Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af MotR
Den der virker mest bange herinde er imo Hausser.
nej
Skrevet af banalitet
Jeg syntes egentlig lige at det gik så godt, indtil jeg blev opmærksom på et par nyheder.

I Storbritannien havde man sat 21.06. som "store genoplukningsdag", men den er nu udsat 14 dage pga. en 3. bølge - muligvis vil genoplukningen blive udsat helt op til fire uger. Når man udsætter genåbning i Storbritannien skyldes det at Delta-varianten (tidligere kendt som "den indiske variant) er langt mere smitsom og, at man kun er 33% beskyttet ved ét stik, men 80% ved to stik. Samtidig er der en kraftig stigning i antal smittede i landet. Det ser desuden ud til at flere dør af den indiske variant. BBC forventer at smitten vil blive tre-doblet frem til 21.06. fra ca. 6.000 dagligt til ca. 18.000 dagligt, stigende til ca. 40.000 dagligt i juli - med de nuværende restriktioner.

Pt. må man max mødes 30 udendørs og seks indendørs. Dog er pubber o.l. åbne.

Sammenligner man Storbritannien og DK, så er 43,4% færdigvaccinerede og 60,8% har fået første stik. I DK hedder tallene 35,5% færdigvaccinerede og 45,9% har fået første stik.

Holde de britiske tal stik, må man da håbe at man formår at begrænse delta-varianten i DK, så man ikke begynder at rulle genoplukningen tilbage igen.

Skrevet af Duck
Ja, det kommer os virkelig til gode, at vi droppede AstraZenecas juice, som ikke er så effektiv mod den indiske mutation, som man kunne ønske sig, for i stedet for kun at bruge vaccinernes Cadillac fra Pfizer, som til gengæld er altædende og ikke blodpropfremkaldende.
Skrevet af jensmoch
mRNA-vaccinerne er formentlig den største medicinske landvinding i nyere tid, og at første-generation-vaccinerne indtil nu ser ud til at være så effektive, er intet mindre end fantastisk.

Og med den nye, danske forskning i cVLP-teknologi, står vi vitterligt på tærsklen til et teknologisk gennembrud der blæser igennem lydmuren.

Det er vitterligt første skridt mod at kunne vaccinere for/kurere flere former for kræft, sklerose, gigt, AIDS, astma, hjertesygdomme osv.

Det er vildt fascinerende, og de næste 5-10 år bliver helt vildt spændende at følge.
Skrevet af D.B.R. ©
for i stedet for kun at bruge vaccinernes Cadillac fra Pfizer

og Moderna.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af Vincent Gigante
Det er vitterligt første skridt mod at kunne vaccinere for/kurere flere former for kræft, sklerose, gigt, AIDS, astma, hjertesygdomme osv.


Det er jo positivt med sådanne medicinske og teknologiske landvindinger.

Men disse ´opfindelser´ er også medvirkende til, at vi kan leve længere - at der kan blive flere af os - og der i mindre grad bliver ´luget ud i de svageste fra vores art´.

Det er kontraintuitivt ift. menneskehedens og planetens ve og vel - at der bliver flere af os, der tilmed levere længere/bedre.

Og overbefolking samt overudnyttelse af kloden er med til at skabe problemer og katatstrofer som så igen kræver menneskelige landvindinger. Det er en selvforstærkende negativ spiral.

Jeg håber,at man i al udvikling også har blik for dette perspektiv - der hedder planetære grænser.
.
Skrevet af elendil
Snart kan vi vel sende de fattige til Mars, og så er vi ovre det problem.
fck-medløber.
Skrevet af MUSSEN
Vi er jo stoppet med at føde børn, så er ikke så nervøs for overbefolkning.

PT nedjusteres hele tiden befolkningfremskrivningerne, seneste med Kina befolkning faldt i 2020 og ikke 2027 som troet for 1 år siden og de troede endnu senere tidligere.
Skrevet af Svoger
Til gengæld kan længere forventet levealder føre til, at pensionsalderen hæves igen. Det er først for nylig gået op for mig, at Haussers modstand mod alt ikke skyldes, at han hader sine forældre/bedsteforældre og vil arve hurtigst muligt, men at han bare ikke vil skulle gå endnu senere på pension.
Sådan en hårdtarbejdende jyde har det jo ikke så nemt som os offentligt ansatte. Han skal fx bruge ekstra energi på at finde ud af, hvordan han kan undgå at betale moms.

