Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af GammelBitterMand
Nej, vaccinerne fra Moderna og Pfizer er vacciner. Det er et ubestrideligt faktum, uanset hvor meget du leger pseudovidenskabsmand og prøver at omdefinere begreber. Det er helt sort at du snakker om at prøve ved producenten selv, de skriver jo fx:

Our Path to Developing the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine

(https://www.pfizer.com/science/coronavirus/vaccine/rapid-progress)

Der er fortsat fire typer covid19-vacciner.

Sinopharm og Sinovac er baseret på samme type teknologi som Hepatitis A-, polio- og rabies-vacciner.

Pfizer-BioNTech og Moderna er de nye mRNA-baserede vacciner.

Oxford-AstraZeneca og Sputnik V er baseret på samme teknologi som ebola-vaccinen.

Novavax er baseret på samme teknologi som hepatitis B, helvedesild mf.l.

Jeg har ikke rigtigt noget behov for at forholde mig til de problemstillinger, der måske er en konsekvens af dine egne misforståelser.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Gustenv@rius
“Det er ikke hvad jeg hører fra Thailand at de skulle være totalt i kontrol.”

Alt er relativt, men med i omegnen af 1500 nye rapporterede smittede hver dag i en befolkning på 70 millioner er vel trods alt at være i rimelig god kontrol, trods alt.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af jensmoch
Covid har været kendt i årtider (men aldrig blevet behandlet som vi ser nu).


Først skal du lære at kende forskel på virus og sygdom.
Coronavirus er en type virus, og hat været kendt i mange år. Forskellige coronavira, giver forskellige sygdomme, rangerende fra en helt ufarlig snue, til SARS med en dødelighed på ~11%.

SARS-CoV-1, som var den virus der gav SARS, var heldigvis ikke nær så smitsom som SARS-CoV-2, som er den sygdom der giver Covid-19. Man stoppede dog SARS med tvangsisolation af smittede, striks karantæne for samtlige kontakter og, i visse tilfælde, tvangskarantæne i hele områder hvor smitten viste sig.

Så nej, vi har aldrig behandlet den som vi gør nu, men der er en årsag til at de lande der har været mest udsat for epidemiske sygdomsudbrud alle reagerede langt, langt mere striks end vi har gjort i vesten, via det der nu kaldes Zero Covid-strategi. Netop ved at stoppe epidemien hårdt og brutalt, før den får lov til at sprede sig.
Det er den reaktion i mange asiatiske lande der gør at vi generelt ser så forholdsvist få pandemier, i forhold til hvor stor risikoen er.

Covid-19 snyder så ved at kunne have en ekstraordinær lang inkubationstid, så man ikke var i stand til at stoppe den ved at isolere personer med symptomer og deres kontakter, simpelthen fordi der gik folk rundt der allerede var smittet med virus, men endnu ikke havde udviklet sygdommen.

SARS-CoV-2 snyder også ved at være ekstremt smittefarlig med et basalt reproduktionstal der estimeres til at ligge mellem 2 og 4, med udbruddet i Wuhan vurderet til at kunne have været helt oppe omkring 6. Den Spanske Syge havde et basalt reproduktionstal på mellem 1,4 og 2,8.

Covid-19 giver en ganske høj forholdsmæssig risiko for at skulle indlægges. Særligt for ældre og udsatte, men også for unge, friske personer

Covid-19 ser ud til at give kognitive senfølger hos en ganske høj procentdel af ramte, også hos unge og friske personer.

Vi har altså aldrig stået overfor en virus og en sygdom der opfører sig som SARS-CoV-2 og Covid-19, og derfor reagerer vi heller ikke på samme måde som ved andre vira og sygdomme.

Alt indtil nu tyder på at Danmark har klaret den imponerende godt so far.

Langt lavere negativ impact på økonomien end frygtet, i høj grad takket være nogle af verdens absolut mest dækkende hjælpepakker til erhvervslivet, der har kunne holde beskæftigelsen høj, og som man ser nu ved nuværende genåbning, har flere restauranter svært ved at få dækket deres personalebehov, fordi arbejdsløsheden er så lav.

Smitten har generelt været holdt lav, hvilket har betydet at hospitalerne kun lige ved peaket i vinters, begyndte at være presset på kapacitet. Da det heldigvis var forholdsvist lokale udbrud, kunne vi flytte patienter rundt, så ingen hospitaler har været nødsaget til at aflyse/udskyde andre akutte operationer.
Noget flere regioner i Sverige har set sig nødsaget til.

Danmark er et af de eneste lande i hele verden (hvis ikke dét eneste), der ikke har set en mærkbar stigning i smittede, som B.1.1.7 fik overtaget.

Danmark er et af de eneste lande i hele verden der har kunne åbne op for skoler, uden at det har ført til en mærkbar stigning i smittede.

Danmark er et af de eneste lande i verden, der har kunne åbne op for forretninger, uden at det har ført til en mærkbar stigning i smittede.

