Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af GammelBitterMand
Det behøver de jo ikke, Watergate var vel en klassisk konspiration?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Bløde babser
I kan med fordel lytte til Thomas Senderovitz i Elktronista: https://www.elektronista.dk/digital-kultur/21-elektronista-styr-paa-vaccinerne/?fbclid=IwAR2J2oJALFwQ847B4tmbg6WmZqlf9r6FZCwK0AnwtgxJsFqwADcndzeWRqA

Jeg var ikke klar over at når man er vaccineret så er de procenter der godt kan blive smittet også bedre stillet, da deres sygdoms forløb vil blive væsentlig lettere og dødsfald er stort set udelukket. Jeg troede at der enten var bonus eller nitte på virkningen.
Det var da dejligt at finde ud af.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af tobi
Det synes jeg da ellers ret tydeligt, jeg fortalte dig i den anden tråd for et par dage siden. Og du svarede endda på mit indlæg...

https://www.bold.dk/snak/index.php?action=thread&id=5975668&start=380#6004957
Skrevet af Slettet(180040211702)
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/ekspert-vi-er-taettere-paa-flere-restriktioner-end-faerre/8469556

Vi er taettere paa flere konkurser end faerre.

Satans RUC studerende. Dem har vi ikke vaeret for heldige med.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Kontakttallet for den engelske variant formodes nu at være på 1,3 ifølge lektor og forsker ved Roskilde Universitet med speciale i matematisk epidemiologi Viggo Andreasen. Det svarer til det kontakttal, den almindelige corona havde, inden den store epidemi ved juletid.

Når man taler med Viggo Andreasen, taler man om tal og modeller, og hvis man tøver, spørger han venligt, ‘hvor god er du til matematik?’

For det er forvirrende med to forskellige kontakttal udregnet på to forskellige tidspunkter. For det er det, der er problemet.

Det nuværende kontakttal for B117 baserer sig på tal fra uge 4. Kontakttallet for den samlede epidemi baserer sig på tal fra uge 5.

Så Viggo Andreasen tager udgangspunkt i det nyeste tal - tallet for den samlede epidemi.

Det tal kom sundhedsminister Magnus Heunicke (S) med tirsdag, og det er steget fra 0,7 til 1,0.

Og så splitter han dem op i tal for den generelle epidemi og tal for B117.

- Hvis nu vi siger, at kontakttallet for den gamle corona er x, så er kontakttallet for B117 1,5 * x, siger Viggo Andreasen.

- Vi ved, at den gamle corona i uge 5 udgør 70 procent af prøverne, mens B117 udgør cirka 30 procent.

Regnestykket:

x*0,7 + x*1,5*0,3 = 1

x = 1/1.15 = 0.87

0,87 er kontakttallet for ‘den almindelige corona’.

Og B117 er cirka 50 procent mere smitsom.

0,87 x 1,5 = 1,3

1,3 er kontakttallet for B117.


https://www.dr.dk/nyheder/indland/trods-paent-kontakttal-b117-advarer-matematisk-ekspert-vi-er-taettere-paa-flere
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Hausser
Alle børnene skulle tilbage i skole, undtagen Jon, han havde fået B117 mutation.

Hvis vi ikke kan styre den engelske mutation med nuværende aktivitetsniveau, så er det op ad bakke. Men så syntes jeg Mette burde sponsorere en total nedlukning, fremfor kun at lade det private betale.

Vi er nærmest løbet tør for smittede her i Jylland og flere restriktioner falder næppe i god jord.

Glem de gamle og skrøbelige og få vaccineret Vestegnen i stedet
Skrevet af D.B.R. ©
Men så syntes jeg Mette burde sponsorere en total nedlukning, fremfor kun at lade det private betale.

Altså sende personale på sygehuse, plejehjem mv. hjem uden løn. Fed idé.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af Bløde babser
Det synes jeg da ellers ret tydeligt, jeg fortalte dig i den anden tråd for et par dage siden. Og du svarede endda på mit indlæg...


Nogle mennesker skal bare høre tingene mere end en gang før de rigtigt trænger ind.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Hausser
D.B.R. ©

Altså sende personale på sygehuse, plejehjem mv. hjem uden løn. Fed idé.


Nu ikke så polemisk, selvfølgelig er der noget man er nødt til at holde åben.

Men hvis man ikke kan styre englænderen, så er man nødt til at kigge på hvad der ellers kan lukkes ned, for der er jo ikke meget tilbage i værktøjskassen.

SSIs egne undersøgelser forklarer at smitten primært foregår imellem famlien, venner og på arbejdspladsen. Hækkerup og Heunicke har ikke kunnet gennemtvinge adskillelse af familier, så det mest oplagte er da at kigge på arbejdspladserne, det er er tilbage.

