Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Eksildansker

Dolpherklar

Jo, kvaliteten er fin i Norditalien, hvis du har pengene til det.

Min pointe er bare, at man bl.a. brugte det som argument/skræmmebillede og så samtidigt siger, at man ikke kan sammenligne EU lande.
Skrevet af Dolpherklar
"Min pointe er bare, at man bl.a. brugte det som argument/skræmmebillede og så samtidigt siger, at man ikke kan sammenligne EU lande."


Igen, det er nok ikke Norditalien man har i tankerne da man lavede teksten.
Skrevet af Eksildansker

Dolpherklar

Hvem er det så?

Bergamo blev/bliver da brugt.

Hvorfor kan EU lande lige pludselig ikke sammenlignes, når man kunne for et år siden


Lige et nyt indspark til debatten

https://indblik.net/laege-coronahaandteringen-er-den-stoerste-sundhedsskandale-i-min-levetid/

Skrevet af GammelBitterMand
Indblik er mere et selvmål end et indspark (noget man i øvrigt heller ikke bruger i ordentlig sport) med deres erklæringer om

Vores mission er at udfordre de vedtagne sandheder og give modspil til den konsensus, der præger dansk politik og det etablerede danske mediebillede.


Er der egentlig andre lande i EU end lige Danmark og Bergamo (eller hvad det der land nu hedder)?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Dolpherklar
Jeg forestiller mig at sundhedsvæesenet i nogle af de østeuropæiske lande er væsentlig ringere end i Norditalien. Fx Rumænien eller Bulgarien.

Men jeg vil slet ikke udelukke, at når det er vurdering af nye vacciner og deres effektivitet, at så foretrækker man undersøgelser lavet i Danmark - hvis det er muligt. Også selvom man (måske) kunne vente på et studie lavet i et sammenligneligt land.
Skrevet af Eksildansker

GammelBitterMand

Selvmål?

Så du bestemmer hvilke medier, som er lødige? Hvilke skal jeg så finde informationer fra?

"Er der egentlig andre lande i EU end lige Danmark og Bergamo (eller hvad det der land nu hedder)?"

Øøøhhh, hvor vil du hen med den kommentar?
Skrevet af Eksildansker

Dolpherklar

Netop!

Derfor skulle vores beslutninger ikke baseres på data fra de lande.
Skrevet af Dolpherklar
"Derfor skulle vores beslutninger ikke baseres på data fra de lande."

Sådan er virkeligheden ikke, hvilket jeg også gætter på at du godt ved. Når en sygdom breder sig skal der ageres asap, specielt når den er rimelig smitsom og dødelig.

Vaccinerne kan man derimod godt lave danske studier over mht deres virkning, og hvor det ikke betyder det store om data først er tilgængelige om ½-1 år. Men lur mig om ikke man også vil bruge data fra andre lande hvis der er vacciner der rapporteres med store bivirkninger. Så venter man heller ikke på at et dansk studie kommer med en endelig konklusion.
Skrevet af Eksildansker

"Sådan er virkeligheden ikke, hvilket jeg også gætter på at du godt ved. Når en sygdom breder sig skal der ageres asap, specielt når den er rimelig smitsom og dødelig."


Den er smitsom, men ikke speciel dødelig (for alle under 70 år med underliggende sygdomme). (Ved tidligere versioner af Coviden har vi da ikke reageret på samme måde...?)

Hvad gør vi næste gang en værre sygdom rammer os?
Skrevet af Dolpherklar
"Den er smitsom, men ikke speciel dødelig (for alle under 70 år med underliggende sygdomme). (Ved tidligere versioner af Coviden har vi da ikke reageret på samme måde...?)

Hvad gør vi næste gang en værre sygdom rammer os"


Jeg synes den er ganske dødelig, men hvor mange der var døde af den uden restriktionerne kan vi kun gætte på. Er det 15000 døde i Sverige? Og så er jeg egentlig ret ligeglad med om de havde andre sygdomme og hvor gamle de var.

Når vi næste gang bliver ramt af en lignende sygdom (eller værre), så antager jeg at man igen vil tage de nødvendige foranstaltninger. Og personligt kan jeg godt leve med igen at miste en sæsons livefodbold og en par ferieture til udlandet. Jeg anerkender dog, at det for andre personer godt kan have været mere træls.
Skrevet af GammelBitterMand
Tidligere coronavira som SARS og MERS nåede lykkeligvis aldrig at blive en pandemi. Heldigvis kunne man inddæmme SARS med smitteopsporing i lande, hvor den slags er effektivt, kombineret med en lang inkubationstid og ingen asymptomatisk smitte. Ironisk nok er høj dødelighed faktisk en fordel i den situation, fordi det bliver let at identificere de smittede, når de bliver meget, meget syge. Som jeg husker det, så havde SARS en rapporteret dødelighed et stykke over 10 %.

I Brasilien, som ikke har gjort ret meget, er over halvdelen af corona-patienterne på intensiv 40 år eller yngre. De burde vel være et forbillede?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Unicef
Er det 15000 døde i Sverige? Og så er jeg egentlig ret ligeglad med om de havde andre sygdomme og hvor gamle de var.

Husk at ca 25% er blevet lagt på ifølge sundshedsstyrelsen ikke?. Så de skal fjernes fra tallet.

Men klart ingen vil vel rammes af sars.