Det allervigtigste nu, er at vi fortsætter den tendens, og undgår en ny, voldsom stigning i smitte, og at vi gør alt hvad vi kan for at kunne åbne mere og mere i takt med at flere og flere bliver vaccineret, uden at smitten får fat.
Skrevet af Gustenv@rius
“Wauv du æder da virkelig frygtpropagandaen op til sidste krumme”

Lidt paradoksalt at skrive den slags, når du tidligere på dagen vrøvlede op om at vaccinerede stadig kunne give smitten videre, på trods af at studier har vist at det kun sker meget sjældent.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Eksildansker
@jensmoch

Takker for et meget langt indlæg, som jeg ikke har tid til at svare på lige nu... kun lige et enkelt punkt :)


"Langt lavere negativ impact på økonomien end frygtet, i høj grad takket være nogle af verdens absolut mest dækkende hjælpepakker til erhvervslivet, der har kunne holde beskæftigelsen høj, og som man ser nu ved nuværende genåbning, har flere restauranter svært ved at få dækket deres personalebehov, fordi arbejdsløsheden er så lav."

"Verdens absolut mest dækkende hjælpepakker til erhvervslivet" Whaaat, Hjælpepakker som ikke virker / ikke er blevet udbetalt / har været umulige at søge !

Øøøhhh, pga. lav arbejdsløshed, har restaurationsbranchen problemer ? Sjældent, men jeg er total mundlam over din udtalelse!!! Hvor har de personer så fået job ?
Skrevet af Eksildansker

Hvor er Jeppe Bruus bare sølle :(
Skrevet af GammelBitterMand
Det er da rigtigt nok at der er restauratører, der har svært ved at finde folk:

- Jeg leder efter alt. Unge opvaskere, køkkenhjælpere, en ny kok, tjenere, bartendere.


(https://www.tvmidtvest.dk/coronavirus/presset-restauratoer-foer-aabning-mangler-personale-hele-vejen-rundt)

Jeg ved af gode grunde ikke hvor hans tidligere ansatte har fået job, eller hvorfor de ikke kan eller vil arbejde for ham igen.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Hausser
GammelBitterMand

Jeg ved af gode grunde ikke hvor hans tidligere ansatte har fået job, eller hvorfor de ikke kan eller vil arbejde for ham igen.


De er da blevet podere i det offentlige.
Skrevet af jensmoch
"Nogle af verdens absolut mest dækkende hjælpepakker", skrev jeg, ja.

Hverken Kollerup eller Wammen vil vel på nogen måde påstå at det har været perfekt, og vel selv ikke Jesper Petersen kan gå langt som at sige at det er gået uden problemer. Men det ændrer jo ikke noget som helst på det jeg skrev, med mindre du oprigtigt tror at en masse andre lande har haft bedre hjælpepakker med færre problemer. I så fald tager du fejl.

Øøøhhh, pga. lav arbejdsløshed, har restaurationsbranchen problemer ? Sjældent, men jeg er total mundlam over din udtalelse!!! Hvor har de personer så fået job ?


Ja. Både forskellige direktører i branchen og direktøren for Jobindex har været ude at advare imod mangel på arbejdskraft i branchen.

En del af de nu manglende hænder, er formentligt ungarbejdere, udenlandsk arbejdskraft og lavt-uddannede. De har formentligt taget jobs indenfor rengøringsbranchen, dagligvarebutikker, opvaskeren og chauffører hos restauranter med take-away og/eller udbringning der pludselig fik ekstra travlt, eller som SoSu, en branche der skriger efter flere hænder, enten som fast afløser et eller flere steder, eller tilknyttet vikarbureauer.

Der er jo en årsag til at politikerne i de sidste mange år har lavet reformer for at øge arbejdsudbuddet. Hvis du vil have et job i Danmark og er nogenlunde velfungerende, kan du stort set altid få et job. Og det har ikke været meget anderledes under pandemien.
Skrevet af gusseman
Gammelbitterman og Gustenvirus:

Vi er som jeg læser det enige om at vaccinerede kan smitte. Er det så ikke en reel problemstilling, om hvor vidt det med et smittereducerende mål for øje, er en god idé at blande vaccinerede med ikke vaccinerede til coronapas krævende arrangemneter?

Og tak for dit indspark gammelbittermand med de forskellige typer af vacciner. Den er jeg enig i. Pånær som sagt at mRna gen-terapierne (et ord de selv bruger), ikke falder ind under den klassiske betegnelse for hvad en vaccine er. Men den betegnelse er nok under forandring nu.

FC. København - siden Højers mål mod Linfield Valencia CF. - Siden Claudio "El Piojo" López
Skrevet af Gustenv@rius
"Er det så ikke en reel problemstilling, om hvor vidt det med et smittereducerende mål for øje, er en god idé at blande vaccinerede med ikke vaccinerede til coronapas krævende arrangemneter?"

Næ. Hvorfor skulle det være det? Målet har aldrig været 0 smittede.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af GammelBitterMand
Jeg har ikke skrevet noget som helst om smitte blandt vaccinerede, så jeg ved ikke hvad du læser eller hvordan du forstår det. Men det er ikke noget, jeg har skrevet.

