Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af GammelBitterMand
En epidemilov i en eller anden udformning får vi jo nok. Den nuværende epidemilov ophæves 1. marts 2021, og så er der slet ikke nogen epidemilov i Danmark, overhovedet. For første gang i 100 år.

Om man så vælger en variant, hvor man forlænger den nuværende mens man forhandler, indfører en tidligere igen (fx den fra 70´erne var vild) eller noget helt tredje er jo rent politisk fnidder.
Batman Close. London W12.
Skrevet af jensmoch
Hvordan det kan virke til at komme som en overraskelse for noget menneske i kongeriget at smitten blandt børn nu eksploderer rundt omkring, er mig simpelthen en gåde.

Altså, hvad i alverden havde folk forestillet sig ville ske, når man samler børn uden mundbind i store lokaler med mangelfuld udluftning, midt i en luftbåren pandemi med med ekstra smitsomme mutationer i omløb?
Skrevet af MUSSEN
Med en positivprocent på 0,4% i dag, og mere end 500 smittede ligner at smitten er begyndende stigende.
Det tyder ikke godt for genåbning
Skrevet af MadsThomsen
Men skyldes en stor del af denne stigning ikke det store lokaludbrud i Kolding, mere end at smitten generelt er stigende i hele landet?
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af GammelBitterMand
At der er en stigning er ikke så overraskende, men den forekommer voldsommere end sidst børn var samlet i skole.

Om det så er en britisk variant lokaliseret til Kolding eller om det er Doofenschmirtz der er i gang med at indtage Trekantsområdet må vi vente at se.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Hausser
Her er en god artikel omkring effekten af nedlukning som så småt begynder at blive målbar.

https://www.weekendavisen.dk/2021-7/samfund/draeber-nedlukningen-flere-end-den-redder

Konklusionen er, at »brug af nedlukning for at forhindre covid-19-dødsfald kan resultere i tab af flere leveår, end der reddes«.


Holder den slutning, så er der ikke nogen upsides tilbage ved disse drakoniske indgreb.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Hausser
Jeg begyndte at følge med i denne tråd fordi jeg virkelig ikke kunne forstå de folk som ikke tog Corona seriøst og lavede alverdens konspirationsteorier. Jeg ville virkelig gerne forstå hvorfor mennesker mente som de gjorde. Indtil nu har jeg ikke set noget der har overbevist mig ud over letkøbte holdninger, forenklinger etc. Men det har været spændende at følge med i denne tråd fordi der har været nogle få der faktisk har forsøgt at gå lidt dybere ned i deres holdninger og argumentere - dog hidtil ikke med det store held.

Dit link til Weekendavisen forekommer mig dig at være et af de få seriøse bud på, at den danske strategi måske med fordel kunne være bedre.

Dog ser jeg nogle mangler ved artiklen som du henviser til. Det påpeges at overdødeligheden i nogle af de lande der har kørt med omfattende nedlukninger er højere end i Sverige som næsten ingen nedlukninger har haft. I den beregning tager man ikke med at de fleste af disse lande har lukket meget sent ned, og først når epedimien er ude af kontrol, hvilket naturligvis øger dødstallet.

Undersøgelsen tager ikke højde for at Sverige demografisk set er meget tyndt befolket og at landet er et af de lande i verden med færrest beboere pr. husstand.

Mange lande var i sensommeren meget benovede over den svenske tilgang og her blev det i udenlandske medier med stor undren bemærket at svenskerne rent faktisk troede på de anbefalinger man fik fra myndighederne og efterlevede dem stort set uden protester på en måde man ikke så nogen andre steder i verden. Det har formentlig også haft en indflydelse.

Undersøgelse i WA fokuserer meget på manglende diagnosticering af andre sygdomme som følge af Corona. SE der fremhæves som eksempel nævner man dog ikke tal for. Er der i SE væsentlig bedre tal for diagnosticering - ellers holder artiklens postulater vel ikke ?
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af hts
Der var 30% færre kræftdiagnoser i foråret (April og maj) i Stockholm end forventet i følge Dagens Medicin

Skrevet af anders.hede
https://www.bt.dk/samfund/opsigtsvaekkende-afgoerelse-fest-i-egen-garage-var-brud-paa-forsamlingsforbud

Selvfølgelig er det dumt og forkert at holde fest.

Men jeg er faktisk harm over man kan blive straffet på privat grund. Det harmonerer skidt med Grundloven. Jeg håber sagen kommer igennem retssystemet.
Skrevet af Hausser
anders.hede

Justitsministeriet har totalt tabt deres moralske kompas og det undrer ikke med Obersturmbannführer Hækkerup ved roret.

Det kan og må ikke være justitsministeriets rolle at krænke grundloven på den måde og den skal videre i retsystemet. Nævenyttig fortolkning skal dælme ikke danne præcedens.

Hvis man læser videre, er der jo reelt også total forvirring om hvordan loven fortolkes:

»Hvis man holder 10-års fødselsdag, så må man godt invitere folk ud i indkørslen eller i kælderen, men man må ikke invitere dem over i garagen. Det virker jo ulogisk, og jeg synes, det er en mærkelig afgørelse,« lyder det fra Dennis Flydtkjær.

