Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af GammelBitterMand
Umiddelbart ville jeg foreslå at man lavede en eller anden arbitrær sort- og hvid-liste over hvad Bilka må skal låse inde og hvad de må sælge, og så lader dem sælge sidstnævnte.

Derudover er der forlængst indført en begrænsning for, hvor mange mennesker, der må være i hver butik (baseret på antal kvadratmeter). Så dit faktum er vel en uunderbygget påstand, mest af alt? Så kan man altid diskutere om det er for løst og om man husker at tjekke at butikkerne overholdet reglerne.
Batman Close. London W12.
Skrevet af D.B.R. ©
Er der nogen som helst eksempler på, at smitten er sprunget i luften i en Bilka?

Folk drøner rundt og spritter af, inhalerer luft gennem masker osv. når de handler, og holder den afstand, der nu engang kan holdes.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af Slettet(180040211702)
Man skal dog huske paa, at disse restriktioner over for de smaa forretninger er kun muligt, fordi vi har raad til det. Inden laenge skal der gives groent lys til aabning.


I min by er frisoerne praktisk talt konkurs, og de har faaet besked om, at de kan aabne til den foerste. Eftersom de har holdt halvanden maaned laengere lukket end danske frisoerer, saa kan man jo godt spekulere i, hvornaar der skal gives groen lys fra Danmark ogsaa.

Skrevet af GammelBitterMand
Skrevet som søn af en nu afdød barber/frisør ... Med fare for at skære alle over en kam, så er frisørerne jo historisk set ikke de dygtigste til at huske at betale skat af alle deres indtægter. Det er en af de meget få brancher, hvor man tjener penge på at fjerne noget. Det er meget lettere at bevise sort arbejde, når der pludselig står en ny carport, end når naboen mangler noget hår.

Batman Close. London W12.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Kcop

Fordi der blev gjort grin af, at protestaabningen ikke blev til den store succes. Det er da klart, naar modstanderen hedder statsmagten, som i princippet kan goere alt for at bekaempe enhver, som skulle vaere uenig med den.

Deraf eksemplet med Krystalnatten som vaerende et aabenlys og absurd eksempel paa et tilfaelde, hvor en befolkningsgruppe fuldstaendig magteloes saa til, mens nazisterne smadrede deres forretninger.


Du har lige diskvalificeret dig selv fra nogensinde at blive taget seriøst igen - shalom.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(180040211702)
En haard dom fra en bruger som gemmer sig bag sin skaerm.

Der er ufattelig mange haarde typer herinde. Man kunne fristes til at spoerge hvorfor...


"FC Nordsjælland - Superligaens næststørste skattebetaler siden 2016."

Aha, saadan en selvhoejtidelig type. Hahaha. Hvem fanden fejrer saadan noget? Jeg ville fejre, hvis jeg ingen skattebetaler var.

Naa, men saadan en type adfaerd vil jeg ogsaa diskvalificere fra.... tjaa hvad fanden kan man og i det hele taget VIL man diskvalificere en bruger fra paa et onlineforum?

Gaab....
Skrevet af jensmoch
Generelt er det at kaste tilfældigt rundt med nazi-referencer på en måde der både illustrerer komplet mangel på historisk indsigt og moderne kontekst, en åbenlys diskvalificerende kvalitet.
Skrevet af Slettet(180040211702)
Det var ikke en nazi-reference. Det var en reference til, at man som privat butiksejer ikke kan stille meget op i mod ordensmagten. Det ved jeg, fordi jeg skrev indlaegget.

I dag vil folk dog kraenkes, saa jeg forstaar udmaerket godt, at det er der, hvor vi er paa vej hen.Skrevet af Slettet(002353223001)
jeg er nok ikke hård nok i filten til at gøre mig som corona-debattør, men jeg giver lige et like til kcop
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Kcop

"FC Nordsjælland - Superligaens næststørste skattebetaler siden 2016."

Aha, saadan en selvhoejtidelig type. Hahaha. Hvem fanden fejrer saadan noget? Jeg ville fejre, hvis jeg ingen skattebetaler var.


Det er en reaktion på, at FCN er blevet skudt i skoene at man driver unfair konkurrence fordi en del af det nye ejerskab er indregistreret på Cayman Islands og at FCN derfor vil forsøge at undgå at betale skat i fremtiden. Den hidtidige ejer - Tom Vernon - har også et selskab på Cayman Islands men har alligevel at betale skat i DK siden overtagelsen af FCN - derfor gør jeg opmærksom på at FCN er skattebetaler - den næststørste endda.

Derudover er det min personlige holdning, at du har diskvalificeret dig selv fra at blive taget seriøst, når du fastholder at drage paralleler mellem den mislykkede genåbning og Krystalnatten hvor omkring 30.000 jøder blev smidt i koncentrationslejre, næsten alle synagoger vandaliseret, stort set alle jødiske forretninger ødelagt og forfølgelsen af jøderne blev alment legaliseret. Krystalnatten var det foreløbige højdepunkt i nazisternes jødeforfølgelse og markerede starten på holocaust med 6 mio. dræbte jøder.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af andershansen
Apropos Bilka, så benytter grupper af unge i de hårdest ramte kommuner åbenbart Bilka som forsamlingssted uden mundbind.

https://sn.dk/Sydkysten/Unge-haenger-ud-Nu-skaerer-Bilka-i-aabningstiderne/artikel/1411602?rss

