Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Har I set mine nøgler?
Her er det jo stovt at bemærke at LA med Henrik Dahl i spidsen har været ude og argumentere for Vaccinepas, mens EL der jo stadig har noget med stats revoution i deres partiprogram er imod passet.

Det er lidt sjovt, for indtil de med særligt Eva Flyvholm i spidsen tabte kasketten fuldkommen i identitetspolitikken, havde jeg oprigtigt vanskeligt ved at få øje på afgørende forskelle på Enhedslistens og Liberal Alliances værdipolitikker. Begge partier med værdipolitisk udgangspunkt i liberal tankegang. At de så har forskellig opfattelse af, hvordan økonomisk politik giver frihed til den enkelte, er i den forbindelse underordnet (og åbenlyst).

Det overrasker mig ikke, at Liberal Alliance tager det ståsted, som de gennem Henrik Dahl har taget. De prædiker gerne frihed til den enkelte, ligesom de i lige så høj grad plæderer for ansvar hos den enkelte. Ansvar indebærer i den forbindelse konsekvens i forbindelse med truffede valg.

Bortset fra at Enhedslisten har tabt småkagerne fuldstændig, efter identitetspolitik og (mere) kvindefrigørelse kom på kortet, overrasker det mig stort, at de har taget det ståsted, som de har. Det harmonerer i min optik utroligt ringe med, hvad de ellers vil (eller gerne vil påstå, at de vil).

Det drejer sig jo nok om at der er flere healere og coaches i EL segmentet og flere rejselystne erhvervsaspiranter i LA segmentet end det drejer sig om ideologi.

Dit bud er ligeså godt som mit, men jeg er ikke enig i analysen af Liberal Alliance. For Liberal Alliance passer det ganske enkelt fint ind i resten af programmet. Det er konsistent. Det er en nødvendig og logisk konsekvens af, hvad de i øvrigt har af budskab.

Din analyse om Enhedslistens beslutning kan jeg sådan set godt tilslutte mig. Mest fordi jeg ikke ellers overhovedet kan gennemskue, hvorledes deres beslutning ellers passer ind med resten.
https://sport.tv2.dk/fodbold/2022-04-07-skraekrapport-udstiller-qatar-1000-arbejdsdage-uden-en-fridag
Skrevet af Hausser
hts

Men så bygger man jo grunden til manglende vaccinepas og mulig genåbning af samfundet, på at den store majoritet tager vaccinen..


Uanset hvor få der fik en vaccine, så mener jeg stadig ikke det er en god løsning med et vaccinepas.


Hvis man ikke vil lade sig vaccinere, må man forvente at alle andre muligvis tænker på samme måde, og man dermed er klar på at forblive lukket eller ligge hospitalerne ned.


Næh, hvorfor da det?
Skrevet af hts
Fordi man ikke bare kan smide ansvaret over på andre for at undgå det scenarie man nu vælger.. Men det kan kan nogen så åbenbart..

Giver Jens helt ret i at det vel må være op til virksomhederne om de vil forlange det.. Spørgsmålet er selvfølgelig om man kan forlange det af sin håndværker, tjener, eller andre der arbejder et sted hvor man bare kan gå andetsteds. Der er vel ikke komme nogle konkrete forslag til det endnu?

Skrevet af Hausser
Men kan konstatere at det bare ikke kan blive vildt noget for Mette, Nick og Magnus.

Selv om det den engelske patient ligner endnu et vildskud fra regeringen og endnu en fejlvurdering af SSI, så er man ikke bleg for at prøve at liste flere restriktioner ind af bagdøren

https://www.bt.dk/politik/vild-drejning-pludselig-smed-ministrene-to-nye-coronatiltag-paa-bordet

Men pludselig smed justitsminister Nick Hækkerup og sundhedsminister Magnus Heunicke to nye vidtgående tiltag på bordet, som de søgte opbakning til:

Krav om mundbind i det offentlige rum. Og tvangstest samt tvangsisolation af borgere, der har deltaget i større forsamlinger, hvor der er blevet konstateret smitte.


Hvad fanden skulle mundbind i det offentlige rum hjælpe? De er blevet skingrende vanvittige og magtgale ganske enkelt.

Snakker vi mundbind i det offentlige rum, rent og skær symbolpolitik, så er der kun at opfordre til civil ulydighed. Det bliver et nej til til vanviddet herfra.
Skrevet af GammelBitterMand
Men det er da så beroligende, Hausser, at se at demokratiet virker. Kan vi så slippe for at høre på hvordan Mor Mette bestemmer det hele?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Hausser
GammelBitterMand

Det er heldigvis andre der kan se hvor rablende sindsygt det er.

