Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Mr. Pink
Wauw. Du spørger i stedet for at dømme, tolke og skyde forkert. Bravo.

Selvfølgelig vil jeg fortælle om det, når du spørger nysgerrigt og dialogisk. Det kunne mange lære af.

Jeg forklarer dem, at kroppen er som en bil.

Den skal have benzin.

Giver du kroppen booster/tuning i form af sukker, energi-drik, hvidt brød og palmeolie og andre stoffer/produkter, der kortvarigt gør din krop og hjerne glad, så ødelægger du den langsomt. Dels bliver du fed, usund, uoplagt og øger risikoen for at leve et "fattigt" og kort liv, dels gør du hjernen afhængig af sukker, hvilket fører til tab af energi og koncentration.
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Kaffe
Jeg er sgu da ikke ved at blive borgerlig i partipolitisk forstand, Steve. Er jo ikke idiot.
Det klyngeknep, de kalder blå blok, er da noget af det mest ynkelige, jeg kan forestille mig, og den morgenluft, du lader til på dens vegne at vejre, kan jeg ikke lugte.
Niddets arkivar
Skrevet af Mr. Pink
"Og er det en opgave du føler dig tilstrækkelig klædt på til at varetage?"

Som et oplyst menneske og idrætslærer?

Naturligvis
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af gorillapik
Det er næsten værre end jeg frygtede.
Du burde sige til dine elever at det bare var gas og at de ikke skal tro på dine formaninger.
Skrevet af Mr. Pink
Ja, for du ved naturligvis bedst.

Du ved jo, hvorfor mange af dem vejer for meget.

74% af unge mellem 11 og 15 år bevæger sig ikke den time om dagen, de anbefales at gøre.

Læg dertil forkerte spisevaner.Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af gorillapik
Det ved jeg af åbenlyse årsager ikke, nej. Men jeg ved at sådan en omgang formaninger som de givetvis ikke kan leve op til meget ofte er med til at give en følelse af magtesløshed overfor vægtproblemerne og dermed medfører endnu større problemer. Så jeg vil inderligt bede dig om at afholde dig fra at snakke sundt/usundt med dem.
Skrevet af gorillapik
Men hey, det er jo heldigvis bare frie valg vi foretager os det hele. Det er jo ikke sådan at autoriteterne i vores liv opflasker os med at hvis man ikke spiser på den måde som denne nu lige synes er rigtigt så lever man forkert og så bliver man fed. Heldigvis da. Tænk hvad det kunne betyde for selvværdet hos eksempelvis socialt udsatte børn, der af utallige forskellige årsager ikke kunne efterleve denne autoritets formaninger.
Skrevet af Narildsen
Giver du kroppen booster/tuning i form af sukker, energi-drik, hvidt brød og palmeolie og andre stoffer/produkter, der kortvarigt gør din krop og hjerne glad, så ødelægger du den langsomt. Dels bliver du fed, usund, uoplagt og øger risikoen for at leve et "fattigt" og kort liv, dels gør du hjernen afhængig af sukker, hvilket fører til tab af energi og koncentration.


Det er altså ikke så enkelt.
Du kan give din krop alle de nævnte ting uden at ødelægge den.

Stop med at snakke om sunde/usunde madvarer, men flyt i stedet fokus mod sunde/usunde madvaner!
Skrevet af qanatoli
Hausser:

Vi arbejder jo ikke ret meget med tvang i den her epidemikontrol.


Nej hvor ærgerligt Mette, det må du da gøre noget ved.

Tak, har læst det. Du mener måske det er helt fint at hun står og flirter med totalitarisme og så pludselig mener noget andet bagefter? Hvad er din holdning til det? Eller sådan en har du måske ikke?

Borgmesteren bekræfter det for endda for dig. Tror du det er noget han selv finder på?


Jeg gætter på at statsministeren har brugt ordet “tvang” i folketingssalen i en bred betydning - rx som tiltag, der vil gøre det pisse irriterende og besværligt at fravælge test.

