Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
GamleDreng

Smitten i sig selv retfærdiggør jo ikke at man går i total panik.

Der er mange smittede besætninger og mange medarbejdere som er blevet smittet, men på trods at det, har vi jo ikke set en stigning i den generelle smitte.

Om man har overfortolket på SSIs bekymring omkring Cluster-5 eller om SSI har oversolgt den, ved jeg ikke, men det eneste kan retfærdiggøre denne form for totalpanik, er hvis man vitterlig regnede med at man kæmpede en kamp mod tiden for at undgå en Covid-20.
Skrevet af GamleDreng
Jamen grundlæggende meget enig Hausser.

Omkring Cluster-5 er det min egen opfattelse, at regeringen har oversolgt den for at kunne pege på en "konkret" fare. Hvis man nu bare havde argumenteret sådan ca. ud fra de 4 punkter i min opremsning, så havde man stået meget bedre.

Når jeg ser tilbage på forløbet, så ligner det, at regeringen har undervurderet smitte udviklingen og så er gået lidt i panik hen mod starten af november, da man indser smitten er ude af kontrol og man oven i hatten får risikovurderingen fra SSI.

Derfra går det helt galt, både i forhold til hjemmel, men også i forhold til at få lagt en ordentlig plan, inddrage andre partier osv. osv.

Jeg ved ikke om det er et politisk spil, fordi man var blevet vant til at høste goodwill på de her "alvorlige-Mette-nye-restriktioner-pressemøder". Imponerende har det i hvert fald ikke været!
Skrevet af Steve Highway-61
CPH

Rygtet siger at Rossen stadig rådgiver Mette.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Men behøvede det at ske på 3 dage? Jeg er sgu lidt pas her.


Det er jeg også.

Men at det skulle gå hurtigt, er svært at være uenig i set i lyset af den alarmerende udvikling, du skitserer. Det undskylder dog ikke, at man ikke sikrede sig lovhjemmel til at gennemføre indgrebet.

Men snakken om ´second opinions´ er for mig at se sort snak i den situation, man stod i på tidspunktet.

Hvor lang tid skulle sådan en proces tage?

Hvad skulle regeringen gøre, hvis andre eksperter stillede spørgsmålstegn ved SSI´s trusselsvurdering? Ignorere den?

Hvordan kan en regering navigere igennem en uforudsigelig pandemi, uden at have tillid til statens øverste sundhedsfaglige ekspertertise?

Der sidder mig bekendt ingen virologer, epedimoliger eller lignende i regeringen. De er dybt afhængige af den rådgivning, der kommer fra SSI og SS og er nødt til at stole på dem, når de advarer mod en alvorlig trussel mod folkesundheden. Jeg ser i hvert fald ikke andre holdbare muligheder inden for de eksisterede system.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Hausser
Poor Scouser Tommy

Men snakken om ´second opinions´ er for mig at se sort snak i den situation, man stod i på tidspunktet.


Det er da netop ikke sort snak når den tætteste rådgiver har leveret dårlig rådgivning.

SSI har bestemt en stor rolle i at tingene gik amok. Hvor stor en rolle bør en undersøgelsekommision kigge nærmere på, men det er tydeligt at SSI har leveret et stykke rigtigt dårligt videnskab og for mig at se, bør det undersøges om det er ansvarspådragende og om det bør få konsekvenser for de relevante personer.

Mølbak har, pudsigt nok, offentliggjort sin pension siden, men må ikke frikende ham for ansvar..
Skrevet af GamleDreng
@Hausser
men det er tydeligt at SSI har leveret et stykke rigtigt dårligt videnskab

Undskyld mig, men hvordan i alverden kommer du frem til det? SSI har leveret et fint stykke videnskabeligt arbejde, der belyser risici ved fortsat mink drift. Vel og mærke et rapport, der ikke er et bestillings arbejde. Har du læst rapporten? Ellers er der en opsummering her:

https://files.ssi.dk/Risikovurdering-human-sundhed-ved-fortsat-minkavl-03112020

Bemærk Cluster-5 nævnes én gang - i en parentes.

Regeringen derimod har været elendige til at formidle materialet i et større perspektiv, men der er sgu da ikke SSI´s skyld.
Skrevet af Halil
Fik vaccine eksperten på SSI egentlig sin mening hørt i forbindelse med mink rapporten?

Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Hausser
GamleDreng

Undskyld mig, men hvordan i alverden kommer du frem til det? SSI har leveret et fint stykke videnskabeligt arbejde


Bullshit.

Cluster-5 var igen igen hovedet på sømmet, uanset hvor meget man så prøve dække over SSI og bagatellisere Cluster-5-

Deres hemmeligholdelse af data, deres cluster-5 sensation, som viste sig ikke ikke at holde en meter og deres kommunikation ud i verden omkring dette, har været en kæmpe skandale.

Der var aldrig gået så galt hvis SSI og Mølbak ikke havde prøvet at skabe en sensation ud af ingenting.

De har et kæmpe ansvar..
Skrevet af GamleDreng
@Hausser

Læser du hvad jeg skriver? Prøv at læse opsummeringen af risiko vurderingen fra SSI jeg linker til højere oppe - der er tre A4-sider.

I den rapport nævnes Cluster-5 en eneste gang - i en parentes.

Hvordan Cluster-5 kan blive en faktor ud fra den rapport går over min forstand, men du kan sgu da ikke give SSI skylden for, at regeringen som deres væsentligste argument bruges noget som står i en sidebemærkning i rapporten.

Kåre Mølbach har da også sidenhen været ude og sige, at Cluster-5 er blevet tillagt al for høj betydning.

