Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Steve Highway

I øvrigt er den økonomiske nedlukning netop dokumenteret i alt væsentligt virkningsløs.

https://www.nordsjaellandshospital.dk/presse-og-nyt/pressemeddelelser-og-nyheder/Sider/smittet-af-famile-og-venner.aspx


Jeg blev smittet i starten af december, bor i Region Hovedstaden og deltog altså også i den undersøgelse som du linker til.

Jeg vil vove den påstand, at konklusionen er noget usikker - som de fleste andre positive som negative undersøgelser om Corona. I undersøgelsen blev man bedt om at vurdere hvor man var blevet smittet, og helt ærligt - som lægmand er det sgu svært at give et bud på.

Jeg havde ikke fået advarsler på min smittestop-app. Jeg havde ikke benyttet offentlig transportmidler. Jeg havde været i fitness. Jeg havde været ud at købe ind. Jeg anså det dog som mest sandsynligt at jeg var blevet smittet på arbejdet, så jeg angav det som grund.

Jeg har et gæt om, at jeg er blevet smittet gennem øjnene da jeg ca. 3-4 dage før symptomer havde tørre, kløende øjne og flere gange kom til at klø mig i dem. Det kan jo lige så godt være sket ved at jeg har rørt et el. andet i supermarkedet og derefter kløet mig i øjnene - jeg aner det ikke. Der var nogle stykker på mit arbejde der testede positiv så jeg angav det som smittested.

Sagen er, at undersøgelsen du linker til er udfærdiget på baggrund af hvor folk TROR de er smittet - og det ved de fleste jo reelt ikke. Men den er da et indicie der kan pege på, at det måske er OK at dyrke udendørs sport og købe ind, fordi de fleste ikke TROR, at de er blevet smittet her.

Det tvivler vi ikke på at du har FCN ...

Hvad siger din straffeattest?


Den er ren som sne. Jeg gjorde som politiet sagde.

Som soldat var vi en gang omkring 60-70 stykker på den samme bar. Da de lukkede nægtede folk at gå hjem. Et par betjente kom og bad os gå. Det fik dog bare folk til at synge; "Mere politi - mere politi". De måtte have haft en stille aften for lige pludselig var gaden spærret af med hollændervogne. Betjente i kampuniformer og med hunde stillede sig op med skjolde som de slog på med deres knipler og råbte: "Nu kommer vi og tar jer. Nu kommer vi og tar jer". Herefter råbte indsatslederen i sin megafon: "I Dronningens navn - opløs forsamlingen". Vi luskede lige så stille af...
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af hts
Det er så fjollet at det er en nyhed at folk bliver smittet hjemme. Men det er jo efter at have været ude. Man bliver jo ikke smittet derhjemme ved at lukke sig inde med konen, kæresten og de 7 unger.

Eksempelvis tager FCN smitten med hjem fra Bilka. Nu smitter han så de 3 andre i familien, men tager uden symptomer ud og spiser med drengene. Her smitter han så HTS, som tager den med hjem og smitter de 3 andre og hunden.

Nu er 1/8 smittet mens han handlede, 1/8 på restaurant og 6/8 i hjemmet. Havde restauranten været lukket var kun 4 smittede.
Skrevet af jensmoch
For noget tid siden så jeg et program hvor en vært efter at have prøvet at regne noget ud i hovedet sagde noget i stil med "Argh! Jeg blev jo journalist fordi jeg ikke kan finde ud af matematik".

Det sidste års tid får mig til at tro at han langt fra er den eneste.
Skrevet af jensmoch
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/midtvest/trods-smitterisiko-efterskoleelever-tager-hjem-paa-weekend

Jeg synes da ellers at Ellemann sagde at efterskolerne sagtens kunne åbne uden særlig øget smitterisiko, fordi det var lukkede bobler.
Hvis dog bare nogen kunne have forudset at en stor del af eleverne ville tage hjem i weekenderne, så boblerne springer hver eneste uge.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Et nyt norsk studie hvor de har fulgt 2697 personer over seks måneder viser at 60% har senfølger. Ud fra hvad jeg kan læse af artiklen ligner det, at det er blandt alle smittede og ikke kun blandt indlagte. Der er meget høje tal blandt unge mellem 16-30 år og blandt kvinder. https://www.tv2.no/nyheter/13886679/

Et kinesisk studie i september viste at 67% af alle indlagte havde senfølger.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Bløde babser
Jeg synes da ellers at Ellemann sagde at efterskolerne sagtens kunne åbne uden særlig øget smitterisiko, fordi det var lukkede bobler.


Når han har fået muligheden for at uddybe har han nu været meget specifik om netop det der og at boblerne eksempelvis skulle været noget med kun at tage hjem en gang om måneden og derefter lade sig teste inden man kom tilbage.
Så din kritik rammer ikke helt målet.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af hts
Synes også mere det var Pape der mente bobler var vejen frem i Debatten, og mente at man fint kunne holde dem. Det mente Torben Mogensen så ikke var realistisk.