Adspurgt bagefter er det så gået op for hende, at nogle vil se hendes formulering som egentlig tvangstestning, og så har hun præciseret.

Men det er gæt - jeg har ikke en direkte linje til regeringen. Til gengæld har jeg heller ikke en forestilling om st de går rundt med totalitære drømme.

Og hvis vi endelig - rent hypotetisk - snakker egentlig tvang, så er det vel Socialdemokratiet, evt sammen med DF, Enhedslisten og de konservative, der rent ideologisk skal strække sig mindst for at bruge det i denne sammenhæng.

Men helt ærligt virker du mere interesseret i hvor ekstremt regeringens udmeldinger hypotetisk kan tolkes end i rent faktisk at fortolke dem.

Edit: og for en god ordens skyld: jeg er inderligt mod egentlige tvangstest - men tror så heller ikke det ef på vej.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Mr. Pink
"Men hey, det er jo heldigvis bare frie valg vi foretager os det hele. Det er jo ikke sådan at autoriteterne i vores liv opflasker os med at hvis man ikke spiser på den måde som denne nu lige synes er rigtigt så lever man forkert og så bliver man fed. Heldigvis da"

Er det ikke?

Jeg skrev da ellers, at forældrene bærer et kæmpe ansvar og præger deres afkomst vaner.

Så jeg står uforstående overfor ovenstående indignation. Er du altid indigneret og fordomsfuld?

Du beder mig om, at jeg ikke taler sundt/usundt med forældrene og deres børn?

Er du vanvittig?

Andre tabuer jeg heller ikke skal tale med dem om?

Tror du, jeg udskammer de overvægtige? Eller Udskammer de dårlige læsere? Det er jeg 99,8% sikker på, at du tror, jeg gør.

Hvis jeg ikke skal oplyse de overvægtige og fede om, hvad der gør dem fede, og hvad der skal til for at spise og leve sundt, hvem skal så? Deres forældre gør det jo ikke, da det naturligvis er deres ansvar. Når det er skrevet, så har man altid er frit valg.

Præcis som Ayaan, Nedim Yasar og tidligere overvægtige elever, jeg har haft, som besluttede sig for at følge og leve efter den viden, de havde fået omkring mad og bevægelse.
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Hausser

Jeg køber altså ikke din præmis at epidemilogers regnestykker er beregnet fordi de kan lide at være i rampelyset.

? Mig bekendt oplever noget nær alle "senfølger" af at ligge i respirator. Hård omgang for kroppen.

Hvor har du læst sammenligningen omkring "senfølger" henne?


Sammenligningen kommer fra det kinesiske studie omkring senfølger fra The Lancet: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)32656-8/fulltext

Her viste en undersøgelse af lidt over 1.700 patienter der havde været indlagt med coronavirus, at 76% havde senfølger 6 mdr. efter. I den forbindelse udtalte en dansk læge og forsker, at senfølger for patienter der havde været i respirator var ca. 50% - altså en undersøgelse der ikke havde noget med corona at gøre. De 76% fra det kinesiske studie er blandt alle patienter der har været indlagt. Ikke kun patienter i respirator.

Studier fra England viser, at cirka 14,5 procent får symptomer i mindst fire uger efter sygdommen, 5 procent i otte uger og 2,2 procent i tolv uger eller mere.

Amerikansk forskning viser, at risikoen for psykiske sygdomme stiger med ca. 100% ved corona i forhold til andre infektionssygdomme. 6% af alle indlagte med Covid får for første gang en psykisk diagnose inden for 6 mdr. efter de har været indlagt: https://www.thelancet.com/pdfs/journals/lanpsy/PIIS2215-0366(20)30462-4.pdf

I det kinesiske studie ser man en væsentlig større andel opleve depression og pykiske lidelser. De foreløbige tal for DK viser dog ikke samme udtalte stigning i depression som det kinesiske - der dog også ligger over det amerikanske studie.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af CPH-Hotspur
Holy fuck...

https://ekstrabladet.dk/krimi/eksplosion-ved-testcenter-i-holland-mistaenker-maalrettet-handling/8490741

De har vist også haft en ekstremt hård nedlukning, som folk har været meget utilfredse med, men det der er jo for hjernedødt, hvis det er en bevidst handling.

