Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
SotD

Nej det kan man sige. Men det er jo der man KAN lave små tiltag der trækker smittekurven nedad. At der er "lille smitterisiko" er jo ikke lig "nul smitterisiko", og kan man ændre "lille smitterisiko" til "minimal smitterisiko", så kan det jo godt være tungen på vægtskålen. Og i modsætning til de tiltag som virkelig ville batte noget, så er mundbind i Netto jo ikke et reelt frihedsindgreb (selvom du gerne vil have det til at være sådan).


Det kommer ikke til at hjælpe en skid, du siger det jo selv. Mundbind et sted hvor folk er i meget lille risiko for at blive smittet, har naturligvis også en meget lille effekt og ikke noget som rykker noget.

Hvordan kan det være andet end symbolpolitik?
Skrevet af peanuts(s)
Hausser@

ja de vil jeg, af den simple årsag at jeg gerne vil være med til at passe på dig, min mor og alle andre, jeg brokker mig over mundbind men bruger det.

Og så længe vi ikke har fundet en vaccine der virker i længere tid end nu, så er nedlukning og restriktioner kommet for at blive som en del af vores hverdag.Skrevet af peanuts(s)
"Det kommer ikke til at hjælpe en skid, du siger det jo selv. Mundbind et sted hvor folk er i meget lille risiko for at blive smittet, har naturligvis også en meget lille effekt og ikke noget som rykker noget."

Men Hausser når man lægger mange små/lille risiko sammen, så er det at man opnår en effekt
Skrevet af jensmoch
Smitten skal jo, af for de fleste åbenlyse årsager, ind i en familie, før man kan smitte resten i husstanden. Hvis man kan begrænse den smitte, vil smitten i husstande også blive mindre.

Hvis der er en mand i Netto der smitter tre personer, Ulla, Karsten og Mie.

Ulla tager hjem til sin mand og to børn, og får smittet dem
Karsten tager smitten med ned i bowlinghallen, hvor fire andre spillere bliver smittet
Mie bor i et lille kollektiv, hvor seks af de syv andre beboere bliver smittet.

Så vil du have set fire smittede i Netto føre til ni nye smittede i husstande, plus fire nye til fritidsaktiviteter, der så med stor risiko smitter deres familier.

Smitten vil altså være mere end dobbelt så høj i husstande, som i Netto allerede i første smitteled. Jo flere smitteled man ryger ud, jo højere vil det tal som oftest blive, og derfor ser det ud til at klart mest smitte sker indenfor husstande.
Det ændrer bare ikke på at smitten skal indføres i familien et sted udefra.

Hvis manden i Netto havde haft mundbind på og ikke smittet nogen i Netto den dag, ville man have brudt en smittekæde der jo netop først for alvor udvikler sig godt i de forskellige husstande.
Skrevet af SotD
Dem er der vist ikke mange af.


Næ, men så skulle de få der har en faktisk fysisk lidelse jo have muligheden og ikke båtnakker som dig, der bare opfinder en lidelse for at slippe.

Så ser man dig i det ene sekund brokke dig over, at vi ikke sender vacciner til afrika, og i det næste spilder du systemets tid på at skaffe en lægeerklæring på en ikke-eksisterende lidelse for at slippe for mundbind. Du af alle mennesker, der konstant prædiker proportionalitet.

Tror mig, jeg nærer samme frygt for at udskyde pandemien, men jeg er ikke så naiv jeg tror at det har noget med et mundbind i Netto at gøre.


Nej det er muligt du ikke er naiv, men paranoid er du i alle tilfælde. Du har en frygtelig masse tvangstanker om, at du ved meget om emnet og derfor kan stille dig på den fod der lige passer på dagen.

Forskellen mellem dig og mig er bare, at jeg ikke vil have dig til at gøre noget som helst, men du vil begrænse mig, for at dulme dig frygt og du kalder mig endda en egoist, hvis jeg ikke vil lade mig begrænse, for at tilfredsstille dit behov for tryghed. For selvfølgelig handler det om frygt.


Nu må jeg altså lige have dig til at forklare mig det engang for alle:
- Hvad er det jeg vil have dig til at gøre?
- Hvad er det jeg vil begrænse dig i?
- Hvad er det for en frygt jeg har?
- Hvornår har jeg kaldt dig egoist?
- Hvilke begrænsninger beder jeg dig om for at tilfredsstille min tryghed?

Og det skal gerne bero i noget jeg rent faktisk har skrevet - og ikke i noget som du tror jeg mener.

For noget der minder om 99% af befolkningen og da specielt efter vaccination, så alt det her drevet af en dybt irrationel frygt for en trussel som ganske enkelt ikke eksisterer.


Så når sygehusledere (eller hvad de kaldes) går ud i medierne og fortæller at tingene går i retning af at kunne blive kritiske inden længe, hvis der ikke indføres nogle tiltag så beror det på at 99% af befolkningen frygter en trussel som ganske enkelt ikke eksisterer? Og når man ser at mange lande rundt omkring i Europa har store vanskeligheder, så beror det også på en irrationel frygt?

