Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Duck

Helt enig. De dør med og ikke af Corona.

Ligesom folk, der har fx lungekræft, de dør typisk af kvælning eller morfinoverdosis, så det er forkert at sige, at folk dør af kræft. De dør MED kræft.


Rokokoposten var inde på noget af det samme, bare omkring AIDS. AIDS er i virkeligheden en konspirationsteori udviklet af den katolske kirke og kondomfabrikanter for at få folk til at stoppe med at dyrke ubeskyttet sex med forskellige partnere. Eksempelvis døde Freddie Mercury ikke af AIDS men med AIDS. I virkeligheden døde han af lungebetændelse, AIDS er ligesom Covid-19 en ufarlig virus: https://rokokoposten.dk/2021/02/02/hiv-er-en-ufarlig-virus-man-doer-med-ikke-af-aids/
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Jonde

gudskelov kan 98,8% af os leve med smitten. Eneste vi skulle være opmærksomme på sygehusene kan følge med.


og

"I alt 1.246 har været indlagt på intensiv afdeling. Det vil sige 0,6 procent af alle registrerede smittede"


Det er lidt lemfældig omgang med statistik. Eksempelvis er der flere døde end der har været indlagt på intensiv afdeling. Ud af 201.186 smittede er 2.215 døde svarende til 1,1%.

I alt 11.859 været indlagt svarende til 5,9% af alle smittede, i alt i ca. 77.862 døgn, svarende til gennemsnitlig 6,6 dage pr. patient. Man indlægger kun patienter der har brug for hjælp til at trække vejret, resten sendes hjem såfremt man kan sidde stille og trække vejret selv.

Af de der har været indlagt har ca. 77% senfølger et halvt år efter svarende til ca. 9.131 (et italiensk studie viser at 87% har det to måneder efter). Derudover er der senfølger blandt de der ikke har været indlagt - ca. 1 - 2% oplever det. Senfølger rammer særligt yngre og erhvervsaktive.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Morisot

. Overdødeligheden i USA er steget så lidt at det næsten ikke kan kaldes overdødelighed

Stop med fake news eller med at gætte.I din kilde står der højt og tydeligt i toppen med røde bogstaver og udråbstegn, at tallene for 2020 er en prognose, som ikke inkluderer effekten af Covid. Du bør nok ikke være overrasket over, at din skarpsindige analyse når frem til, at effekten af Covid har været beskeden.

Nu er du jo en frisk fyr med masser af selvtillid, som ikke holder sig tilbage for at beskylde andre for "fake news" og gætterier, når de ikke lever til dine høje kvalitetskrav. Lige her er der nok brug for du tager et par iterrationer mere.

Jeg vil personligt anbefale linket nedenfor, hvor det er en graf, viser den ugentlige udvikling i dødstallet i USA sammenlignet med tidligere år. Lige nu dør ca. 75.000 personer ugentlig. Normalt dør ca. 55.000 ugentligt på det her tidspunkt af året, så i øjeblikket er overdødeligheden faktisk ca. 35%. i USA. Et udsagn om , at der ikke er nogen nævneværdig effekt på overdødeligheden i USA, er simpelthen absurd.

https://ourworldindata.org/grapher/excess-mortality-raw-death-count?tab=chart&stackMode=absolute®ion=World

Nu er de jo egentligt altid en god ide at bruge den primære statistikkilde (som jeg kan se en anden læser også har linket til) som for dødstallene i USA er CDC (Center for Disease Control). Jeg har linket til deres hjemmeside nedenfor, hvor man har adgang til al relevant statistik inklusiv CDC´s egen beregninger af overdødelighed. Det er kilden til mine udsagn.

I henhold til CDC er 3,1 millioner personer døde siden marts 2020. 2,5 millioner personer døde i den tilsvarende periode fra marts 2019. Overdødeligheden har siden marts 2020 været på knap 510.000 personer svarende til en gennemsnitlig overdødelighed på knap 20%.

Det er udsagn jeg kan stå 100% inden for. Hvis du mener, de er forkerte, må du jo fortælle mig, hvad du mener overdødeligheden i USA er og ikke mindst komme med brugbare referencer.

https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid19/excess_deaths.htm
Skrevet af madamskrald
Helt enig. De dør med og ikke af Corona.

