Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af hts
6.8 millioner vaccineret med J&J i USA. 1 død.

11651 døde med Covid pr 6.8 mil.

Det giver mening

Som fyren sagde på News. Der er 300x højere risiko for en blodprop pga P-Piller. (Jeg grinte bare. Useriøst, hvorfor skulle jeg få en blodprop af P-piller?. Fake News)
Skrevet af Bosse1983
Det er meget fedt de kan nævne P-piller som eksempel. Corona-debatten manglede virkelig femi-nazier og ævl om ligestilling.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Mercenary
Personligt er jeg glad for at slippe for AZ, ikke fordi jeg er bange for at dø osv., men de folk, jeg kender, der har fået den, har alle været mere end almindeligt syge/ramte af mærkeligheder efterfølgende.

Men jeg kan da godt se at det fra makroperspektiv bliver både dyrt økonomisk og socialt at det trækker ud, hvilket jo også er problematisk.

Den er bare lidt discount-agtig suspekt for lægmands-Merc - og så har det virket som om man inden pausen, gerne klippede en hæl og en tå for at få den godkendt. Lægmands-Merc synes så heller ikke det er fedt at rende rundt og være halvt dækket.
Lose all to save a little
Skrevet af Vincent Gigante
I Europa vil det være den belgiske meidcinalvirksomhed Janssen, der vil stå for distribution og produktion af J&J vaccinen.


Janssen blev i sin tid etableret af ledende forskere fra Prince Leopold Institute of Tropical Medicine, der hentede deres ekspertise og know how på baggrund af eksperimentielle vacciner og forsøg på millioner af indbygger i Belgisk Congo.

Der er går en lige linje fra Janssen og Kong Leopold II.

Den vaccine vil jeg personligt fravælge.
.
Skrevet af hts
@Merc

Dem jeg kender med AZ har haft lidt samme oplevelse. Lidt sygdom med let feber i omkring en dags tid. Derefter alt ok.

Min kone og jeg har fået Sinopharm fra Kina og har ikke mærket noget. Måske Mette skal ringe til dem?
Skrevet af jensmoch
Det er jo langt hen ad vejen et spørgsmål om risici overfor fordelene.

De mest udsatte grupper og folk i høj risiko får i forvejen ikke AZ, men Pfizer/Moderna, da effektiviteten er markant højere.

De der skulle have AZ, er altså de der i forvejen har forholdsvist lav risiko for alvorligt sygdomsforløb, og så træder proportionalitetsprincippet ind.

Skal vi sænke risikoen for indlæggelse fra 0,1% til 0,02%, med en meget lav risiko for alvorlige blodpropper til følge, og hvad er alternativerne?

Jeg er slet ikke i tvivl om at hvis ikke der fandtes andre vacciner med højere effektivitet og/eller lavere risiko, så var vi fortsat med AZ.

Nu er der alternativer. Både Pfizer og Moderna med markant højere effektivitet, og lavere risiko, og Johnson & Johnson, der dog indtil videre viser nogle af de samme bivirkninger, men dog med noget lavere frekvens. Samtidig kræver JJ kun en enkelt dose, og det i sig selv gør den mere attraktiv end AZ.

Der hvor vi først for alvor kommer i problemer, er hvis JJ viser sig at have ligeså høj eller højere risiko. For så er det svært at argumentere for at den skal tages ind som en del af den danske vaccinestrategi. Og så skal vi måske til at sætte vores lid til Novavax.

Så længe JJ ikke viser højere risiko end nu, vil jeg dog tro at den bliver rullet ud, og vaccineplanen forhåbentligt så ikke bliver alt for forsinket.
Skrevet af hts
@Jens

Hmm. Troede egentlig du havde bedre styr på din statistik. I hvilken gruppe er risikoen for indlæggelse 0.1%?

Selv i gruppen med færrest indlagte (uden underliggende) er den 0.33. Og det er medregnet alle positive. Også dem med underliggende
Skrevet af jensmoch
Det var egentlig vurderet på en af de seneste rapporter jeg læste på Nature, der havde forsøgt at vurdere risiko for indlæggelse mere specifikt.

