Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
CPH-Hotspur

Så afvisning af aktindsigt i kommunikation ifm. samarbejde med andre lande, der af disse lande anses for fortrolig, er altså det samme som dette?


Arh CPH, det er jo en del mere end det her, ikke sandt? Selv om det da også er et påfaldende nøl vi ser her.

Kan du huske de slettede mails? Hvor mon de blev af? Og hvad med deres ageren i Mink-gate, der fejlagtige konklusioner og deres hemmeligholdelse af data overfor andre videnskabsmænd, hvilket betød at Mink-gate helt kunne have være undgået.

Hvad syntes du selv SSIs beregningsmodeller for genåbning? Man skal beregne en bæreevne og konklusion er at acceptere 1 kg men ikke 10 tons..

Vores eksperter, som vi baserer hele vores nedlukning på, tja..

Skrevet af Hausser
Will

Mindste middels princip? Rimeligt forhold mellem mål og middel? Er det i forhold til lukning af fx frisører?


Jamen helt klart om der er sammenhæng mellem mål og middel eller om det princip ikke gælder epidemiloven.

Kan Mette fastholde en total nedlukning indtil der er "total epidemikontrol", ud fra nogle kriterier ingen kender? Og skal de private virksomheder i så fald bare acceptere at tage den hårdt bagi, for folkesundheden?

Vil være fint at få den prøvet af i en domstol
Skrevet af CPH-Hotspur
Kan du huske de slettede mails? Hvor mon de blev af?

Ja, det kan jeg godt huske. Var det SSI?

Så vidt jeg husker, var det deres IT-leverandør, Sundhedsdatastyrelsen.

Hvad syntes du selv SSIs beregningsmodeller for genåbning? Man skal beregne en bæreevne og konklusion er at acceptere 1 kg men ikke 10 tons..

Vores eksperter, som vi baserer hele vores nedlukning på, tja..


Hvad har det med det her at gøre?

...SSI agerer som en forbryder på flugt og gør alt hvad de kan for at slette mails, hemmeligholde kommunikation og tilsyneladende tilsidesætter loven om agtindsigt...


Nu er du på skovtur, for det var ikke det, jeg var inde på. Fokus.

Men hvis jeg går med på sidespringet; hvordan klarer de sig ift. tilsvarende myndigheder i andre lande? Er de ikke det bedste vi har? Ingen er perfekte, selvfølgelig begår mennesker fejl, selv de bedste af vores art, men har vi ikke klaret det væsentligt bedre end de fleste andre lande? Hvordan med økonomien, har vores økonomi fået tilsvarende flere tæv ift. hvor godt vi har klaret det ift. epidemien?
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Slettet(581021212205)
Berlingske skriver at vaccinen fra Pfizer BioNTech ser ud til at kunne neutralisere den sydafrikanske variant (det har tidligere været fremme at den også neutraliserer den engelske variant). Pfizer BioNTech er også tidligere selv kommet frem til samme resultat.

... efter andet stik sker der for alvor noget ifølge studiet fra Oxford.

»I mere end 90 procent af tilfældene er mængden af antistoffer, som folk genererer efter anden dosis, på et niveau, der neutraliserer virussen, hvorfor vi forventer, at det beskytter dem mod infektion,« siger William James, der er professor i virologi ved University of Oxford, til den britiske avis The Guardian.

På den baggrund konkluderer William James, som har stået i spidsen for studiet, at forskerne er »temmelig overbeviste om«, at man opnår beskyttelse mod den sydafrikanske virusvariant.


https://www.berlingske.dk/virksomheder/saadan-draeber-vaccinernes-elitesoldat-haeslig-virusvariant-med-to
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(180040211702)
@FC N

Foerst og fremmest lad os lige slaa det fast, at jeg paa ingen maader koeber praemissen om, at nedlukningen boer finde sted. Jeg tager kun denne diskussion for at haabe, at man inden for demokratiet kan finde fornuft, saa jeg i det mindste inden for min livstid kan opnaa en grad af frihed og individualisme, som Mette F og nedlukningen forsoeger at fravriste mig. Det kan for den sags skyld ogsaa vaere Lars Loekke eller Pernille Vermund, som kunne sidde hoejt og helligt paa skatteydernes regning. De er alle i samme baad. Og saa har jeg ikke "flere" gange skudt efter Mette F om, at nedlukningen har kostet 536. Det har jeg faktisk foerst gjort i gaar. Men ja, naturligvis havde det vaeret samme scenarie, hvis det var oppositionen, som sad ved regeringen. Strategien havde noejagtig vaeret den samme uagtet hvor meget Lars Loekke vil benaegte det i Deadline.

