Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af GamleDreng
@Hausser

Når man ikke som du har et åbenlyst horn i siden på regeringen eller som andre i tråden forsvarer dem for enhver pris, så er det muligt at se ud over det politiske aspekt.

Du er ret god til at blande ting sammen, som du egentlig har lidt ret i med ting, hvor du er helt på månen. Lad mig give to eksempler:

Den stemmer dog ikke overens med virkeligheden og Cluster 5, var ikke "bare" en mindre del af nedlukningen af Nordjylland og den tumultariske udryddelse af minkerhvervet.
Her blander du to ting sammen: Nedlukningen af Nordjylland, som i den grad var en tynd kop the og i min optik en overreaktion. Men så får du lige nævnt udryddelsen (kan du gøre det mere dramatisk?) af mink erhvervet som hviler på et tungt sundhedsfagligt fundament, som hverken du eller nogen andre har været i stand til at udfordre.

Det var selve årsagen til hvorfor det gik som det gjorde og SSI bærer et kæmpe ansvar for deres uredelige videnskab og deres katastrofale kommunikation ud til omverdenen.
Og her går det galt igen, for alle er vel efterhånden enige om, at kommunikationen har været elendig. Til gengæld får du blandet det sammen med uredelig videnskab - ved du overhovedet, hvad det betyder? Kan du henvise til de steder i risikovurderingen som du mener er uredelige? Kom gerne med et par gode eksempler!


Og så får du lige sluttet af med en fin stråmand:
Der har været mange smittede fra minkbranchen, men trods det, ikke nogen stigning i smitte i DK og ikke noget som indikerer at tilstanden på nogen måde er ude af kontrol.
Jeg har på intet tidspunkt sagt, at smitten i Danmark er/var ude af kontrol, men jeg har sagt, at smitten på minkfarmene var ude af kontrol, hvilken den eksponentielle vækst i smittede farme understøtter.
Skrevet af Bosse1983
Ja, Toon, Vrøvl. Hunde er ikke omfattet af loven, så at sammenligne dem og katte under loven er ren nonsens. Videre har du hjemmel til at råbe af naboens kat og ellers varsle ham. Hvis du ikke mener det holder, må du så påvise regulær fare for din familie eller ejendom, alternativt påvise væsentlig gene. Et er en lovtekst, noget helt andet er tolkning og præcedens.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Et næsten uberørt aspekt i sagen, når man tager den eksplosive smittespredning i betragtning, er, hvad branchen egentlig selv har gjort for at føre en effektiv selvkontrol med ansatte, leverandører og ejeres transport ind og ud af minkfarmene?

Er der fx styr på, hvor de 88 estiske og litauiske arbejdere, der blev smittet i Varde, er henne i verden?

Branchen har vel også et ansvar for at handle forsvarligt i en pandemi og have en klar holdning til testning, kontrol, sikkerhed og værnemidler? Det virker ikke til, at der har været styr på tingene, når smitten har spredt sig som en steppebrand.

Har branchen handlet uansvarligt, kan man hævde, at den har kostet Nord- og Vestjylland dyrt.

Frihed under ansvar hedder parolen vist på de kanter.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Acheron 3
Ja jeg savner også fokus på hvordan det kunne komme så vidt på minkfarmene. Alt andet lige så har avlerne selv været med til at grave deres egen grav her.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Forhammeren
Vi er ikke nået derud hvor vi fx er begyndt at lave regler for hvor mange der må bo sammen når de er vandrende arbejdstagere i EU.

Jeg er ikke i tvivl om at det har spillet en rolle i fx udbrud på slagterier men den grænse overskred vi ikke. Synes egentlig det er fint at vi ikke tog sådan nogen skridt selvom det utvivlsomt havde hjulpet.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Sir , moderator
" Alt andet lige så har avlerne selv været med til at grave deres egen grav her"


Ahh... Lad os lukke slagterierne samtidig og hvad med somalierne i Århus? Lad os smide dem ud og så sige de har gravet deres egen grav. De er til fare for folkesundheden!
Dette er en signatur.
Skrevet af GamleDreng
Jeg er med sir her.

Jeg tror egentlig mink avlerne har gjort deres for at begrænse smitten - jeg tror godt de vidste hvad klokken havde slået.

Det var bare en ulige kamp - smitten kunne bare ikke inddæmmes. Det var umuligt med så mange dyr på så lidt plads og så smitsom en virus.

