Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af OC
Et spørgsmål til de kyndige.

Hvis jeg har fået J&J i går, så er det vel gældende som validt Coronapas fra dag 1 af, og ikke efter 14 dage som ved de andre vaccinationer som kræver to stik?
Synes informationen er lidt tvetydig.
La prende Vecino.
Skrevet af qanatoli
Det tager også 14 dage. Du kan i princippet være smittet når du får vaccinen, og dens effekt er begrænset de første dage.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af OC
Det var da nedern´.
La prende Vecino.
Skrevet af Randomhero
Mit pas var gældende samme dag jeg fik andet stik.. Download appen og se hvad der er gældende for dig, det kan være du er heldig :)

Edit:
Jeg fik AZ og Pfizer, så måske det har en betydning
Skrevet af milipumba
Mit coronapas var først gyldigt 14 dage efter mit J&J stik.
#Aggereffekten
Skrevet af qanatoli
Vacciner med to stik gav et coronapas efter stik 2. Det er senere lempet, så passet gælder fra 14. dage efter stik 1 - dette pas bliver ugyldigt efter 42 dage, hvis man ikke får et stik mere.

JJ vaccinen giver pas efter 14 dage - sådan har det hele tiden været.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Hausser
Interforlivet

Er det nuancer at begynder at snakke begreber, når du tydeligt burde vide hvad der adresses af indgreb?

At begrebet udfasning, skulle retfærdiggøre unødvendige restriktioner, da det jo ikke betyder ingen, er sgu noget af et kuriøst indslag.

Samme med din holdning til mundbind. Det er irriterende og du tror ikke det virker (Og til sommer kan jeg garantere dig for det ikke virker), men det er alligevel ikke så slemt du vil brokke dig over det??

Men mindre du er blevet helt trælbundet af restriktioner og har accepteret restriktioner for restriktionernes skyld, kan det da undre mig at du ikke tør mere på mål for dig selv?

Men det der måske dem brokker sig over et meningsløst indgreb, der mangler nuancer?
Skrevet af Interforlivet
@Hausser: Det er mere eller mindre sort snak du fyrer af.

Om det er fordi du ikke forstår hvad jeg skriver eller om der snarere er tale om at du ikke vil forstå hvad jeg skriver, vil jeg lade dig ligge og rode med. Det samme vil jeg gøre med din manglende forståelse for at man kan være irriteret over ting uden at være irriteret i en sådan grad at man gider bruge tid på at brokke sig alt for meget over det.

Under alle omstændigheder må du strikke et mere meningsfyldt svar sammen hvis denne diskussion skal fortsætte.
Skrevet af Hausser
Interforlivet

Det er pudsigt du snakker om sort snak.

Hvorfor accepterer du automatisk et indgreb i din og danskernes frihed, hvis det ikke giver mening? Den mekanisme er jeg oprigtig interesseret i at forstå?

Er de en form for kognitiv senfølge af pandemien?
Skrevet af Interforlivet
@Hausser: Peter Harder kalder det "møveri". Det er ulideligt. Stop med at gøre det.
Skrevet af Hausser
Interforlivet

Den er ubekvem at forholde sig til, jeg ved det.

Vil bare gerne forstå hvorfor? For at forstå nuancerne?
Skrevet af Interforlivet
@Hausser: Nej, du vil ikke. Du vil tydeligvis bare gerne kværulere.

Så jeg stopper her.
Skrevet af banalitet
@Hausser

Du kværulerer jo bare for at kværulere.

Hvis vi kigger tilbage i denne tråd, så lagde du ud med at vi ALLE skulle smittes og det måske ville koste 5K døde, men det var prisen værd.

Dernæst foreslå du test, test, test og mente at hæren sagtens kunne sætte 10.000 mand af til det. Du argumenterede for lokale nedlukninger som følge heraf. Da man begyndte på en sådan strategi brugte du et par måneder på at argumentere imod den.

Derefter ville du fyre samtlige sundhedsmyndigheder, da de alligevel ikke anede hvad de lavede og lade politikerne overtage showet - man kan så stille spørgsmålet om på baggrund af hvilken rådgivning. i marts 2020 skrev du:

Lad generalstaben fra hæren træde til. De har langt mere erfaring med konflikthåndtering, forsyning og logistisk. Så må de eksekvere den strategi som de bliver anbefalet.


Så ville du have en plan med præcise datoer som erhvervslivet kunne styre efter. Måske ikke den bedste løsning når situationen hele tiden forandrede sig og i direkte modstrid med dine tidligere ideer.

Du mente at der var tale om den største eksplosion i arbejdsløshed siden 30erne, hvor hele brancher stod til totalt at kollapse og det største fald i BNP siden krigen.

Du mente ikke at der var mere en én der var død AF corona, men folk var døde MED corona. Du mente at tallene for indlæggelser bevidst var kunstigt skruet op. Senere mente du at dem der ville dø alligevel ville være døde af influenza, så det gjorde ikke noget.

Derefter mente du at vi var ved at risikere at skabe en generation af børn med angst, OCD og social angst. Genåbningen af skoler efter første bølge sammenlignede du med "opbevaring af jøder i KZ-lejre". Du afslørede desuden at du ikke formåede at aktivere og være sammen med dine egne børn under nedlukningen.

Du ville isolere de svageste ved at sende dem på betalt ferie på Madagascar.

Senfølger mente du blot var ganske almindelige folkesygdomme med lidt hovedpine og sådan.

Du har smidt utallige mærkværdige links og desuden seriøse links der viste sig at fortælle det modsatte af hvad du påstod.

