Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
GammelBitterMand

Ja det er ca. så præcist som at sige at det danske arbejdsmarked er ramt af Corona-krisen og så henvise til en prognose for det amerikanske arbejdsmarked, som viser at 70 millioner mennesker vil miste deres arbejde frem til september 2021.

Det er ubegavet og tjener kun én dagsorden.

Ullum burde i stedet holde snuden i sporet og for regnet på en hel masse genåbningsscenarier. Det har han sjovt nok ikke travlt med..
Skrevet af D.B.R. ©
Mette må til lommen og betale 100% af gildet, ligesom hun gør i det offentlige.

Folk i det offentlige arbejder for pengene.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af GammelBitterMand
Hausser, nej. Bare nej. Godnat.
Batman Close. London W12.
Skrevet af tjeeving
Mette må til lommen og betale 100% af gildet, ligesom hun gør i det offentlige. Det er jo konsekvensen af nedlukningen.

Gud hvor er ovenstående dig plat, barnligt og et udtryk for en enorm forkælelse. Det er totalt “hvis de må, så må jeg også” logik. Er du overhovedet klar over, at vi står i en verdensomspændende krise, formentlig ikke set større siden 2. verdenskrig?

At være offentlig ansat er jo et karriere valg, ligesom det er, at vælge det private. Der er fordele og ulemper. Lige nu lider det private pga massiv krise, mens det fx kan blomstre økonomisk på andre tidspunkter. Lige dér har en offentlig ansat det lidt mere stramt.

Pointen er sådan set den, at du og ligesindede, Hausser, råber om om urealistiske tiltag, om ditten og datten, konstant i kølvandet på store politiske beslutninger i helt og fuldstændig negligerer som var det drøftet på bodegaen, eller noget i nemt kunne have kommet op med endnu bedre selv.

Det er så uendeligt forkælet, men mest af alt, virkelig belastende at være vidne til.
Skrevet af Sten_H
https://www.information.dk/udland/2009/11/staerk-lobbyisme-bag-who-beslutning-massevaccination

Eksperterne i WHO er åbenbart ikke helt neutrale, nærmere betalt af de firmaer der producerer vacciner.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af GammelBitterMand
Det lyder da bekymrende, men har du selv opdaget at det er en tolv år gammel artikel, og undersøgt hvad der er sket siden?
Batman Close. London W12.
Skrevet af madamskrald

Status 15/2

Så protest åbningerne var ikke overraskende en fiasko...

Steve havde endnu en åbenbaring for fuld udblæsning, og KCOP, Hausser og co. vrøvler fortsat rundt uden nogen egentlig bagvedliggende substans.

Om en måneds tid har I 1 års dag, drenge - godt klaret.

Ps. Hausser - jeg ser frem til din forkromede master plan.
Skrevet af Steve Highway-61
Hæ, Barbarella, medierne vinkler jo åbningerne sådan, fordi de bakker op om Skorpionen. Truslerne virkede. De har jo ikke været rundt og tælle forretninger.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Slettet(180040211702)
Jeg vil forslaa, at alle butikker begynder at saelge foedevarer. Jeg har et eksempel paa en toejforretning i Tyskland, som saelger oekologiske varer inkl. foedevarer ( i den toerre afdeling havregryn, noedder, spaghetti etc.). De holder aaben alle ugens dage undtagen soendag. Altsaa oven i hatten snakker vi ogsaa toej og lign.

Jeg taenker, at man kan saette een pose pasta paa hylden af den billige af slagsen.

Saa vidt jeg kan se, saa var der en tatovoer eller noget i den stil, som undgik boede for at omdanne forretning til at saelge foedevarer. Det maa vaere loesningen at udnytte disse huller i lovgivningen, saa Salling Group ikke loeber med hele overskuddet.

Og ja, tillykke. Protesten blev ikke til nogen succes.

Breaking News anno 1938. Krystalnatten blev heller ikke nogen succes for joederne.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg har tidligere skrevet om senfølger herinde. Definitionen af senfælger er: "symptomer der er vedvarende i mindst seks uger efter sygdommen". De mest udbredte senfølger er: Udtalt træthed, åndenød, muskelsmerter, depression, hukommelsesbesvær, koncentrationsbesvær, brystsmerter, hoste, tab af smags- og lugtesans og hovedpine. (kilde dr.dk).

Ifølge et kinsesisk studie af knap 1.800 tidligere indlagte personer har ca. 76% stadig symptomer ½ år efter at de har været indlagt https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736.

Oversætter vi dette til danske forhold hvor i alt 12.116 har været indlagt svarer det til, at ca. 7.500 personer (fratrukket de døde) har været mere el. mindre uarbejdsdygtige i ½ år og længere efter indlæggelsen.

Et britisk studie af alle smittede (udført som en repræsentativ stikprøve) viser at cirka 14,5 procent får symptomer i mindst fire uger efter sygdommen, 5 procent i otte uger og 2,2 procent i tolv uger eller mere.

