Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Bosse1983
Der spekuleres i behov for at vaccination eller immunitet hos 70-90% for at opnå flokimmunitet, hvis jeg ikke husker helt forkert. Tal i USA peger på at omkring 60% er klar til at lade sig vaccinere, ca. 20% er i kolonnen "måske" og yderligere 20% er decideret modstander. De tal kan næppe overføres direkte til Danmark, men de åbner trods alt for argumentet om, at det kan være nødvendig at lefle lidt for idioterne, og tage en vaccine af markedet, hvis alternativet er manglende tillid til hele programmet, hvor man ikke får vaccineret den nødvendig andel af befolkningen.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Bosse1983
Hausser stemplede jo ud fra dag et, hvor han fandt ud af han ikke kunne komme på Volbeat-koncert, en oplevelse som hele livet ellers har ledt frem mod. Nu er han lidt rundtosset, fordi han både skal arbejde med komplet angst og total ligegyldighed.
Spørgsmålet er vel om han faktisk tror folk lever i angst, eller om det bare er endnu en af mange undskyldninger for at være en usolidarisk klunke. Paradoksalt nok virker frygtløse Hausser jo til at være hårdest ramt psykisk. Jeg håber ikke adfærden han udviser her er typisk for det normale familieliv han påstår at tilstræbe, for så tror jeg sgu hans nærmeste næsten havde foretrukket Covid, bare for at slippe for hans hysteri.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Hausser

Jeg havde en nabo som i en meget tidlig alder, uforklarligt, faldt om og døde af en blodprop i hjertet. Ung og sund. Men betyder det vi skal gå og frygte at falde om at af en blodprop i hjertet?

Min nabo havde fået en dårlig hånd, ligesom FCN har fået det i forhold til sin
Corona-sygdom, men er der noget som tyder på at det er et forløb man generelt skal forvente? Nej vel?

Når vi pludselig begynder at rable om at 60% af alle Corona-ramte får senfølger, 240.000 daglige tilfælde i Indien, så er der altså noget der tyder på at senfølgerne har sat sig i hovedet også.

Unge og raske mennesker bør ikke gå og gemme sig af frygt for senfølger af Covid, det er ren skræmmeretorik..


Du kan desværre ikke slå det hen så let.

De hidtidige undersøgelser der er lavet på området har mest fokuseret på senfølger hos indlagte. Jeg vil påstå, at jeg har fulgt rimeligt grundigt med i diverse videnskabelige undersøgelser der har været offentliggjort (om end som lægmand) og her tyder alt på at 60-70% af tidligere indlagte lider af meget alvorlige senfølger et halvt år efter. I en så stor grad at de ikke kan klare deres arbejde, el. har meget svært ved at klare deres arbejde. Det er samtidig væsentlig højere end andre patienter der har været indlagt og også væsentlig højere end patienter der har været i respirator, kunstigt koma etc.

Der er kun kommet få studier af senfølger blandt alle coronaramte. Her er konklusionerne noget delte og viser mellem 14-60% af alle der har haft coronaramte har senfølger ½ år efter. Det er også lidt forskelligt hvor kraftige senfølger man finder i de forskellige studier. Tallene for hvor mange der har senfølger hhv. 2 og 4 mdr. efter corona ligger dog alle steder væsentligt højere end de 14%. 14% er i øvrigt også kun et enkelt studie der viser som det laveste.

Derudover er den største andel af de der rammes af senfølger erhvervsaktive med en overvægt af kvinder. Altså er der procentuelt færre ældre og folk i risikogruppe der rammes end yngre og erhvervsaktive. Det ser heldigvis ud til at under 30 er der færre der rammes af senfølger. Når man nu som jeg følger og opsøger information om senfølger så er der altså rigtig, rigtig mange af os.

De mest almindelige senfølger er i øvrigt muskelsmerter, koncentrationsbesvær, hukommelsestab, hovedpine, nedsat smags- og lugtesans. I Fjernøsten er der herudover en større andel med depression end i Vesten. Personligt er jeg herudover stødt ind i folk der har fået diabetes, dårligere syn, tinnitus, søvnbesvær etc.

