Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(581021212205)
Smitten stiger, positivprocenten stiger - heldigvis kun i mindre grad: https://www.dr.dk/nyheder/indland/status-paa-coronavirus-lige-nu

Det ligger dog inden for - og faktisk lidt under det forventede. Der er dog en lidt større andel yngre der bliver indlagt - hvilket velsagtens er naturligt med de stigende antal ældre der er vaccineret: https://www.dr.dk/nyheder/indland/ssi-direktoer-stigende-smittetal-er-helt-som-ventet-ovenpaa-genaabning-og-kan

Antal indlagte er stadig faldende. Formentlig fordi en stor del af de udsatte er vaccineret. Derudover er antallet af indlagte jo altid med ca. 14 dage - tre ugers forsinkelse i forhold til smittetidspunktet.

24,24% af befolkningen er vaccineret første gang. 12,68 er færdigvaccineret. Næsten alle over 70 har fået første stik (40% af de 60-69 årige). Næsten alle over 80 er færdigvaccinerede (ca. 40% af de 70-79 årige).

Der modtages pt. ca. 300.000 vacciner ugentligt, i april var det ca. 200.000 ugentligt, I marts var det ca. 100.000 ugentligt. Fra 01.06. stiger antallet til ca. 400.000 ugentligt.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
DR har beregnet, at test i Danmark koster 60 mio. dagligt og, at det koster 75.000 at finde én smittet. Alligevel giver det mening at teste så omfattend - i hvert fald et stykke tid endnu: https://www.dr.dk/nyheder/indland/danmark-bruger-over-60-millioner-kroner-paa-coronatest-om-dagen
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af jensmoch
Danske eksperter vil nu have indtænkt senfølgerne i vores nationale strategi. Strategien skal i højere grad fokusere på at så få som muligt smittes, også blandt unge og friske, i stedet for bare at undgå smitte blandt ældre og udsatte.

https://www.berlingske.dk/kommentatorer/senfoelger-af-smitte-skal-indtaenkes-i-haandteringen-af-corona

Der er også store, globale studier og undersøgelser i gang omkring en ny, potentiel senfølge, efter man flere steder har observeret en betragtelig højere andel diabetes-diagnoser blandt tidligere smittede, end blandt folk der ikke har været smittet. I en enkelt undersøgelse

https://dagensmedicin.dk/forskere-flere-og-flere-tegn-paa-at-covid-19-kan-lede-til-diabetes/

Jeg tror virkelig vi skal være glade for at vi har formået at holde smitten så meget under kontrol. Behandling af senfølger, tabt arbejdsevne (både midlertidigt og, i nogle tilfælde permanent) og hvad det ellers kan føre med sig, kan blive en regning der langt overstiger de sidste 14 måneders nedlukninger.
Skrevet af madamskrald

De står godt nok hårdt til i Indien... kombinationen af et uforberedt sundhedssystem og potentielt den rygtede indiske db. mutation er en tough cocktail.

https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-05-05-video-med-kunstigt-aandedraet-til-coronasyg-mor-gaar-viralt-mens-doeende-indere

Heldigvis er vi langt bedre forberedt, men hvis vi begynder st sende mange 20-60 årige på hospitalet som følge af nye mutationer, så stikker det selvsagt hurtigt af...

Lidt pudsigt har denne db. mutation tilsyneladende ikke fået meget medie omtale i DK.. https://www.bbc.com/news/world-asia-india-57004764

Men bevar modet - det er jo bare en influenza i nye klæder!
Skrevet af tobi
Flot, nu skal de skræmmende senfølger tages hensyn til, så vi sikkert får en ny nedlukning om ikke så længe. Havde det så ikke været en idé at lade i hvert fald J&J-vaccinen forblive i vaccinationsprogrammet? Eller er man først kommet til den konklusion, at man måske egentlig helst ikke vil have at unge bliver ramt af sygdommen en uge efter, at man konkluderede, at nu var de sårbare alligevel ved at være vaccineret, så det ville ikke være så slemt at fjerne den fra programmet (for folks frihed kan jo fint vente tre måneder, eller hvad vi er ved at være oppe på)?

Jeg vil egentlig gerne slippe for senfølger, så jeg tænker, det kunne være meget rart at blive vaccineret så snart som muligt, også fordi man så ville kunne slippe for hele testcirkusset. Derfor glædede det mig, da det blev meldt ud, at man trods alt kan få lov til at tilvælge en af de skrottede vacciner alligevel. Så nu pisser det mig i den grad af, at læse følgende artikel, hvor det lidt lyder som om, det i virkeligheden ikke er ens eget valg alligevel, men at det er op til ens læge, og at de netop er blevet frarådet af Lægeforeningen om at ordinere de skrottede vacciner. Nu må det fandme snart stoppe, hvorfor kan man aldrig få lov til at tage ansvar for noget selv her til lands?

https://www.dr.dk/nyheder/indland/laegeforeningen-saar-tvivl-om-frivillige-vaccinationer-hvordan-skal-vi-vurdere-hvem
Skrevet af medc
Synes også det er specielt, at man smider J&J vaccinen på porten, og samtidig skifter fokus på, at ingen for alt i verden må smittes... Nu er det ikke døde eller indlæggelser længere. Træt af det konstante skift i, hvad man nu for alt i verden skal undgå.

Var det 8 tilfælde ud af 7 mio., der fik et usædvanligt sygdomsforløb efter vaccinen?

Giver ikke mening for mig. Restriktionerne bliver i hvert fald ikke ophævet foreløbig.
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af hts
@FCN

Det giver mening. Disse omkostninger falder efterhånden som flere får andet stik, og dermed permanent pas. Derudover vil der sikkert, når smitten falder, løbende blive justeret på hvad man skal bruge det pas til, og dermed igen færre tests. Som de også skriver i artiklen, så er det meget billigt ift en bølge mere. Det er dog stadig en forfærdelig masse penge.
Skrevet af Unicef
Jeg er på din side Hausser.

