Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kaffe
Det går okay, Hauss. Jeg hænger ved Store Moders yppige pat og drikker begærligt af kommende generationers udhulede velfærdsstat, om man så må sige, så jeg er klar til at slå dørene op igen i det øjeblik, det bliver muligt.
Tak for bekymringen.
Niddets arkivar
Skrevet af medc
Gratis barbergrej til mænd - naturligvis for folkesundhedens skyld!

https://www.tv2lorry.dk/tv2dk/skaeg-er-en-udfordring-i-forhold-til-mundbind-nu-udsender-ssi-en-saerlig-guide

I forhold til dagens tal:

Fredagens smittetal understøtter overordnet, at smittekurven fortsat er faldende, men man skal være opmærksom på, at smitten fortsat ligger på et væsentligt højt niveau.

Det siger Christian Wejse, afdelingslæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, til Ritzau.

- Vi har jo i juli været helt nede på 300 positive tilfælde på en uge, så der er stadig langt til det niveau, siger han.


Forhåbentlig sagt i sjov for det virker da helt håbløst, at den såkaldte ekspert sammenligner nuværende situation med en uge i sommeren..., hvor man testede under 10.000 om dagen.
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af MotR
Alle tiders idé at åbne i de kommuner der er "renset".

Det bliver så til gengæld nødvendigt at lukke kommunegrænserne.

Erfaringen viser jo at folk, der ikke er i fosterstilling, valfarter til de egne der er "åbne"Men ellers er du sq en gæv modstandsmand, Hausser

Nogle må dø for at andredu kan få din frihed.
nej
Skrevet af Black Spider
@ Hausser

Det skal da lige være løgnen og det faktum at man brugte sundhedsmyndighederne som gidsel til at retfærdiggøre en beslutning, som de ikke var enig i.

Løgnen? Fra politikere? Er det virkelig det, der får dit pis i kog? At de ikke var 100% klare i spyttet om hvem der mente hvad og hvornår?

Derudover er det jo herligt at udlægge situationen, som at sundhedsmyndighederne "ikke var enige" i beslutningen. De havde jo ikke nogen indvendinger i forhold til, at det ville modvirke problemet. De mente bare på det tidspunkt, at det var at gøre for meget. Det gjorde de svenske sundhedsmyndigheder også. Så 350 eller 1150 døde med covid per mio indbyggere, hvilket tal foretrækker du?

Hvordan tror du det havde lydt hvis Mette havde henvendt sig til folketinget og sagde, Sundheds myndighederne er uenige med os, men vi sætter gang i en total nedlukning af DK?

For et år siden havde Elle ikke haft klunkerne til at sige fra uanset, så han havde bare sagt okay. Derudover er du som sagt ude i en BT-agtig omskrivelse af virkeligheden, hvor du tolker "det er ikke umiddelbart nødvendigt" som "det der er en virkelig dårlig ide i forhold til at stoppe smitten".

Er det at lyve over for folketing og befolkning ikke strafbart?

Mig bekendt er strafbarheden for det meste ret teoretisk. Ministre har selvfølgelig et grundlæggende forbud mod at lyve over for folketinget, men vi skal ud i nogle ret aggressive løgne, før det bliver håndhævet. Manglende præcision, små uklarheder, mudrede udlægninger, og så videre, det pleger mig bekendt bare at være et sted mellem almindeligt brok og eventuelt en hel næse.

Skrevet af Black Spider
@ Kaffe

Hvis man efter 10 måneder stadig mener at kunne vinde noget ved at diskutere med det hul i jorden, de kalder Hausser, ikke?

Selvfølgelig vinder man ikke noget, men det er lidt som når man har fået en bedøvelse hos tandlægen og ikke længere kan føle noget i munden. Man ved det intellektuelt, men derfor bliver man alligevel ved med lige at mærke efter, om man nu stadigvæk ikke kan mærke noget.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Det er jo problematisk at Mette F formulerer, at beslutningen er taget på baggrund af myndighedernes anbefaling når det viser sig at det i høj grad også er en politisk vurdering. Som jeg lige har set det var ca. 2/3 af myndighedernes anbefaling temmelig lig hvad regeringen gjorde og 1/3 (primært Brostrøm) mente at det ikke var nødvendigt (til trods for at Brostrøm også modtager penge fra staten og derfor i nogles verdensbillede burde være en nikkedukke der mente, hvad han fik besked på at mene).

