Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af jensmoch
Er der kommet nogle tal ud omkring selvmord i Frankrig?

Sidst jeg tjekkede, kørte Frankrig med en 3-årlig opgørelse over selvmord, og ikke på årsbasis.

Da man i efteråret opgjorde antallet af indlæggelser kategoriseret som selvmordsforsøg under første lockdown, fra januar til august mener jeg det var, fandt man at der var markant færre selvmordsforsøg end året før. Et fald på 8,5%, hvis ikke jeg husker helt galt.

Der var dog en ret mærkbar stigning blandt ældre (>75).

Men hvis der er nye tal, må du meget gerne sende dem.
Skrevet af Bosse1983
Hausser for præsident! Bryd en smittekæde, blæs hovedet af dig selv!

Det bliver en flot plakat.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Hvor mange gange har vi ikke hørt regeringens floskel om, at vi ikke holder Danmark nedlukket én dag mere end nødvendigt?

Det er klart, det ikke er godt nyt, når man ikke har et svar på hvad der nødvendigt.

Som Klement sagde direkte til Heunicke, det er mutationerne der styrer Danmark og så kommer vi til at befinde os i en permanent Corona-krise herhjemme, med evige nedlukninger. Det er jo reelt et scenarie som vi kigger ind i..

Skrevet af Hausser
Jensmoch

Står her, herunder også at 40% af ungdommen lider af psykiske problemer pga Corona.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-02-03-brostroems-forgaenger-kritiserer-enoejet-syn-paa-corona-det-er-hele-tiden-vaerst

Og Japan har samme tendens

https://www.dr.dk/nyheder/udland/paa-en-maaned-har-selvmord-kostet-flere-liv-end-hele-coronaepidemien-i-japan

Og det samme her være fremme i artikler om USA, med børn som begår selvmord i desperation over den ensomhed som Corona skaber.

I Debatten snakkede en professor sågar om ny forskning i helbredsmæssige konsekvenser, som slæber sig som en hale efter Corona, og som er et resultat af mental stress og nedlukning.

Nedlukning er ikke bare en mental dræber..
Skrevet af jensmoch
Det er jeg skam ganske udmærket klar over, jeg følger med i alle aspekter, og har skam også læst om de 40%, og de japanske.

Nu var det mere specifikt de franske tal jeg efterspurgte, da jeg ved at der har været flere franske eksperter ude og efterspørge en reform af deres måde at opgøre og offentliggøre tal om selvmord, og som i løbet af efteråret og vinteren lagde et yderligere pres i coronaens navn, for at kunne følge selvmordsraten mere tæt, end hvad det er tilfældet ved datasæt på 3-års basis.

Så hvis der var kommet mere specifikke tal ud, nu du nævnte at selvmordsraten i Frankrig var eksploderet, var det jo ganske interessant, og noget jeg ville kigge nærmere på i morgen. Både tallene, men i højere grad om det så var lykkedes at få ændret det uduelige system de holder/holdt sig.
Skrevet af Slettet(481300221801)
@jens

https://www.france24.com/en/europe/20210130-macron-defends-decision-not-to-impose-lockdown-in-france-as-virus-cases-rise

https://www.thenews.com.pk/latest/782983-france-decides-not-to-impose-third-coronavirus-lockdown-despite-growing-cases

Danske medier er meget stille med det, ja jeg kan faktisk ikke finde noget med det.

Det er ikke konkrete tal, men skulle undre mig hvis der ikke er noget om det, når en president som Marcon går imod hans rådgivere og sætter hans image på spil. :)

Skrevet af andershansen
Interessant artikel om, hvordan Sundhedsstyrelsens anbefalinger op til smitteudbrudene på plejehjem henover jul og nytår tilsyneladende er blevet dikteret af KL.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/kl-omskrev-pressemeddelelse-fra-sundhedsstyrelsen-plejepersonale-kom-bag-i-koeen-tilAnsatte på plejehjem skulle hurtigst muligt lyntestes to gange om ugen for at stoppe spredningen af coronavirus blandt plejehjemsbeboere.
Den anbefaling var Sundhedsstyrelsen klar til at melde ud i en pressemeddelelse i midten af december.
Men Kommunernes Landsforeningen (KL), der som interesseorganisation repræsenterer landets 98 kommuner, omskrev i pressemeddelelsen. Herefter ændrede Sundhedsstyrelsen i prioriteringen, så hyppige lyntest af plejehjemspersonale alligevel ikke blev meldt ud som en topprioritet for myndighederne.
Det afslører interne mails mellem Sundhedsstyrelsen, KL og Sundhedsministeriet, som DR har fået aktindsigt i.


