://www.dr.dk/nyheder/indland/eksperter-efter-ny-ssi-rapport-intet-tyder-paa-omdiskuteret-virusvariant-udfordrer?fbclid=IwAR0aLGuLD-oFS6R1j-dZfHbbQ3COEVE5uVKvPha0Qt0Rpc8TMkz1LMiVlB0

Flere eksperter kaster sig ind i kampen. Sjovt nok er de heller ikke kollegiale overfor SSI, men tilintetgør alle deres slutninger.

SSI vil have dumpet en bachelor-eksamen med dette skriv her.

Stakkels Thyra må så sygsvømme på vegne af SSI.

SSI har et kæmpe troværdighedsproblem og det må og skal koste..
Skrevet af Halil
Mette og Moens var klar over der var en udfordring i forhold til at give erstatning til minkfarmerne, men vidste ikke noget om den manglende hjemmel til at slå minkene ihjel.

Det er ren amatørtime for tiden.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Black Spider
Selvfølgelig læste jeg hans kommentar, Hausser. Og hvor er detaljerne? Hvor er nørderiet? Slår det dig som værende sandsynligt, at en mand som ham bare smider en overskrift af en kommentar og så slet ikke snakker detaljer? Men hvis han gjorde, så er de jo udeladt.

Kan du pege på, hvad det uvidenskabelige i SSI´s arbejde egentlig skulle være? Det fremgår umiddelbart ikke fra artiklen. Men vi kan nok gætte på, at det hænger sammen med en for lav stikprøvestørrelse og dermed for lidt data til faktisk at kunne konkludere noget som helst. Og den kritik er rimelig, fra en videnskabelig vinkel, men måske knap så rimelig når man tager i betragtning, at SSI arbejder med en anden tidsramme og ikke har flere smittede at teste med.

De her videnskabsfolk skal, i deres kapacitet som videnskabsfolk, udelukkende afdække hvordan virkeligheden hænger sammen, og det tager så den tid, det tager. SSI har til opgave at beskytte landet mod smitsomme sygdomme, og de skal nødvendigvis være på forkant med begivenhederne, så at de arbejder med større usikkerheder og et forsigtighedsprincip giver umiddelbart mening.

Et spændende spørgsmål, der sjovt nok ikke er blevet reproduceret på print, er hvornår de spurgte videnskabsfolk regner med at have deres egne "videnskabelige" resultater klar? Kommer det i denne uge? Kommer det i 2020?

Og så hiver du en DR artikel frem, og i læsningen af den artikel har du igen kun fokus på cluster-5 nu og her. Du tolker det, som at de "tilintetgør alle [SSI´s] slutninger", men det er nu umiddelbart noget sludder. Den primære slutning fra SSI er, at cluster-5 udviser tegn på øget resistens imod moderate mængder af antistoffer. Den slutning er ikke mig bekendt blevet tilbagevist af nogen.

Det er selvfølgelig ikke en definitiv konklusion, men det er nu engang den data, der er. Hvordan reagerer vi? Trump-style, ved at spille golf indtil folk begynder at dø, eller ud fra vores sædvanlige forsigtighedsprincip, som har været til gavn for både dødstal og økonomi indtil videre?

Prøv at tænk et godt stykke længere frem. Hvis vi kan se indikationer på, at cluster-5 er mere resistent over for moderate niveauer af antistoffer, og cluster-5 bliver udbredt, er det så en god situation? Forestil dig cluster-5 i nogle millioner af mink. Kan det ske, at cluster-5 (eller en anden variant) så muterer en smule mere i samme retning og resistensen over for antistoffer udvides? Har du set bare en eneste ekspert direkte afvise det scenarie? Jeg har ikke.

Det er ikke, som jeg ser det, fuldstændigt utænkeligt, at Nordjylland er en overreaktion og at politikerne har opfattet cluster-5 som den nye Ebola i Outbreak. Men det er vel efterhånden ret indiskutabelt, at der i medierne er for meget fokus på eksplicit "cluster-5" og ikke nok fokus på hvad cluster-5 indikerer af potentielle udviklinger for mink-udvekslede mutationer.
Skrevet af Halil
Sædvanlige forsigtighedsprincip?

Så var minkene røget i juni.

Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af GammelBitterMand
Det SSI har prøvet at påpege er 1) cluster 5 lader til at være en øget udfordring ift. vaccine og immunitet 2) mink giver mulighed for flere og nyere "spændende" mutationer.

Kombinationen er et scenarie, hvor der i mink opstår en ny mutation, der er en endnu større udfordring for vaccine og immunitet. Hvem er det, der bestrider det scenarie?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Black Spider
Det er ren amatørtime for tiden.

Jep. Samme slimede, teflon-belagte lort som altid.
Skrevet af Black Spider
Sædvanlige forsigtighedsprincip?

Så var minkene røget i juni.

Hvis det havde været op til SSI, så ville det nok have været tilfældet, ja.

Men mit gæt er, at det ikke var politisk bæredygtigt i juni, med lave smittetal, så derfor blev tanken taget til efterretning og arkiveret.

Skrevet af Halil
Så er der jo heller ikke noget sædvanligt forsigtighedsprincip.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Hausser
BS

Nørderiet finder du da rigeligt af her:

Niels Høiby skriver noget meget interessant til mig om SSI’s analyser.

