Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af repos
Hausser tilpasser sine holdninger, så de konstant er regeringsfjendtlige. Så pyt med, om de er selvmodsigende og rablende vanvittige. Pladen har snart kørt et år.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Hausser
madamskrald

Med den logik forudsætter, at det børnenes fysiske aktivitetsniveau er regeringens ansvar fra starten - heri er jeg helt i gennem totalt uenig.

Og ja forældre udliciterer i almindelighed den opgave til diverse udbydere, men det bliver det nu ikke i mindre grad forældrenes ansvar af. Når den mulighed fratages ved, at foreningen lukker eller en verdensomspændende epidemi rammer, så falder ansvaret tilbage på bagmændene bag det givne afkom.


Regeringen har ikke det ansvar, ligesom de heller ikke klipper os.

Mulighederne for motion ligger blandt andet i vores foreningsliv og det er lukket ned af regeringen, ligesom de fleste af os også aktuelt er udfordret på frisuren.

At der er nogle der vil reducere motion til, at man da bare kan løbe eller cykle en tur, må jo reelt handle om at man har mistet jordforbindelsen

Men det er selvfølgelig nemmere at give forældrene skylden, for det passer bedre end i ens verden end at en nedlukning har alvorlige konsekvenser for ungernes helbred. Det tæller ikke.
Skrevet af Hausser
pukledyret
Det er altså virkelig svært at tage seriøst. Har du selv børn? I så fald håber jeg sgu du tager ansvar for at de får rørt sig, og at de får sig en uddannelse. Det er to grundpiller i et barns opdragelse, og dermed så absolut et gigantisk forældreansvar


Jeg har selv 2 ganske aktive drenge som dyrker meget sport i foreningsverdenen. Under nedlukning er det kraftigt reduceret. Sådan er det vist for de fleste.

Jeg er selv træner for en af dem, men har jeg en forventning om andre i forældregruppen bare kan overtage den del under nedlukning eller ungerne kommer tilbage i samme form som tidligere? Selvfølgelig har jeg da ikke det.

Kan man erstatte holdsport og foreningsliv med løb og gåture med forældrene? Selvfølgelig kan man ikke det og i er helt generelt uden i en grov grov undervurdering af hvad sport og foreningsliv er, hvis man tror at det bare lige er noget man erstatter, eller bare er noget som kan undværes.

Skrevet af Bløde babser
.... Stop op, læs det jeg skrev igen, og lad være med at lægge en masse oveni.
Der ER nogle der vil åbne det hele, f.eks. NB. NB er, som du selv skriver, rasende meget imod vaccinepas. Så når jeg skriver "de der vil have alt åbent", mener jeg "de der vil have alt åbent".


Når du skiver det i flertal og mens debatten er meget rød blog Vs blå blok, er det ret vanskeligt at læse ud af det at det kun er NB du mener.
Men lad det ligge, ingen grund til at gøre det her til en krig om ord når vi jo faktisk ikke er uenig om substansen på lige det her nu hvor det er snævret ind til NB.

Det er ikke sådan at ekspertgruppen bare sidder og dovner den, fordi de ikke er blevet bedt om at regne på 10 yderlige scenarier.


Det vist også et rimeligt stort strech fra det jeg skrev.

Ja. Det er sådan en regering fungerer. Det er dem der bestiller beregningerne. Så vidt jeg ved blev denne ekspertrapport bestilt tilbage i januar.


Og så vi tilbage ved magtfulkommenheden. Det ikke nødvendigvis sådan en regering fungerer. Det sådan denne regering fungerer.
Hvis man ønskede samarbejde ville man jo også have inddraget andres ønsker i beregningerne. Man ville sikre det ikke blev snævert fokus på det regeringen vil i mål med. Men det har denne regering ikke gjort. Det ville andre regeringer helt sikkert i langt højere grad gøre.
Det fandeme frækt at Mette i dag taler om at inviterer alle partier til forhandlinger fremadrettet ovenpå i går aftes.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Hausser
repos

Hausser tilpasser sine holdninger, så de konstant er regeringsfjendtlige. Så pyt med, om de er selvmodsigende og rablende vanvittige. Pladen har snart kørt et å


Ah ja, stikspille moderatoren.