Det rejser nogle spørgsmål om, hvilken rolle SST udfylder. I hvilket omfang ydes selvstændig sundhedsfaglig rådgivning, går man på kompromis med det muliges gunst med udgangspunkt i tilgængelige ressourcer eller er man underlagt politisk styring.

I det konkrete tilfælde kan det tyde på, at lyntest på plejehjem er blevet unødvendigt forsinket flere uger og har kostet menneskeliv.
http://www.paulgraham.com/disagree.html
Skrevet af hts
Oxfordvirolog Astrid Iversen beskriver meget godt den nuværende situation.

- Det vil være behageligt i nogle få uger, men prisen vil være enorm. Smitten vil hurtigt stige voldsomt. Efter få uger vil man tvinges til voldsom nedlukning, og muligheden for at stampe de mest problematiske varianter ud af landet vil være tabt. Derfor er det stadig vigtigt at holde ud - trods de lave smittetal, siger hun.

SSI´s grafer viser det samme

Desuden er det selvfølgelig utopi at tro at de unge vil have færre mentale problemer i et samfund med høj smitte.
Skrevet af hjst
Fik man ikke "altid" at vide ombord på et fly, at man skulle sørge for sin egen iltmaske først, inden man begyndte at hjælpe andre. Er det ikke sådan sundhedsmyndighederne har tænkt, eller har jeg misforstået noget vigtigt.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af qanatoli
@ Hausser:

qanatoli

Men det virker helt uoverskueligt at skulle forholde sig til en lang række hypotetiske scenarier allerede nu.


Hvis man ikke forholder sig til det scenarie og planlægger efter det, hvad tror du så chancen for at vi undgår en ny nedlukning til efteråret? Den belejlige panikknap?


Nej, men der er jo ikke kun et scenarie, og dit spørgsmål gik på hvordan vi ville have det med en ny nedlukning. Mit svar er, at min holdning til en ny nedlukning afhænger af hvad vi står overfor.

Hvis vi antager at det er en mutation der ikke er dækket af vaccinerne er mindst disse kriterier relevante:
- hvad er prognosen for at opdatere og udrulle virksom vaccine?
- hvor hurtigt estimerer vi at der vil komme nye mutationer som gør vaccinerne mindre virksomme?
- er varianten mere eller mindre smitsom end den nuværende?
- er varianten mere eller mindre dødelig?
- hvilke grupper bliver hårdest ramt?

Hvis der kun er to udfaldsmuligheder på hvert spørgsmål, så er det 32 scenarier jeg skal forholde mig til. Og det orker jeg ikke, foruden at det reelle tal er langt højere.

Jeg er med på at du gerne vil gøre det til et spørgsmål om nedlukning, men for mig handler det om sygdomshåndtering, og nedlukning er blot et (pisse træls) redskab. Så format pensle det ud:

- hvis vi får en variant som smitter som den nuværende, er mere dødbringende, dræber unge mennesker, og hvor der hurtigt kan tilpasses en vaccine, så tager jeg gerne en nedlukning.
- kommer der en mere smitsom, mindre dødelig udgave og er der lange vaccinationsudsigter så skal vi selvfølgelig en anden vej.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Morisot
Jeg tror egentligt, at det her er den sidste større nedlukning i forbindelse med Covid. Ihvertfald hvis man har fået vaccineret en rimelig stor del af befolkningen til næste efterår/vinter.

Jeg synes ikke der er grund til at gå i panik over de her mutationer.

For det første, vil de nuværende vacciner i et vist omfang virke mod nye mutationer.

For det andet, kan vaccinerne med de nye udviklingsteknologier hurtigt tilpasses nye mutationer. Moderna er allerede i fase tre test af en vaccine tilpasset den sydafrikanske variant.

For det tredje, vil sandsynligheden for udviklingen af nye mutationer falde i takt med at smitten kommer under kontrol. Det er egentlig ren sandsynlighedsregning, ligesom det er mere sandsynligt, at en Messi udvikles i en befolkning på 100 millioner, end i en befolkning på 1 million.

Så jeg synes egentlig, det er ved at være tid til at få ja-hatten på. Overordnet har man truffet de rigtige valg: forsøgt at kontrollere smitten ind til vacciner blev udviklet.