Men heldigvis er corona for de fleste blot en influenza. Der er dog en ganske betydelig andel der slås med det i længere tid. Jeg er så svineheldig at bo i DK og i en kommune hvor de godt nok har stillet op med hele beredskabet. Det betyder dog så også at jeg ikke tæller med i de officielle statistikker idet jeg ikke gå på en senfølgeklinik. Pt. er der knap 8.000 der går til behandling på senfølgeklinikker. Der er gennemsnitlig 3-5 måneders ventetid til behandling på en sådan klinik. Som jeg kan udregne det er der omkring dobbelt så mange (med pænt stor usikkerhed) der går i andre regi og hertil en del der ikke modtager behandling, men forsøger at sløbe sig igennem på egen hånd. Mit lægmands estimat er således, at det pt. er minimum 25.000 i DK der slås med senfølger i en sådan grad at det giver væsentlige udfordringer i forhold til hverdag og arbejde. Herudover er der senfølger i mindre grad.

Senfølger er altså en rimeligt nyt område hvor man står temmelig famlende og det er svært at konkludere alt for meget udover, at det er et rimelig omfattende problem.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af RobertTheRobber
Hausser lider jo åbenlyst af angst og ekstrem paranoia. At han påstår at han ikke skænker Corona en tanke i hverdagen, vidner jo om en person med total mangel på selvforståelse, eftersom han har ligget i fosterstilling i over et år nu.

Måske er det som følge af den missede volbeat-koncert. Nogle elsker tilsyneladende øltelts-rock.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af tue69
Bosse

Ud fra Jens´ link, så er tallet 89 procent der er for vaccine, så længe den er godkendt af myndighederne (i den gruppe der har fået tilbudt dem), mens tallet for dem der ikke har fået tilbudt den er et par procent lavere.

Ift Johnson vaccinen er det en tredjedel i hver lejr. Så ud fra det giver det nok meget god mening, at forsøge at rulle med på den positive stemning, der er omkring de myndighedsgodkendte vacciner, ved at forsøge at undgå de dårlige historier i al for stort et omfang.
Skrevet af Vincent Gigante
Der spekuleres i behov for at vaccination eller immunitet hos 70-90% for at opnå flokimmunitet, hvis jeg ikke husker helt forkert. Tal i USA peger på at omkring 60% er klar til at lade sig vaccinere, ca. 20% er i kolonnen "måske" og yderligere 20% er decideret modstander. De tal kan næppe overføres direkte til Danmark, men de åbner trods alt for argumentet om, at det kan være nødvendig at lefle lidt for idioterne, og tage en vaccine af markedet, hvis alternativet er manglende tillid til hele programmet, hvor man ikke får vaccineret den nødvendig andel af befolkningen.Børn og unge under 18 år skal også tages med i det regnestykke. Og da de p.t. ikke bliver vaccineret - skal andelen af voksne, der vaccineres, være højere -for at opnå flokimmunitet. Vi skak derfor overtale en del idioter - og også en pæn portion af modstanderne for at opnå det ønskede mål.

(Det er også ræsonemmentet i USA).
.
Skrevet af Bløde babser
Der er tilsyneladende en relativt ubegrundet frygt/bekymring for vaccinen langt ind på de bonede gulve. At vaccinetilliden fremadrettet vægtes så højt er forståeligt, men er vel også primært et udfald sf irrationel frygt (et resultat af anti-wax bevægelsen??), hvis vi tager de tilgængelige data for troende.


2/3 vil sige nej til J&J eller AZ - det betyder vel at ca 2/3 vælgere vil syntes det er uforsvarligt at lade dem komme med i vaccineprogrammet igen. Med mindre man ved at ens målgruppe hovedsageligt er representeret i den sidste 1/3 kan der være rent strategiske årsager til at udelukke de to vacciner fra vores vaccineprogram.
Det sikkert ikke frygt men vælgerstrategiske grunde der gør politikerne gør som de gør.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Hausser
FC Nordsjælland

For det record, så er jeg ked af det sygdomsforløb du har gennemlevet og håber du kommer tilbage til fuld styrke, hurtigst muligt.