Hidtil har der ikke været nogle undersøgelser af børn, men der er netop kommet et svensk studie. Man har oprettet en enkelt afdeling til behandling af senfølger hos børn med plads til 20, men har fået 200 henvisninger på børn med senfølger. Langt de fleste børn i Sverige er henvist med depression o.l. og andre senfølger foretages primært i det offentlige sygevæsen.
https://www.dr.dk/nyheder/udland/flere-end-200-svenske-boern-doejer-med-langtidscovid

Herudover må forventes et væsentlig større mørketal af børn der behandles af egen læge, sygehys, neurologer, psykologer etc.

Mit uvidenskabelige bud er, at det samlede antal herhjemme ikke er lige så stort pga. langt færre smittede.

Der ærgrer mig lidt at senfølger ikke rigtig indgår i debatten da det jo giver rigtig mange og lange sygdomsforløb som burde medtages i debatten om corona. Tager man udgangspunkt i det britiske studie så skulle det jo eksempelvis være ca. 30.000 i DK der har problemer 4 uger efter at de er blevet smittet og blandt de indlagte (ifølge det kinesiske studie) ca. 7.600 der har senfølger ½ år efter.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Kcop

Breaking News anno 1938. Krystalnatten blev heller ikke nogen succes for joederne


Som selv værende ud af jødisk familie kunne jeg da godt tænke mig en uddybning af denne og, sammenhængen med begyndelsen på holocaust, corona og den mislykkede genåbning i går.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Helicobacter pylori
@FC Nordsjælland

Har du kigget på nogle artikler, der sammenligner senfølger efter corona med senfølger af andre luftvejsinfektioner?
Skrevet af GammelBitterMand
Heldigvis regulerer staten jo salget af fødevarer, så man skal have en styrelse på besøg og autoriseres af en region.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Helicobacter

Jeg har set en læge og forsker udtale, at det kinesiske studie ikke er overraskende - altså at der er en del med senfølger, i det man blandt patienter der har været i respirator ser lignende tal. Her er det dog kun ca. 50% der har senfølger. I det kinesiske studie er det alle der har været indlagte og et tal der altså er 50% højere end danske patienter der har været i respirator. Jeg ved ikke om det studie der blev henvist til fra dansk side målte på samme tidspunkter som det kinesiske.

Jeg er ikke sundhedsøkonom el. har speciel lægelig forstand, så nej - jeg har ikke tal for andre luftvejsinfektioner.

Min antagelse er dog, at luftvejsinfektioner generelt set ikke er lige så problematisk som indlagte i respirator hvorfor jeg formoder at tallene ikke vil være lige så høje. Jeg udtaler mig så absolut kun som lægmand.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Hausser
madamskrald

Så protest åbningerne var ikke overraskende en fiasko...


Hvad havde du regnet med?

Ps. Hausser - jeg ser frem til din forkromede master plan.


Ja, når Mette ikke har travlt, så er vi andre jo nødt til at byde ind.

regering og SSI havde for længst fået gult kort for tidsudtræk for alle deres fortvivlende forsøg på at undgå at diskutere det, eller forhale processen. Nå nå nå, skal vi også regne på det? Så tager det lige en uge længere. Amatører. Imens smider vi vel ca. en millard om dagen.

Men ellers så er man nødt til at blive mere smidig omkring den genåbning. Det er decideret idiotisk at Bornholm skal være nedlukket, når der ingen smitte er. Hvad gavner det?

Min tilgang er klart, hvordan kan vi holde mest muligt åbent, fremfor hvordan vi kan holde mest muligt lukket ned.

Og så er min tilgang også, at jeg fint lever med noget smitte, den skal bare ikke ramme risiko-gruppen for meget, da der er her vi vil få problemer. Corona kan ikke udryddes, den skal vi leve med. Indtil disse grupper er vaccineret, hvilket gerne skulle være snart, må disse gruppe passe på sig selv. Heldigvis skulle det aktuelt være med en kort horisont.

Og så kan jeg generelt godt lide DIs plan med at der åbnes HELT på når alle over 50 er vaccineret. Dog skal der være åbnet meget op langt før det, men man nå tage det i noget steps.

På kort sigt:

SSIs egne beregninger viser nærmest 0% chance for smitte udendørs og de konstatere også at man generelt ikke bliver smittet i butikkerne, så:

Åbn al udendørs sport i hele landet. Om det er vinterbadning, løbeklubben, stavvandre-lauget eller fodbolden. Det skal åbnes nu, nationalt. Vil give befolkningen noget livskvalitet tilbage. Sport vil fremadrettet ikke være reguleret af et forsamlingsforbud. Indendørs sport må vente lidt endnu.

I alle kommuner med lave incidenstal (<50 f.eks.) skal alle skole genåbnes, med det samme. Man skal overveje om de større børn evt. skal på en turnus-ordning med en uge i skole og en uge i hjemmeundervisning til at starte med. Vil give noget plads og så er vi da i gang. Børnene har brug for normalisering, i alle aldre. Kan kun gå for langsomt.