For det andet saa har jeg da ikke set nogen rapport, som siger at Danmark har klaret sig bedre end alle sammenlignelige lande. For det foerste, sammenlignelige hvilke parameter taler vi her?

Og saa maa jeg endnu en gang forslaa dig at dokumentere den form for kausalitet, som der er med, at haardere nedlukning betyder faerre omkostninger for samfundet. Det har jeg endnu til gode at se et tydeligt bevis paa, selvom det selvfoelgelig er nemt og fortaelle, at fordi vi lukker ned, saa falder smitten. Det forklarer rapporten altsaa ikke.

Det sjove er, at smitten i Nordjylland faldt laenge foer, at nedlukningen traadte i kraeft mht. minkmutationen. En restriktion som alene i nedslaaet erhverv kostede 19 milliarder kr.

Men som sagt saa hersker paradigmet om, at hvis smitten falder, saa hjaelper nedlukningen, og hvis smitten stiger, saa er det fordi, at vi ikke holder afstand og spritter af. Paa trods af de mange restriktioner selvfoeligelig.
Skrevet af Hausser
CPH-Hotspur

Så vidt jeg husker, var det deres IT-leverandør, Sundhedsdatastyrelsen.


Jep, det var en belejlig fejl.

Ingen er perfekte, selvfølgelig begår mennesker fejl, selv de bedste af vores art


Det må man sgu sige, det er trods alt fejl og uredelig videnskab som kan tænkes at blive strafpådragende når engang det skal gøres op.

men har vi ikke klaret det væsentligt bedre end de fleste andre lande?


Og har SSI ansvaret for dette siger du?

Hvordan med økonomien, har vores økonomi fået tilsvarende flere tæv ift. hvor godt vi har klaret det ift. epidemien?


Det ikke helt nemt at sammenligne det her, men det er vel ikke helt ulogisk at en ekstrem stærk økonomi klarer sig bedre igennem krisetider end andre? Det er ikke folketinget der har skabt de forudsætninger, det er vores virksomheder som har det.

Har det så noget med vores politiske ageren at gøre, andet end at folketinget har kunne pumpe en masse hjælpepenge ud som den gamle epidemilov havde forpligtiget dem til at betale alligevel? Hmm..
Skrevet af Bløde babser
Et israelsk studie fortæller at vaccinerede har 1/4 af de viruspartikler ikke-vaccinerede har og dermed er nedbringelse af vidersmitte markant nedsat for vaccinerede.
Det kommer nok ikke bag på mange, men er blot dokumentation for hvorfor vaccinepas giver mening.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Duck
Vaccineeffekten i Israel er heldigvis ægte. Skidtet virker. Jeg er i hvert fald blevet mere fortrøstningsfuld og mindre angst.

Så meget desto mere tragisk er det at følge, hvordan leveringerne af de lovede vacciner svigter, selvom vi relativt set er ret godt med i Danmark. I flere af EUs medlemslande virker det til, at man har undervurderet, hvor enorm en logistisk opgave det er at skulle vaccinere hele den voksne del af befolkningen. Læg dertil en højere grad af folkelig modstand imod at blive vaccineret, og så vil det blive lidt fodslæbende.