Hvad angår gen-terapi-påstandende kan du evt. starte her: https://www.forbes.com/sites/brucelee/2021/03/17/covid-19-mrna-vaccines-are-not-gene-therapy-as-some-are-claiming/?sh=7a8a0e293d20
Batman Close. London W12.
Skrevet af gusseman
Gustenvirus:

Nej som jeg skriver er målet at reducere smitten, der er jo derfor vi har alle de her tiltag hvis man skal tro staten.

Så du synes ikke man skal holde asymptomatiske potentielle smittespredere væk fra store folkemængder af mennesker der har negative corona tests?

Vi har en gruppe af mennesker der vil samles til et stort offentligt arrangement. En del af gruppen er immune, en anden del er testet negativ for sygdommen, og den sidste del kan godt bære på - og sprede smitten, bare oftest selv ikke mærke symptomerne. Er det klog at blande potentielle smittespredere med raske folk?

Altså du må gerne prøve at argumentere, jeg prøver at blive klogere.
FC. København - siden Højers mål mod Linfield Valencia CF. - Siden Claudio "El Piojo" López
Skrevet af Gustenv@rius
"Nej som jeg skriver er målet at reducere smitten, der er jo derfor vi har alle de her tiltag hvis man skal tro staten."

Og ved kun at have mennesker der er vaccinerede eller har coronapas i samme rum, reducerer man netop smitten. Er det virkeligt så svært at forstå?
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af GammelBitterMand
Sandsynlighedsregning er ikke særligt intuitivt og overraskende svært for mange.
Batman Close. London W12.
Skrevet af gusseman
Gammelbittermand:

Det er muligvis dårlig pr for mRNa producenterne at det kaldes gen-terapi og ikke vacciner. Men det er ord skaberne selv har brugt om den slags teknologi. Men tak for artiklen. Ved der er delte meninger om det i pressen.

Men har du et indspark til min tidligere problemstilling, eller er du bare ikke enig i at vaccinerede kan smitte andre?
FC. København - siden Højers mål mod Linfield Valencia CF. - Siden Claudio "El Piojo" López
Skrevet af gusseman
Gustenvirus:

"Og ved kun at have mennesker der er vaccinerede eller har coronapas i samme rum, reducerer man netop smitten. Er det virkeligt så svært at forstå?"

Men er ideen ikke at potentielle smittebærere ikke blandes med raske? det er sådan jeg har forstået hele undskyldningen for alle disse tiltag, et tiltag som coronapasset ikke forhindrer hvis vaccinerede kan smitte de raske.
FC. København - siden Højers mål mod Linfield Valencia CF. - Siden Claudio "El Piojo" López
Skrevet af hts
mRna gen-terapierne (et ord de selv bruger)


Det er jo heller ikke forkert. Det er dog virussens gener man arbejder med, og ikke menneskets
Skrevet af gusseman
hts:

Man "stimulerer" sine egne gener til at danne det her spike protein
FC. København - siden Højers mål mod Linfield Valencia CF. - Siden Claudio "El Piojo" López
Skrevet af GammelBitterMand
Du kunne måske supplere dine påstande med dokumentation, så vi fx ved selvsyn kan se, hvordan "skaberne" har omtalt deres vacciner som ikke-vaccinerende genterapi?

Moderne om mRNA:
<blockquote>How does mRNA differ from gene therapy?
Helping the body make its own medicine using mRNA sounds like it might be similar to gene therapy or gene editing. While these treatment approaches seek to treat disease through genetic information, they take fundamentally different approaches. Gene therapy and gene editing alter the original genetic information each cell carries. The goal is to produce a permanent fix to the underlying genetic problem by changing the defective gene. Moderna is taking a different approach to address the underlying cause of MMA and other diseases. mRNA transfers the instructions stored in DNA to make the proteins required in every living cell. Our approach aims to help the body make its own missing or defective protein. Unlike gene editing and gene therapy, mRNA technology does not change the genetic information of the cell, and is intended to be short-acting. </blockquote>

De "klassiske" vacciner virker, rimelig meget simplificeret, ved at man i et laboratorium laver noget, der ligner virus så meget, at immunforsvaret ikke kan se forskel, men som ikke er farligt (fx ved at ødelægge rigtig virus). mRNA virker ved at få kroppens egne celler til at lave noget, der ligner virus så meget, at immunforsvaret ikke kan se forskel, men som ikke er farligt (fx ved udelade instruktionerne til de farlige dele). Men hvorfor er det egentlig vigtigt for dig at skelne?

Jeg ved ikke hvorfor evt. vaccinerede, der kunne smitte andre, hvis de selv blev smittet, er en stor bekymring? På tilsvarende vis kan der jo også være folk, der i går fik en negativ PCR-test, men som i dag ville blive testet positiv, der har et gyldigt corona-pas. Strategien er jo ikke at forhindre enhver smitte, men at sørge for at smittekæder bliver så korte at smitten ikke kommer ud af kontrol (eksponentiel vækst og alt det der matematik-jazz).
Batman Close. London W12.
annonce
0