Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af CPH-Hotspur
Den artikel nævner dog ikke den virus, der er et problem lige nu, men er baseret på tidligere undersøgelser af andre coronavira.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Slettet(042125212608)
Alle Achtung

Måske du ikke skulle kloge dig for meget, de 0,1% er et tal der er kommet ved at kigge på dødeligheden af samtlige influenzaer. Der er tre hovedgrupper hvoraf de to er nærmest ufarlige. Kigger man kun på den ene hovedgruppe er dødeligheden væsentligt højere og kigger man igen her på en specifikt vira kan man sagtens finde nogen der er ligeså slemme og værre end Covid-19. Igen skal man huske at der er store regionelle forskelle i dødelighed bl.a. P.g.a. hygiejne og kompetencer i sundhedsvæsenet forskellige lande imellem.

I øjeblikket snakker man i worst case scenario om en smitteprocent på 15% dvs. ca. 100mio europære kan blive smittet.

Dødelighed ved man ikke endnu, da tallene ikke er pålidelige nok, især fordi man har enorme mørketal forsaget af at en meget stor del af de smittede kun har forkølelsessymptomer og derfor formentligt ikke har kontaktet sundhedsmyndighederne.

Angående den spanske syge havde den meget forskellig dødelighed, fra en dødelighed på under 1% til nogen steder tæt på 10%. Nogle forskere mener også at det var en Influenza vira.
Skrevet af jensmoch
Det er sandt at man ikke endnu ved om SARS-CoV-2 opfører sig nøjagtigt som SARS-CoV-1, men de minder dog rigtig meget om hinanden, og selv The World Economic Forum er begyndt at opfordre folk til at afspritte deres smartphones ofte.
Skrevet af UdAfBusken
Angående den spanske syge havde den meget forskellig dødelighed, fra en dødelighed på under 1% til nogen steder tæt på 10%. Nogle forskere mener også at det var en Influenza vira.


Hvad mener du med nogle forskere? Efter min opfattelse er det bredt anerkendt, at den spanske syge netop var en influenzavirus.
Skrevet af jensmoch
I øjeblikket snakker man i worst case scenario om en smitteprocent på 15% dvs. ca. 100mio europære kan blive smittet.


Hvor har du de 15% fra?

I England planlægger man med et worst-case på op imod 80% smittede. Flere eksperter taler om >40% smitte som ikke usandsynligt, nu hvor smittekæder begynder at opstå flere steder.
Skrevet af TheUnitedWay
Corona er ikke en influenza, men en lungesygdom.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Alle Achtung
Alle Achtung

Måske du ikke skulle kloge dig for meget, de 0,1% er et tal der er kommet ved at kigge på dødeligheden af samtlige influenzaer.Beklager at du følger jeg kloger mig. Jeg skal afholde mig fra at komme med yderligere indspark
God tone = god debat. Det kan der ikke være to meninger om!
Skrevet af GIGGSYontheWING
"Hvor har du de 15% fra?

I England planlægger man med et worst-case på op imod 80% smittede. Flere eksperter taler om >40% smitte som ikke usandsynligt, nu hvor smittekæder begynder at opstå flere steder."

Det er vel ud fra hvad de danske eksperter har anslået? Deres worst case hed mellem 10-15 %. Selv det virker dog noget usandsynligt.

Med tanke på, at virussen fik lov til "flyde frit" i en måneds tid ved dens epicenter i Wuhan og der i hele Kina på 2 1/2 måned "kun" er omkring 80.000 smittede, hvilket svarer til omkring 0,05 % af Kinas befolkning, så virker 10-15 % herhjemme noget højt sat.

For så slet ikke at nævne 80 %...
"Wonder, and it's no wonder"
Skrevet af Mr. Pink
En storm i et glas vand.

Frygt sælger.

Lad os blæse dette ud af proportioner.

http://imgur.com/a/cY7RElq
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Bosse1983
Du godeste.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af repos
@ Pink

Du sætter konstant nye standarder.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af RobertTheRobber
Pinks kilde er den samme som altid; "Dude, just trust me".
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af Slettet(042125212608)
For i øvrigt så er de 3,4% en CFR opgørelse og ikke IFR. IFR regner man med ligger omk. 0,7%, altså på højde med adskillige influenzaer men selvf. højere end den gennemsnitlige IFR på 0,2%

IFR har man dog ikke styr på pga. før omtalte mørketal, en IFR 0,7% dødelighed er altså lav, til sammenligning havde SARS Ca. 10%, Mers havde 30-35%, og EBOLA 50-90%.

Kigger man på CFR på 3,4% Covid-19, så havde Sars 28%, Mers 65% og H1N1 9%.