Ligesom folk, der har fx lungekræft, de dør typisk af kvælning eller morfinoverdosis, så det er forkert at sige, at folk dør af kræft. De dør MED kræft.


Jeg håber satme ikke, at det der er seriøst?

Med den logik, så før de fleste færdselsuheldsramte jo ikke af uheldet, men de indre blødninger mv.

Ps. Ok, jeg ser nu, at jeg måske nok bare ikke fangede ironien! My bad..
Skrevet af madamskrald
Nogle der er stødt på kilder, der opgør overdødelighed med alders stratificering?

Den tilsynladende højere procentdel døde med Corona i USA langt ned i aldersgrupperne (+35 år > 5 %) kunne måske godt rykke derpå.

https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm#SexAndAge

Skrevet af armand
til efteråret. tror jeg vi slipper.
https://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2017/12/arsenal-spurs.jpg
Skrevet af Morisot
. Nu hvor du har bragt det på banen, så er overdødeligheden i dk, norge, finland og selv sverige lavere den den har været mange af de senest år
Link til en side på altandetlige.dk


Sverige har for nyligt offentliggjort det første estimat for antal døde i 2020. Jeg har linket til tallene nedenfor. De giver jo et noget anderledes billede, end det din kilde giver udtryk for.

Antallet af døde steg i Sverige til 97.900 personer i 2020 fra 88.800 i 2019. Det er en stigning på 10,2%.

Dødstallet er det højeste i nyere tid i Sverige. Det næsthøjeste dødstal i Sverige var i 2018, hvor ca 92.000 personer døde. Det er derfor faktuelt forkert, når du skriver, at dødstallet i Sverige har været højere i tidligere år.

Overdødeligheden i Sverige har for hele 2020 være ca.8%. Siden marts 2020 (hvor Covid ramte Sverige) har overdødeligheden været godt 10% .

Din kilde er misvisende af to grunde. For det første inkluderer den kun de første 46 uger. For det andet er der altid en betydelig underrapportering af døde i de seneste uger i statistikken, fordi indrapporteringen sker gradvis og med tidsforsinkelse. Derfor er dødstallene i de seneste uger i statistikken altid relativt lave i forhold til de samme måneder året før.

Med hensyn til Danmark, Norge og Finland er jeg jo enig. Det var jo lige præcis min pointe, at lande som har kontrolleret smitten, også har undgået overdødelighed.


https://www.statista.com/statistics/525353/sweden-number-of-deaths/

Skrevet af repos
Jeg er sjældent enig med Henrik Dahl, men her rammer han plet, og Hausser; du bør læse hans artikel:

https://pov.international/boelge-covid-danmark-ringe/
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Mercenary
Tak for linket, repos. Jeg skulle lige overvinde mig selv og læse noget fra Dahl, men må som du bekende at det virker ganske nøgternt og fornuftigt.
Lose all to save a little
Skrevet af hjst
Er det ikke samme som en anden (Undermåler, i Dansk politik i går)tidligere har hentet fra Dahls Facebook.

Hvis den nye epidemilov når gennem folketinget, kan en folkeafstemning om den helt udelukkes (60 mandater) ?

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Morisot

. .England har en lille smule mindre overdødelighed i 2020 i forhold til 2019
Link til en side på www.ons.gov.uk


Det er er jo bare totalt useriøst. Du har vist en strategi, som satser på, at dine læser ikke gider læse dine kilder.

Din kilde sammenligner dødstallet for de første 46 uger i 2020 med det samlede dødstal for 2019. Den vakse læser konstaterer nok med interesse, at dødstallet for 2020 allerede i løbet november passerer det samlede dødstal for 2019. Du vælger frejdigt at konkludere, at der ikke er nogen overdødelighed af betydning. Så ønsker du vist ikke at blive taget seriøs.