Jeg er med på at du har haft senfølger inde på livet på en anden måde en de fleste, men der er langt til at konkludere som du gør i det forrige indlæg, hvor du mente at 60% af alle covid-forløb vil ende i senfølger = 240.000 daglige tilfælde af senfølgere.

For det første er der jo det grundlæggende paradoks i det tal, fordi alle de asymptomatiske, i sagens natur, ikke kan opleve senfølger og hvordan skelner du mellem sygdomsforløb og så senfølger og hvornår et problemet stort nok til at være et problem?

ALLE der ryger i respirator lider jo af senfølger, uanset om de så har haft Covid eller ej. Kroppen er ikke vild med den slags.

Og så er søvnbesvær, hovedpine, depression og stakåndet hed vel generelle folkesygdomme i DK?

Jeg vil tro du har ret, hvis vi snakker omkring 60% af alle indlagte som får senfølger i større grad, men der er godt nok også en forskel på om vi snakker 60% af alle Covid tilfælde, eller 60% af 5%.

De 60% er ren skræmmekampagne og ikke så meget andet

Skrevet af Hausser
Interforlivet

Kan du vitterligt ikke se at din forståelse af hele det her cirkus konstant gøres op i dikotomier?

Tror du vitterligt at jeg og andre herinde ikke tilstræber et normalt liv og at vi konstant er angst for COVID-19? Altså sådan helt seriøst?


Du må selv finde ud af hvor på skalaen du er og hvordan du agerer. Jeg håber du gør hvad der er sundest for dine børn.

Jeg kender mange som har været i den helt hysteriske skala og længe har betragtet alle andre mennesker som potentielle dødtrusler. Dem er der også flere af herinde. "Hold afstand" haderne er garanteret nogle af dem.

Hvad tænker du i øvrigt om Corona-pas hele sommeren?
Skrevet af Hausser
Bosse1983

Kan ikke lide Volbeat, men syntes absolut folk skal have mulighed for at gå til koncert med dem igen.

Og så er det kært som du forestiller dig at være en verdensmand og pissesolidarisk, imens du gemmer dig på fjeldet, for som du selv har sagt, har dit liv jo ikke blevet forringet af nedlukningen, du stortrives.

Solidariteten rækker dog ikke til dem som betaler for nedlukningen eller dem hvis frihed, ungdom, læring og trivsel man stjæler, men sådan er der jo så meget..
Skrevet af Jussi
Kan selvfølgelig lide Volbeat, så synes absolut folk skal have mulighed for at gå til ‘koncert’ med dem igen.

Lige her ville det for alles velbefindende være formålstjenligt at lave endnu en nedlukning - og en quicktest på øren og smag.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af anders.hede
Jeg synes det gør indtryk at høre om senfølgerne.

For jeg ender også nemt i den grøft hvor jeg tænker at vi bremser for meget op på for lille en risiko(død). At vi går alt for meget med livrem og seler(det synes jeg så også lidt, vi gør)

Men senfølgerne, når de er værst er ikke noget man ønsker for sin værste fjende.

Så det antal er virkelig også vigtigt at tage med.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Hausser

For det record, så er jeg ked af det sygdomsforløb du har gennemlevet og håber du kommer tilbage til fuld styrke, hurtigst muligt.


Tak skal du ha, det går fremad.

Jeg vil tro du har ret, hvis vi snakker omkring 60% af alle indlagte som får senfølger i større grad, men der er godt nok også en forskel på om vi snakker 60% af alle Covid tilfælde, eller 60% af 5%.

De 60% er ren skræmmekampagne og ikke så meget andet


At 60% af alle ramte får senfølger er resultatet af et norsk studie og ikke mit bud. Jeg har desværre kun set omtale af studiet, ikke selve studiet. Jeg ved således ikke hvor mange og hvor kraftige senfølger der er tale om. Eksempelvis kan der være smags- og lugtenedsættelse. Der kan således være tale om mindre tilfælde. Det er en undersøgelse af alle ramte.

Det laveste tal jeg har set blandt alle smittede er 14% i Storbritannien. Her nævnes forskellige senfølger såsom koncentrationsbesvær, hukommelsesbesvær, muskelsmerter, vejrtrækningsproblemer, lugte- og smagsproblemer, hovedpine o.l. Jeg har ikke kunnet se præcis hvor mange der har hvilken afart, men der vil selvfølgelig også være tale om nogle der kun har milde senfølger iblandt.