Jeg kigger med misundelse på bl.a. New Zealand og deres "zero Covid" strategi. Det kunne vi også have gjort, men vi valgte at bruge tiden på ufrugtbar politisk tribalisme og misinformationskampagner i stedet. Det kan vi så ærgre os lidt over. Hvis man er i tvivl om, at tribalismen spiller en uheldig rolle, kan man med fordel kigge ud i Europa, hvor adskillige lande med borgerligt styre har haft og har væsentlig mere restriktive nedlukninger, end i Danmark, men herhjemme skal statsministeren skydes i skoene, at hun nærmest har forvandlet landet til en mellemting mellem DDR og Nordkorea, og i øvrigt bruger nedlukningerne som et politisk redskab til at rage yderligere magt til sig.

Jeg havde, ganske naivt måske, forestillet mig, at vi var bedre end det.
Skrevet af ca$h
Med 400.000 vaccinationer om ugen sry dagligt, er Coronavirus snart ovre ..

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12760786/private-skal-hjaelpe-400000-skal-kunne-vaccineres-dagligt/

Gl dyrlæger og tidl cykelryttere står parat

https://i68.servimg.com/u/f68/18/23/30/43/2021-010.jpg

OG for dem der ikke vil vaccineres, så er der sikkert også dartspillere

https://i68.servimg.com/u/f68/18/23/30/43/2021-010.png

Nu har det jo aldrig været en forudsætning for bold.dks debat, at man ved hvad man taler om... > https://twitter.com/crackbaby1312/status/983805501262716929?s=21
Skrevet af Sten_H
Ca$h:

Det kræver at Danmark modtager vacciner nok. I løbet af de 7 uger der er vaccineret i Danmark er der vaccineret ca. 300000, og hele tiden har det været leverancer af vacciner der har sat begrænsningen.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af madamskrald

Vi har det nok alle sammen mere eller mindre stramt i denne tid, men det er formentligt marginalt ifht. dem, der er virkeligt ramt...

https://www.dr.dk/nyheder/webfeature/maise

Jeg fik i hvert fald en betydelig klump i halsen over, hvordan disse grupperinger italesættes blandt andet herinde.

Ps. Beklager, det lidt håbløse præsentationsformat.
Skrevet af madamskrald

madamskrald

Så du kan åbenbart ikke se det tragikomiske i, at erhverslivet bløder, og du vil gerne støtte dem i form at at bytte julegaver..

Det var et forsøg på at være sjov, Madamskrald.


Selvfølgelig var det, det!

Jeg forstår godt de erhversdrivendes frustrationer, men jeg forstår også godt, at den kommunikationsopgave, som du efterlyser, er tæt på umulig, da perspektivet, som den skal baseres på, ændrer sig konstant med smittetal, nye mutationer osv..Mangel på en strategi, fører til selvtægt.

Nu snakkes der pludselig om regionale genåbninger, eftersom de fleste kan se tåbeligheden i at have området uden smitte, nedlukket. Men undskyld mig, hvorfor har vi ikke forholdt os til sådan noget langt langt før?

Det passer jo ikke man ikke kan have en klar plan for en genåbning. Javist, den kan blive skubbet eller korrigeret, men du kan da sagtens have en plan!


Hvorfor tror du, at de er påpasselige med lempelser? En del er forklaringer, tror jeg, er at der findes rigeligt med folk, der vil trække den til grænsen over et godt stykke over den, på trods af direkte påkrav... Der er simpelthen ikke råd til, at det stikker nu, for så er de seneste måneders hårde restriktioner været fuldstændigt spildt!

I øvrigt er der jo en grundliggende strategi, men den må desværre følge epidemi udviklingen, og den kan vi kun spå om.

Og så længe du, KCOP og des lignende ikke har konkrete forslag til bedre alternativer, så forbliver argumenterne lettere letkøbte.


Det er du jo ikke interesseret i at høre alligevel? Er du?


Der tager du helt fejl... det vil være forfriskende at se et bud på en konkret plan, hvor man rent faktisk kunne vurdere, om der er et overordnet rationale bag alt snakken.

Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Kcop

For det andet saa har jeg da ikke set nogen rapport, som siger at Danmark har klaret sig bedre end alle sammenlignelige lande. For det foerste, sammenlignelige hvilke parameter taler vi her?


