Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af GammelBitterMand
Det er jo bare politik. Frederiksen siger hun ikke kan garantere at restriktionerne forsvinder når alle er vaccinerede. Fordi en garanti jo er sådan noget absolut noget i politikerland kan det måske tænkes, at hun tager forbehold for, at der fx kommer en ny mutation, som vaccinerne ikke virker mod?

Jeg skal i øvrigt bede om at folk bruger mundbind, hvis de insisterer på at blive ved med at tage deres forkølelses- eller influenzaramte legeme ind på arbejdspladsen, mens de stadig smitter.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Hausser
Gammelbittermand

Det er jo bare politik.


Det må man sige og en klar tilkendegivelse af hvad man opfatter som et indgreb i den personlige frihed og hvad der ikke gør.

»Jeg oplever simpelthen ikke, at det er et indgreb i min personlige frihed, at jeg skal anvende mundbind i dagligdagen, hvis det kan beskytte svage borgere,« sagde Mette Frederiksen.


Hvorfor afskaffe noget som beskytter udsatte mennesker og som ikke et indgreb i ens frihed?

Kører vi ikke også med sikkerhedssele?

Hvornår var det nu epidemiloven gik på vågeblus?Skrevet af tobi
Ja, det er godt nok vildt sagt.

Jeg oplever det i høj grad som et indgreb på min personlige frihed.
Skrevet af Morisot
@Badebolden

. Ingen grund til at lyve. 575.000 er naturligvis ikke døde af Covid. Langt størstedelen er døde af andre årsager, herunder kroniske sygdomme, akutte helbredsproblemer af anden karakter, samt alderdom. At bruge tallet i en direkte sammenligning til influenza i et større perspektiv får dig til at lyde som...


Hvis du vil beskylde nogen for at lyve, skulle du nok bare gøre en lille indsats for at forstå det, du udtaler dig om. I det her tilfælde udtalelser udtaler du dig vist alene på baggrund af noget du tror og absolut ikke ved noget om.

Hvis du havde en lille smule intellektuel nysgerrighed, er dit postulat jo ikke så svær at tjekke: Hvis Covid-døde i USA primært er personer døde af andre årsager, så skal stigningen i det samlede dødstal i USA være væsentligt mindre end det antal personer, som er døde af Covid.Det modsatte har været tilfældet.

I USA steg det samlede dødstal i 2020 en del mere end det officielt antal døde af Covid. Så tallene tyder på at Covid-døde enten underrapporteres eller folk i stigende grad også dør af andre årsager end Covid.

Konkret steg det samlede antal døde i USA i 2020 til 3.358.000 fra 2.854.000 i 2019. Det er en stigning på godt 500.000 døde, som nogenlunde svarer til den overdødelighed USA har haft i 2020. Det er den største stigning i dødstallet i USA siden 1918, hvor USA blev ramt af Den Spanske Syge

Officielt døde 375.000 personer af Covid i 2020, svarende til en ekstra overdødelighed på 125.000 personer oven i det antal, som officielt er døde af Covid.

Alle de her tal fremgår af tabellen i kilden, jeg har linket til nedenfor. Her kan man også se antal døde i USA fordelt på den primære dødsårsag . På trods et stort antal døde med Covid som den primære dødsårsag (knap 350.000), så har der over en bred kam være pæne stigninger i antal døde, som har haft andre sygdomme som primære dødsårsag - kræft og selvmord er et par af undtagelserne.

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2778234
Skrevet af Sir , moderator
Bliv du bare ved med at bruge bind gammelbittermand, selv når alle er vaccinerede. Mundbind er en overstået sag for mig når folk er vaccinerede.
Dette er en signatur.
Skrevet af Jussi
OK, HausSir.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af SotD
Gad vidst hvordan du gør Jussi. Det kan noget.
Silkeborg IF
Skrevet af Jussi
Det kommer bare i mig.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Apropos at nogle brugere for et par dage siden skrev, at vacciner kun virker i tre måneder (mon ikke det var hausser), så skriver DR.dk i dag:

Covid-19-vaccinen fra det amerikanske medicinalselskab Moderna viser fortsat stærk beskyttelse mod sygdommen, seks måneder efter at personer modtog deres andet og sidste stik. Det meddeler selskabet tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Effektiviteten er opgjort til over 90 procent til forebyggelse af covid-19 og over 95 procent mod alvorlige sygdomstilfælde. Resultaterne fremgår af en seks måneders opfølgning på Modernas oprindelige afsluttende kliniske forsøg med vaccinen.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
DE VIGTIGSTE PUNKTER I AFTALE OM GENÅBNING AF REJSEAKTIVITET

Fase 1 - 21. april 2021

Hele verden er ikke længere farvet "rød". I stedet indføres risikovurdering, der baseres på smittesituationen i et givent land/region.

Der indføres en regelmæssig opdatering for alle lande (en gang om ugen).

Ny ”rød” risikovurdering for at tage højde for bekymrende varianter. Dermed vil verden fremover blive opdelt i gule, orange og røde lande/regioner.

Personer, der rejser fra gule lande og regioner, undtages fra isolationskrav.