Ganske vist gik der kun 6-8 dage før Brostrøm offentligt sagde (som jeg erindrer det) at, "det er ikke en beslutning, der er groet i vores baghave" og Mette F sagde, at det var "en politisk beslutning", men det er et udsagn der er kommet dryppende hen ad vejen.

Det kan ligne at man har valgt at sige "sundehdsmyndighedernes anbefaling" for at få mere vægt bag beslutningen, til trods for at man oven på anbefalingerne valgte en del tilføjelser.

Jeg er politisk enig i den beslutning der blev truffet, ligesom jeg er politisk enig i at f.eks. at det var korrekt at forsøge at adskille mindreårige ægtefæller af Støjberg. Derfor er jeg stadig ikke enig med Støjberg i, at man kunne omgå loven til at gøre det. Jeg er heller ikke enig med regeringen i, at man kunne tage sundehedsmyndighederne til indtægt for den nedlukning man valgte. Det burde hedde, at man på baggrund af sundehedsmyndighedernes anbefaling havde valgt at foretage en mere omfattende nedlukning end visse dele af sundhedsmyndighederne anbefalede.

Om formuleringen skal have konsekvenser kan jeg ikke ud fra den viden jeg har bedømme, men måske det var OK at lade "smagsdommere og juridiske eksperter" vurdere det. Der kan måske være tale om at de øvrige politiske partier der bakkede op om beslutningen, kan have følt sig ført bag lyset. Er det tilfældet, bør det selvfølgelig have en el. anden konsekvens. Jeg tvivler dog på, at det er noget man kan afgøre i en tråd på bold.dk.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Forhammeren
FCN

Har du overvejet at det er meget mere lavpraktisk.


Brostrøm og Mølbak var ikke enige om dele af nedlukningen og det skulle statsministeren åbenbart bore rundt i på et pressemøde hvor DK lukkes ned.

Hvis man skal følge logikken meget stramt havde der ikke været nogen problemer hvis hun havde sagt "myndigheders" og ikke "myndighedernes" anbefaling for det er da rigtigt at Brostrøm ikke så behovet for fx skolelukninger.
I modsætning til Mølbak.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Interforlivet
@Forhammeren: Ud over at grundlaget for beskyldningerne ganske rigtigt er tyndt, så synes jeg også det er værd at nævne den uheldige timing. Det er utrolig vigtigt at få lavet en grundig evaluering af blandt andet statsministerens håndtering når det her (7-9-13!) er overstået. Men at gribe fat i det nu, er ikke hensigtsmæssigt hvis du spørger mig. Det kan få nogle uheldige konsekvenser.
Skrevet af hjst
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12724845/stigende-bekymring-for-nye-coronatyper/

Apropos 7-9-13 ovenfor. Tænk hvis Sharon ikke tager helt fejl.


//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Bløde babser
Forhammeren

Men det kunne hun og hendes jo bare have sagt da de blev spurgt ind til det et utal af gange efterfølgende.

Som Jesper Petersen fint illustrerer her, valgte man noget andet. Så det svært at gå tilbage og undskylde sig med et hektisk pressemøde nu.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-ordfoerer-svarer-udenom-26-gange/8142306
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Interforlivet
@hjst:
Tænk hvis Sharon ikke tager helt fejl.
Det er en ubærlig tanke.
Skrevet af Forhammeren
BB

Det er nok de færreste der vil mene at JP kom særligt heldigt ud af den debat men der kan godt have været overvejelser om ikke at inddrage embedsmænd som Mølbak og Brostrøm i den politiske kamp.


From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Bløde babser
Forhammeren

Men det interview var jo bare toppen af hele kommunikation omkring den sag. Og regeringen generelt hvilket jo også var helt ekstremt ifm minksagen.
Regeringen har valgt en strategi hvor man ikke svarer på det man ikke kan lide. I stedet slår man over i hyldest til sig selv.
Krasnik kaldte det med en vis rette for Trump kommunikation.

Anyways, vælger man den tilgang hver gang man får mulighed for at nuancere, kan man altså ikke bagefter forsvare Mette med at der var meget mere i det som bare ikke er uddybet.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Forhammeren
BB
Man har jo netop nedsat den kommission der nu har født for at få nuancerne med.

Nu kommer debatten om forløbet og arbejdet mellem regering og myndighederne

Det er det rigtige tidspunkt og ikke når pandemien raser og det er nødvendigt med stor folkelig opbakning med en uvis fremtid for vacciner

Det er ikke ukendt at en regering hellere vil svare på ukritiske end kritiske spørgsmål.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg har tidligere spurgt herinde til viden om senfølger, hvilket ikke gav det store, men jeg har nu selv fundet en del data frem som jeg deler her hvis andre skulle være interesserede.