Man kan f.eks. tage udgangspunkt i lande i EU, el. lande på et sammenligneligt økonomisk niveau, el. lande med tilsvarende velfungerende sundhedsvæsen.

Her kan man jo så kigge på antal døde, antal smittede, påvirkning på økonomien o.l.

Her er fakta, at DK ligger lavt med antal smittede, døde, påvirkning på økonomien. Desuden har man set over en bred kam haft mildere nedlukning - ikke på alle parametre, men samlet set. DK er ikke verdensmestre på alle områder, men blandt de lande der kan præstere de bedste tal og man har ikke lige så omfattende nedlukninger som de fleste sammenlignelige lande. De lande der har mindre nedlukning end DK har generelt set også dårligere statistikker - altså flere smittede, døde og større påvirkning på økonomien.

Og saa maa jeg endnu en gang forslaa dig at dokumentere den form for kausalitet, som der er med, at haardere nedlukning betyder faerre omkostninger for samfundet. Det har jeg endnu til gode at se et tydeligt bevis paa, selvom det selvfoelgelig er nemt og fortaelle, at fordi vi lukker ned, saa falder smitten. Det forklarer rapporten altsaa ikke


Puha, det ville blive en enorm rapport som jeg hverken har tid el. evner til at stille op så den holdt videnskabeligt.

Jeg har antaget det som alment fakta at man kan se en tydelig sammenhæng mellem nedlukninger og faldende smitte og mener at stort set alle fakta dokumenterer dette.

Den omtalte rapport laver en del beregninger med udgangspunkt i "værdien af et liv" vurderet ud fra hvor meget en person bidrager til BNP gennem et arbejdsliv. Med færre døde pr. 100.000 indbyggere og i alt er DK altså sluppet billigere end de fleste sammenlignelige lande. Til sammenligning koster krisen i Sverige flere penge i forhold til BNP pga. flere mistede liv. Og jo, i de beregninger jeg efterflg. lavede tog jeg udgangspunkt i, at der var flere døde i Sverige pga. en mildere nedlukning.

Men som sagt saa hersker paradigmet om, at hvis smitten falder, saa hjaelper nedlukningen, og hvis smitten stiger, saa er det fordi, at vi ikke holder afstand og spritter af. Paa trods af de mange restriktioner selvfoeligelig.


Hvis jeg må have lov at vende den om, findes der så tilfælde hvor øget nedlukning har ført til øget smitte? Dog med det forbehold, at der er en vis forsinkelse på at nedlukning virker.

Jeg er ikke bekendt med at der skulle være lande i EU - el. lande der derudover kan være sammenlignelige med DK - med mindre nedlukninger der har færre smittede, døde el. mindre påvirkning på landets økonomi.

Til gengæld er der en del lande der har kørt med strammere restriktioner end DK som er hårdere ramt. Min antagelse er, at DK ser ud til at have styret ret godt igennem krisen med et rimeligt velfungerende mix mellem restriktioner og åbenhed. Dermed ikke sagt at alting har fungeret perfekt.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Steve Highway-61
At bede de regeringskritiske opstille en alternativ plan er jo kun latterligt spin. Det er myndighederne der dels holder på oplysningerne og dels har apparatet, så det er selvfølgelig deres ansvar at opstille den alternative plan nu. Det svarer til at spørge en mand der har fået brækket begge arme i et slagsmål om han hellere vil have brækket en.

Nå, resten af genåbningen bliver heldigvis et mareridt for Mette og Barbara (er det dig, Madam Skrald?). Hun kommer aldrig til at holde talen hun drømte om - kære danskere, nu er det tid til at få jeres tilværelse tilbage. Det kommer til at minde om en film med Chaplin hvor han løbes over ende af en menneskemængde. Hun kan og vil prøve at holde stædigt fast i sine små bitre restriktioner, men faktum er at hun er politisk chanceløs fra nu af. Hun er nødt til at stå imod, for hun har sat sig op på hesten, og det bliver hendes politiske dødsdom.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af madamskrald

At bede de regeringskritiske opstille en alternativ plan er jo kun latterligt spin. Det er myndighederne der dels holder på oplysningerne og dels har apparatet, så det er selvfølgelig deres ansvar at opstille den alternative plan nu. Det svarer til at spørge en mand der har fået brækket begge arme i et slagsmål om han hellere vil have brækket en.