Det er dog en måneds tid siden jeg læste den, så det er muligt at jeg husker det forkert, men som jeg husker det var unge (0-29), hvide kvinder fra middelklassen+ der lå lavest, med ned til omkring 0,05% risiko. Lidt højere for mænd, og så stiger den om man ryger, og jo ældre man er og jo færre penge man har, hvor det med færre penge formentlig i høj grad hænger sammen med livsstil og sundhed.

De 0,1 var så så egentlig taget mest som et skud på de unge, danskere, der hovedsageligt er hvide og, i forhold til amerikanske forhold, forholdvist sunde og velstillede, og med de i høj risiko allerede taget fra fordi de får Pfizer eller Moderna.

Jeg skal ikke afvise at det er tættere på 0,2 eller for den sags skyld 0,3, afhængig af hvor mange danske unge der ryger og/eller er svært overvægtige, og hvor sundhedsstyrelsen og lægemiddelstyrelsen trækker grænsen for at folk er i tilpas høj risiko til at AZ aldrig var en del af pakken.
Skrevet af Hausser
SotD

Din evne til at gøre alt op i likvide midler er simpelthen imponerende.


Det er sjovt nok en ret vigtig parameter i samfundet.

Og hvis en kontakt præmie kan slukke en irrationel frygt, så endelig da.
Skrevet af Hausser
jensmoch

Til gengæld, Hausser kan jeg kan tage en weekend hvor jeg går amok i forbrugslån og ladyboys, opbygger en gigantisk spillegæld og slutter af med at lave en Jeppe Kofod, og så bare fralægge mig ethvert personligt ansvar og bare give min daglige natpille skylden.

Det er altså en lækker sikkerhed at have i baghånden!


Kan godt den dag.
Skrevet af hts
@Jens

Super. Du er simpelthen bare gået ind i mindre "målgrupper" end jeg. Tænkte nok der var styr på det.

I øvrigt må vi formode at en 1/4 ryger, da jeg har læst ofte det seneste år at 14000 dør af rygning i DK om året....
Skrevet af SotD
@Hausser

Ja, desværre ikke udelukkende dog. At du fungerer som et omvandrende regneark hvor du selv indtaster cifre på må og få, giver ikke en reel værdi for noget.
Silkeborg IF
Skrevet af Hausser
SotD

Ja, desværre ikke udelukkende dog.


Nej det er også parametre som oplevelser, trivsel, læring og livsglæde. Det er også ting der ikke har haft høj prioritet i en lang periode.

I virkeligheden er det nok mere dig end mig, der udelukkende fokuserer på én parameter.
Skrevet af SotD
Hvad er det for en parameter jeg fokuserer på?
Silkeborg IF
Skrevet af Hausser
Ja hvad kan det mon være?

Hint: Den øverste leder har samme fokus
Skrevet af jensmoch
I øvrigt må vi formode at en 1/4 ryger, da jeg har læst ofte det seneste år at 14000 dør af rygning i DK om året....


Hah! Point taken. 0,3 så!
Skrevet af Slettet(361642220710)
Brostrøm burde fyres på stedet, især hvis johnson og johnson vaccinen også udsættes/forbydes.

Brug det som virker, men når man laver forhåndsaftaler med ukendte faktorer, så sker disse fejl desværre.

Skrevet af tobi
Hvis vi vitterligt er det eneste land i verden, der dropper AZ-vaccinen, som TV2 skriver, så burde man måske overveje beslutningen en ekstra gang... Så unikke behøver vi vist heller ikke være.
Skrevet af jensmoch
Andre steder i verden giver jo stort set kun AZ til de ældre, fra 60-65 og op.

Dem har vi i Danmark slet ikke tænkt skulle have AZ-vaccinen, og derfor er der heller ikke nogen forsinkelse i den gruppe. Vi er lige begyndt på 65+ gruppen, som alle skal have enten Pfizer eller Moderna.

Derfor giver det heller ret meget mening at sammenligne med de lande der ikke har stoppet den, fordi de giver den til den gruppe vi snart er færdige med at vaccinere.
Skrevet af SotD
Tænk så hvor lidt du rent faktisk tager ind Hausser. Det er skræmmende... Du er totalt blind for alt der ikke er sort/hvidt. Men så forstår man selvfølgelig bedre den sort/hvide retorik og bemærkelsesværdigt retarderede selvopfattelse.
Silkeborg IF
annonce
0