Hvis man skal starte med at slå fast hvad senfølger er, så er det "en række symptomer i ugerne og månederne efter, man er kommet sig over selve corona-infektionen". Der er ikke en officiel definition på, hvornår noget er senfølger, men ifølge en rapport fra Sundhedsstyrelsen, definerer de senfølger som "symptomer der er vedvarende i mindst seks uger efter sygdommen". De mest udbredte senfølger er: Udtalt træthed, åndenød, muskelsmerter, brystsmerter, hoste, tab af smags- og lugtesans og hovedpine. (kilde dr.dk).

Ifølge Lars Østergaard, der er professor i infektionsmedicin på Aarhus Universitetshospital, kan man se, at patienterne begynder at føle sig raske en til to uger efter, de er blevet indlagt. I et par uger har de det godt, og så begynder trætheden, koncentrationsbesværet og de ømme muskler at komme,

Når man skal vurdere hvor mange af de der har været indlagte der opnår senfølger kan man tage udgangspunkt i et kinesisk studie af senfølger der er offentliggjort i The Lancet. Her har man undersøgt lidt over 1.700 patienter der har været indlagt på hospitalet. Af disse havde 76% senfølger et halvt år efter. Danske forskere vurderer at resultaterne passer med billedet herhjemme - https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/ekstrem-traethed-og-svage-muskler-76-procent-af-indlagte-med-covid-19-har

I det kinesiske studie er de mest udbredte senfølger er svage muskler og ekstrem træthed. Det rapporterede 63 procent af patienterne. Dernæst kommer søvnbesvær, som 26 procent har problemer med, men også angst og depression var et problem blandt 23 procent.

I et tilsvarende dansk studie (men med kun 85 deltagere) er symptomerne nogenlunde de samme, men med langt færre med depression.

Skal man vurdere hvor mange der lider af senfølger i DK kan man tage udgangspunkt i hvor mange der har været indlagt. Jeg har ikke kunnet finde et tal der opgør dette, men ved at tælle sammen hvor mange der er blevet indlagt pr. dag ser det ud til, at i alt 13.242 har været indlagt med Covid-19 i DK (Der kan muligvis mangle lidt i dette tal, da jeg har talt antallet sammen fra en graf).

En del af de indlagte er døde og hvis vi antager at 75% af dødsfaldende (det bedste tal jeg har kunnet sjusse mig frem til) forinden har været indlagt på hospitalet kan man således trække 1.594 fra antallet af indlagte og dermed udgør antallet af covid-19 smittede der har været indlagt på hospitalet men stadig lever i alt 11.648 personer.

Såfremt 76% af disse har senfølger et halvt år efter er antallet af personer med senfølger 8.852 personer der som følge af disse er mere el. mindre uarbejdsdygtige ½ år efter.

Det forekommer mig at være et rimelig signifikant tal som jeg ikke tidligere har set i debatten.

Jeg er jo så absolut ikke sundhedsøkonom og er ikke skråsikker på mine beregninger. Der er altså en vis usikkerhed i tallene. Er der nogle der kan påpege fejl, er de meget velkomne.

Man kan også læne sig op ad et britisk studie. Dette viser, at cirka 14,5 procent får symptomer i mindst fire uger efter sygdommen, 5 procent i otte uger og 2,2 procent i tolv uger eller mere.

Oversætter vi disse tal til danske forhold svarer det til, at 28.818 har symptomer i fire uger efter sygdommen. 8.943 i otte uger efter sygdommen. 4.372 i 12 uger eller mere efter sygdommen. Langtidssenfølger er altså ifølge det britiske studie kun ca. ½ af det kinesiske studie.

EDIT:
Der er også en del der ikke når at blive indlagt der udvikler senfølger. Det synes dog at være en tommelfingerregel at desto værre man er angrebet af senfølger, desto værre senfølger. Tallet som jeg regner mig frem til ovenstående skal derfor nok justeres en del opad - men hovedsageligt med mindre alvorlige senfølger.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
De 13.242 der har været indlagt, har i øvrigt været indlagt i alt i 77.862 døgn, svarende til gennemsnitlig 5,9 dage pr. patient.