I vurderingen understreger Justitsministeriet, at hver enkelt sag altid skal bero på en konkret vurdering, men at heller ikke haver, gårdspladser, lader, skure og værksteder anses som privat bolig i forhold til forsamlingsforbuddet.


Så en 10 års fødselsdag i haven er altså heller ikke undtaget, jf. justitsministeriet hr. Flydtkjær. Skønt man skriver hver enkelt sag skal vurderes individuelt. Det er godt nok elastik i metermål.
Skrevet af MUSSEN
Israel åbner nu for alle færdigvaccineret og folk der tidligere har haft corona samt folk der indenfor 3 dage kan haft en negativ test.

Det gælder bl.a. fitness centre svømmehaller mm.

I marts bliver det efter planen barer og restauranter

Man kan godt blive lidt misundelig
Skrevet af Sten_H
Israel er vist også det land i verden der har vaccineret den største procentdel af befolkningen. EU virker som hæmskoen i forhold til vaccination i Danmark.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Sten_H
Angående mutationer, som er ganske normalt for vira, kom jeg til at tænke på, om ikke to mutationer kan ende med at være ens?
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Slettet(522354211604)
De kan nok ikke være 100% ens, men alligevel ligne hinanden meget.
Kan vi snart ændre overskriften? Det er ikke snart ovre.
Skrevet af jensmoch
Angående mutationer, som er ganske normalt for vira, kom jeg til at tænke på, om ikke to mutationer kan ende med at være ens?


Almindeligvis er det usandsynligt. Ved denne her sker det hele tiden, rundt omkring i verden. Det er ikke fuldstændig uset at virus muterer ens uafhængigt af hinanden, det der kaldes konvergent udvikling, og noget udvikler sig til bedre at kunne overleve (tænk at fuglearter uafhængigt af hinanden pludselig udviklede vinger).

Det der skiller sig ud ved SARS-CoV-2, er hvor nøjagtigt det ser ud til at ske. Nu er forskere så i fuld gang med at prøve at finde ud af hvordan og hvorfor.
Skrevet af Jussi
Obersturmbannführer Hækkerup

Kan man, helt seriøst, ikke snart blive fri for de der komplet idiotiske WW2-referencer?

Det er så historie- og smagløst.

Dele af skolerne er lukkede pt, men det er fandeme da ikke kun børn, der skal ind i dem, når de genåbner.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af jensmoch
Folk har altså også en imponerende evne til at glemme at nedlukningen aldrig har lukket hospitalerne. Truslerne om, og senere en helt reel mangel på kapacitet, har udskudt ikke-akutte behandlinger.

Det har været truslen om smitte der har afholdt folk fra at søge læge. Vi har sågar haft pressemøder dedikeret til at få folk til at søge læge som de plejer, og har fået udviklet fjern-konsultation for at folk kan kontakte og snakke med lægen, uden at skulle ud.

Det vil være yderst usandsynligt, hvis steder med mindre nedlukning skulle have fanget flere diagnoser, og få færre dødsfald som følge af manglende diagnosticering og behandling i tide.

Som HTS nævner, lå Stockholm 30% under forventet kræftdiagnosticering i foråret, og da B.1.1.7 for alvor fik fat i England, endte det jo blandt andet ud i at akutte kræftoperationer måtte aflyses og udskydes i London, fordi de var løbet tør for respiratorer.
Skrevet af Frakørsel 1
Jeg hørte på P1 i sidste uge, at det faktisk var svært at få vaccineret flere israelere, særligt svært med de ortodokse jøder.
Brønshøj Boldklub
Skrevet af Svoger
særligt svært med de ortodokse jøder.

Jødeforfølgelse. Endelig en årsag til at bruge nazireferencer. Og så af Israel. Israel er litteraly Hitler.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Morisot
Artiklen i Weekendavisen som Hausser henviser er en rodet artikel, som laver nogle grove fejlslutninger. Tallene som artiklen refererer til, tyder egentligt på det stik modsatte af, hvad den konkluderer.

Når antallet af kræftdiagnoser i Storbritannien faldt med 90% i foråret, kan man jo isoleret ikke vide, om det skyldtes nedlukningen i Storbritannien eller pandamien og overbelastningen af sundhedssektoren med Covid-patienter.

Men i artiklen nævnes det jo samtidigt , at antallet af af kræftdiagnoser i Danmark i foråret kun faldt med 30% i forhold til det normale - altså langt mindre end i Storbritannien. Det tyder jo ret entydigt på, at det primært var den mere udbredte smitte og belastningen af sundhedssektoren, som gør at mange kræftpatienter ikke får stillet diagnosen i Storbritannien.

Det understøttes også af statistikken for overdødelighed. Danmark har i det seneste år haft en overdødelighed på et par procent. I Storbritannien er den næsten 25%.

Så statistikken peger ret entydigt på, at der en kæmpe gevinst i menneskeliv ved at kontrollere Covid. Ikke bare er risikoen for at dø af Covid lavere.Risikoen for at dø andre årsager som eksempelvis kræft,er formentlig også lavere, hvis smitten er lav. Nedlukninger som reducerer smitten, ser derfor også ud til at reducere risikoen for at dø af kræft.
annonce
0