Under regulerede forhold, åbnes alle butikker og erhvervsdrivende igen, så vi kan få spredt de handlende ud. Kun i de værst ramt kommuner (Vestegnen) må de vente lidt endnu. Storcentre må desværre nok vente lidt endnu.

Restauranter det samme. Under regulerede forhold, kan de åbne op igen.

Forsamlingsforbud hæves til 10 og udendørs skal man overveje om det helt skal sløjfes.

Så er vi da i gang.
Skrevet af Slettet(180040211702)
Som selv værende ud af jødisk familie kunne jeg da godt tænke mig en uddybning af denne og, sammenhængen med begyndelsen på holocaust, corona og den mislykkede genåbning i går.


Fordi der blev gjort grin af, at protestaabningen ikke blev til den store succes. Det er da klart, naar modstanderen hedder statsmagten, som i princippet kan goere alt for at bekaempe enhver, som skulle vaere uenig med den.

Deraf eksemplet med Krystalnatten som vaerende et aabenlys og absurd eksempel paa et tilfaelde, hvor en befolkningsgruppe fuldstaendig magteloes saa til, mens nazisterne smadrede deres forretninger.


Nu var jeg i Danmark under julen, og jeg skal da love for, at menneskerne kunne bryde samtlige anbefalinger for at koebe ind til nytaar. Bilka og lign. maa da vaere gigantiske vindere i dette her cirkus, hvor i mod smaa forretninger som har langt bedre kontrol over, hvem de vil lukke ind (og kan, der er langt mindre plads) bare skal lukke. Og saa er der andre, som har et saerligt koncept, hvor kosmetik, foedevarer og toej indgaar i konceptet, og dermed kan holde aabent. Det er sgu for ringe.

Der skal sgu bare betales ved kasse 1 med de erstatningspakker.

Og hvad senfoelger angaar, saa havde jeg ingen smagssans i 2-3 maaneder eller deromkring. Hovedpine. Koncentrationsbesvaer. Dette er fra Oktober. I dag har jeg sgu aldrig vaeret i bedre form. Man kan komme rigtig langt med en sund livsstil, men det viser sig netop, at folk med en usund livsstil er mere udsat for COVID.

Er der lavet et studie med senfoelger og livsstil?

Og nej, jeg tror ikke, at senfoelgerne har betydning for min fremfaerden herinde bare lige for at komme de forudsigelige og humorfyldte droner i forkoebet...
Skrevet af GammelBitterMand
Bl.a. Konservative har jo haft meget travlt med IKKE at lukke for nonfood-salg rundt omkring og de radikale har også mumlet lidt, det er vel et sted, hvor en totalt egenrådig regering havde kørt hårdere på?

I øvrigt kan man bemærke, at Ishøj, der klart har højeste incidens, også har en Bilka.
Batman Close. London W12.
Skrevet af GammelBitterMand
Mener du at det er alle de overvægtige kinsere, der er overlevet og nu har senfølger?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Helicobacter pylori
@FC Nordsjælland

Alt andet lige vil akut lungeinsufficiens, uanset ætiologi, i højere grad disponere til senfølger - såvel psykisk som somatisk. Det er der selvfølgelig ingen tvivl om.

Problemet er, at der aldrig har været så stort et fokus på senfølger efter andre luftvejsinfektioner, og at de pågældende senfølger kan være svære at rubricere efter den bagvedliggende sygdom. Dette absolut ikke fordi senfølger ikke har været til stede, men snarere fordi senfølger altid har været regnet for en naturlig del af et sygdomsforløb, samt fordi man sjældent tester for den bagvedliggende ætiologi til luftvejsinfektioner. Det er altså svært at have et fuldstændigt validt sammenligningsgrundlag, når man sammenligner prævalens af senfølger fra corona-infektion med eksempelvis influenza-infektion.

Om senfølge-debatten ikke fylder nok, vil jeg ikke gøre mig til dommer over. Jeg kunne dog godt tænke mig en lidt anderledes diskurs, når folk adresserer senfølger, da det for mig virker til, at mange slet ikke er opmærksomme på det faktum, at de kan optræde i forbindelse med alle typer af infektioner.

Edit: mit indlæg blev smidt lidt hurtigt afsted her i kaffepausen, så jeg har vist ikke fået gjort mit indlæg super læseligt. Men det lyder til, at du er vant til at begå dig i lidt i lægevidenskabelige artikler alligevel, så jeg håber, det er ok.
Skrevet af Slettet(180040211702)
Gammelbittermand

Saa du vil lukke Bilka og dermed skabe mere trafik til supermarkeder med mindre plads?

Faktum er, at regeringen ingen indsats har gjort for at nedbringe antallet af besoegende.

Jeg er naturligvis KAEMPE modstander af restriktionerne, men hvis jeg skal vaere paa statens side, saa er det et kaempe kritik punkt.

annonce
0