Du sjoskede rundt i nationaløkonomi som en 1-års HHX elev (trods din cand.merc. uddannelse og mangeårige internationale erfaring).

Hvad skete der med dine teorier om at politikerne lukkede ned for at kontrollere befolkningen og fordi de ønskede mere magt.

Det værste af det hele er, at DK har været mindre nedlukket end næsten alle sammenlignelige lande og med væsentlig færre døde og syge. Altså færre restriktioner og bedre resultater - alligevel bliver du ved og ved og ved.
Skrevet af Bløde babser
Jeg er, helt grundlæggende, ikke bange.
Hverken for at dø, få covid eller miste min frihed.

Du, derimod, kæfter op af frygt for alt muligt.


Det utroligt ubegavet når sølvpapirshattene kæfter op med angst hos os andre, deres forskruede opfattelse af "frihed" og deres tro på at de har sat sig ind i tingene og vi andre bare følger efter lederen som lemminge.
Det er ligeså tåbeligt når man går med på den og prøver at retfærdigøre at det er dem der er angst etc.

Lad os holde os fra det niveau.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Interforlivet
@Bløde Babser:
Lad os holde os fra det niveau.
Jeg er helt enig. Det er i øvrigt af samme principielle grund jeg ikke kopierer dine små sko.

Moral er godt...
Skrevet af Hausser
banalitet

Jeg må sige jeg er imponeret, det har taget dig nogle timer at gå igennem alle de gamle indlæg.

Det er klart, du tager jo tingene frygtelig ud af kontekst når du kigger mere end et år tilbage og det vil jeg forvente du er bevidst om? Og når du trækker konteksten ud, som bliver dit indlæg desværre så salgsbart som en slikkepind med smag af kolort. Nu tillader du dig dog at være bagklog på en ikke specielt tiltalende måde.

Men tilbage i marts 2020 var der en del vi ikke vidste og det gjaldt da så sandelig også vores myndigheder, som styrede efter et skræmmescenarie fra Bergamo og en forventning om at 20% af alle smittede røg på hospitalet og 5% på intensiv. Husker du det? Kunne myndighederne tillade sig samme bagkloge perspektiv som dig, havde vi såmænd nok ikke lukket landet så hårdt ned som vi gjorde, men panikken havde jo spredt sig.

Et par ting for dit indlæg:

Jeg har agiteret for at teste langt mere end man gjorde start 2020, for at kunne genåbne samfundet og fordi vi kunne redde liv da folk døde af lortet. Jeg har dog aldrig sagt at 700-800.000 daglige test skulle give mening og da specielt ikke nå folk ikke dør af det. Du bør kunne se der er en væsentlig forskel?

Og ja, jeg var bestemt bekymret for dansk økonomi og arbejdspladser det har dælme os kostet os sindssygt mange penge. Var det 500 milliarder det kostede i 2020? Men virksomhederne har vist sig sindssygt modstandsdygtige og hjælpepakker har holdt hånden under mange arbejdspladser. Uden dem, var arbejdsløsheden eksploderet. Inden vi takker folketinget alt for meget for disse hjælpepakker, skal vi dog huske at de selv ændrede den lovgivning som lovede virksomhederne fuld erstatning, så reelt er der nok ikke så meget at takke for.

Uanset hjælpepakker osv., så er jeg dog ikke tilhænger af vi kaster om os med pengene. Alene test-regimet koster os et supersygehus i måneden. Nu er sygeplejerskerne gået i strejke. Kan vi evt. ikke aflyse alle test, bare i morgen, og så give de 100 millioner til dem i stedet? Vi kunne f.eks. også bare spare de 1,65 milliarder i sommerpakke og åbne op?

Jeg har dig øvrigt aldrig forlangt en dato for noget som helst, men har bedt om det samme som dansk erhvervsliv, at vide hvilke parametre vi styrede landet og nedlukningerne efter, så man rent faktisk havde en chance for planlægning. Det findes dog stadig ikke så vidt jeg ved.

Og ja, vi tillod reelt systematisk overgreb på børnene i perioder (vask til du bløder) og gik totalt på kompromis med både læring og trivsel. Hvad det kommer til at betyde, kommer vi måske til at kunne se på den lange bane. Men det er klart nok ikke så målbart som den gamle kroniker der dør af Corona.
Skrevet af Hausser
Interforlivet

@Hausser: Nej, du vil ikke. Du vil tydeligvis bare gerne kværulere.

Så jeg stopper her.


Det bestemmer du. Jeg ønsker at forstå den mekanisme der er der gør at man ukritisk accepterer et indgreb i ens frihed, selv om den næppe giver mening?

Går ikke ud fra du havde det på samme måde før Corona?
Skrevet af GammelBitterMand
Hausser, nu prøver jeg lige at hjælpe dig. Det der med "ukritisk accept" er noget, der findes i din forestilling om hvad der foregår i andres hoved. Det er en stråmand, der gør, at du skændes med selvopfundne spøgelser, og folk ikke rigtig forstår, hvad du snakker om.
Batman Close. London W12.
Skrevet af MUSSEN
Er der planlagt flere åbninger før august?
Skrevet af Bløde babser
Hausser, nu prøver jeg lige at hjælpe dig. Det der med "ukritisk accept" er noget, der findes i din forestilling om hvad der foregår i andres hoved. Det er en stråmand, der gør, at du skændes med selvopfundne spøgelser, og folk ikke rigtig forstår, hvad du snakker om.


Ja, at tage den tilgang er at køre sig selv ud på sidespor.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
annonce
0