Det er selvsagt regeringens ansvar at opstille og gennemføre planerne. Men det virker lidt letkøbt at stille en masse krav, som hidtil i høj grad virker u-underbyggede - som FCN beskriver, så er vi jo der, hvor den tilgængelige viden stærkt indikerer, at DK har ramt tæt på Bulls Eye ifht. den overordnede strategi relativt til Corona.

Så virker det lidt letkøbt at blive ved med st råbe på yderligere åbning, alternative handleplaner mv. uden at komme med et konkret bud på, hvordan tingene bør tackles mere kvalificeret - alternativet indikerer jo bare, at vi har at gøre med en flok, der rent faktisk ikke magter at bakke denne kritik op med noget substantielt, og så tangerer det jo blot larm i gaden.

I øvrigt hvis vi arbejder ud fra logikken, at regeringens per de facto har viden og apparatet til at tage de mest kvalificerede beslutninger, så må vi også antage, at kritikken overvejende er baseret på et luftigt grundlag (medmindre at vi rent faktisk tror, at kritikkerne retroperpsktivt sidder på den samme viden - hvilket trods alt virker usandsynligt).

Ps. Du skylder i øvrigt, at komme med et bud på, hvordan vi bør definere betydelig dødelighed (apropros substansløs larm).
Skrevet af madamskrald

Nå, resten af genåbningen bliver heldigvis et mareridt for Mette og Barbara (er det dig, Madam Skrald?). Hun kommer aldrig til at holde talen hun drømte om - kære danskere, nu er det tid til at få jeres tilværelse tilbage. Det kommer til at minde om en film med Chaplin hvor han løbes over ende af en menneskemængde. Hun kan og vil prøve at holde stædigt fast i sine små bitre restriktioner, men faktum er at hun er politisk chanceløs fra nu af. Hun er nødt til at stå imod, for hun har sat sig op på hesten, og det bliver hendes politiske dødsdom.


Det er et catch 22, ikke?

Hvis regeringen gør sit arbejde godt, så skal de åbne - fordi vi har jo ingen betydelig smitte, og så kan den anden pol bebrejde dem det, når den britiske variant er stukket af, om et par måneder!
Skrevet af Steve Highway-61
I rest my case, Barbara.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Slettet(180040211702)
@Madamskrald

Jeg fristes til at skrive "og?". Saa kan i kalde mig et roevhul og usolidarisk, men hvor er det dog ufattelig ringe stil at anvende det i en debat. Start violinspillet.

Jo, det er da meget flot, at du kan opstille foelelsesporno, men det kan saa nemt vendes tilbage. Saa jeg er ikke sikker paa, hvor langt du vil hen med det.

Vi kan jo starte med de invasionskrige, som Danmark deltager i og se, hvor mange boern som er omkommet her. Der er altsaa tale om, at man alene ud fra geografisk foedsel bare er uheldig, hvor man i modsaetning til i Danmark nyder rigelig af beskyttelse og ikke desto mindre god informationsdeling, som trods alt har vist sig at vaere langt mere nyttig end regeringens nedlukninger.

Saa ja, barnet i dit link er udsat, men vi taler jo ikke om, at der i morgen eksploderer 10 bilbomber i hendes nabolag.
Skrevet af Slettet(180040211702)
FC N

Hvordan vil du saa f.eks. forklare, at lande som Oestrig og Graekenland ogsaa ligger i den lave ende med doedsfald, men har opnaaet betydelige fald i deres BNP? Vaer forsigt i dine konklusioner. Man kan jo fristes til at spoerge sig selv hvorfor, at Norge, Danmark og Sverige er saa sammenlignelige i fald i BNP. Maaske fordi vi f.eks. har en begraenset turismesektor?

Og Danmark er rimelig tung paa indudstri som ikke lider under en nedlukning!

Jeg koeber den ikke!

