Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Will
@ D.B.R.

Gracias!
https://www.youtube.com/watch?v=a5odfrF_m9o
Skrevet af Vincent Gigante
Meget tyder på, at både regeringen og SSI internt godt vidste, at det nedlukningen af Nordjylland og minkerhvervet ikke primært skyldes cluster 5 alene - men en generel risiko for mutation og spredning af denne i al almindelighed.

Efter pressemødet valgte man dog at lægge ret så stor fokus på cluster 5. Jeg gætter på, at det var for at gøre truslen konkret og forståelig bl.a. Men det var kluntet - og der gik jo kort tid, før faren fra cluster 5 blev skudt ned, af Mølbak selv endda. Kommunikation om cluster 5 var endnu et fejltrin fra S.

Men risikoen for mutation og at virus spreder sig som en steppebrand fra mink til mennesker, er jo faktuelt korrekt og reelt. Se bare, hvor hurtigt medarbejderne i pelserier blev smittet - og farmene fik corona.

S fik bare ikke kommunikeret denne kendsgerning hensigtsmæssigt - og undervurderede os som modtagere.
.
Skrevet af Halil
Man kan så også stille spørgsmålet, hvorfor Mette og Moens ikke reagerede lang tid før?

Det var jo ikke ny viden, at mink smitter mennesker i vildskab. Kåre havde øffet op omkring det måneder før.

Ren amatør- og sove i-timen fra Mette og Moens. Krydret med grundlovsbrud, så bliver det den rene dumpsterfire, hvor alle i liste A og embedsværket i Moens, Mette og Nicks ministerier ligner uopmærksomme 1. Års studerende på diverse samfundsfaglige uddannelser.


Adam:

Kommunikationen er lige til at lukke op og skide i. “Nyt Wuhan!!!” - Kåre må ha følt sig som en dresseret abe, siden han kunne få det ud over sine læber.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Hausser
Adamantium_1

Meget tyder på, at både regeringen og SSI internt godt vidste, at det nedlukningen af Nordjylland og minkerhvervet ikke primært skyldes cluster 5 alene - men en generel risiko for mutation og spredning af denne i al almindelighed.


Beklager, men det er simpelthen faktuelt forkert at nedlukningen af Nordjylland omhandler andet end den Cluster 5.

1. Mølbak for forklaret at den er en ny Covid-20, worst case osv. osv.
2. Han estimerer på pressemødet at 5% af de "minksmittede" i Nordjylland havde denne Cluster 5, ergo at den stadig er aktiv og smittende
3. Flere i regeringen udtaler at Cluster 5 er nødt til at dø i Nordjylland og der bliver snakket løst om vores globale ansvar for ikke at igangsætte en ny pandemi.
4. Endelig for SSI delt deres data og de bliver haglet ned af alle forskere.
5. En uge efter nedlukningen lemper man allerede og alle restriktioner er forsvundet efter 14 dage. Disse lempelser kom sjovt nok efter at SSI havde modtaget tilintetgørende kritik af deres arbejde og Cluster 5 nok ikke var specielt farlig alligevel.

At mene at nedlukningen af Nordjylland havde med andet end Cluster-5 og det dommedagsscenarie som Mølbak fik malet, er ganske enkelt ikke i overensstemmelse med virkeligheden..
Skrevet af GamleDreng
@Hausser

Cluster 5 har hele tiden været hovedet på sømmet for at slå minkene ned og at nedlukke Nordjylland.


Nej, bare nej! Det har bare været regeringens pinlige og uprofessionelle kommunikation, der har fået det til at sådan sådan ud. Måske i et forsøg på at kunne fremvise en "konkret trussel", hvad ved jeg.

For øvrigt den regering der lavede bestillings arbejde hos SSI for at bevare mink erhvervet:

https://politiken.dk/indland/art8001841/Regeringen-%C3%B8nskede-en-alternativ-strategi-ud-fra-en-pr%C3%A6mis-om-at-minkerhvervet-skulle-bevares


Grunden til, at alle mink skulle aflives hviler på et tungt sundhedsfagligt grundlag som slet ikke er til diskussion:

1) På trods af flere måneders vidtgående forsøg på inddæmning, nedslåning af smittede bestande og bestande i 7,8 kilometers afstand af en smittet bestand, striks brug af værnemidler osv. så var smitten ude af kontrol. I august var der 3 smittede mink farme, midt i september var tallet 30 og i slut oktober var tallet 200.

2) Cluster-5 mutationen viser, at med mink som virus reservoir, så er det muligt for CoVid19 at skabe mutationer i overflade proteinet på meget kort tid. Til alt held havde antistoffer mod den oprindelige CoVid19 fin respons mod Cluster-5 mutationen, så heldig ville man måske ikke være næste gang.

