Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af GammelBitterMand
Hausser, jeg synes ikke jeg ser indlæggelsestal i blandt de grafer? Til gengæld kunne det godt ligne at de, deres restriktioner til trods, er på vej ind i eksponentiel smittevækst. Men jeg håber da at indlæggelserne ikke følger efter.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Hausser
GammelBitterMand

Nej, du skal trykke ind i hver link for at finde det. Det er væsentlig mere besværligt.

Og så bør vi have lært af Komiske Viggo at ekspotential smitte, er et begreb som nok virker i en simulation og på en computer, men ikke fungerer i praksis, simpelthen fordi man ikke tager højde for den menneskelig faktor.
Skrevet af GammelBitterMand
Hausser, jeg har åbenbart lige så svært ved det der internet, som du har med matematik. Hvor skal jeg trykke for at se indlæggelsestal?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Hausser
Gammelbittermand

Du skal trykke på sourcen.

Der er en grafik der hedder Patients Admitted. Den viser at der også de 7 dage er blevet indlagt 226 flere end den foregående uge. Omregnet til danske forhold, giver det ca. 2-3 flere daglige indlæggelser.

Uanset hvordan jeg har det med matematik, så er selv Viggo nødt til at erkende at modellerne er totalt ubrugelige. Vi skal stoppe med at skabe en matematisk sandhed ud af noget som ikke kan beregnes. Ekspotentiel smitte er en af de modeller som er til skraldespanden.
Skrevet af GammelBitterMand
Hausser, tak. For de lige så tungnemme som jeg selv kan jeg give en forlomme og påpege at man kommer videre til https://coronavirus.data.gov.uk/

https://coronavirus.data.gov.uk/easy_read viser en 8 % stigning i test, 45 % stigning i positive tests og en 17 % stigning i indlæggelser den seneste uge. I en dansk kontekst plejer indlæggelserne at komme et par uger efter folk er blevet smittet, så nu kan jeg egentlig godt forstå at de er lidt bekyrmede.

Eksponentiel vækst er både svært at undgå og svært at forstå, uanset om der er tale om smitte eller renter. Heldigvis er parametrene for sidstnævnte lettere at estimere, så de matematisk udfordrede kan starte der.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Hausser
Bortset fra antallet smittede, så er de andre stigninger fra så lavt et leje at det næppe er statistisk signifikans.

Det svarer som sagt blot til 2-3 flere indlagt pr dag i en dansk kontekst og Delta-variant har jo domineret GB længe.

Skrevet af GammelBitterMand
Hausser, er det virkelig sådan statistik virker?

Længe er åbenbart relativt. Vi snakker, hvad, en måned?

I øvrigt i en befolkningsgruppe, hvor halvdelen er færdig vaccineret. Har du en model til at regne det om til en dansk kontekst med færre færdigvaccinerede?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Ælkjaer
Jeg havde forventet udformningen af mit coronapas havde ændret sig idag, da det er 14 dage siden jeg fik mit første stik. Men der står stadig "delvist vaccineret". Fungerer den tekst som et komplet coronapas indtil jeg får mit andet stik om 4 uger? eller er der lavet ændringer, jeg ikke har opdaget?

Så var det noget mere overskueligt med pas baseret på pcr-test. Der stod bare "negativ". Det er jo ikke til at misforstå. Men mit vaccinationspas har samme tekst som det også havde på dagen hvor jeg fik stikket. Så jeg kan godt frygte det kan blive afvist, da der kun står "delvist".
Skrevet af Svoger
Jeg talte med en kollega om coronapas i dag. Fordi det nu er fjorten dage siden, at hun blev vaccineret første gang. Hun kunne se, at det var slået til ved midnat. Er du mon på 14. dag medregnet vaccinationsdag, eller er det 14. dag talt fra efter vaccinationsdag (hvis det giver mening).
Ikke at jeg ved, om det skal beregnes sådan, men det kan måske være årsagen, hvis det først er fra midnat, at dit slår igennem.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Ælkjaer
Det var tirsdag d. 15. jeg blev stukket. så det har du nok ret i. Her gik jeg og troede jeg havde timet det perfekt med en pcr test der udløb, og en vaccine der overtog. Og så har jeg gået rundt hele dagen uden gyldigt pas:-(

edit: jeg sad og tænkte det er tirsdag i dag. Så bare glem jeg spurgte...
Skrevet af banalitet
Hvad er folks bud på om det bliver nødvendigt med en booster/ekstra vaccination?

De tal jeg har set er, at man med den nye Delta-variant skal op på 86% vaccinerede for at opnår flokimmunitet. For at opnå dette skal man til at vaccinere helt ned til 10-årige.

Andre kilder nævner at vi skal til at leve med Corona som vi gør det med influenza. Der er så mange vaccinerede at det ikke rigtigt kan blive en dødbringende epidemi i stor stil med overbelastning af hospitalerne. Nogle vil blive smittede, men for langt de fleste vil det være meget milde forløb, såfremt de er vaccinerede. De udsatte vil, ligesom med influenza, stadig være udsatte.

Når vi har været denne vaccinationsbølge igennem, er vi så ved et stadie hvor man kan sammenligne det med influenza? Jeg ved ikke hvordan tallet for senfølger påvirkes af vaccinationer. Alt andet lige må det vel formodes at falde tilsvarende.
Skrevet af jensmoch
Mit bud er at svage og ekstra udsatte vil få tilbudt en booster til efterår/vinter, da vi kan se at effektiviteten af vaccinerne er lavest hos disse grupper, og falder ret hurtigt.