Der kan Men in Black ikke helt være med... endnu?
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af gorillapik
Jeg behøver jo desværre slet ikke tro at du udskammer dem, det har du jo allerede bekræftet. Formaninger af den type du har beskrevet er en ekstremt velkendt stigmatisering som børn tager med sig ind i deres voksenliv. Derudover tjener din sunde/usunde fødevarer udelukkende til at skabe endnu en struktur man kan fejle indenfor. Elendigt for selvværdet, oplevelsen af at kunne tage hånd om egen sundhed.
Derudover er et sådan madhierarki også en stensikker måde at gøre de ´forbudte´ fødevarer endnu mere attraktive.

Men det er desværre stadig meget almindeligt, jeg har selv været ude i utallige børnehaver og sågar vuggestuer, hvor velmente opgaver som at klippe sunde/usunde fødevarer ud fra reklamer o.l tjener samme uhensigtsmæssige formål.

En der rent faktisk kunne hjælpe børn og familier frem for en der bidrager til at fastholde børnene i deres vægtproblemer ville da helt klart være at foretrække til at løfte den opgave, Pink.
Skrevet af Bosse1983
Er der faktisk noget man kan gøre for de fede, som ikke enten tjener til at gøre dem til offer eller stigmatisere dem. Staklerne er jo helt lost, inkluderet dem som trives med egen livsstil, tydeligvis.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af pukledyret
Bemærk, at det ikke er deres egen livsstil. Det er en livsstil de er tvunget ind i qua de ydre omstændigheder. Det frie valg er sat ud af kraft i den moderne madverden. Du har simpelthen ikke mulighed for at vælge korrekt, da industriens markedsføring har dig i deres hule hånd. Du er styret hen mod slikket som en robot, uden mulighed for at foretage et oplyst valg. Hvilket tydeliggøres af, at der absolut ikke sælges noget sundt i et supermarked nær dig....

Ufatteligt, at man skal kaldes et stigmatiserende røvhulstågehorn fordi man påpeger det frie valg og den yderst kraftfulde ting der hedder menneskelig vilje, selvom man samtidigt anerkender at det ydre pres og omstændighederne kan være særdeles svære at kæmpe imod.

At underkende folks egen vilje er at degradere dem til en samling bots, der bare blindt køber sig ind i hvad end de fortælles og vises. Det er alligevel vildt, at man tror man tager de overvægtiges parti, når man på den måde degraderer dem til en samling robotmennesker, der ikke kan finde ud af at tage et valg om hvad de skal spise. Det er sgu at se ned på folk.
Forbyd Marie Krarup.
Skrevet af Mr. Pink
"Jeg behøver jo desværre slet ikke tro at du udskammer dem, det har du jo allerede bekræftet. Formaninger af den type du har beskrevet er en ekstremt velkendt stigmatisering som børn tager med sig ind i deres voksenliv. Derudover tjener din sunde/usunde fødevarer udelukkende til at skabe endnu en struktur man kan fejle indenfor. Elendigt for selvværdet, oplevelsen af at kunne tage hånd om egen sundhed.
Derudover er et sådan madhierarki også en stensikker måde at gøre de ´forbudte´ fødevarer endnu mere attraktive."

Undskyld mig, men ovenstående er simpelthen noget af de dummeste, jeg længe har læst.

Jeg udskammer ingen.
Jeg oplyser og informerer om almen viden som desværre ikke er almen viden (længere).

Jeg fortæller, at Sundhedsstyrelsen anbefaler alle unge at bevæge sig mindst 1 time om dagen, hvilket desværre heller ikke er almen viden.

Når ovenstående informationer er givet, tror du så jeg bare lukker døren efter mig, så de fede og uoplyste kan sidde og skamme sig efterfølgende? Eller tror du, vi taler om, at vi alle er forskellige, og at nogle eksempelvis har meget lettere ved at bevæge sig eller tage sig sammen end andre. At nogle er afhængige af sukker. Nogle trøstespiser etc?