Man ser der herinde i stor stil også, hvor raske voksne mænd (primært) er bange for det ukendte, selv om man har fået den vaccination som gør infektion helt uproblematisk.


Hvem er det du mener fremstår bange for det ukendte, og hvordan mener du at tolke det ud af det der står? Kom gerne med 3-4 citater. Nu har jeg læst med herinde i efterhånden lang tid, og jeg kan ikke huske et eneste eksempel på det du skitserer som værende "stor stil". Jeg kan måske grave 1-2 citater frem det seneste år der er repræsentativt for din påstand.

Jeg er med på den ikke er specielt repræsentativ


Hvorfor så bruge det som argumentation?

men betvivler du at en forholdsvis stor procentdel af danskerne, ønsker flere restriktioner og endda tvang?


Hvad er en forholdsvis stor procentdel af danskerne? Og er der ikke en relativ stor kløft imellem nogles ønsker om "restriktioner" og "tvang"? Jeg betvivler uden tøven din påstand om at en forholdsvis stor procentdel af danskerne ønsker tvang.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Det kommer ikke til at hjælpe en skid, du siger det jo selv. Mundbind et sted hvor folk er i meget lille risiko for at blive smittet, har naturligvis også en meget lille effekt og ikke noget som rykker noget.

Hvordan kan det være andet end symbolpolitik?


Du må jo kende nogle tal som vi andre ikke gør. Hvor lille en procentdel af befolkningen bliver smittet i butikker, storcentre, indkøbscentre, offentlig transport, restauranter mv.? Jeg kender ikke tallet - men du må jo mene at det grænser sig mod 0, siden restriktioner pr. definition er symbolpolitik.

Det er muligt, at det OGSÅ er symbolpolitik som led i en skræmmekampagne mod at få flest mulige til at tage imod en vaccine - who knows. Men hvis 10% af alle smittede stammer fra de nævnte steder og dette kan nedbringes med 90% ved restriktionerne, så er det da ganske væsentligt. Særligt fordi det er så lille og ikke-destruktivt et indgreb, som eksempelvis at lukke arbejdspladserne, skolerne, forsamlingsforbud osv.

Alle indgreb er i din forstand et overgreb på din frihed. Uanset om det handler om at du skal rette røven mod øst før du slår en prut eller om du skal undlade at slikke på de mønter du har tænkt dig at betale med. Det er din ret at skide i vest og spytte kassedamen i hånden. Og hvis nogen skal fortælle dig at du ikke må - så er du pr. definition modstander af det.
Silkeborg IF
Skrevet af Biomand
@Hausser, som nogle har prøvet at forklare er grunden til mundbind i Netto at undgå at starte nye smittekæder. Risikoen for at blive smittet i Netto er ikke stor, men man bliver smittet af nogen man ikke ville have kontakt til ellers.

Du tager fejl med at naturlig smitte holder længere, da flere studier har vist det modsatte, som GBM også påpegede. Dog har naturlig smitte i øjeblikket den fordel at det er imod den aktuelle virus og ikke Alpha varianten som vaccinen er målrettet. Men hvis du var smittet i marts 2021 er du altså bagud på antistoffer i forhold til folk vaccineret på samme tid (dette bygger på gennemsnit af en population, men kan naturligvis afvige for enkelte individer).

Generelt må folk der undrer sig over hvordan vaccinen er blevet udviklet så hurtigt, også være dybt overrasket over hvordan klubber som Man City og Chelsea pludselig blander sig i toppen af PL.
Skrevet af Jennerdrengen2
Tråden her kører en del i ring og det er gang på gang de samme ting der tages op og diskuteres.

Jyllands Posten har i dag i en artikel forsøgt at besvare de 10 hyppigst forekommende påstande i debatten

1
Vaccinerne mod covid-19 er kun betinget godkendt, og ingen kender langtidseffekterne

Normalt kan det tage op til 10 år at udvikle en vaccine. Covid-vaccinerne har fået en betinget godkendelse, så de kunne komme hurtigere ud i samfundet. Det betyder, at data for langtidsvirkning og bivirkninger fortsat skal rapporteres ind, efter at vaccinen er frigivet.

Den betingede godkendelse gives for et år ad gangen, og producenterne skal løbende sende data til EMA, Det Europæiske Lægemiddelagentur.

2
Den immunitet, man får efter at være blevet smittet med covid-19, beskytter længere end vaccinens immunitet

Over hele verden foretages der undersøgelser af immunitet mod covid-19 – og foreløbig er billedet mudret, da der er forskellige konklusioner på, hvor længe hhv. sygdom og vaccine beskytter mod smitte. Et nyligt, stort israelsk studie tyder på, at immuniteten er stærkere efter coronasmitte, men studiet er endnu ikke peer reviewed, dvs. gransket af uafhængige forskere. Andre studier, bl.a. fra Storbritannien, peger i den modsatte retning. Fordelen ved naturlig smitte er, at man får en bredere immunrespons end ved en vaccine. Men immuniteten efter naturlig smitte kan variere, bl.a. efter hvor syg man er blevet. Ved vaccine får alle cirka den samme immunitet, udtaler professor Søren Riis Paludan. I Danmark har myndighederne valgt, at coronapasset gælder i 12 måneder fra det første vaccinestik, mens det gælder seks måneder efter coronasmitte.