Og så var virus desværre i stand til at springe mellem farme - med antallet af smittede på pelserierne er det ikke usandsynligt, at antallet af smittede farme var langt over de bekræftede 200.
Skrevet af ca$h
Ja jeg savner også fokus på hvordan det kunne komme så vidt på minkfarmene. (Alt andet lige så har avlerne selv været med til at grave deres egen grav her).


https://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Dyr-og-Covid-19/Mink-og-COVID-19/Sider/Smitteveje.aspx
Fødevarestyrelsen har vist måger under stærk mistanke for spredningen af smitte
Nu har det jo aldrig været en forudsætning for bold.dks debat, at man ved hvad man taler om... > https://twitter.com/crackbaby1312/status/983805501262716929?s=21
Skrevet af Steve Highway-61
Godt hun ikke græd da hun havde beskyttelsesdragten på ;-)
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Sir , moderator
Dette er en signatur.
Skrevet af Steve Highway-61
Det er jo en sand fornøjelse at høre Mogensen. Kan vi ikke få ham som statsminister?
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af ToonInStoke
Hvad er holdningen til vaccinepas?

Kan høre at rejsebranchen synes godt om ideen, men det er nok noget der med god grund vil dele danskerne.
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af Hausser
ToonInStoke

Hvad er holdningen til vaccinepas?


Der er mange problemstillinger i det, og man risikerer at lave et A og B hold på den måde.

Og hvorfor skulle man vaccinere børn som det er lige nu?

Men omvendt så er der også mange lande hvor der ikke er planlagt vaccineprogrammer og hvor adgang til landet, uden lange karantæner, formegentlig er ensbetydende med et bevis på vaccinering.

Og vi har en meget stærk motivation til at få gang i både turismen og erhvervsrejsende igen, så det kan blive en nødvendighed med et vaccinepas i en periode, specielt i forhold til at få gang i den international handel igen.
Skrevet af Bong
Hvad er holdningen til vaccinepas?

Det har jeg det virkelig stramt med. Ikke fordi jeg er imod vacciner. Jeg er absolut for vacciner og har vaccineret mine børn. Men jeg er imod tvang. Og et vaccinepas er i min verden en indirekte tvang.

Fint nok, at Sundhedsstyrelsen og Sundhedsministeren siger, at en vaccine er frivillig. Men det er den jo i praksis ikke, hvis AL socialt og offentlig liv kræver et stempel i et vaccinepas.
AaB: 100 % BRAVEHEART!
Skrevet af Hausser
Man kan i øvrigt ikke andet end smile af de nye restriktioner i København.

I Nordjylland var den helt store dommedagsklokke i spil og det nærmerede sig en undtagelsestilstand.

I hovedstaden ensretter vi Strøget.
Skrevet af Black Spider
Hvor mange minkvarianter af covid-19 er der fundet i Kbh, Hausser? Hvilken grad af risiko er der for, at de varianter kommer ud af kontrol?
Skrevet af Hausser
Black Spider

Når nu svaret er, at en minkvariant ingenlunde er mere farlig end en normal variant, så er dit spørgsmål ret ligegyldigt, ikke sandt?
Skrevet af jensmoch
Én hel specifik variant har vist sig ikke at være mere farlig, men er derimod proof of concept af noget forskere verden rundt har været nervøse for siden foråret.

"Hey, gutter. Der er noget herovre vi lige skal holde øje. Det ligner sgu at der er nogen der er ved at bygge en gigantisk kanon der sigter direkte mod os!"
- "Jaja, men vi ved jo slet ikke om den er funktionel. Ro på!"
"Hey, gutter ... Den er sgu lige blevet affyret! Projektilet er på vej lige imod os!"
- "ALLE I PROJEKTILETS RETNING SKAL GÅ I DÆKNING OMGÅENDE!!"
"Phew. Det var kun en gummikugle. Men det er nok en rigtig god idé at få ødelagt den kanon med det samme."
- "Ja, I har ret. Lad os sørge for at der ikke pludselig affyres noget der er meget værre!"

Hausser: "MEN GUMMIKUGLEN VAR UFARLIG!! OVERREAKTION!!! BEVAR KANONEN!!"
Skrevet af pukledyret
Jeg savner sådan set bare et bud fra Hausser om, hvordan han ville styre landet igennem denne pandemi.

Det er eddermaneme nemt at sidde på hegnet og pege fingre.

Det er en ukendt situation. Det er blevet meldt ud, at der vil blive lavet fejl. Samtidigt benytter man forsigtighedsprincippet, som generelt er en fornuftig ting at gøre.

Så hvad synes du vi skal gøre? Lade stå til?
Forbyd Marie Krarup.
annonce
0