De lande der har mindre nedlukning end DK har generelt set også dårligere statistikker - altså flere smittede, døde og større påvirkning på økonomien.


Saa kan jeg jo bare hive et vilkaarligt land frem i Asien og modbevise sammenhaengen.

Puha, det ville blive en enorm rapport som jeg hverken har tid el. evner til at stille op så den holdt videnskabeligt.


Det kan jo vaere, at der kommer det paa et tidspunkt, men det er nu ikke det, som jeg er mest spaendt paa. Jeg er mest spaendt paa, hvad fremtiden i forhold til restriktioner bringer. Normalitet er for mig tabt paa gulvet.


Den omtalte rapport laver en del beregninger med udgangspunkt i "værdien af et liv" vurderet ud fra hvor meget en person bidrager til BNP gennem et arbejdsliv. Med færre døde pr. 100.000 indbyggere og i alt er DK altså sluppet billigere end de fleste sammenlignelige lande. Til sammenligning koster krisen i Sverige flere penge i forhold til BNP pga. flere mistede liv. Og jo, i de beregninger jeg efterflg. lavede tog jeg udgangspunkt i, at der var flere døde i Sverige pga. en mildere nedlukning.


Men det er jo en flot konklusion, men er det rettesnoren for hvordan vi i fremtiden skal haandtere epidemier? Saa vil jeg da langt hellere bosaette mig i Sverige. Jeg vil igen ogsaa vaere forsigtig med at sammenligne doedstal her. Sverige har oplevet mange doedsfald paa plejehjem, hvilket er totalt uafhaengigt af, om man lukker ned eller ej. Endvidere har Sverige flere indvandrere, aeldre og overvaegtige, hvilket alt sammen oeger risikoen for flere doedsfald jf. Statens Serum Institut.Til gengæld er der en del lande der har kørt med strammere restriktioner end DK som er hårdere ramt. Min antagelse er, at DK ser ud til at have styret ret godt igennem krisen med et rimeligt velfungerende mix mellem restriktioner og åbenhed. Dermed ikke sagt at alting har fungeret perfekt.


Jamen har alle lande ikke koert med samme model? Der er vel ikke mange lande, som koerer efter normal dagligdag. Og derfor bliver det yderst tilfaeldig diskussion om, hvem som har gjort det rigtige.Skrevet af madamskrald

I rest my case, Barbara


Så du holder dig til substansløse one-liners... Ditto, Steve Hignway-61.

Er du så rystet, at du ikke engang magter et film/musik-citat?

Jeg fristes til at skrive "og?". Saa kan i kalde mig et roevhul og usolidarisk, men hvor er det dog ufattelig ringe stil at anvende det i en debat. Start violinspillet.

Jo, det er da meget flot, at du kan opstille foelelsesporno, men det kan saa nemt vendes tilbage. Saa jeg er ikke sikker paa, hvor langt du vil hen med det.


Du har ikke gjort dig umage med at skjule de tendenser tidligere, så hvorfor skulle jeg tænke anderledes nu?

Formålet var at give lidt perspektiv, når nu en del bruger meget energi på st brokke sig over tingenes tilstand. Og ja formatet er/var ikke kønt (som jeg understregede fra start), men nu har kronikerne overraskende lidt behov for at brokke sig, så det indlæg jeg stødte på var tilfældigvis fra en journalist, der åbenlyst har set for meget dollars/Dallas i et tidligere liv.

Vi kan jo starte med de invasionskrige, som Danmark deltager i og se, hvor mange boern som er omkommet her. Der er altsaa tale om, at man alene ud fra geografisk foedsel bare er uheldig, hvor man i modsaetning til i Danmark nyder rigelig af beskyttelse og ikke desto mindre god informationsdeling, som trods alt har vist sig at vaere langt mere nyttig end regeringens nedlukninger.

Saa ja, barnet i dit link er udsat, men vi taler jo ikke om, at der i morgen eksploderer 10 bilbomber i hendes nabolag.


Ja, for paralllerne er jo helt åbenlyse. Må man bede om lidt fokus (også i denne sammenhæng).


annonce
0