Men dødeligheden skal måles i promiller.. men hvis de 0,1 % dødelighed er rigtige, er det også en del.

https://www.information.dk/indland/2020/04/coronavirus-draeber-overvurderet-usandsynligt-doedsraten-to-procent
Movie Reviews: REDLETTERMEDIA(Rich Evans/mr Plinkett:) Soccer:Newcastle Formel 1:Alonso,Hamilton Cykling:Riis, Film:Batman,Spiderman film.Skuespiller John Travolta og Tom Cruise,Will smith Metalgearsolid,splinter spil
Skrevet af Sir , moderator
https://www.bt.dk/debat/bt-mener-gakgak-regel-og-papegoejesnak-fra-erhvervsministeren

Så svar dog for fanden på hvorfor reglen er der. Hvor er det dog ekstremt belastende med svar som "det er en nødvendighed" eller "andre lande har det hårdt".
Hvorfor skal man bestille bord 30 min før man vil spise eller drikke. Hvor er det sindssygt at ministeren ikke bare kan svare hvad reglen hjælper.
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Sir

I flere medier har det været forklaret, at reglen skulle være "et fartbump" forstået på den måde, at det skulle være besværligt at gå ud og gå på bar etc. Dette for at ikke alt for mange skulle benytte sig af muligheden. Dette for at holde smitten nede og ikke åbne for meget op på en gang. Om det så giver mening er en anden sag. I går i TV-Avisen udtalte Erhvervsminister Simon Kollerup:

Jeg er heller ikke anderledes indrettet, at hvis man kan nå den samme effekt på en anden måde, så lad os snakke om det. Det her handler bare om, at smittetrykket i Danmark ikke bliver for højt, så vi skal til at lukke ned igen,
In other News: Måske ikke overraskende - men motion er godt, meget motion er meget godt i forhold til hvor hårdt man bliver ramt af Covid-19.

https://www.berlingske.dk/videnskab/kaempe-studie-saa-meget-oeger-motion-dine-chancer-for-at-overleve-covid
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af GammelBitterMand
Logikken er den, at når du siger, at der skal være en forudgående tidsbestilling, så er du også med til på den måde at styre den samlede samfundsaktivitet, siger Simon Kollerup

(https://www.dr.dk/nyheder/indland/minister-krav-om-bordreservation-er-et-fartbump-smitten)

Er det svært at forstå eller bare svært at acceptere?

Apropos ting, der er svære at forstå, så er ordet "forudgående" åbenbart svært for enkelte politikere.

https://www.bt.dk/politik/pape-indgik-selv-aftale-om-bordbestilling-vidste-ikke-hvordan-det-skulle-fortolkes

Jeg håber ikke det er standarden for politiske aftaler, at man bare siger ja til ting, man ikke forstår. Man kunne jo evt. overveje at spørge, også selvom man risikerer at se dum ud, hvis man er i tvivl.
Batman Close. London W12.
Skrevet af hts
@GBM

Det er pinligt det der. Ved ikke hvad forudbestilling betyder? Come on.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Berlingske bringer i dag nogle lidt overraskende tal. Bl.a. at 25% af alle indlagte på intensiv ikke havde nogle andre sygdomme før indlæggelsen. Desuden at DK har været bedre til at redde liv på intensiv end i stort set alle andre lande. Det konkluderes at det er det mindre pres på sundhedsvæsenet der er årsagen til succesraten.

Et klip fra Berlingske https://www.berlingske.dk/samfund/et-aar-med-corona-saa-mange-overlevede-blandt-de-sygeste-patienter:

Danske intensivpatienter med covid-19 er 68 år i gennemsnit, og to ud af tre er mænd.

De hyppigste kroniske sygdomme er forhøjet blodtryk (55 procent), diabetes (24 procent), kroniske sygdomme i hjerte (16 procent), lunger (19 procent) og nyrer (16 procent).

Hver fjerde indlagt havde ingen kronisk sygdom.

Under anden bølge af pandemien blev seks ud af ti intensivpatienter med covid-19 behandlet med respirator og hver ottende med dialyse. Under pandemiens første bølge var tallene hhv. otte ud af ti og hver fjerde – altså væsentligt flere.

Den gennemsnitlige indlæggelsestid på intensivafdeling var 13 dage i foråret 2020, hvilket faldt til ti dage under anden bølge.

Hver fjerde patient er indlagt på intensivafdelingen i tre uger eller mere.

Dødeligheden var cirka 38 procent under begge pandemibølger. Patienterne under anden bølge var dog muligvis mere syge, da de almindelige hospitalsafdelinger varetog behandlingen af en større andel af de indlagte patienter.

Kilde: Dansk Intensiv COVID-19 rapport
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af hts
Overraskende lavt, ja.

Ifølge SST er det 62% der havde underliggende sygdom på intensiv. 58% af alle indlagte
Skrevet af Hausser
Alt imens Viggo gør alt for at sparke nyt liv i pandemien, om ikke andet, så for at prøve at få ret mindst én gang undervejs, så fortsætter de hviderussiske retstilstande.

https://ekstrabladet.dk/krimi/mand-idoemt-faengselsstraf-kastede-oeldaaser-under-demo/8540114

Hvornår er det en af disse justitsmord kommer for retten?
Skrevet af Unicef
Kan det passe en coronatest koster 150 kr.?
Det vil sige det koster skatteborgerne: 150 kr. x 10.500 pers. = 1.575.000 kr. pr. kamp i Parken. Det bliver vel op imod 10 mio. kr. for en fodboldweekend (superliga, 1. division og 2. division....). Er det korrekt forstået?


Koster det ikke 100 mio om dagen med alle disse tests?

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12883372/dansk-testindsats-koster-50100-millioner-om-dagen/
Movie Reviews: REDLETTERMEDIA(Rich Evans/mr Plinkett:) Soccer:Newcastle Formel 1:Alonso,Hamilton Cykling:Riis, Film:Batman,Spiderman film.Skuespiller John Travolta og Tom Cruise,Will smith Metalgearsolid,splinter spil
annonce
0