Beklager, men det bare voldsomt ubegavet at gøre det til et forældreansvar at børnene ikke dyrker samme motion under en nedlukning, hvor nærmest alle muligheder er taget fra det dem. Men det selvfølgelig både selvmodsigende og rablende vanvittigt, javel.

Ved ikke om det hjælper på nattesøvnen at forblive i en fantasi-verden hvor nedlukningen ikke har konsekvenser for børnene?
Skrevet af GammelBitterMand
Der er vel ingen fornuftige mennesker, der fornægter at nedlukningen har konsekvenser for børnene? Det er da en åndssvag kortslutning, du laver. Nu diskuterede vi hvorvidt det var regeringens ansvar eller dit ansvar som forælder, at dine børn dyrker en passende mængde motion.

Men jeg kan forstå du har en masse energi, du normalt plejer at råbe ud over unge mennesker, som vi andre pt. skal lægge ører til. Men det går vel over nu, hvor der bliver åbnet for udendørsidræt?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Slettet(540737211003)
"Det ville andre regeringer helt sikkert i langt højere grad gøre"
Og det er bare noget du ved?
Vores forrige regering kørte i øvrigt med et endnu smallere flertal i store reformer.
Så hvad er dit problem egentlig?
Llr´s regering var da præcis lige så "magtfuldkommen" som denne..
At brokke sig over spillereglerne, når det er "de andre" der bestemmer, er da bare pinligt og småligt..
Skrevet af Bløde babser
Så hvad er dit problem egentlig?


Det har jeg beskrevet over en række indlæg og da dit meget vrede indlæg ikke rammer i nærheden af at adressere noget af det jeg har skrevet, gider jeg ærligt talt ikke bruge mere tid på det. Det er det ikke værd.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af GammelBitterMand
Bare lige for at prøve at samle op. Det er magtfuldkommenhed fordi det der virvar af følgegrupper og referencegrupper og sundhedsministeriet tilsammen har besluttet at man IKKE vil regne på konsekvensen af at at åbne frisørerne?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Hausser
GammelBitterMand

Der er vel ingen fornuftige mennesker, der fornægter at nedlukningen har konsekvenser for børnene? Det er da en åndssvag kortslutning, du laver. Nu diskuterede vi hvorvidt det var regeringens ansvar eller dit ansvar som forælder, at dine børn dyrker en passende mængde motion.


Jeg henviste til en artikel der viste at en 8. klasse havde taget en 7-8 kilo på i snit under Corona, hvoraf en stor del fedt. Det er en meget håndgribelig konsekvens af nedlukning.

Både du og andre prøver at bagatellisere det og kalder det et forældreansvar at ungerne ikke får samme mængde motion længere, når der ikke længere findes samme tilbud som tidligere, men du er altså ude i en grov grov simplificering af hvad motion er, når du tror det "bare" lige kan erstatte af gå og løbeture med forældrene.

Forældrene skal hjælpe ungerne med at vælge og sørge for de er vedholdende omkring deres valg, men de skal ikke motionere deres børn eller lave træningsprogrammer til dem.

Jeg prøvede at forklare det med snakken omkring grønkål. Det var der en der ikke vil anerkende, da der jo stadig også var spidskål på hylden, men det burde ikke svært at forstå at fjernelsen af det meste frugt og grønt fra butikkerne, vil betyde mindre sund mad.

Kan man så bebrejde forældrene at de ikke laver nok mad med grønkål og spidskål? Nok ikke, når ungerne har været vant til frugt og grønt i hobetal. Det er sgu nok ikke sikkert at prutlugt af kål motiverer dem helt vidlt.
Skrevet af Bløde babser
GammelBitterMand

Absolut ikke for at være intrigant, men jeg forstår ganske simpelt ikke din sætning.
Jeg tror svaret er nej, men er ikke helt sikker.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af repos
@ Hausser

Det er rablende vanvittig at kalde statsministeren en diktator. At børnene må undvære foreningslivet er ikke sjovt, kender det selv, men som forældre kan man sagtens finde på noget, der kan opveje savnet. Det er januar og februar, børnene har måttet undvære sport oh fritidsaktivitet i denne omgang. Hvis man som forældre ikke magter den opgave, så er man skidt kørende.