Det mener slet ikke det er betænkelig at man lige vil snige så voldsomme, igen grundlovskrænkede, frihedsberøvende indgreb igen, nærmest som en indskudt sætning til en anden lov?

Du mener det er helt fint at Mette, Magnus og Nick lige tænker, går den, så går det?
Skrevet af Sten_H
Vaccinerne forhindrer så vidt jeg ved, at man bliver syg, ikke at man ikke kan smitte andre. Hvis dette er korrekt, så hjælper et vaccinepas intet.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Slettet(180040211702)
Mere overvaagning er mere frihed til befolkningen som den kaere Nick Haekkerup fortalte. Jeg gider sgu ikke gaa i detaljer omkring, hvad jeg forstaar ved frihed og hvilke grupper, som bliver ekskluderet og hvilke som ikke bliver. Om jeg er autoritaer eller ej.

Det vigtigste ved Vaccinepasset er ikke om, hvorvidt folk bliver vaccineret eller ej. Det handler om, hvad man tillader staten at begaa af indgreb. Hvis jeg ikke vil lukke dig ind til min koncert, fordi at man ikke er vaccineret, saa er det mit eget valg. Med vaccinepasset bliver det tvunget indgreb af staten. Der er en klar distinktion, og det skulle et par veluddannet hoveder som jer nok kunne forstaa. Ellers er det nok et vink med en vognstang om, at der er andre maader at blive dannet paa end blot at foelge en uddannelse fra A til B.

Hvad folk definerer som frihed er heller ikke noget, som jeg forsoeger at definerne. Det maa vaere op til den enkelte. Bare saa laenge definitionen ikke tvinges ned over hovedet paa mig. Jeg kan som saadan selv finde ud af, hvordan jeg skal leve mit liv.
Skrevet af Hausser
Bløde babser

En prøvede at gøre det til en politisk idelogisk ting. Her er det jo stovt at bemærke at LA med Henrik Dahl i spidsen har været ude og argumentere for Vaccinepas, mens EL der jo stadig har noget med stats revoution i deres partiprogram er imod passet.


LA vil bruge vaccinepasset til at få hurtigere gang i økonomien igen. I princippet prisværdigt, men ikke gennemtænkt, da de første vaccinerede næppe er dem der flytter noget alligevel + det vil fremavle en uheldig overspringkultur.

LA vil dog ikke bruge det fremadrettet til at eksludere nogen, ligesom du vil. Det er ment som et her og nu fix.
Skrevet af Slettet(501145210604)

@Sten_H

Ja, det er korrekt... desværre ren politikersludder :-(
Skrevet af GammelBitterMand
Hvad hvis staten gør dig (erstatnings)ansvarlig? Du kan jo heller ikke servere husholdningssprit for dine gæster uden det får konsekvenser.
Batman Close. London W12.
Skrevet af GammelBitterMand
Det er jo desværre en af de amerikanske traditioner, der er ved at vinde indpas herhjemme. Det der med at bundle lovgivning.

Men, som sagt, nu behøver du ikke fare i blækhuset over at Mette Frederiksen er diktator og bestemmer det hele. Det er modbevist. Så du må finde nogle nye påstande at ture frem med.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Bløde babser
Sønderborg

Gå et par sider tilbage i denne tråd og læs hvorfor i heldigvis efter alt at dømme tager fejl.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Hausser
GammelBitterMand

Men, som sagt, nu behøver du ikke fare i blækhuset over at Mette Frederiksen er diktator og bestemmer det hele. Det er modbevist. Så du må finde nogle nye påstande at ture frem med.


Jeg vil gerne høre din holdning til det? Mener du sådan et lovforslag er helt fint?
Skrevet af Hausser
kcop

Mere overvaagning er mere frihed til befolkningen som den kaere Nick Haekkerup fortalte. Jeg gider sgu ikke gaa i detaljer omkring, hvad jeg forstaar ved frihed og hvilke grupper, som bliver ekskluderet og hvilke som ikke bliver. Om jeg er autoritaer eller ej.


Du vil finde at friheden ikke er så vigtigt for mange herinde. Angsten er stadig den primære drivkraft.

De samme mennesker syntes sikkert det er helt fint at Hækkerup og Heunicke lige forsøger at snige mundbind i skoven og tvangstest og tvangsisolation igennem..