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/kaare-moelbak-synes-cluster-5-maaske-har-faaet-meget-plads-i-forhold-til-andre
Skrevet af Hausser
GamleDreng

Kan du ikke huske pressemødet i starten af November? Du ved Mølbak med "worst case scenarie, covid-20, genstart af pandemi?

Du ved, alt det som siden vidste sig at være en storm i et glas vand og kunne være undgået hvis SSI havde gjort som alle andre seriøse forskere, delt deres viden med andre, selv deres egen vaccineforskere? Det forbød man dog sine medarbejdere.

Det er det her som har været katalysator for hele denne kæmpe skandale og nej, det er ikke gået amok fordi at mink smitter og virus mutere, det er jo indlysende.

Hvordan kan du frikende SSI for ansvar?
Skrevet af Poor Scouser Tommy
"Worst case scenario" betyder i min forståelse "ikke særlig sandsynligt". Mølbak er jo ikke politiker og arbejder ikke med kommunikation, så et eller andet sted er det vel fair nok, at han ikke har reflekteret 100 pct. over, hvor meget det vil stikke af, når man nævner et sådant scenarie, og at alle forsøg på at nuancere vil være umulige de næste uger, hvor presse og politikere vil gå i selvsving.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af GamleDreng
@Hausser

Det virker som om du bevist nægter af se Cluster-5 i en kontekst.

Når Mølbak snakker om et "worst case scenario", så har han jo ret. For worst case, hvis vi fortsatte mink erhvervet ufortrødent var, at der ville opstå en cluster-X mutation, som kunne blive til en CoVid20. Det var en reel risiko og i den grad worst case scenariet.

Jeg har læst både den forkortede version og den lange version af risiko vurderingen og SSI og den er fuldstændig sober og understøtter, at det ville være fuldstændig uansvarligt ikke at slå alle mink ned.

Specielt taget i betragtning af, at smitten var fuldstændig ude af kontrol. Og med den observerede eksponentielle vækst, så var det alligevel kun et spørgsmål om tid før alle mink alligevel var enten smittede eller i en radius på 7,8 km af en smittet farm.

Og hvis du ikke tror på det, så overvej lige, at på trods af, at vi har slået alle mink fra smittede farme ned OG alle mink fra farme i en radius af 7,8 km ... så ser vi alligevel en eksplosiv smitte på mink pelserier fra "ikke-smittede" mink - eller noget.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/310-smittetilfaelde-paa-minkpelserier/8380995

Hvad er det egentlig du insinuerer, at der sidder en øvre lobby hos SSI med det formål, at slå mink erhvervet ihjel. Det giver jo ingen mening.

Skrevet af Acheron 3
Alt hvad der hedder sandsynlighed skal simpelthen tages ud af ligningen. Regeringen har ikke villet løbe risikoen for et "worst case scenario", og hvad det i givet fald ville medføre. Det var helt rigtigt set. Det er håndteringen der er kritisabel, ikke beslutningen.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Steve Highway-61
Jeg tror mink er en proxy-diskussion. Alle de fjolser i blå blok som ikke turde udfordre nedlukningen og den langsomme genåbning tror de har fundet noget at stå på nu, og al deres indestængte modstand de ikke turde lufte kommer ud nu. Men de kan ikke se at den nødret som befolkningen besynderligt nok har slugt i 8 måneder også gælder de skide mink.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af GammelBitterMand
Altså, Ellemann jr. var jo ude at kommunikere at han i det store hele ville have gjort det samme som regeringen - bare uden det ulovlige.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Acheron 3
Altså, Ellemann jr. var jo ude at kommunikere at han i det store hele ville have gjort det samme som regeringen - bare uden det ulovlige.


Lige som de fleste af os set i bagklogskabens lys.

Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af ToonInStoke
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/medie-foedevarestyrelsen-afliver-katte-paa-minkfarm/8382016

Minkene var først, nu kommer turen til kattene. Om ikke andet måske lidt mere fokus på de mange katte der i dag ulovligt opholder sig ulovligt udenfor ejerens matrikel.
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af Hausser
GamleDreng

Det virker som om du bevist nægter af se Cluster-5 i en kontekst.


Tværtimod så virker som du insisterer på at se Cluster-5 så det passer ind i din verden. Den stemmer dog ikke overens med virkeligheden og Cluster 5, var ikke "bare" en mindre del af nedlukningen af Nordjylland og den tumultariske udryddelse af minkerhvervet.

Det var selve årsagen til hvorfor det gik som det gjorde og SSI bærer et kæmpe ansvar for deres uredelige videnskab og deres katastrofale kommunikation ud til omverdenen.

Når chefen sidder på landsdækkende TV og siger genstart af pandemi, Covid-20, Worst Case scenarie, hvor pokker tror han så politikerne gør?

Der har været mange smittede fra minkbranchen, men trods det, ikke nogen stigning i smitte i DK og ikke noget som indikerer at tilstanden på nogen måde er ude af kontrol.
Skrevet af hjst
Mølbak er da nok fagligt OK. Men til kommunikation til os i den brede almindelighed ved jeg nu ikke.Synes han flere gange har måttet korrigere egne udtalelser.

Han har nået pensionsalderen, måske en særlig klausul, for han er da kun 65... for andre født i efterår 1955 er folkepensionsalder 67.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Mercenary
@Tooninstoke

Om ikke andet måske lidt mere fokus på de mange katte der i dag ulovligt opholder sig ulovligt udenfor ejerens matrikel.

Så er det sgu heller ikke let, hvis det både er ulovligt det ene og det andet.

Spøg til side. Fokus på katte, der bevæger sig uden for ejerens matrikel? Her er der jo tale om vildkatte, så der er ikke en ejer; aflivning fint. Men ellers er det svært for mig at se hvordan man opdrager katte til at respektere matrikelgrænser. Måske man kan være lidt large (uden for minkland)?
Lose all to save a little
annonce
0