3) Håbet om opbygning af immunitet hos mink var væk, da deres respons på virus (altså opbygningen af antistoffer) viste sig at være utrolig svag.

https://landbrugsavisen.dk/franks-mink-er-testet-positiv-corona-anden-gang-det-er-game-over

4) Risikovurderingen fra SSI fra var det sidste søm i kisten

Og hvis man tror SSI er i lommen på regeringen eller hvad du ellers insinuerer, så må de tilsvarende myndigheder i Irland, Holland, Frankrig, Polen osv. også være i lommen på denne regering på en eller anden Illuminati facon, for de går præcis den samme vej som Danmark.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/frygter-muteret-virus-irland-vil-lukke-ned-for-minkproduktion/8373068


Angående nedlukningen af Nordjylland, så giver jeg dig ret, der argumenterede man forfejlet ud fra Cluster-5. Det var pinligt og det ligner en kæmpe overreaktion. Det er i hvert fald svært at finde samme sundhedsfaglige belæg for beslutningen som for aflivningen af mink.
Skrevet af Geddar , moderator
Bemærkelsesværdigt retningsskifte i Sverige. De bevæger sig over mod strenge restriktioner, efter det har vist sig de ikke kunne styre smittespredningen og dødsfaldene med den meget lempelige tilgang.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Sir , moderator
Har Hausser helt misset JP historien? Om avlsdyr?
Dette er en signatur.
Skrevet af Hausser
Sir

Har Hausser helt misset JP historien? Om avlsdyr?


Har ikke læst den?

Men som jeg har nævnt tidligere, så er jeg ikke nødvendigvis imod at slå minkene ned hvis de udgør en trussel mod folkesundheden.

Man skal bare gøre det på rette grundlag og med rette dokumentation og ikke handle i panik. + man burde have undersøgt scenarier som potentielt kunne have sikret erhvervets overlevelse, selv i en corona tid.

Var man lykkedes med det scenarie, havde vi ikke efterladt os alle med en kollektiv regning på 30-40 milliarder.
Skrevet af GamleDreng
@Hausser

havde vi ikke efterladt os alle med en kollektiv regning på 30-40 milliarder.


Kan du prøve at redegøre for, hvordan du kommer frem til en regning på 30-40 mia.?

Minkbranchen har siden 2016 haft et samlet underskud på to mia. kroner (se link til DST længere nede):

Bedrifter-Gennemsnit-I alt
2016-1136-(-)600.000-(-680 mio.)
2017-1047-0-0
2018-985-(-)800.000-(-)788 mio.
2019-792-(-)700.000-(-)550 mio.
I alt -2 mia.

Hvordan når du frem til at et erhverv, der laver et underskud på ca. 500 mio. om året har en værdi på 30-40 mia.? Er det i form af godtgørelse du tænker? Her viser skønsregning, at med en fuld kompensation på 200 kroner pr. mink gange ca. 15 mio. mink = 3 mia.

Og hvem er det, der skal drive efterspørgslen op i fremtiden? Er det veganer og Greta-T generationen, nej vel?

Antal fuldtidsbeskæftige i minkbranchen er også styrdykket fra 4.500 i 2014-2016 til ca. 2.500 i i 2019 (med en nedadgående trend).

https://www.dst.dk/da/Statistik/bagtal/2020/2020-10-28-fakta-om-minkbranchen-i-Danmark#:~:text=I%202019%20var%20der%202,faldet%20til%2012%2C5%20mio.

Minkbranchen var på vej i graven, nu får minkavlerne er gylden mulighed for at komme ud af deres underskudsgivende erhverv med "skindet på næsen". Og Danmark får samtidig afviklet et erhverv, der dyreetisk er en skamplet. Det må vi som samfund betale en forholdsvis høj her-og-nu pris for.

Men alternativet ville være at tage chancen og lade mink produktionen køre videre med minus 500 mio. om året til følge ... og gad vide hvad prisen ville blive for Danmark, hvis den næste CoVid19 blev udviklet på en minkfarm og ledt ud i Danmark og verdens samfundet her i vinteren 20/21? Jeg gætter på, at så kunne du godt gange de 3 mia. med en faktor 10 eller måske 100.
Skrevet af Sir , moderator
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12581855/regeringen-kritiseres-for-at-aflive-avlsmink-uden-at-afsoege-alternativer/?fbclid=IwAR0cLfz7lc01Pi3sp7yyNl6jbsNvdRHlgWO52E9OsSt0bOIy2Wed6Vu1IAM

Det burde du lige gøre Hausser. Bare så tråden ikke går i stå :)

Spøg til side, så er det rimelig forrykt at de kun vil have et scenarie.
Dette er en signatur.
Skrevet af Bong
Spøg til side, så er det rimelig forrykt at de kun vil have et scenarie.