Lidt ekstra berøvelse af frihedsrettigheder er da helt fint, når nu vi alligevel er i gang.
Skrevet af tobi
Vil man nu finde det? Så du mener mange brugere ønsker en evig lockdown?
Skrevet af Bløde babser
Men det er da så beroligende, Hausser, at se at demokratiet virker. Kan vi så slippe for at høre på hvordan Mor Mette bestemmer det hele?


Selv SF stemte mod regeringen. Det havde ingen vist set komme.

Det jo rart at se at der endelig er lidt selvstændighed blandt støttepartierne. Mettes magtposition har jo været et resultat af EL og SF ikke virker til at have nogen selvstændig mening om noget overhovedet. Det kan så være der alligevel er håb der.

Forslaget var jeg da heller ikke pjattet med. Specielt ikke det med mundbind. Det virker unødvendigt.
Læg dertil at R meldte ud at der ikke var noget udtrykt ønske om disse stramninger fra sundhedsmyndighederne. Det forstærker blot den modvilje jeg har mod regeringens håndtering af Corona krisen som er alt for politiseret IMO.Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af GammelBitterMand
Om et lovforslag om at skaffe lovhjemmel til et muligt påbud om mundbind i det offentlig rum er over stregen i en pandemi? Næh, ikke rigtig. Jeg ved ikke om det er en god eller dårlig ide, rent sundhedsfagligt, men jeg føler ikke et mundbind er nogen nævneværdig indskrænkning af min personlige frihed. I Holland indfører de udgangsforbud, bare lige for at sætte det i perspektiv.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Hausser
GammelBitterMand

Om et lovforslag om at skaffe lovhjemmel til et muligt påbud om mundbind i det offentlig rum er over stregen i en pandemi?


Ok. Ligegyldigt om det næppe har megen effekt eller om det noget som sundhedsmyndighederne anbefaler?

Også fint nok med tvangsisolation og tvangstestning? Så der fremadrettet vil være hjemmel til at tvinge en arbejdsplads eller børnehave på karantænehotel i 14 dage?

Hvad tænker du om timingen?

Og hvad tænker du om måden man lige prøver at snige den igennem på? Altså indkalder til et møde om noget andet og så lige vil havde denne "pakke" med i hatten. Også problemfrit for dig? Den her slags indgreb, det er ikke man skal diskutere først, syntes nu?

Skrevet af MadsThomsen
Hmm på en og samme dag melder eksperter fra regeringens egen "faglige referencegruppe", at når man om et par uger er klogere på B.1.1.7, og med de smittetal vi har, at det om et par uger kan være forsvarligt at sende de helt små tilbage i skole.

Her til aften snakker Mette så pludselig om, at pga. de manglede vacciner kan det hele bliver forlænget - er hun ikke enig med sine egne eksperter eller hvad?

Derudover er det i øvrigt noget sært noget at give de manglede vacciner skylden for, at man må udsætte det. For det første sagde regeringen jo allerede inden vaccinationen startede, at vi skulle langt ind i foråret før det ville have nogen indvirkning på restriktionerne, uanset om vi modtog de doser vi skulle eller ej - så kan det jo ikke pludselig være derfor vi ikke åbner igen.

For det andet, var det ikke "kun" omkring 50.000 vacciner vi fik mindre i denne uge? Det er vel ikke liiige de 50.000 der gør den store forskel i det store billede?

Jeg skal ikke kloge mig på hvornår og hvordan man åbner ting op igen. Men jeg kan godt forstå hvis folk efterhånden får indtryk af, at det her ikke længere kører efter eksperters anbefalinger eller smitteudvikling der afgør de her restriktioner. Jeg tror sgu der er brug for at få sagt, hvad det er man lægger sine planer efter. Er det antallet af indlagte vi skal have ned - fair nok, hvor langt skal vi have det ned før tingene ser mere positivt ud? Ikke nødvendigvis sige: "Når antallet af indlagte er XX åbner vi igen." Men sig dog et eller andet end "Det her er alvorligt! Vi skal have forlænget de restriktioner!" Sig hvad hvor vi skal hen før tingene går den rigtige vej, og Mette og Magnus ikke længere er i panik. Og men det rent faktisk denne her gang - ikke mere "Vi skal have kontakttallet ned på 0.7, ellers er det alvorligt - hov nu er den faktisk endnu lavere! Fuck det jeg sagde om de 0.7 - det er alvorligt alligevel!" Folk mister modet med de her restriktioner hvis ikke kommunikationen omkring det hele bliver bedre..
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
annonce
0