Adam, det er fint for mig, hvis du og dine nærmeste tager billetten for en kræftsygdom, som kunne være helbredt, men jeg tager nu rigtig gerne imod, at vi kan fikse flere ting i mennesker. Masserne i Afrika får uanset ikke råd til behandlingen foreløbig, så dem skal du ikke være nervøse over i forhold til det.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Hausser
MotR

Den der virker mest bange herinde er imo Hausser.


Tror vi er bange for noget forskelligt MotR.
Skrevet af Hausser
Interforlivet

@Hausser: Har du glemt at virus muterer og at dette udgør en markant risiko i det store billede? Jeg spørger fordi du hele tiden skriver at folk ikke dør mere, men det er jo altså ikke kun det det handler om.


Jeg forstår ikke helt hvor du vil hen her Interforlivet? Mutation er vel en naturlov og ikke noget vi på nogen måde kan gøre til eller fra i det samlende billede.

Så er det pga en hypotetisk udvikling mod noget værre, at du vel fastholde milliarddyre og frihedsberøvende indgreb?
Skrevet af jensmoch
Og den engelske genåbning blev udskudt fire uger i dag.

Alt imens vi har herhjemme kan smide mundbindet langt de fleste steder.
Skrevet af SotD
Men har de lavet en Cost/Benefit analyse?
Silkeborg IF
Skrevet af Hausser
jensmoch

Alt imens vi har herhjemme kan smide mundbindet langt de fleste steder.


Tror vi da mundbind kunne hjælpe os her?

Men ja, det bliver da spændende at se hvem man forventer der skal dø i England.

Skrevet af Hausser
Interforlivet og Hts

Det er helt fint i beder om nuancer og måske også mener i repræsenterer et moderat synspunkt i debatten?

Men gør i nu også det? Har i, på noget tidspunkt, agiteret for andet end forsigtighed og restriktioner? Forholdt jer kritisk til Viggos vildskud (han blev igen igen overrasket i dag, Randrup ekstreme pessimisme eller SSI konstante fejlvurderinger? Indgrebet i vores rettigheder, totalitære indgreb i domstolene, mundbind i skoven og hvad vi nu ellers har oplevet af absurditeter i denne pandemi.

Det har i jo ikke.

Var mundbind blevet forlænget hele sommeren, havde vi så hørt det mindste fra jer? Det tvivler jeg godt på..
Skrevet af Svoger
Der er plads til meget få nuancer.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af jensmoch
Nuancer er for mænd der hører Justin Timberlake.
Skrevet af MotR
Hausser

Nej

Jeg er, helt grundlæggende, ikke bange.
Hverken for at dø, få covid eller miste min frihed.

Du, derimod, kæfter op af frygt for alt muligt.

Det minder mig om min hund når han skælder ud på alt - medmindre det kommer hen mod ham.


(Edit: tastefejl)
nej
Skrevet af Interforlivet
@Hausser:
Har i, på noget tidspunkt, agiteret for andet end forsigtighed og restriktioner?
Jeg kan selvfølgelig kun svare for mig selv, og svaret er "ja".
Forholdt jer kritisk til Viggos vildskud (han blev igen igen overrasket i dag, Randrup ekstreme pessimisme eller SSI konstante fejlvurderinger?
Ja.
Indgrebet i vores rettigheder, totalitære indgreb i domstolene, mundbind i skoven og hvad vi nu ellers har oplevet af absurditeter i denne pandemi.
Ja.

Det har i jo ikke.
Jo.

Var mundbind blevet forlænget hele sommeren, havde vi så hørt det mindste fra jer?
Sandsynligvis ikke. Mundbind er irriterende, og jeg tvivler personligt meget på at de har den store effekt. Men så irriterende er de heller ikke.
Skrevet af Interforlivet
@Hausser:
Så er det pga en hypotetisk udvikling mod noget værre, at du vel fastholde milliarddyre og frihedsberøvende indgreb?
Hvem har talt om at "fastholde" indgrebene? Og hvor ser du egentlig en fastholdelse af indgrebene?

Husk på (og nu skal du lige spidse ører, for det her handler om din nemesis, nuancer) at en udfasning betyder færre indgreb. Ikke ingen, men færre, og dermed giver det absolut ingen mening at tale om fastholdelse medmindre du peger på nogle helt særlige indgreb (hvilket du øjensynligt ikke gør).

Det er stadig kun dig der tramper rundt i en forståelse af hele indgrebssituationen som noget man enten 100% for eller 100% imod.
annonce
0