Det passer jo meget godt i forlængelse af den kritik der har været af SSI de seneste dage. Altså det her med at de er udsat for et stærkt politisk pres fra Regeringen.
AaB: 100 % BRAVEHEART!
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Det var en dårlig beslutning at give SSI en bunden opgave om at bevare minkerhvervet. Den gav i den grad bagslag, da smitten eksplodere på farmene.

Debatten om avlsminke giver vel ikke så meget mening, når det med det foreslåede antal alligevel ville tage flere årtier at genetablere bestanden.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af GamleDreng
@sir

Jeg kan desværre ikke komme ind bag betalingsmuren.

Jeg tror egentlig godt, at man ville kunne opretholde en bestand af avlsdyr på forsvarlig vis, men jeg ser to problemer:

1) Har minkavlerne ikke selv sagt, at det vil kræve flere år før de igen kunne nå et skalerbart antal mink?

2) Erhvervet ville skulle ligges i dvale på ubestemt tid. For vi skal først have kontrol over CoVid19 og have en ide om, hvor frit overfladeproteinet kan mutere. Altså med andre ord en ide om, hvor mange typer af CoVid19 vi skal kunne vaccinere imod. Det kan nemt tage på 2, 3, 4 eller 5 år. For indtil da vil det være uansvarligt at have store mink bestande, der fungerer som reservoir for virus.Skrevet af Sir , moderator
Summerende uddrag jeg fandt et sted på nettet:

https://imgur.com/a/yOaywcb

Dette er en signatur.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Gamle dreng

Minkavlerne kræver 20 mia. kr., hvilket svarer til over 2 mio. kr. til hver eneste ansat inkl. østarbejdere, arbejdsdrenge osv. Folkestemningen over for minkavlerne kan hurtigt vende, hvis de presser citronen for hårdt.

En stor del af erstatningen vil nok havne i bankerne til dækning af gæld i bedrifterne.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af GamleDreng
@PST

Wow 20 mia. for deres fremtidige konkursbo´er uden fremtid og med historiske underskud.

Fair nok de skal stilles bedre end ved en konkurs, men det der er jo helt galt.

Men jeg kan ikke få dit regnestykke til at passe. Med ca. 2.500 fuldtidsansatte og 2.000.000 pr. ansat giver det så ikke:

2.500 x 2.000.000 = 5 mia.

Der er i sig selv absurd, men hvor kommer de resterende 15 mia. fra?
Skrevet af Sir , moderator
Lidt en glidebane at det skal spille en så stor rolle i debatten her, at minkfarmene har underskud lige nu. Efterspørgslen kan jo stige igen. Når prisen på et produkt falder kan det være svært at holde en profitabel forretning men det er ikke ligefrem unikt for minkbranchen. Vi giver jo også hjælpepakker til restauranter der havde underskud før krisen. Og fodboldklubber osv osv. Tænk sig hvor til grin vi er som skatteborgere at finansiere Brøndby IF via hjælpepakker når de konstant skyller pengene ud i toilettet.

Dette er en signatur.
Skrevet af GamleDreng
Kritikken er isoleret set fair nok sir.

Problemet er bare, at intet tyder på en stigning i efterspørgsel i mink branchen - hvor skulle den komme fra?

Det er nu også mere fordi det virker som om mink branchen strammer skruen til det maksimale godt hjulpet af pressen og visse politikere på blå blok, der bruger sagen politisk.

Jeg har eksempelvis ikke hørt om natklubber, der har bedt om 2 mio. kroner pr. ansat og fuld dækning for inventar.

De ansatte skal vel have lønkompensation som alle andre.

Og så kan minkavlerne få markedsprisen for deres mink og evt. en "skrot præmie" (til en god pris, bevares) for deres inventar. Penge for et negativt forventet cashflow giver ingen mening hvis du spørger mig.

Men man kan vel få et par dygtige markedsanalytikere vurdere det fremtidige minimarked og sætte en pris derefter ...
Skrevet af Sir , moderator
"Jeg har eksempelvis ikke hørt om natklubber, der har bedt om 2 mio. kroner pr. ansat og fuld dækning for inventar."

Har du hørt om natklubber der er blevet bedt om at destruere deres virksomhed og ikke genåbne igen?

Hvorfor skal jeg som skatteyder hælde penge i din yndlingsklub, den laver jo det ene kæmpe underskud efter det andet. Jeg synes kun sunde virksomheder burde få støtten.
Dette er en signatur.
annonce
0