I ekspertgruppens beregninger omkring efterskoler, er der i øvrigt kun regnet ud fra "almindelige" skoleelever. Det har ikke været muligt at indregne at de bor sammen. Om det så inkluderer at almindelige elever jo tager hjem hver dag, ved jeg ikke.
Skrevet af MUSSEN
Nå vi er nede på 211 indlagte laveste i år (sammen med 6 marts)

Det tyder meget på SSI tog fejl og der kan åbnes mere, mon modellerne justeres så vi får en ordentlig genåbning efter påske.
På det tidspunkt er risikoen for sygehusene bryder bliver overbelastet (1000+) vel og nærmest 0 pga. Vacciner og sommer
Skrevet af Slettet(172352211504)
@mussen

Nu beregnede beregningsgruppen jo mange scenarier - ja, et helt udfaldsrum. Det ofte citerede mest sandsynlige scenarie var det på ca. 780 indlagte midt i april. De 780 var ikke worst case, som nogle politikere løgnagtigt hævder. Der var andre scenarier, som viste flere indlagte.

Beregningsgruppen beregnede også scenarier, som mindede om det, der nu er blevet virkeligheden medio marts. Jeg synes derfor ikke at beregningsgruppen tog fejl. De beskrev et realistisk udfaldsrum, som virkeligheden heldigvis har ramt den lave ende af.

Jeg er sikker på, at beregningsgruppen (det er jo faktisk ikke kun SSI) hele tiden tilpasser både model og de anvendte variable.

Bemærk i øvrigt, at vi allerede i dag har åbnet mere end det der er lagt til grund for 780 beregningen og vi kommer sikkert til at åbne i 2 omgange mere inden medio april, hvor de 780 indlagte var det mest sandsynlige scenarie. Der regnes således på situationer, som aldrig kommer til at ske, idet vi justerer løbende.
Skrevet af Slettet(172352211504)
Tingene går hurtigt i denne tid.

I dag (15. marts) kræver ophidsede højrefløjs politikere, at der åbnes op for tyske sommerhusturister.

For bare 23 dage siden indførtes der udgangsforbud i Flensborg :-)

Skal vi ikke også byde turister fra Brescia velkomne?
Skrevet af MUSSEN
Det var måske for hårdt mod modelgruppen at de tog fejl.

Var mest ment som at det ser ud til vi kan åbne mere, vaccinerne hjælper også så der er en mindre andel af 80+ på hospitalerne
Skrevet af Slettet(581021212205)
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Bløde babser
https://www.berlingske.dk/politik/heunicke-afskar-folketinget-fra-eksterne-eksperters-afgoerende-input-om

Rystende :-(


Forventeligt med vores magtfulkommende regering.

Et samråd med Heunicke kommer til at sætte nye rekorder for Øhhhs, sætnigner der ikke bliver gjort færdige eller som han starter midt i. Det er jeg ikke sikker på mine ører kan klare.
Det meget rart den nye epidemilov ikke giver ham så meget magt som den sidste, men trist hvia han alligevel har den inddirekte.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af ToonInStoke
Hvis nu man igen begynder at bruge AstraZeneca, hvad bliver politikken så får dem som ikke vil have præcis den vaccine? Jeg tænker der nok pt. er ret mange danskere som ikke skal nyde noget af AstraZeneca.

Indtil videre har man jo ikke selv kunnet vælge, spørgsmålet er hvordan de vil håndtere det fremover.
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af RobertTheRobber
Forventeligt med vores magtfulkommende regering.
Jeg er ret sikker på, at du og andre fortsat ikke helt har forestået hvordan vores demokrati fungerer, når I igen og igen bruger udtrykket magtfuldkommen. Alternativt er I ikke helt skarpe nok til at forstå ordets betydning,men bruger det alligevel ufortrødent. Hvad er årsagen til dette? Frustrationer over manglende frisørbesøg?

Slutteligt vil jeg pænt bede dig om aldrig at bøje ordet på den måde.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af MadsThomsen
Trættende at sidde og se spørgetime, og opleve Mette Frederiksen (ligesom til i tv-debatten), desperat forsøge at tale de unges psykiske problemer pga. nedlukningen ned og kalde det et "skræmmebillede". Især når hele den her corona-håndtering jo primært har været kørt ud fra et skræmmebillede om, hvad der potentielt, teoretisk måske i worst case kunne ske. Forskellen på de to ting er, at coronaen bliver håndteret ud fra et skræmmebillede der MÅSKE kan ske. At 25 % af de unge føler sig ensomme, at der er stigninger i selvskader er ikke en potentiel risiko. Det er et faktum i den verden vi lever i. De unge betaler en alt for høj pris for den her nedlukning. Få dem nu tilbage i skole og på uddannelsesinstitutioner over hele landet - set i bagklogskabens klare lys, skulle de formentlig aldrig have været hjemsendt i første omgang.
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af Bløde babser
Jeg er ret sikker på, at du og andre fortsat ikke helt har forestået hvordan vores demokrati fungere


Det kan du være nok så sikker på. Men du tager fejl.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Hausser
Sønderborg1864

https://www.berlingske.dk/politik/heunicke-afskar-folketinget-fra-eksterne-eksperters-afgoerende-input-om

Rystende :-(


Før Corona ville det jo være en kæmpeskandale at forsøge at retfærdiggøre totalitære indgreb med eksperters anbefalinger, som så var usandt.

Har den slags nogle konsekvenser nu? Næppe..

Den demokratiske proces er blevet sendt til tælling
Skrevet af hodja
@Mads

Har du et link til undersøgelsen?

Er nysgerrig på, hvor mange der følte sig ensomme inden Covid-19.
annonce
0