Ja, så blev gammelfar forarget. Fin og pragmatisk løsning at lukke tidligt i øvrigt.
http://www.paulgraham.com/disagree.html
Skrevet af Bolabrazil
Nu hvor smittetallene er under 1 og mange ældre er blevet vaccineret, burde vi så ikke lukke op for i det mindste butikker og restauranter igen. Jeg er ved at blive sindsyg af at sidde hjemme og trille tommelfingre. Savner i den grad en ordentlig koger i byen med burgere bragt til bordet, kolde øl og bold på storskærmen (med tilskuere).
Hvis det virkelig er på grund af mangel på hospitalspladser at landet er lukket ned, hvorfor i hede hule helvede er der så ikke blevet udvidet på de skide hospitaler? I kina kan de bygge et på en uge. I Danmark skal vi først lige have det igennem 575000 udvalg før det første spadestik kan tages!
Jeg ved godt at man ikke skal bygge nye hospitaler, men der kunne sgu nemt være oprettet nødafdelinger rundt omkring der kunne tage toppen af den påståede flaskehals.
Og lad nu være med den med at personalet jo vil blive smittet. De er vaccineret!
All fine for this guy, his inner beast is a Persian kitten.
Skrevet af madamskrald

@ Helicobacter pylori + FCN

Forskellen er vel, at incidens raten for de de fleste andre infektioner overgås mangfoldigt af den potentielle rate for SARS-Cov2? Og flere relativt unge patienter (40-70 år) tilsyneladende hospitaliseres.

Altså er vi ude i en noget anden problemstilling, som er relevant for omkostningsniveauet af en mere udbredt smittespredning (som ville være forventeligt af en yderligere åbning af restriktionerne).

Et studie i Lancet har fornyligt vist stort omfang af senfølger optil 6 mdr. efter hjemsendelse hos relativt unge ikke-svært syge hospitaliserede patienter.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)32656-8/fulltext

Her er svære følgevirkninger (lungeembolier, stroke, carditis mv.) ekskluderet.

Og dette preprint indikerer også, at en relativ stor procent af helt unge ikke-hospitaliserede individer ramler ind i lettere symptomer.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33269366/
Skrevet af madamskrald
@ Bolabrazil

Du kunne starte med at læse lidt af tråden, men her kommer den korte udgave: den britiske variant er i vækst (seneste kontakt 1.25 m. de gældende restriktioner), og med en eksponentiel stigning over nogle mdr., så er sundhedsvæsnet presset på ny.

Væksten vil alt andet lige gå markant hurtigere, hvis vi skal ud og se bold med kolde øl ;o) (selvom vi alle trænger til det eller lignende).

Skrevet af Slettet(172352211504)
Heldigvis, så kan vi ved bare at vaccinere 20% af befolkningen nedbringe kontakttallet for B117 fra 1,25 til ca. 1,0 - alt andet lige. Vi står til ca 1.000.000 doser de næste 6 uger så det går den rigtige vej.

Foråret hjælper også til, så jeg tror på mere genåbning allerede i starten af marts.
Skrevet af Helicobacter pylori
@Madamskrald

Jeg får, desværre, ikke adgang til din artikel fra The Lancet. Hvad hedder den? Så giver jeg den et kig på PubMed senere.

Angående følgevirkninger efter corona, så får du/I lige en lille anekdote: der er set flere patienter på center for funktionelle lidelser med corona-senfølger - som beviseligt aldrig har haft corona. Siden en læge fra Skejby nævnte det for mig har jeg været lidt forbeholden over for selvrapporteringer ;-)
Skrevet af GammelBitterMand
Hvis man savner nogle modeller, så har Steen Toft Jørgensen fra DTU nogle fine grafer:

https://steen-toft.dk/mat/corona/b117.htm

(Den nyeste graf er nederst. Han er kæmpe på UX, tydeligvis.)

Den korte besked: Heunicke er en jubeloptimist, når han er glad for et kontakttal på 0,9, og det bliver fuldkommen lort.
Batman Close. London W12.
Skrevet af jensmoch
Hvis det virkelig er på grund af mangel på hospitalspladser at landet er lukket ned, hvorfor i hede hule helvede er der så ikke blevet udvidet på de skide hospitaler?


Det gjorde man også. Det var derfor alle ikke-akutte operationer og lignende blev udskudt. Nu er vi ved at have fået smitten tilpas langt ned til at hospitaler kan skrue ned for nødberedskabet, og sende læger og sygeplejersker tilbage på deres sædvanlige afdelinger.

Det er trods alt ikke sådan at vi bare har en stor, national reserve af læger og sygeplejersker stående som en slags medicinsk hjemmeværn, og da det tager seks år at uddanne læger i Danmark, og nogenlunde samme tid at uddanne intensivsygeplejersker, så kan man ikke bare lige udvide.

Og nu skal du passe på, Gamle, bitre mand. Man ved aldrig hvad du nu risikerer at blive kaldt, når du sådan bringer research og matematik! :)
Skrevet af madamskrald
6-month consequences of COVID-19 in patients discharged from hospital: a cohort study

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)32656-8/fulltext

Jep, selvrapportering er noget rod, men nok alligevel det mest realistiske værktøj på trods.
Skrevet af madamskrald
Heunicke er en jubeloptimist, når han er glad for et kontakttal på 0,9, og det bliver fuldkommen lort.


Kommer vel dybest set an på sammenhængen - kg: situationen kunne være meget værre! Men det syntes godt nok som stilhed før stormen..
annonce
0