ALLE der ryger i respirator lider jo af senfølger, uanset om de så har haft Covid eller ej. Kroppen er ikke vild med den slags.


Nej, ikke alle - ligesom der er nogle coronapatienter der ikke får det - desværre kun de færreste. ALLE de studier jeg har set fortæller alle, at der er langt flere coronapatienter der har været på intensiv der får senfølger og de får dem i længere tid.

Og så er søvnbesvær, hovedpine, depression og stakåndet hed vel generelle folkesygdomme i DK?


Du kan være ret sikker på i en videnskabelig undersøgelse at man har sorteret dem fra der har haft det før, altså der er tale om er nye. "Stakåndethed" er i øvrigt ikke nævnt som en senfølge. Der er tale om mere alvorlige vejrtrækningsproblemer.

Jeg er med på at du har haft senfølger inde på livet på en anden måde en de fleste, men der er langt til at konkludere som du gør i det forrige indlæg, hvor du mente at 60% af alle covid-forløb vil ende i senfølger = 240.000 daglige tilfælde af senfølgere.


Det er ikke mig der konkluderer det - det er videnskabelige undersøgelser. Men igen 60% er det højeste tal jeg har set - og jeg formoder at der også vil være mindre senfølger mellem. Det laveste jeg har set er dog 14% af alle.

Derudover er der jo stor forskel på hvor mange man tester og jeg vil formode, at med den intensive testning der er i DK er der formentlig en lavere procentandel der vil få senfølger i modsætning til lande hvor man tester mindre og færre asymptomatiske opdages.

Det mest bekymrende ved senfølger er, at det primært rammer yngre erhvervsaktive der ikke lider af sygdomsforløb i forvejen - dog primært over 30 og med en overvægt af kvinder.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Randomhero
Hausser

For det første er der jo det grundlæggende paradoks i det tal, fordi alle de asymptomatiske, i sagens natur, ikke kan opleve senfølger og hvordan skelner du mellem sygdomsforløb og så senfølger og hvornår et problemet stort nok til at være et problem?


Det er der nu forskning, der tyder på de godt kan.

https://www.sst.dk/en/english/corona-eng/covid-19-and-novel-coronavirus/long-term-effects-of-covid-19
https://www.uptodate.com/contents/covid-19-evaluation-and-management-of-adults-following-acute-viral-illness?sectionName=COVID-19%20RECOVERY&topicRef=128323&anchor=H1945726940&source=see_link#H1945726940

Et sygdomsforløb må vel være når en given mikroorganisme kan påvises i kroppen mens senfølger må være symptomer der enten opstår efter infektionen er overstået eller ikke forsvinder med infektionen (groft sagt).

SST skriver følgende om det (de tager forbehold for manglende definition af senfølger):
På baggrund af den nuværende viden betragtes senfølger efter COVID-19 i disse anbefalinger, som fysiske og psykiske, herunder kognitive helbredsproblemer, der opstår under den primære infektion, eller i tiden umiddelbart efter, at den akutte virusinfektion er
overstået, og som er relateret til behandlingen af eller infektionen med ny coronavirus, og
som er vedvarende i minimum 6 uger i forlængelse af den akutte sygdom.


ALLE der ryger i respirator lider jo af senfølger, uanset om de så har haft Covid eller ej. Kroppen er ikke vild med den slags.


Nej det gør alle ikke..

Og så er søvnbesvær, hovedpine, depression og stakåndet hed vel generelle folkesygdomme i DK?


Måske. Det er også ofte de ting, man hører om som bivirkning til vacciner så det ervel noget man skal tage alvorligt?

De 60% er ren skræmmekampagne og ikke så meget andet


Det er sgu en dårlig kampagne hvis der rent faktisk er noget om snakken..
Skrevet af tjeeving
De 60% er ren skræmmekampagne og ikke så meget andet

Jeg vil stadig gerne vide HVEM der får noget ud af den såkaldte skræmmekampagne, som åbenbart er i vælten i disse dage?