“Jeg har nøje gennemlæst den nye foreløbige rapport fra Seruminstituttet over forsøgene med cluster-5 og neutraliserende antistoffer fra kun 9 (!) COVID-19 patienter. Den er mildest talt ikke overbevisende. Kun enkelte af de 9 patienters blodprøver (kun én prøve fra hver patient), der blev undersøgt - nemlig dem, der kun havde lave mængder af antistoffer, var ikke så effektive til at neutralisere cluster-5 stammen som kontrol stammen, mens dem med større mængde antistoffer var lige så effektive overfor cluster-5 stammen som overfor kontrolstammen. Da der ingen oplysninger var om, hvornår i sygdomsforløbet blodprøverne var taget, kan forklaringen lige så godt være, at blodprøverne med den lave antistofmængde er taget tidligt i rekonvalescentfasen, hvor antistofferne endnu ikke fuldt ud har udviklet sig, hvilket tager mindst 3 uger. Det er en banal viden, at man for at se en antistofudvikling, skal tage 2 blodprøver med ca. 2 ugers interval. Det er utroligt, at så banale oplysninger mangler i rapporten, som på den baggrund ikke kan bruges som begrundelse til at aflive alle danske mink.”


Det er selv og ret, uredelig metode og dårlig videnskab og jeg har ikke set en videnskabsmand støtte op om SSIs vinkel af denne Cluster 5? Fremvis gerne?

Det var pga. Cluster 5 at Nordjylland blev lukket ned, lige meget hvor meget Mølbak så vrider sig pga. og prøver at bagatalisere egne udtalelser! Ikke pga. for højt smittetryk eller noget som helst andet, pga. Cluster 5.

Cluster 5 blev fremsat som en alvorlig sundhedstrussel pga den ville risikere fremtidige vacciner. Det tror jeg også godt du kan huske?

Og Mølbak snakkede om Worst Cast Scenariet og start af en ny pandemi, et nyt Wuhan. Det var rent faktisk Mølbak som satte det igang, det er Mølbak og co. som har plantet de ideer i politikernes hoveder.

Problemet er bare at ingen forskere deler de konklusioner med SSI. Gør det overhovedet ikke indtryk på dig? Og hvis dette ikke er en tilintetgørelse af SSIs hypotese, så ved jeg ikke hvad er:

Samme melding lyder fra Søren Riis Paludan, der er professor i virologi på Aarhus Universitet.

- Baseret på de data, de får, mener jeg ikke, at man kan konkludere – og næsten heller ikke engang spekulere i – at her kunne være ophav til en ny pandemi, eller at vaccinerne ikke virker, siger han.


Mener du det er god videnskab at konkludere noget ud af en analyse, som ikke kan konkluderes, faktisk ikke engang spekuleres i?

Faktum: Mølbak og co har praktiseret dårlig videnskab på alle måder og spredt panik, Med det ansvar de sidder med, er det fyringsgrund og årsag til umyndiggørelse.

Genåbn Nordjylland.

Skrevet af Hausser
GammelBitterMand.

1) Er vist blevet godt og grundigt tilbagevist af alle fagfolk. Den er ikke farligere end andre mutationer.

Og SSI måde at kommunikere det ud på:

WORST CASE SCENARIE; NYT WUHAN; COVID-20, GENSTART AF NY PANDEMI!!!!

Resultat. Nedlukning af Nordjylland, udryddelse af en branchen og regeringen i grimme lovbrud og omgang med sandheden.

Godt skuldret Mølbak.
Skrevet af GammelBitterMand
Det er sjovere at diskutere med nogle, der læser og prøver at forstå. Fortsat god dag.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Vincent Gigante
Der er så mange forskellige vacciner på vej, at en virusmutation i danske mink næppe vil ødelægge mulighederne for en vaccine, mener WHO.

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12554256/who-ingen-panik-over-muteret-virus/

Jamen fedt, super fedt. Ikke nemt, når man som politiker og beslutningstager skal kinddanse med vævrende organisationer som WHO, SSI og Sundhedsstyrelsen for den sags skyld. Godt det ikke er mig.
.
Skrevet af jensmoch
Nu er det jo en minkfarm i Nordjylland der har haft smitte to gange, og hvor mink har haft både antistoffer og virus i sig på samme tid.

Så med mindre den generelle test af minkfarme har været så elendig, at der er sluppet smitte fra første udbrud igennem testene (det vurderer en ekspert er yderst usandsynligt), så kunne det jo tyde på at det er en rigtig dårlig idé ikke at få slået alle mink ihjel ret hurtigt.
Skrevet af Steve Highway-61
Du afgør selv om du vil svare, Black Rider. Du har ikke ytringspligt.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Hausser
Skrevet af JohnHenry
Hausser
lagde du mærke til "om det også gælder menneskeantistoffer, det ved vi ikke"
Skrevet af Mercenary
Nu går Kåre snart på pension(!).
Lose all to save a little
Skrevet af Hausser
Ja og det er da et fuldstændigt tilfældigt tidspunkt han annoncerede den pension.

Han er blevet vinket i hovedet med en meget kraftig vognstang..
annonce
0