Vi kan f.eks. lukke industrien helt ned, men så er det da kun ret og rimeligt at Mette og ikke virksomhederne eller lønmodtagerne betaler gildet. Syntes du ikke?
Skrevet af D.B.R. ©
Nu ikke så polemisk, selvfølgelig er der noget man er nødt til at holde åben

Jamen hvilke dele af det offentlige er det så du mener man kan sende hjem uden løn så?

Eller det var måske ikke det du mente, da du skrev at det ikke kun var det private der skulle betale.

Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af MUSSEN
Man kan godt blive ret træt af at vaccinerne hele tiden bliver forsinket/leveret færre end forventet...... Oxford vaccinen noget ikke engang en uge uden forsinkelser.
Skrevet af Esbjerg - fan
Lad os allerede nu afskrive 2021 og kigge frem mod 2022. Alle de eksperter er sku så negative - bare lad os holde lukket hele 2021 for lige at være på den sikre side.

Det koster jo ikke så meget - hverken økonomisk og mentalt/fysisk. Det klarer vi nok.

Ses i 2022.
Skrevet af Bløde babser
Man kan godt blive ret træt af at vaccinerne hele tiden bliver forsinket/leveret færre end forventet...... Oxford vaccinen noget ikke engang en uge uden forsinkelser.


Hvis det er for at opgraderer produktionsanlæg er det jo noget vi får glæde af via flere doser end lovet fremover....det ville så selvfølgelig være smart at komme med lidt flere detaljer om hvor meget det vil gavne på den lange bane.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af MUSSEN
Så er regeringen åben for regionale genåbninger.
Kan forestille mig at skoler bliver det første, måske også højskoler/efterskoler.

Vil være rigtigt godt for presset unge, og man vil undgå at folk vil tage over kommunegrænserne for at komme til åbne kommuner som det vil ske med butikker mm.

Håber virkelig på der snart er plads til mere genåbning.
Skrevet af Bløde babser
Sundhedsministeren melder også ud, at den logiske konsekvens af at plejehjemmene nu er så godt som færdigvaccinerede gør at man nu kan åbne mere op der.
Skønt.
Det går i den rigtige retning. Men langsomt. Men vi kan jo ikke brygge vaccine hurtigere end produktionsanlæget nu engang kan klare.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af MadsThomsen
@ FC Nordsjælland

Tak for delingen! Det er meget interessant for en talnørd at sidde, at lave sine egne små beregninger derhjemme. Tid er der jo nok af.

Det lyder skod at kontakttallet på b117 skulle være så højt. Jeg har dog en følelse af, at de formodninger, forudsigelser og fremskrivninger man kommer med omkring b117 generelt har vist sig, at være mere pessimistiske og alvorlige, end tallene endte med at vise. Jeg er ikke ekspert, og har ikke fuldt 100 % med, så kan sagtens ske jeg har misset nogen detaljer der forklarer det. Men min oplevelse har lidt været sådan her:

1. Man sagde den var 50-74 % mere smitsom. Det har vidst vist sig, at det var tættere på 50 % end på 74 %. Men fair nok man kører efter højeste, når man ikke vidste mere.

2. Man sagde at b117 ville stige eksponentielt indtil den fyldte mere eller mindre alle smittede. Det gjorde den også i starten, men de sidste tre uger er den gået fra cirka 13 % til cirka 23 % til cirka 30 %. Det er i hvert fald ikke en eksponentielt stigning, men snarere en rimelig stabil stigning. Det kan jo selvfølgelig ændre sig hurtigt.

3. Det her er jeg ikke sikker på om man 100 % har sagt. Men jeg forstod det som om, at man forventede at b117 ville være dominerende i midten af Februar. Vi er nu i midten af Februar, og den estimeres nu til at være omkring 30 %. Så der er vel tale om en overestimation?

4. I logisk forlængelse, så har man forventet at b117 ville udgøre cirka 80 % af alle smitte tilfælde i start Marts. Det kan den selvfølgelig nå endnu. Men så skal den før-nævtne eksponentielle stigning til at tage fat.

Om disse blot skyldtes, at tallene er meget usikre, og det bare tilfældigt at estimationen er for høj. Om det er fordi man altid bevidst vælger, at køre efter det højest tal i intervallet som "forventningen", for at holde alvorlighedsgraden oppe og folk i ilden - og for at følge forsigtighedsprincippet. Eller om befolkningen ganske enkelt bare er bedre til at følge restriktionerne, end man har estimeret, ved jeg ikke. Men jeg håber da, at dette kontakttal kommer til at følge i strømmen af disse overestimater.