Du har fra starten tåget rundt med bombastiske udmeldinger, og din agenda har været tydeligt fra begyndelsen. På intet tidspunkt har regeringen, i dine øjne, gjort noget rigtigt. Derfor har pladen bare kørt i samme rille.

Jeg ved ikke, hvorfor du blandet moderatorrollen ind her. Mig bekendt har jeg hverken givet dig påtaler eller advarsler i denne debat.
At vi er uenige har intet med moderatorrollen at gøre, så det er en anelse sølle at køre den stil.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af GammelBitterMand
Der er et virvar af følgegrupper og referencegrupper, hvor sundhedsministeriet er mødeleder eller sådan noget.

Det er en af de grupper der PRIORITERER hvad der skal regnes på, og en anden gruppe, der rent faktisk gør det.

Du mener at det er magtfuldkommenhed fordi de tilsammen har prioriteret IKKE at regne på konsekvensen af at åbne frisørerne?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Ang. scenarier bestilt af regeringen.

Der er nedsat en faglig referencegruppe. Denne er nedsat på baggrund af ønsker fra primært oppositionen som ønskede at tiltag i forbindelse med Corona blev vurderet af eksperter og skete på baggrund af ekspertvurderinger og ikke så meget var politiske valg. "Den faglige referencegruppe for det nationale varslingssystem til håndtering af COVID-19" er sammensat af eksperter inden for medicin, epidemiologi, økonomi og samfundsforhold - vistnok efter norsk forbillede.

Det er så ganske rigtigt, at det formelt er regeringen der beder den faglige referencegruppe om forskellige råd. Regeringen har bedt eksperterne vurdere, i hvilken rækkefølge en genåbning kan finde sted, når smittesituationen tillader det. Den faglige referencegruppe forholdt sig i deres vurdering til tiltagenes konsekvenser for smittereduktion, samfundsøkonomi og den almindelige sundhedstilstand. Samtidig blev vurderet, hvor meget tiltagene griber ind i den enkeltes dagligdag og trivsel.

På baggrund af denne rapport bad regeringen om en konkret plan for hvordan og hvornår det skulle finde sted. Det er denne plan som har dannet grundlag for genåbningen som præsenteret i dag. Det er altså ikke regeringen der har bestemt at referencegruppen skal regne konkret på bestemte ting, men referencegruppen der har beregnet på egne anbefalinger og hvad der kunne lade sig gøre. Dermed bliver det tiltag baseret på eksperter og ikke særlig meget politiske valg - som det jo netop var kritiseret af oppositionen.

Med referencegruppen er det politiske råderum blevet væsentlig indsnævret og det der står tilbage er vel stort set kun at ændre kommaer og skrue lidt op og ned - altså er der ikke ret meget til forhandling. Blå blok ønsker så i går væsentlig mere end det som referencegruppen anbefaler og vil således til at træffe politiske valg der ikke har udspring i ekspertvurderinger, hvilket ellers var formålet med referencegruppen.

De fremtidige forhandlinger som regeringen i dag har indbudt til er ligeledes baseret på referencegruppens anbefalinger om fremtidig genåbning.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af GammelBitterMand
I England, hvor 1/3 efterhånden er vaccineret og 1/4 af beboerne i større byer måske har haft covid19, er frisørene i øvrigt stadig lukkede. Så det er ikke kun en dansk ting.

Skolerne åbner først 8. marts, og først i slutningen af marts må folk fra forskellige bopæle mødes igen (udendørs). Midt i april åbner butikkerne igen.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Hausser
repos

Det er rablende vanvittig at kalde statsministeren en diktator.