Alternativet med at udvikle en naturlig flokimmunitet er vel efterhånden død. Det vil tage år og vil formentlig ikke engang kunne give en permanent immunitet. Med et generelt højere smitteniveau vil det formentlig også være forbundet med en højere risiko for at udvikle mutationer
Skrevet af Hausser
hts

Det vil være behageligt i nogle få uger, men prisen vil være enorm. Smitten vil hurtigt stige voldsomt. Efter få uger vil man tvinges til voldsom nedlukning, og muligheden for at stampe de mest problematiske varianter ud af landet vil være tabt. Derfor er det stadig vigtigt at holde ud - trods de lave smittetal, siger hun.

SSI´s grafer viser det samme


Hr. tømrer, vi vil gerne have beregnet hvor meget vægt denne planke kan bære.

Hr. tømrer: Resultatet er at den godt kan bære 1 kg men ikke 1000 kg
Skrevet af Hausser
qanatoli

- hvis vi får en variant som smitter som den nuværende, er mere dødbringende, dræber unge mennesker, og hvor der hurtigt kan tilpasses en vaccine, så tager jeg gerne en nedlukning.


Det er vi ikke uenig om vil være et problem.

Mine tanker går mere på hvordan vi undgår flere nedlukninger med det vi ved i dag og med de kendskab til mutationer vi allerede har, hvor det tyder på at vaccinen vil beskytte mod dem alle.

Hvis ikke disse forudsætninger ændrer sig markant, så mener jeg ikke en nedlukning er det scenarie vi kan leve med. For selv om du siger at nedlukning er et redskab til sygdomshåndtering, så er bivirkningerne så voldsomme, potentielt også dødbringende, at det redskab for alt i verden skal holdes i værktøjskassen. Det er kemoterapi for kroppen.

Men jeg er bare for at regeringen ikke tænker i den retning, det er ikke en post vaccine strategi.
Skrevet af jensmoch
Nå. Jeg har i hvert fald ikke været i stand til at finde noget om at selvmodsraten i Frankrig skulle være eksploderet. Det eneste jeg har kunne finde, svarer til den rapport jeg så i december, at selvmodsraten i Frankrig i foråret og sommeren var langt under 2019-niveau.

Så jeg tager stadigvæk meget gerne imod links.
Skrevet af qanatoli
Men hvis vaccinen virker hvorfor hulen skulle vi så lukke ned?

Jeg tør godt garantere dig, at der - uanset skræmmebillederne - ikke er nogen i regeringen, der synes at nedlukning i sig selv er fedt.

Men jeg er bare for at regeringen ikke tænker i den retning, det er ikke en post vaccine strategi.


Det er fordi der stadig er for mange scenarier til at det giver mening. Men hvis dit scenarie holder (vaccinerne virker, ingen mutationer hvor der er tvivl om det) så er vi “back to normal” fra juli.

Jeg tror bare at vi skal igennem et par iterationer med mutation og vaccinetilpasning undervejs. Og jeg kan ikke spå på om de mutationer og tilpasninger vil gøre hel eller delvis nedlukning relevant.

Udover sygdommens udvikling spiller både behandlingsmuligheder og test ind. Der er simpelthen for mange variabler til at det er til at modellere hvordan det hele ser ud til august.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af qanatoli
.Men jeg er bare for at regeringen ikke tænker i den retning, det er ikke en post vaccine strategi.


Jeg har ikke noget link, men P1 refererede en undersøgelse for et par dage siden. Den viste at voldsomt mange unge franskmænd havde selvmordstanker. Du kan muligvis grave den frem på DRs hjemmeside.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af jensmoch
De undersøgelser har jeg fundet. Omkring 50% af franske unge betegner deres mentale helbred som dårligt, og ~25% af dem har haft tanker om at gøre en ende på det.

Igen, jeg er slet ikke i tvivl om at det har en negativ mental påvirkning. Det er af samme grund de franske eksperter jeg nævnte i går vil have ændret måden man opgør og offentliggør tal for selvmord i Frankrig, så man kan få et meget mere nøjagtigt billede nu og her, og på den måde kan prøve at komme på forkant med en eventuel selvmordsbølge.

Da Hausser nu et par gange specifikt har nævnt en eksplosiv stigning i selvmord, tænkte jeg at de tal jo så måtte være kommet ud et sted. Men jeg har ikke kunne finde noget der nævner selvmordsaten under anden nedlukning. Så som sagt, send gerne links til det.
Skrevet af Slettet(180040211702)
Der er vel heller ingen, som antager, at regeringen bare lukker ned, fordi de er besat af djaevlen. Man er vel over i Mads Palsvig i segmentet aabenbart (som jeg aabenbart), hvis man tror det.