Erhvervsrejsende behøver ikke længere isolere sig efter endt rejse.

Danskere, der rejser til egen ødegård i Norden, behøver ikke længere gå i isolation efter rejsen.

Flere har "anerkendelsesværdige formål". Højskole og efterskoleelever, udvekslingsstuderende, landbrugspraktikanter, ægtefæller, faste samlevende eller børn til en dansker, der bor i udlandet, og rejser sammen, og sommerhusejere, bådejere, eller personer, der har en fastliggerplads, kan rejse ind i Danmark.

Professionelle idrætsudøvere kan deltage i turneringer i udlandet.

Fase 2 - 1. maj 2021

Færdigvaccinerede danskere og turister, fra gule og orange EU- og Schengenlande kan rejse ind og ud af Danmark uden krav om test og isolation. Det vil ikke gælde for røde lande.

Kravet om at kunne fremvise en negativ test ved indrejse lempes, således at testen må være foretaget 48 timer før indrejse (mod de nu 24 timer).

Fase 3 - forventet 14. maj 2021

Fase 3 skal træde i kraft, når borgere over 50 år, der ønsker det, er vaccineret med første stik.

Incidensgrænsen for at lukke/åbne gule og orange zoner hæves fra de hidtidige 20/30 til 50/60 smittede per 100.000 borgere per uge.

For gule lande vil der ikke være krav om anerkendelsesværdige formål eller isolation.

For orange lande vil der ikke være krav om anerkendelsesværdige formål for udlændinge, som har bopæl i EU-og Schengenlande.

Personer, herunder turister, der indrejser fra grænselandet, undtages fra isolationskrav.

Fase 4 - forventet 26. juni 2021

Skal træde i kraft, når EU-coronapas er indført.

Med et EU-coronapas kan man holde sommerferie i Europa, og turister med coronapas kan holde ferie i Danmark.

Fortsat krav om test for personer, der indrejser fra orange lande alene på baggrund af negativ test.

For personer, der rejser uden et coronapas, vil der fortsat gælde rejserestriktioner og smitteforebyggende tiltag.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af GammelBitterMand
Sir, bare du bliver hjemme mens du smitter med alt muligt andet, så fint med mig. Men du er jo også et ordentligt menneske, så det forventer jeg jo.

Dagens PCR-test (fordi jeg skal til et rigtigt møde på fredag) tog i øvrigt 5 minutter, inklusiv parkering. Det krævede selvfølgelig at jeg var så fremsynet at jeg bestilte tiden sent i går aftes, og det passede lige med at smutte ind efter jeg havde smidt ungen af i skole.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Sir , moderator
PCR i KBH i går 12.25 tog en time. Ude ved Banevingen eller hvad det nu hedder derude på Nørrebro.

Du bor nok i en forstad?
Dette er en signatur.
Skrevet af Dolpherklar
Et par timer senere var køen væk ved vingelodden, så det er kommer meget an på tidspunktet på dagen - og om man er heldig/uheldig.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Yihaa - ikke flere tests til mig foreløbig (og måske lidt bedre plads til Haussir - man bliver nu regnet for immun 6. mdr. efter smitte: https://politiken.dk/indland/art8169562/Titusindvis-af-tidligere-smittede-kan-slippe-for-tests
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Sir , moderator
Dolph, der er nok en del der tager den i frokostpausen, men det er ligesom også der jeg har tid. Jeg har godt nok også været uheldig de seneste gange. Mon ikke det bliver bedre og bedre som folk bliver vaccineret.
Dette er en signatur.
Skrevet af hts
@FCN

En rapport omkring Pfizer konkluderede det samme den 2/4. Og at det er så godt som sikkert at det er længere, da man ikke har set en reduktion i beskyttelse på 6 måneder
Skrevet af Sten_H
Nu vil de lukke yderligere ned i Ishøj kommune, så hele detailhandlen lukker igen. Tvivler på det har ret meget effekt, da borgere fra Ishøj bare kan tage til nabokommunerne.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Hausser
FC Nordsjælland

Apropos at nogle brugere for et par dage siden skrev, at vacciner kun virker i tre måneder (mon ikke det var hausser), så skriver DR.dk i dag:


Det var nu ikke mig, jeg er ikke vaccinemodstander og jo længere varighed, jo bedre.

Jeg har blot respekt for at folk selv kan vælge til eller fra
Skrevet af Vincent Gigante
AstraZeneca droppes helt i DK.

Gad vide, hvordan det påviker vaccine kalenderen - og hvordan det stiller Johnson&Jonhson, der kæmper med de samme udfordringer.
.
Skrevet af HARIBO
Som familiefar til tre små børn er jeg ved at blive sindsyg over corona tilstandende.

Hvad skal der til, før vi ikke behøver at være vaccineret eller testet hele tiden?! Jeg har i hvert fald ikke lyst til at blive vaccineret når det ser ud som om, der ikke er styr på det med blodpropperne!

Undskyld mit brede spørgsmål, men jeg har levet i en boble i lang tid!
Frihed til Palæstina!
annonce
0