Helt uden din udenomssnak og konspirationsteoretiske paranoia. Blot en dybere og mere præcis analyse af dine udsagn, det er vel ikke for meget forlangt.

Du flager ofte med ord som skræmmeretorik og kampagner. Kan du ikke, noget mere præcist end hidtil, fortælle om hvad det hele, ifølge Hausser, går ud på?

Jeg vil oprigtig gerne blive mere oplyst omkring din holdning, for du skriver en masse, men det virker som om, du ikke rigtig siger, hvad du i virkeligheden mener, andet end at der skal åbnes op, og så må hvert et menneske, klare sig igennem pandemien og håbe på det bedste.

Læs evt dette essay og se om du ser noget i dig selv i Modi. Spørg så dig selv om du virkelig gerne vil opfattes sådan som menneske.

kortlink.dk/2bde8

Skrevet af Bosse1983
@Hausser

Jeg bor egentlig mere i skærgården nu, og jeg var her god tid før pandemien. Hvad er usolidarisk i det?

Solidariteten rækker dog ikke til dem som betaler for nedlukningen eller dem hvis frihed, ungdom, læring og trivsel man stjæler, men sådan er der jo så meget..

Ih ja, der stjæles og stæles. Ærgerlig at du ikke har nogle ressourcer at tilbyde dine unger, så de ikke mistrives, bliver dummere og er 10 år ældre på den anden side.

Selv om man mener visse ting må begrænses, kan man godt være solidarisk, Hausser. Alternativt må logikken jo være, at du som intet ville lukke ned, ikke har nogen form for solidaritet med de som bliver syge. Er det tilfældet?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Interforlivet
@Hausser: Undskyld, men hvad er det for en omgangskreds du har? Jeg spørger fordi du siger du kender "mange" med en helt hysterisk tilgang forankret i angst. Jeg kan personligt umiddelbart komme på ét bedsteforældrepar fra Sverige som er min ex-kollegas svigerforældre der vil kunne passe ind i den kategori. Og her taler vi vel at mærke om en svigermor/mormor med sclerose (og ja, jeg er helt med på at man ikke dermed automatisk befinder sig i risikogruppen). Og så har jeg to bekendte med spædbørn som ikke lader hvem som helst holde deres babyer, men det er for mig langt fra nok til at fortjene et prædikat som "hysterisk". Ellers kender jeg absolut ingen der agerer på en bare nogenlunde hysterisk måde.

Mht coronapasset så er jeg ret splittet. På den ene side giver det rigtig god mening fordi det begrænser smitten. På den anden side er der selvfølgelig et grundlæggende etisk problem forbundet med det idet det jo i bund og grund tvinger folk til at lade sig teste eller vaccinere for at opretholde en bare nogenlunde normal livsstil.

Jeg synes dog at et Corona-pas er langt mindre problematisk end et vaccinepas.
Skrevet af RobertTheRobber
Jeg vil stadig gerne vide HVEM der får noget ud af den såkaldte skræmmekampagne, som åbenbart er i vælten i disse dage?
Hov, den kan jeg svare på. Hausser mener, oprigtigt, at virologer ser sig selv som rockstjerner i denne tid, hvorfor de ønsker at forlænge restriktionerne og dermed deres indflydelse, så længe som muligt.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af jensmoch
Hvis man forventede at folk automatisk ville lade sig teste jævnligt helt af sig selv, ville coronapasset snart være i fuld gang med at blive udfaset. Problemet er bare at alle undersøgelser peger i retning af at langt de fleste ikke ville lade sig teste ugentligt, hvis ikke det var fordi det gav udslag i et coronapas.

Og uanset hvad Hausser tror, så tyder alt på at massetest og frivillig isolation er altafgørende i at holde smitten nede.
Selv hvis pre- og asymptomatiske inficerede kun smitter meget, meget lidt, vurderes de stadigvæk at drive minimum 50% af et udbrud på sit højeste.
Skrevet af Sten_H
Problemet med det er, at der ikke er testkapacitet nok, til at det kan lade sig gøre. 4,5 millioner mennesker, der skal testes 2 gange om ugen, er langt over den nuværende testkapacitet.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
annonce
0