Det er nok bare alle de totalitære indgreb hun benytter og så ledelsesstilen, der får hende til at ligne en.

At børnene må undvære foreningslivet er ikke sjovt, kender det selv, men som forældre kan man sagtens finde på noget, der kan opveje savnet. Det er januar og februar, børnene har måttet undvære sport oh fritidsaktivitet i denne omgang. Hvis man som forældre ikke magter den opgave, så er man skidt kørende.


Igen er du ude i en grov simplificering, for enhver ved jo at sporten ikke bare har været nedlukket i 2 måneder, men det meste har kørt på lavt blus i hele 2020. Det er ikke mange fodboldkampe der er spillet i DBU-regi i 2020.

Tænker heller ikke den 8. klasse har hevet alle de kilo hen over vinteren 2021. Men prøv evt. at hør teenage-datteren om far kan erstatte det de går glip i sportsdanser-foreningen?

Men det passer sikkert for dig at der er mange dårlige forældre der bare ikke kan løfte deres opgave.
Skrevet af Bløde babser
Du mener at det er magtfuldkommenhed fordi de tilsammen har prioriteret IKKE at regne på konsekvensen af at åbne frisørerne?


Regeringens magtfuldkommenhed er jo bevist gennem mange episoder og sager gennem dens mandatperiode. Det behøver vi næsten ikke diskuterer. Det er belyst af mange tit og ofte at det i politiske og kommentatorkredse er en præmis, ikke et debatemne. Hvis man er uenig i det, er det en helt anden debat der nok hører mere til over i politik tråden.
I denne sag kom det naturligvis til udtryk i den direkte håndtering af politiske modstandere i går aftes, mens det i hvad du hentyder til naturligvis er en del af den måde regeringen har styret en ekspertgruppe uden bred indragelse.....det er helt i tråd med det mønster vi kender for denne regerings egenrådighed.
Og derfor det virker så flabe at Mette i dag taler om at inviterer alle partier til forhandlinger dagen efter de fik en "æd vores lort eller skrid" behandling.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af ForzaDrughi
Men kunne far evt. forsøge at få datteren til at mødes med nogle af veninderne fra danseklubben i privat regi? Kan dine drenge spille fodbold, uden du render rundt og leger Capello på sidelinjen? Jeg ved at svaret er ja!
Og hvis et barn tager 7-8 kg på er det så fordi forældrene giver dem dårlig kost og stiltiende giver dem lov til at blive inaktive? Svaret er ja! Enhver idiot kan få sine børn igang hvis de selv går forrest og stiller hare et minimum at krav.
Dit afkom - dit ansvar.
Skrevet af Mr_bum
Men hvis en hel klasse oplever den slags, og det viser sig at være en generel tendens blandt elever i den alder, så er det jo potentielt et samfundsproblem og ikke bare et udtryk for, at nogle enkelte forældre ikke har gjort det godt nok. Det vil jeg da trods alt give Hausser ret i.


Skrevet af repos
@ Hausser.

Det er bare dumt at kalde DK for et diktatur. Hvis du insisterer på det, så er det lidt håbløst.

Selvfølgelig er det hårdt for børn og unge at skulle undvære, men som forældre må man jo så inspirere til andre aktiviteter. Man kan selvfølgelig også bare sidde foran fjernsynet og råbe af Mette Frederiksen.

Dit eksempel med teenagerdatteren, så kan man vel i den alder selv forsøge at holde det ved lige med et par veninder udendørs, digitalt eller andet.
Og nej, det de ikke det samme, men mulighederne for alternativer er til stede. Motionsmuligheder er der masser af, men igen; hvis man vil bande og svovle sig igennem pandemien, så kan man også vælge den løsning.
Det er to måneder siden fodboldtræning for de små blev lukket helt ned. Indtil da kunne de træne i grupper på fem. Det var det muliges kunst.
Nu kan de så, efter pause i januar og februar, komme på kunstgræs igen.
Indendøre er man hårdere ramt, og det er træls, men igen mulighederne for at være aktive forsvinder ikke.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
annonce
0