Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Sir , moderator
" Har vi data for om vi har oplevet nogen speciel smitte i storcentre?"Det er et retorisk spørgsmål ikke?
Dette er en signatur.
Skrevet af Hausser
Næh.

Har kunnet læse at majoriteten foregår i private hjem, så det være da være interessant at undersøge om centrene er værre for smitten end gågaden eller supermarkederne?

Med smittesporing burde det da være til at vurdere hvorhenne folk bliver smittet.
Skrevet af Trotski
Er det ikke nærmest logik for burhøns at hjemmesmitte er høj. Det er vel umuligt at stoppe smitte mellem mand og kone eller børn og forældre.

Men det skal jo for helvede finde en vej ind i familierne først.

Der er naturligvis lavet risikoberegninger for enkelte forretningsområder og sammenholdt med økonomisk impact.

Derfor bliver fx festivaler og tilskuersport, som ikke bidrager med det helt store valgt fra først. Nu er turen kommet til storcentre. Brancher med relativt lav økonomisk impact i det store regnskab, men med risiko for at være superspredere.

Skoler og daginstutioner er nok noget af det sidste der bliver lukket. Det går ikke at sygeplejerskerne, kassedamerne samt alle dem der arbejder med håndværk og produktion går hjemme og passer børn.
Skrevet af Hausser
Trotski

Men det skal jo for helvede finde en vej ind i familierne først.


Klart. Skulle det være fra storcentrene mon?

Vil personligt gerne se de risikoberegninger man har lavet. Tror de handlende ville have mere forståelse for hvorfor de skal miste 10% af den årlige omsætning, hvis det er bakket op af lidt data.

Storcentrene har i øvrigt ikke et lille økonomisk impact i December måned. Det er faktisk ganske markant.

Skrevet af GammelBitterMand
Folk der har kalkuleret med at kunne shoppe gaver, helt normalt og sammenstimlet med ardre mennesker i Magasin, lige op til jul, fortjener den uddelte kindhest fra virkeligheden. Jeg vil tro vi ikke er de eneste, der i år rent faktisk har sørget for julegaverne tidligt (i modsætning til alle de foregående år, hvor vi bare har ønsket det), så jeg tvivler på at handelsmønstrene fra sidste år kan fremskrives en til en til i år?

Batman Close. London W12.
Skrevet af Trotski
Ja
Skrevet af Steve Highway-61
Hendes handlinger bliver mere og mere absurde.

Nedlukning af butikker mellem jul og nytår er nærmest ligegyldig.

Frisører og massører ligeså, da folk stort set har nået de ting, men idiotisk, for det er ikke der hvor der smittes.

Storcentre med døgns varsel op til jul er idiotisk ud fra alle synsvinkler, især når strøgbutikker må holde åbent.

Skoler gå på juleferie fredag så det er også et slag i luften.

Folk er bare tryghedsnarkomaner. Ellers kan de ikke styre deres egen angst.

All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af GammelBitterMand
Absurd er et mærkeligt ord at bruge.

Efter jul starter udsalget gerne. Køtilbud og alt det der proletarhalløj, vi selvfølgelig er for fine til at falde for.

Det er faktisk meget vigtigt for en del at blive klippet og stå skarpt til jul. Det forudsætter selvfølgelig at man stadig har hår på hovedet.

Storcentershopping af julegaver er simpelthen bare hyggeligt. Og et sted hvor folk stimler sammen indenfor. Strøgbutikker er trods alt udenfor, og man påstår jo at smitten spreder sig meget mere indenfor end udenfor.

En del SFO´er var sat til at have åbent til og med den 23., en del af dem har nu lukket. Det føles som et slag i mellemgulvet for nogle.

Den største udfordring mod corona pt. er åbenbart den ustyrlige danske trang til hygge. Hvem troede vores styrke skulle blive vores svaghed.
Batman Close. London W12.
Skrevet af gorillapik
Er det omkring 9 måneder med kontinuerlige dårlige coronatakes for Steve og Hausser nu? Point for ihærdigheden, trods alt.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Steve

Mon ikke sundhedsmyndighederne har gode grunde til at anbefale de restriktioner?

Brostrøm forklarede kort på pressemødet forleden, at det bl.a. handler om, at mange personer stimler sammen indendørs, og at der er en anden adfærd i storcentre end i butikker uden for storcentre. Bl.a. at folk bliver længere i storcentrene, og at det er meget vanskeligt at opretholde begrænsningerne på, hvor mange der må være på på ét sted indendørs, end det er i butikker uden for storcentre.

Al sund logik taler for, at storcentre er potentielle superspredere i juletiden.

Der er sikkert også gode grunde til, at de øvrige restriktioner er prioriteret frem for andre potentielle restriktioner. Årsagerne bag nogle er nemmere at regne ud end andre.

For kværulanter har restriktionerne et fantastisk potentiale for skepsis og kritik, eftersom man altid vil kunne tale for at gøre mere eller mindre af noget eller gøre noget helt andet. Men der skal jo ligesom træffes nogle beslutninger...
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Jussi
Hvor er det dog en dårlig sag for Kirken, at biskopperne ikke tillader aflysning af højmesser her nu.

Det er så pneumatisk som et gammel orgel.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Interforlivet
@gorillapik: Hahahaha. Ja, det er det vist. Mon ikke de lige kører 9 måneder mere? Det tror jeg. Apropos absurd.
Skrevet af hts
Butikker er overrendte mellem jul og nytår. Tilbud, gaver der byttes og de fleste har fri.

Juleferien skulle på mange skoler være startet den 23/12 (https://www.aalborg.dk/skole-og-uddannelse/skole/skoleferie)

Uanset er denne diskusion nok ligegyldig, da vi om et måned nærmere snakker om tidligere nedskæringer af sygehusvæsenet, og hvorfor der ikke blev lukket mere ned noget før.
Skrevet af GammelBitterMand
England har nu indført et nyt trin i deres varslingssystem, der før gik til niveau tre. På niveau fire, der bl.a. gælder hele London, må man kun være sammen med folk fra sin egen husstand. Glædelig jul, lissom.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Mr. Pink
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Slettet(191530210906)
Wow, det må være en helt ekstrem rutsjebane at være Anders Tegnell. Går fra at være hadet, dybt beundret til at være ekstremt hadet igen. Jeg håber når/hvis det her Covid bliver overstået at han skriver en bog, den gad jeg faktisk godt læse. Jeg hælder dog umiddelbart til at han står tilbage som helt store taber i Covid spillet da hans strategi virker til at have spillet fuldstændig fallit når deres statsminister er nødt til at gribe ind og nu er der indført stramme restriktioner.
Skrevet af Sir , moderator
Dette er en signatur.
Skrevet af ToonInStoke
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af Duck
Jeg burde måske vide det her, men gør ikke... hvordan ser det ud med muteret virus i de andre lande, hvor man opdrætter mink? Er det kun lige i DK, vi er hårdt ramt? Faren for mutationer er vel den samme alle steder.
annonce
0