Den er med andre ord tæt på kun at 1/3 så dødelig som H1N1. Så hysteri.
Skrevet af Mr. Pink
Hvor i linket er der noget, der "sætter nye standarder"?
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af repos
@ Pink

Læs dit indlæg igen, hvis du er tvivl.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Eskapisten
The World Economic Forum er begyndt at opfordre folk til at afspritte deres smartphones ofte.

Hvorfor i alverden er det vigtigt, at World Economic Forum bruger sprit til at rengøre deres telefoner?

Helt generelt er håndsprit en rigtig dårlig ide, medmindre du arbejder på en operationsstue eller lignende. Det slår din naturlige bakterieflora ned, hvilket fucker med dit immunforsvar.

Jeg skal i hvert fald se en anbefaling fra en sundhedsmyndighed, jeg stoler på, før jeg går i panik over potentielle vira på min telefon eller andre glatte overfalder. Det tenderer hysteri i min optik.

Skrevet af Sir , moderator
Jeg kan varmt anbefale Genstart, DRs nye nyhedspodcast med Knud Brix. I Tirsdags handlede det om Corona og de havde en pandemiekspert inde. Det var godt og informativt.

De andre afsnit kan også varmt anbefales
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Eskapisten

Det er hvertfald ikke tilrådeligt at benytte håndsprit og vaske sine hænder udenfor de tre anbefaledede scenarioer og det er; efter toiletbesøg, madlavning og før man spiser. Rengøre man sine hænder mere end det kan både håndvaskning og bruge af håndsprit gøre skade. Immunforsvaret har behov for at bekæmpe bakterier og vira og er det ikke i stand til det så bekæmper det blot mikroorganismer og i værste fald ens egne celler. Hvilket kan føre til allergi og autoimunesygdomme. Det skulle være ekstra slemt for børn da tarmflora og immunforsvar bliver grundlagt i børneårerne.

Det er kun sundhedspersonale der er undtaget fra disse guidelines (eg. læger, sygeplejersker, Sosu, visse socialpædagoger og socialrådgivere) især da der er forskrifter der diktere håndhygiejne bl.a. ved medicib udlevering.

Generelt er vi blevet for bakterie forskrækket i vesten og blevet for renlige.
Skrevet af Slettet(191618200509)
I forhold til de 3,4%, så er det et estimat fra WHO:

"omkring 3,4 procent af alle registrerede coronasmittede er døde"

Bemærk ordet registrerede. Det er vigtigt ikke at komme til at sammenligne dette tal med dødsraten for influenza som ligger omkring 0,2%. For dødsraten er antal døde i forhold til samtlige smittede.

Og i og med symptomerne for (anslået) 85% af de smittede er så milde, at man ikke ved, at det er andet end en influenza og derfor ikke bliver registreret, så er det en rimelig antagelse, at antallet af registrerede smittede kun er omkring 10%-15% af de reelt smittede.

Dermed kan man groft estimere dødsraten for Coronavirus til mellem 0,1*3,4% og 0,15*3,4%, altså 0,34%-0,51%, hvilket er sammenligneligt med en tung sæson influenza. Det er også helt i tråd med, hvad Statens Serum Institut siger:

https://ugeskriftet.dk/nyhed/ny-coronavirus-dodelighed-snarere-promiller-end-procent

Det er også vigtigt at bemærke, at Coronavirus rammer skævt, da vi ikke som ved en "normal" influenza har (delvis) resistens mod denne stamme af vira. Derfor rammer den ekstra hårdt på i forvejen svækkede personer. Og det er her vi skal finde grunden til den højere dødsrate.

For alle os andre "sunde og raske", så er Coronavirus bedst sammenligneligt med en influenza, pisse irriterende, men ganske ufarlig.
Skrevet af La Fidanzata d?Italia
Men det med dødeligeheden osv. ved vi ret beset ikke en kæft om. Hvis dette blot var en slem influenza, så gjorde de forskelliges landes myndigheder nok ikke så meget, de ved muligvis noget vi andre ikke ved.
Tag eksempelvis Iran der kører der lige nu 3500 sager, men ingen er meldt kritiske. Samtidig florere der rygter om at de 100 der er meldt døde på ingen måde gør det. Der skulle eftersigne være anonyme læger der har være ude og sige at det står langt være til end hvad de offentlige tal siger. En læge har sagt at der er over 200 døde blot den gang det officielle tal lyd på 30.

Det er jo klart at såfremt ifald at virussen er langt værre end hvad vi tror, ja så er det i myndighedernes interesse at bevare roen i samfundet så længe muligt, frygt vil blot få virussen til at sprede sig hurtigere, da folk ikke tænker rationelt hvis de går i panik.

For mig ser er blot ud til at myndighederne siger et´ men gør noget andet.

Il meglio di Allegri
annonce
0