Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kaffe
Ring til Italien, og spørg, hvor meget bedre det har stillet dem at undlade at gribe ind tidligt.
Niddets arkivar
Skrevet af Suaráz
De ældre er ikke ofre. De har levet lang tid i et fantastisk land. Det med at de har bygget det op er noget bullshit, det er det også i spørgsmål om indvandring osv.
Skrevet af repos
De er da ofre, hvis man ikke prioriterer deres liv.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Forhammeren
Hvis en smitter 3 der så smitter 3 bliver det 13 smittede og ikke 9.
Det er lige til info for dem der så pressemødet og derfor måske tror noget andet.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af FrancescoTotti
@Kaffe
Undskyld mig, nu bliver jeg altså nødt til at sige dig imod. Du bruger kun Italien som eksempel når vi snakker Corona virus. Nu er der bare 200 lande i verden hvor Corona virus har opført sig på 200 forskellige måder. Måske er Italien worst case scenario, måske ikke, måske vil corona virus opfører sig på præcis samme måde i Danmark som i Italien, måske modsat. Min pointe er at dit eneste argument er Italien og det er altså blevet lidt trættende at læse, gentagelse på gentagelse.
Skrevet af Hausser
De er da ofre, hvis man ikke prioriterer deres liv.


Så altså er ingen pris for høj?

Hvad gør vi når efterårsbølgen kommer, eller når den kommer tilbage i næste corona-sæson? For vi er vel enige om at disse samfundsnedlukninger ikke er langtidsholdbar løsning

Skrevet af Forhammeren
Italienere kysser og krammer jo også i en uendelighed.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af tobi
Italien er jo der, hvor virussen har været i længst tid, fraregnet Kina og er et land, der ligger i Europa og på mange måder er sammenligneligt med Danmark.

Så det er vel en pænt relevant sammenligning.

Der er dog den forskel, at de generelt døjer meget med luftforurening, hvilket kan være grunden til, at de er så hårdt ramt (udover at de har grebet ind for sent).
Skrevet af Hausser
FrancescoTotti

Generelt snakkes der kun worst case scenarier i dette her.

Sundhedstyrelsen har hele tiden snakket om 500-850K smittede og op til 6500 død? Med tanke på hvordan det ellers er foregået i andre landet, virker det som en helt u proportional tilgang til virussen..

Men lad os da endelig sætte militæret ind, som kineserne..
Skrevet af Sule12
Det er en interessant debat, der bliver åbner op for her i tråden, omkring hvad menneskeliv er værd i kroner og øre. Det er en afvejning, der allerede foretages i mange politiske beslutninger, herunder miljøforbedringstiltag, der ville kunne reducere støj fra motorveje eller partikeludledning fra samme. Et andet eksempel er statens indkøb af medicin.
Hvad er det værd i kroner og øre, hvis man laver tiltag, der vil forlænge/forbedre folks liv? Hvad er prisen ved at lade være?

Corona-virussen, med de ekstreme scenarier mht. antal smittede, antal døde, eventuelle varige mén efter raskmelding mv. sparker bare døren ind til diskussionen. Er børn mere værd end ældre? I så fald, hvor meget? Kan det enkelte livs økonomiske værdi sættes på formel? Og bør det overhovedet?

Skrevet af repos
@ Hausser.

Hvor skærer man den i følge dig?
Du må have en idé, siden du bragte debatten i den retning.

Jeg mener regeringen handler fornuftigt i øjeblikket. Vi skal have inddæmmet, inden det løber løbsk. Som Kaffe skriver, så kan man se andetsteds, hvad der sker, når der reageres for sent.

Hvad er alternativet?
Bare at give los og lade folk smitte hinanden og lade sundhedsvæsnet sejle sin egen sø?
Jeg kan virkelig ikke få øje på andre fornuftige alternativer end det, regeringen spiller ud med i disse dage.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af FrancescoTotti
@Hausser
Jeg har ingen mening om det du skriver. Nu har jeg bare lagt mærke til at hver gang der er nogle der taler imod regeringens ageren, møder Kaffe op og smider Italien kortet. Han har skam skrevet rigtig mange gode indlæg.
Skrevet af Kaffe
Francesco.

Det er da okay.

Når jeg et par gange har refereret til Italien, skyldes det jo først og fremmest, at Steve-O i sin voldsomme kritik af statsministeren har nægtet at tage stilling til netop Italien.

Mit argument er i øvrigt ikke, at Danmark på alle punkter er som Italien. Der må du nok lige tage dig sammen, tænker jeg.

Det, jeg gør mig til talsmand for, er:

1) at man navigerer efter et forsigtighedsprincip, fordi det værste, der kan ske, er uhyggeligt. Det kan vise sig, at Danmark har gjort for meget eller for lidt. Det vil evalueringen senere vise.

2) at nu er det rette tidspunkt at udvise patriotisme. Det vil sige, at man sætter sin egen trang til at være helt speciel i baggrunden til fordel for fællesskabet, og at man, fordi der ikke er et alternativ, bakker myndigheder og regering op. Det gør man groft sagt ved at holde sin kæft og gøre, som der bliver sagt.
Niddets arkivar
Skrevet af madamskrald

Hausser - har du et bud på, hvilke økonomiske konsekvenser det vil have at ende i en situation som Italien? Og når selv Trump er ved at vende på en tallerken, så tænker jeg, at der er noget om snakken.

Worst case scenariet er pt. Italien, men mit forsigtige bud er, at England og/eller USA over tid vil overtage den rolle.
Skrevet af Slettet(562140202803)
Alternativet er vel altid det modsatte.

Så altså ikke bare zombie-apocalypse-survivors-take-all, men i stedet for Den Socialdemokratiske Front, så ER der vel også andre muligheder ("det modsatte"). Det kunne da være interessant at prøve samme scenarie, hypotetisk, med blå blok. Ikke at jeg turde se Lars Løkke, eller Elleman-Junior, i den rolle.
Skrevet af Hausser
Repos

Alternativet er at lade samfundet fungere som det plejer, geare op på hospitalerne og plejen for en periode og stå imod coronaen efter bedste evne.

Det handler jo om at få etableret immunitet og der gør vi bedst ved at blive smittet. Det vil koste os måske 5K? døde, men så ville vi også være på den anden side af virussen og oparbejdet det bedste forsvar imod den.

Det er jo reelt det vi gør når der er influenza epidemier, selv de slemme af dem, som koster mange døde.

Er der nogen der har regnet på hvad nuværende model vil koste os? De første 50 milliarder er vel væk med udgangen af marts og det bliver kun værre. Så en 100-150 milliarder? Hvordan mener regeringen at skulle finansiere det tab?
Skrevet af repos
Jeg forestiller mig ikke blå blok havde reageret væsentlig anderledes. Det er jo ikke, fordi der er det store manøvrerum, hvis man skulle forestille at være en ansvarlig regering.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Kaffe
Skyd lige dig selv.
Niddets arkivar
Skrevet af Hausser
madamskrald

Hvis man skal være lidt grov, så dør folk da heldigvis fra den rigtige ende i Italien. De er jo også 80 år i gennnemsnit og generelt gamle i det område i Italien, hvilket helt sikkert har forværret situationen.

Så de økonomiske konsekvenser er ikke så alvorlige ved coronaen, det er nedlukningen som er alvorlig.

De sociale omkostninger kan dog ikke ignoreres.
Skrevet af Forhammeren
Det gør næppe den helt store forskel om det var Ellemann eller Frederiksen men det gør det nok trods alt lidt nemmere at lave en aftale med lønmodtagerne.
From where you are now i dont think you can go wrong.
annonce
0