En gennemsnitlig hospitalsseng koster ca. kr. 8.000 i døgnet (kilde dr.dk). Dermed har coronaindlagte kostet hositalsvæsenet ca. kr. 622.896.000. De fleste coronapatienter har dog enestuer og vil derfor være væsentlig dyrere. Ifølge Sundhedsdatastyrelsen er en intensivplads eksempelvis 3-5 gange dyrere end en gennemsnitlig hospitalsseng. Jeg vil derfor som lægmand formode at indlæggelsen af coronapatienter overstiger 1 mia. DKK.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Bløde babser
Forhammeren

Men for lige at tage et skridt tilbage, så talte du om at det hele bare var fordi hun ikke lige skulle bore rundt i lidt småuenighed ved pressemødet i marts.
Nu er det rigtige tidspunkt at tale om det så når en kommision har haft det lille taleunøjagtighed du mener det var under behandling.
Det var vel for søren da aldrig intentionen fra Mette at dette skulle undersøges i en 500 sider lang rapport. Alle de udensomssvar var selvfølgelig ikke designet for at vinde tid, indtil sandheden var kommet for en dag via denne rapport. Og det har jo heller ikke ville tale om det siden. De har sendt yngtstemanden Jeppe Bruus i byen og blive slagtet for at tale udenom igen. Stakkels fyr. Han er totalt overmatchet her.

Det er ikke ukendt at en regering hellere vil svare på ukritiske end kritiske spørgsmål.


Mette og hendes nærmeste tager det altså til nye højder efter danske forhold. Den eneste gang jeg kan huske Løkke være så langt ude var den famøse dag på Statens Museum for Kunst, Mette og hendes gør det jo konstant. Senest med Minksagen, hvor ethvert relevant spørgsmål at besvaret med at Danmark pga Mette er kommet bedre gennem Corona end de fleste andre.
Goddag-Mand-Økseskaft. Hun tror vi er dumme og det er vi åbenbart også.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af anders.hede
@fc Nordsjælland
Tak for data

De er vigtige. Der er jo nogen gange hvor jeg tænker “så lad mig da få det lort og lad os komme videre”

Det tænker man ikke så meget, hvis senfølger er så udbredt et fænomen og med så relativt hårde konsekvenser.

Det bliver interesant at se hvor længe senfølger bliver et problem. Er det over efter et år, eller er der folk der døjer resten af livet, eks.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Det bliver interesant at se hvor længe senfølger bliver et problem. Er det over efter et år, eller er der folk der døjer resten af livet, eks.


Det kan man jo af gode grunde ikke svare på, da Covid-19 kun har været her et års tid.

Der er dog en del der mener, at man kan sammenligne det til patienter der af andre årsager har ligget i respirator. Her er også en del der får senfølger der kan sammenlignes med dem vi ser ved Covid-19. Jeg har dog ikke set nogle studier der påviser en sammenhæng.

Det er dog ofte at vira kan give forskellige senfølger. Eksempelvis udviklede mange "sovesyge" efter den spanske syge. Herpes kan give hjernebetændelse etc.

De studier der er lavet viser dog, at særligt unge og erhvervsaktive oplever senfølger og ikke i så høj grad ældre.

Den foreløbige forskning tyder på at de mindskes over tid. En del bliver også lige pludselig mirakuløst raske i løbet af et nogle dage - også efter et længere forløb.

Den bedste samling jeg har set på dansk, er hvis man går ind på dr.dk og søger på "senfølger" - det virker til at dr.dk er det medie der har beskæftiget sig mest med emnet.

Heldigvis er Corona stadig for de fleste "blot en influenza", men en del bliver desværre hårdere ramt.

Behandlingen af senfølger står man stadig meget famlende overfor, men der anvendes ofte en kombination af behandlingsmetoder der også anvendes ved hhv. hjernerystelse og stress.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Hausser
Imens vi venter på SSI regnestykke for om de små må komme tilbage i skole, så håber jeg da at regering og SSI formår at veje denne rapport ind som en variabel.

https://www.dr.dk/nyheder/penge/rapport-det-koster-mellem-150-og-250-millioner-kroner-holde-de-smaa-skoleboern-hjemme

Op mod 250 millioner, dagligt, og det helt uden at forholde sig til de sociale og mentale konsekvenser af nedlukningen.

Der skal være virkelig virkelig gode argumenter for ikke at åbne op igen.

Imens vi venter på en udmelding omkring skolerne, kan frisøren i Billund, Ringkjøbing/Skjern, Tønder osv., blot kigge på imens endnu en måneds nedlukning koster hende 50K-100K, selv om der nærmest ikke er smittede tilbage i området.

Gad vide hvad der sker hvis regeringen bliver mødt med et krav om, ikke bare at udskyde skat eller låne penge til likviditet, men helt at eftergive dem?annonce
0