Problemet med regerings corona strategi er, at de naturligvis staar til ansvar over for en hel befolkning, hvor det vigtigste parameter for dem er, at alle kommer sunde og raske i gennem Corona. Men hvordan er dette parameter maalbart? Det er meget svaert, men man har udelukkende gjort det svaerere for sig selv ved kun at se paa infektionstallene. Det er jo, hvad der styrer os i dag. Hvad dagens coronatal er. Ikke om hvordan pengene fosser ud af virksomhederne eller hvordan folk er ved at naa depression. Det har paa ingen maader vaeret maalbart/relevant for strategien. Det kan man jo saa undre sig over.

Derfor har regeringen naturligvis en helt anden motivation end os, som er evig afhaengig af at kunne gaa paa arbejde for at opnaa stabilitet socialt. Derfor er det helt paa sin plads, at vi ser individer som Hausser vaere enormt kritisk over for regeringens tiltag, selvom det naermest bliver brugt som modargumentation, at vi andre synes heller ikke, at det er fedt, men vi bliver noedt til det.

Jeg er meget forbavset over, at en bruger mener, at nedlukninger er et redskab mod Corona. Hvis jeg proever at lege deltager i det repraesentative demokrati, saa er situationen som foelger. Vi har ikke raad til flere nedlukninger. Vi bliver noedt til at se det som et spil for lotteriet, hvis vaccinen ikke kommer til at fungere mod fremtidige vacciner. Dette er ikke en gang mine egne ord. Dette kommer fra en professor i Sundhedsoekonomi .

Det er fuldstaendig absurd, at vi er kommet dertil, hvor vi forsoeger at bekaempe en virus ved at smide folkesundheden over bord.
Skrevet af Interforlivet
@Morisot: Glimrende indspark. Jeg deler dit perspektiv (på de gode dage i hvert fald).
Skrevet af Slettet(481300221801)
Jeg tror egentligt, at det her er den sidste større nedlukning i forbindelse med Covid. Ihvertfald hvis man har fået vaccineret en rimelig stor del af befolkningen til næste efterår/vinter.

Jeg synes ikke der er grund til at gå i panik over de her mutationer.

For det første, vil de nuværende vacciner i et vist omfang virke mod nye mutationer.

For det andet, kan vaccinerne med de nye udviklingsteknologier hurtigt tilpasses nye mutationer. Moderna er allerede i fase tre test af en vaccine tilpasset den sydafrikanske variant.

For det tredje, vil sandsynligheden for udviklingen af nye mutationer falde i takt med at smitten kommer under kontrol. Det er egentlig ren sandsynlighedsregning, ligesom det er mere sandsynligt, at en Messi udvikles i en befolkning på 100 millioner, end i en befolkning på 1 million.

Så jeg synes egentlig, det er ved at være tid til at få ja-hatten på. Overordnet har man truffet de rigtige valg: forsøgt at kontrollere smitten ind til vacciner blev udviklet.

Alternativet med at udvikle en naturlig flokimmunitet er vel efterhånden død. Det vil tage år og vil formentlig ikke engang kunne give en permanent immunitet. Med et generelt højere smitteniveau vil det formentlig også være forbundet med en højere risiko for at udvikle mutationer


Tror og hvad ud synes er desværre ikke så relevant.

Det er meget naivt at tro det her er den sidste nedlukning vi står over for. Vil anbefale dig at se "debatten" på dr fra igår, hvis du tror det. Det er heller ikke sandsynligt at det bliver åbnet mere op 1. marts

https://www.dr.dk/drtv/se/debatten_-mette-frederiksen-_-sundhed-eller-sandhed_235660
(de sidste 25min)

Det er meget muligt at vaccinerne kan tilpasses forholdsvis hurtigt, men vi vil ikke kunne nå at teste dem, distribuere eller få vaccineret nok til at undgå nedlukning hver gang vaccinen viser svaghed for virussen. Det vil også betyde at du skal vaccineres for corona 2 gange årligt, ja måske endda flere gange i flere år frem. Corona forsvinder ikke af vacciner.

Virussen har langt fra muteret for sidste gang og vi kommer til at se mutationer som den engelske og sydafrikanske utallige gange.

Hvorfor tror du en naturlig flokimmunitet ville tage flere år? Det ville give langt højere smittetal, men gudskelov kan 98,8% af os leve med smitten. Eneste vi skulle være opmærksomme på sygehusene kan følge med. Måske bruge de milliarder af milliarder som bliver brugt på test, hjælpepakker osv. på hurtigt at bygge nogle sygehuse ala det man så i Kina. Samtidigt skulle vi være dygtige til at isolerer dem som ønsker det og er i risikozonen.

Mutationer ville der netop være mindre risiko for, da vi på den måde ikke trækker det i langdrag.


annonce
0