Med alt det du skriver herinde, skulle man tro du var bange for noget, men det er jo tydeligt at skræmmekampagner ikke virker på dig.

Jeg ved du er den største frihedskæmper.
Du kæmper for din vens ret til at tjene penge.

Du er et fyrtårn!


Godt at vi har forskellige meninger om dette, det er vi vel enige i? Dit indlæg virker komisk:)
Movie Reviews: REDLETTERMEDIA(Rich Evans/mr Plinkett:) Soccer:Newcastle Formel 1:Alonso,Hamilton Cykling:Riis, Film:Batman,Spiderman film.Skuespiller John Travolta og Tom Cruise,Will smith Metalgearsolid,splinter spil
Skrevet af MotR
Godt set ;)
nej
Skrevet af Slettet(581021212205)
Ritzau skriver, at man ikke længere kan overholde behandlingsgarantien når det kommer til senfølger. I Danmark skal behandlingsgarantien sikre, at patienter bliver henvist og tilset i løbet af fire uger, men det kan med den nuværende situation ikke lade sig gøre.

For at få konstateret senfølger skal man have symptomer minimum seks uger efter påbegyndt smitte. Hereefter skal man så til en læge der henviser en. Dvs. at man kan gå ubehandlet rundt i over 10 uger.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af MehMehMeh
https://www.youtube.com/watch?v=Dv8Zy-JwXr4

Der er masser af andre videoer, om jeres elskede CNN.
Skrevet af jensmoch
Der er garanteret også mange videoer om hvordan man bager den bedste banankage, men ingen af de to ting har synderligt meget med tråden her at gøre.
Skrevet af Hausser
Når nu vi har besluttet at massetest er vejen frem og den eneste årsag til genåbning, at 500K test er bedre end 200K test, så vil det være rart med noget mere data, specielt omkring kvit-testene, for der er vel nogen som har lavet en simpel cost-benefit på dette område? For er 1000K test også automatisk bedre end 500K ?

Med ca. 300K kviktest dagligt, hvor mange positive fanger de så? Og hvor mange er falsk negative?

Er det ikke korrekt at de positive kviktest efterfølgende bliver sendt til PCR test og, hvis igen positiv, tilføjet dagens smittetal?

Så hvis der altså er 1000 smittede på en dag, kan de 800 eksempelvis komme fra PCR test og de 200 fra gentestede fra kviktest?

Findes der data hvor mange ”værdi” vi får ud af de sidste 300.000 test?

Alternativt kunne man spare dem væk en dag eller to og løse problemstilingen med sygeplejerskernes løn?
Skrevet af qanatoli
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Hausser
qanatoli

Det fremgår ikke af dit link syntes jeg?

Jeg er med på at smittetallet er beregnet ud fra antal smittede/PVC test, men blev de positive fra kvik-test, ikke testet med PCR og (hvis positiv) lagt oveni?

Ellers er antallet af smittede da ikke specielt retvisende, hvis det nu hedder 1000 + X (eksempelvis). Hvad er X på en normal dag?

Ud over at koste en voldsom sum penge, så er jeg godt nok i tvivl om hvad data for de 300K kviktest bliver brugt til?
Skrevet af MehMehMeh
https://www.youtube.com/watch?v=oXWREk7MVqQ&t=16s

Jeg kan også finde noget med Benny Thomas, der indrømmer, at de kører skræmmekampagnerne, fordi det er det der giver flest seere. Han indrømmer også, at næste skræmmekampagne bliver klima agendaen.

Gaddafi var muligvis en diktator, men han ramte fuldstændigt plet, da han i 2009 sagde, at de ville skabe vaccinen, sprede sygdommen og tjene kassen.

It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled.

Mark Twain
Skrevet af Sten_H
Hauser:

Du har ret i at alle der testes positive i en Kvik-test også skal PCR testes. Derfor vil de, der reelt er positive, optræde i statistikken, dog ofte med en dags forsinkelse.


Jeg mener snart Danmark bør ændre vaccine strategi, og gå over til at give flere mennesker første stik, og så udskyde andet stik. Sikkerheden efter første stik er ca. 85%
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af GammelBitterMand
Project Veritas, siger du, er de nye sandhedsvidner?

Project Veritas is an American far-right[37] activist group founded by James O´Keefe in 2010.[41] The group produces deceptively edited videos[24] of its undercover operations,[16] which use secret recordings[17] in an effort to discredit mainstream media organizations and progressive groups.[49][50] Project Veritas uses entrapment[23] to generate bad publicity for its targets,[2] and has propagated disinformation[14] and conspiracy theories[57] in its videos and operations.


(fra Wikipedia, du ved, det der statsstyrede venstreorienterede medie)

Er du helt sikker på at du har styr på hvem der er blevet narret?
Batman Close. London W12.
Skrevet af GammelBitterMand
Sten, som jeg forstod DRs "højdepunkter" fra dagens presser, så forholdt Brostrøm sig netop til det.

Søren Brostrøm bliver spurgt ind til, hvilke overvejelser man gør sig i forhold til at udvide intervallerne mellem stik et og to.

- Vi har bestemt også øget intervallet til det maksimale for det, der ligger inden for godkendelsesgrundlaget.


(https://www.dr.dk/nyheder/indland/minut-minut-sundhedsministeren-holdt-pressemoede-om-coronasituationen)
Batman Close. London W12.
Skrevet af CPH-Hotspur
Er det non-negotiable eller et af de andre tågehorn, der er vendt tilbage under nyt navn?
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
annonce
0