Hvis kontakttallet så højt, så skal vi vel snart begynde at se det i smittetallene og positivprocenten, jo mere og mere den overtager? Positivprocenten steg her Søndag-Mandag og var lige oppe og vende over 0.4 %, men er de sidste to dage igen faldet til 0.38 % i går, til lige under 0.37 % i dag. Det tyder vel på, at de stigende smitteprocenter i weekenden snarere skyldtes, det lavere antal testede i weekenden, end en generelt stigning i samfundet. At den ligger meget stabil understøtte vel fint et kontakttal omkring 1. Men hvis b117 er højere, og den fylder mere og mere, så skal smittetallet og positivprocenten vel begynde at stige de kommende dage / uger.

Vi har i øvrigt nu under 6000 (5972) bekræftede, aktive cases på landsplan. Og af dem er 357 jo så indlagt. Det reelle tal er naturligvis højere. Men vælger nu alligevel at tro på, at vi i hvert fald fanger langt majoriteten af smittede.

Generelt ser tingene vel egentlig ikke så slemt ud? Virker også for mig som om, at flere og flere ikke bare politikere og borgere, men også eksperter på området er begyndt at tale om, at man burde diskutere en plan for genåbning. Vaccinationerne går røvlangsomt men trods alt fremad. Vi går varmere tider i møde. Man har jo lov at håbe!
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af hts
@Mads

Bare lige et par kommentarer til et par af dine punkter

1. Man sagde den var 50-74 % mere smitsom. Det har vidst vist sig, at det var tættere på 50 % end på 74 %. Men fair nok man kører efter højeste, når man ikke vidste mere.

-De oprindelige tal var baseret på tal fra England, hvor man bruger en uge til beregningen. I dk vælger man så 4,7 dage så de tal passer ret godt

2. Man sagde at b117 ville stige eksponentielt indtil den fyldte mere eller mindre alle smittede. Det gjorde den også i starten, men de sidste tre uger er den gået fra cirka 13 % til cirka 23 % til cirka 30 %. Det er i hvert fald ikke en eksponentielt stigning, men snarere en rimelig stabil stigning. Det kan jo selvfølgelig ændre sig hurtigt.

-Den er gået fra 13 til 20 til 30. Det er faktisk en eksponentiel stigning, (Ca 1,5) som jeg nævner omkring næste punkt.

3. Det her er jeg ikke sikker på om man 100 % har sagt. Men jeg forstod det som om, at man forventede at b117 ville være dominerende i midten af Februar. Vi er nu i midten af Februar, og den estimeres nu til at være omkring 30 %. Så der er vel tale om en overestimation?

-Som dominerende skulle den "bare" over 50%. Det tyder det stadig på. Husk på at de 30% vi ser nu er fra uge 5. Fortsætter den ret præcise udvikling, så er man over 50% i uge 7. Overtagelsen vil dog naturligt flade lidt ud, når der er færre at "stjæle" fra

4. I logisk forlængelse, så har man forventet at b117 ville udgøre cirka 80 % af alle smitte tilfælde i start Marts. Det kan den selvfølgelig nå endnu. Men så skal den før-nævtne eksponentielle stigning til at tage fat.

-Rammer den 50%+ i uge 7, vil der også være minimum 80% i starten af marts.

Peter R Hansen dækker det glimrende på Twitter


Generelt ser tingene vel egentlig ikke så slemt ud? Virker også for mig som om, at flere og flere ikke bare politikere og borgere, men også eksperter på området er begyndt at tale om, at man burde diskutere en plan for genåbning. Vaccinationerne går røvlangsomt men trods alt fremad. Vi går varmere tider i møde. Man har jo lov at håbe!


Vi står i hvert fald meget bedre i udgangspunktet, end andre lande der er blevet lagt ned af B117. Derudover er vi nok et af de lande der er mest opmærksom på den. På godt og ondt
Skrevet af MUSSEN
Der er ingen tvivl om, at vi står i en situation, hvor vi kigger hen mod en genåbning.

Det er vel bare et spørgsmål om den starter i marts, april eller helt slemt senere.

Ligeledes er spændende hvor antal smittede og indlagte hænger sammen når man åbner op, det kan tænkes at man kan klare flere smittede per indlagte, da risikogruppen er vaccineret.

Sygehusene er tilbage på noget der ligner normalt niveau, og antal indlagte falder stadigvæk fint.
Skrevet af MadsThomsen
@ hts

Det tyder på, at jeg lige skal have læst op på nogen af tallene. Tak for overblikket og linket til twitter!

Men vi burde vel i de kommende uger begynde at se, at smitten og positivprocenten stiger, som følge af b117?
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af repos
Det tyder på, at jeg lige skal have læst op på nogen af tallene.

Og på begrebet eksponentiel vækst.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
annonce
0