Det er så deprimerende at læse din fordomsfulde måde at møde andre på.

Er fakta formaninger?

Er det også stigmatisering og udskamning, når vi taler om, at nogle læser bedre og hurtigere end andre i klassen?

Du mener simpelthen, at fede mennesker ikke skal kende til basale informationer i forhold til sund og usund mad? Eller kende til kroppen og hvordan man bedst behandler den?

Skal vi så heller ikke tale om søvn, og hvor vigtigt det er, selvom vi alle falder i, at få sovet nok?

Du er seriøst langt ude.

Hvorfor kommenterer du ikke, at der findes mange eksempler på mennesker, der er opvokset med elendige odds, og alligevel har truffet et valg om at leve anderledes (og bedre). Mangler du også almen og basal viden fra Folkeskolen? Blev du skånet for fakta og sandheder, fordi det var synd for dig?
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af gorillapik
Ja, Bosse, som hele diskussionen udsprang af kan man lade være med bidrage til fortællingen om at overvægt er selvforskyldt. Jeg tror det ville gøre underværker, men det er selvklart umuligt at spå om effekten af en større grad af tolerance og empati overfor fedme. Det er i derimod velkendt at stigmatiseringen af de fede er et markant problem.
Og er du seriøst så forblændet af dine fordomme omkring fedme, at du køber ind på sotds historie om at han ganske utroligt er helt og aldeles upåvirket af alle de adfærdspsykologiske forhindringer vores samfund opstiller? Du forestiller dig, ligesom ham, at alt hvad han hver eneste dag indtager hviler på velovervejede beslutninger? Han havde lige nøjagtig lyst til 50cl cola og ikke 40, det havde intet med tilgængeligheden at gøre - 50cl afspejlede helt tilfældigt lige præcis den mængde han nu synes der skulle til for at opretholde den livsstil han nyder så meget. Og sådan må der være hundredvis af lignende utrolige sammentræf hver eneste uge. Det er ganske forunderligt.

Jeg troede egentlig at adfærdspsykologi ville være en ganske let fordøjelig indgang til at forstå at kompleksiteten af fedme. Eksemplerne fra den blog der blev linket til er noget alle i større eller mindre grad bliver påvirket af.
Derudover har flere brugere jo selv påpeget adskillige øvrige faktorer ydre påvirkninger af mere individuel karakter, som ligger til grund for fedme. Alligevel er det fuldstændig ubegribeligt for dig og flere andre at fedme ikke er selvforskyldt. Hillemænd.
Skrevet af gorillapik
Pukle jeg har svært ved at forstå hvorfor du konstant vil simplificere årsagerne til fedme og samtidig fremlægge det som om det er noget jeg skulle have givet udtryk for.
Man skulle næsten tro at det var en bevidst ansvarsfraskrivelse fordi det er nedtur at vide at man bidrager til fedmeepidemien ved at fremlægge årsagerne som selvforskyldte. Det passer nok ret dårligt i den glorificerede rummelige øko urtehave fortælling du gerne vil præsentere dig selv i.
Skrevet af gorillapik
Holdt folkens! Det er lige kommet frem at nogen faktisk er lykkedes med vedvarende vægttab og det må uanset årsagerne betyde at alle kan klare det ved ´bare at tage oplyste valg´.

Sundt/usundt er ikke fakta, Pink. At kroppen skulle være en bil er sjovt nok heller ikke fakta. Men du skal være hjertens velkommen til lige at smide en definition på en sund fødevare herinde. Den vil jeg mægtig gerne se.
Skrevet af SotD
Ja, Bosse, som hele diskussionen udsprang af kan man lade være med bidrage til fortællingen om at overvægt er selvforskyldt.


Men når jeg så fortæller at min overvægt er selvforskyldt, og at jeg prioriterer at det er sådan mit liv og min vægt må/skal være lige nu, så får jeg på puklen. Du er jo hjernedød. Og fed.
Silkeborg IF
annonce
0