I linket nedenfor er der blandt andet en graf, som viser den ugentlige udvikling i overdødeligheden i UK (England+Wales). Overdødeligheden befinder sig i øjeblikket omkring 40%

https://ourworldindata.org/grapher/excess-mortality-raw-death-count?tab=chart&stackMode=absolute®ion=World

Financial Times beregnet løbende et skøn for overdødeligheden i UK. I det seneste skøn fra 19. januar er skønnet for overdødeligheden på knap 110.000 personer svarende til en gennemsnitlig overdødelighed på 20%

https://www.google.com/amp/s/amp.ft.com/content/5f7b58fb-97ad-4fef-bbc9-b71d328c6700

Skrevet af Duck
Henrik Dahl har generelt været bomstærk og en torn i øjet på mange borgerlige under hele pandemien, når han igen og igen har insisteret på, at holde sig til fakta, og dermed har afmonteret de mest usaglige angreb, som Regeringen har været udsat for.

Så nogen af jer i øvrigt Debatten på DR2 forleden? Jeg tror oprigtigt ikke, at jeg har set nogen blive klædt så eftertrykkeligt af for åben skærm, som skete for Mai Mercado. Av, av, av, Heunicke og Søren Villemoes trak rundt med hende, så man næsten fik ondt af hende. I hvert fald fik man lidt ondt af de konservative vælgere, som skal se sig repræsenteret af bl.a. hende og Rasmus Jarlov. Der er langt mellem opfinderne af de dybe tallerkner i partiet som sådan.

Else Smith blev i øvrigt også tværet ud, hendes totale inkomptence er vel efterhånden almen kendt, men føj for den lede, hvor er der egentlig vildt, at hun nogensinde har kunnet flyde til tops som direktør i Sundhedsstyrelsen. De medier, som bruger Else Smith, Kim Warming og Lone Simonsen stadigvæk til at udtale sig om noget som helst Corona, de skulle skamme sig. De tre kan kun byde ind med idiotiske udsagn, som der desværre er klik i.
Skrevet af Morisot
Iøvrigt en fremragende artikel af Henri Dahl, som jeg kan tilslutte mig 100% og vil anbefale man læser.

Jeg er ikke nødvendigvis altid enig med Dahl, men han er altid værd at lytte til. En rigtig fritænker, som kan skære igennem det ideologiske og politiske bullshit.
Skrevet af jensmoch
Det der irriterer mig allermest med Debatten, og altid har gjort, er det alligevel altid ender i politikerfnidder. Villemoes var virkelig stærk, men fik vel kun ordet to gange i løbet af hele udsendelsen. Første gang fik Qvortrup og MikadoMaj en omgang, og anden gang var det Else Smith.

Han havde jo tydeligvis læst rapporten og havde styr på den, så i stedet for at lade Qvortrup vrøvle om nogle tal der ikke længere blev offentliggjort, selvom de stadigvæk bliver offentliggjort, Mercados vrøvlerier om dette og hint, og Tulles forvrængning af Hjallerup Marked-kommentaren, havde det sgu været rart at få ham mere på banen.

Men det ender desværre som det altid gør. De der faktisk ved noget kan stå på sidelinjen og glo på uduelige politikere der tramper rundt i ligegyldigheder.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Politiken besøgte tre dage i januar infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital. Det er der kommet en reortage i 7 kapitler ud af: https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art8087668/Kapitel-1-Tre-dage-ved-epidemiens-frontlinje-viser-at-covid-19-er-en-brutal-sygdom

Desværre bag betalingsmur, men man kan tegne abonnement i en måned for kr. 1. Anbefalelsesværdig læsning fra frontlinien.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Hausser
Artiklen som Henrik referer til i sit indlæg, kan læses her:

God nuanceret artikel om forløbet tilbage starten af 2020 og om balancen imellem faglighed og politk.

https://www.zetland.dk/historie/s8YxAak9-aekdaa3R-4cdfe
Skrevet af Morisot
Virkelig god artikel, Hausser. Fornøjelse at læse afballanceret journalistik, som ikke er fedtet ind i forskellige politiske dagsordner
Skrevet af Steve Highway-61
Jens,

Det er jo en kamp mellem jeres perverterede version af "folkesundhed" og økonomisk forsvarlighed.

Længere er den ikke.

I er bare coronaens curlingforældre.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af repos
Fin artikel, og Barbara Bertelsen fremstår klarsynet.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Duck
Enig. Er det overhovedet et liv, det der bydes os af en magtsyg statsminister med tilsyneladende rengøringsvanvid? Bare fordi folk gerne vil være "i live", så skal vi andre ikke-angste leve som i en kz-lejr. Det må høre op. Giv mig friheden tilbage, for helvede.
annonce
0