Håbet er helt sikkert at vi i løbet af 2022-2023 vil se nogle at de nyere vaccinekandidater dække bedre og længere. Enten teknologi, som f.eks. den danske vaccine, eller 2.generations mRNA-vacciner.

Jeg tror som sådan ikke der er nogen der er i tvivl om at SARS-CoV-2 ender som endemisk. Spørgsmålet er bare hvornår vi så har immunitet nok til at kunne holde til det.
Skrevet af Halil
Læste på twitter en statistik fra England, hvori indgår antal indlagte og antal nye smittede fremgår.

Her har de to kurver fulgt hinanden pænt indtil seneste stigning i antal nye smittede pga. delta varianten, hvor antal indlagte ikke følger med. Det ligner kurven er knækket.

Formenligt pga. vaccinationer har gjort dem der typisk bliver ritti syge af skidtet ikke bliver smittet. Det er positivt.

Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Vincent Gigante
Håbet er helt sikkert at vi i løbet af 2022-2023 vil se nogle at de nyere vaccinekandidater dække bedre og længere. Enten teknologi, som f.eks. den danske vaccine, eller 2.generations mRNA-vacciner.Fler studier og lande (Mexico, Zimbabwe, Peru m.fl.) har desuden gjort RIGTIGE gode erfaringer med lægemidlet ivermectin.

Ivermcetin er generisk og koster under 1 dollar per pille - men er ikke godkendt af FDA eller det euroæiske agentur endnu.

Men sådanne behandlinger kan også komme på tale i fremtiden - i hvert fald i den fattigere del af verden.
.
Skrevet af Hausser
Der skulle gå lang tid med radiotavshed fra komiske Viggo. Viggo er nu klar med en tilbagerulning af genåbningen og flere restriktioner. Taletiden skal jo udnyttes til at melde vildt ud.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/ekspert-om-stigning-i-delta-tilfaelde-om-en-uge-kan-vi-blive-noedt-til-ty-til-nye

Men hvorfor egentlig? Viggo vist ved ikke engang længere hvad der er vi kæmper for. Det er der vist ikke nogen længere der, for alvor, ved.


Skrevet af Bong
Man bliver simpelthen gråhåret før tid. De kan simpelthen ikke blive ved med at forsvare eventuelle restriktioner med manglende vacciner. Indlæggelsestallet fortsætter med at falde - ergo virker vaccinerne. Også mod Delta Plus varianten. Hvad er så problemet?

Anbefalet isolation i 3. led. Aldrig har jeg da hørt noget så håbløst. Vi har situationen fuldstændigt under kontrol. Der er en måned til at alle voksne har fået tilbudt vacciner. Det kan IKKE vælte vores sundhedssystem. Vi er nødt til at lære at leve med corona, men det virker vitterligt ikke somom det er den taktik SSI og Regeringen ønsker at følge.
AaB: 100 % BRAVEHEART!
Skrevet af banalitet
Men hvorfor egentlig? Viggo vist ved ikke engang længere hvad der er vi kæmper for. Det er der vist ikke nogen længere der, for alvor, ved.


Der er i øjeblikket omkring 40% stigning i smitte pr. dag. For en uges tid siden var positivprocenten 0,17% i dag er den 0,57%. Antal smittede er på få dage gået fra ca. 100 til 475. I sig selv ikke alarmerende tal, men fortsætter væksten kan vi hurtigt stå i et scenarie som vi så det omkring jul hvor man på 14 dage gik fra ca. 1.000 smittede til ca. 4.000 smittede pr. dag og hospitalsindlæggelserne steg fra ca. 30 til ca. 210 nyindlæggelser pr. dag. Står man overfor et sådant scenarie giver det - desværre - meget god mening at tilbagerulle restriktioner. Det er jo hvad der sker i en del andre lande omkring os som ikke har lige så god kontrol over smitten.

Med de fleste risikogrupper vaccineret og flere og flere vaccinationer, kan man dog håbe at det ikke bliver nødvendigt.

Desværre ser det lige pt. ud til, at sommeren ikke udrydder de fleste tilfælde. Men man kan da håbe, at der kun er tale om mindre udsving.

Man skal så huske på, at indlæggelsestallet har en forsinkelse på ca. 14 dage i forhold til antal smittede så det fald i antal indlæggelser vi ser nu, afspejler det fald i antal smittede vi så for 14 dage siden og ikke den stigning der har været i den sidste uge. Men lad os håbe at de fleste, af de der bliver ramt værst, allerede er vaccineret og indlæggelsestallene ikke stiger tilsvarende.
Skrevet af GammelBitterMand
Hausser, prøv lige at læse artiklen, så er der faktisk svar på dit spørgsmål. Det er jo fair nok at være uenig, men et svar, man er uenig i eller ikke forstår, er ikke det samme som intet svar.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Bong
Antal smittede er på få dage gået fra ca. 100 til 475. I sig selv ikke alarmerende tal, men fortsætter væksten kan vi hurtigt stå i et scenarie som vi så det omkring jul hvor man på 14 dage gik fra ca. 1.000 smittede til ca. 4.000 smittede pr. dag og hospitalsindlæggelserne steg fra ca. 30 til ca. 210 nyindlæggelser pr. dag.

Men det kommer jo netop ikke til at ske. Vaccinationerne virker. Og dem havde vi ikke ved juletid og i januar. Kun i et meget meget meget begrænset omfang. Situationen er jo en helt anden nu.

Og alle udmeldinger vi hører er, at delta plus ikke er en udfordring for vaccinerne.
AaB: 100 % BRAVEHEART!
Skrevet af GammelBitterMand
Det de siger er vel også bare at vi skal holde fast indtil alle rent faktisk er vaccinerede?
Batman Close. London W12.
annonce
0