3
Sygdomsfremkaldt immunitet er sundere for almindeligt raske voksne end at få en vaccine

Flere studier, herunder et stort, israelsk studie, konkluderer, at coronasmitte er farligere end bivirkningerne ved coronavaccinen. I en artikel fra Videnskab.dk udtaler professor i virologi Allan Randrup Thomsen, at der også for unge og raske mennesker er en risiko for at blive alvorligt syg af coronavirus, som er større end risikoen for bivirkninger ved vaccinerne.

4
Covid-19 har en lav dødelighed sammenlignet med andre vira

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) er dødeligheden blandt bekræftede covid-19-tilfælde ca. 1 pct. Dødeligheden er ifølge SSI formentlig lavere, da det ikke er alle smittede personer, der opdages. Under Sars-epidemien i Asien i 2002/2003 var dødeligheden ca. 10 pct.

5
Covid-19 er en sygdom, som næsten kun er farlig for ældre og syge

Ifølge SSI er 87 pct. af alle dødsfald med covid-19 blandt personer over 70 år. Heraf har fire af fem haft en underliggende kronisk sygdom. Desuden har personer med bl.a. overvægt, hjertesygdomme, lungesygdomme eller kræft øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb.

6
Der dør 1.500 af almindelig influenza hver vinter – i alt 2.700 er døde med covid-19

Antallet af døde med influenza varierer fra år til år. I vinteren 2018/2019 var der 309 dødsfald relateret til influenza – i 2017/2018 var der 1.608. Til sammenligning er 2.700 døde med covid-19 i Danmark de seneste knap to år.

7
Der dør til sammenligning 3.500 danskere af infektioner efter operationer hvert år

SSI anslår, at ca. 60.000 indlagte patienter får en hospitalsinfektion hvert år, viser en rapport fra 2017. Ifølge Sundhedspolitisk Tidsskrift vurderer professor Hans Jørn Kolmos i en ny bog, at mindst 3.000 danskere årligt dør af hospitalsinfektioner.

8
De, der er vaccineret, bliver alligevel syge – og smitter andre

Det anslås, at en uvaccineret gennemsnitligt smitter et sted mellem seks og ni gange så meget som en vaccineret, har lektor i matematisk epidemiologi Viggo Andreasen udtalt til Jyllands-Posten. Læs mere i artiklen her. Det vurderes også, at vaccinerne beskytter bedre mod alvorlig sygdom end ingen vaccine. Men vaccinerne beskytter ikke 100 pct. De seneste syv døgn er 270 personer blevet indlagt med covid-19, selv om de er vaccineret. 147 indlagte er ikke vaccineret. Det skal ses i lyset af, at der er langt flere danskere, der er vaccineret, end danskere, der ikke er vaccineret. 17,7 af 100.000 ikke-vaccinerede danskere er indlagt med covid-19 – det såkaldte incidenstal. For de færdigvaccinerede er incidenstallet 5,3 og 6,6 for dem, der har fået første stik. Samtidig skal det nævnes, at mindst 13,9 pct. af indlagte patienter med positiv covid-19-test har været indlagt af andre årsager end corona, har SSI oplyst efter en artikel fra Politiken.

9
Eksperter, der har et andet billede af situationens alvor, bliver censureret

Nogle sociale medier er gået aktivt ind i kampen for at modvirke spredning af misinformation eller konspirationer. Det har betydet, at nogle har oplevet f.eks. at få slettet indhold eller blive blokeret. Ifølge mediet Version2 har Facebook fjernet 18 mio. opslag om covid-19, der ifølge det sociale medie var misinformation. Udviklingen har fået nogle eksperter til at advare mod risiko for at begrænse ytringsfriheden og skabe mere splittelse.

10
Sundhedsmyndighederne har økonomiske bånd til medicinalindustrien

Der er visse regler mod økonomisk tilknytning. En læge må f.eks. ikke eje aktier for over 200.000 kr. i en medicinalvirksomhed, og hvis man som sundhedsperson modtager økonomisk støtte fra en virksomhed, skal det anmeldes til Lægemiddelstyrelsen. Debatten om sundhedspersoners tilknytning til industrien dukker jævnligt op. I 2014 mødte det f.eks. kritik, at over halvdelen af Sundhedsstyrelsens indtægter kom fra gebyrer, som medicinalselskaberne blev pålagt.

FCN
Skrevet af Steve Highway-61
Dem: Bliv vaccineret, testet og brug mundbind.
Mig: Nej
Dem: Du kan ikke deltage i koncerter med Rasmus Seebach eller fodboldkampe på Brøndby Stadion.
Mig: Det er okay.
Dem: Du kan ikke tage i store indkøbscentre.
Mig: Det vil jeg nok overleve.
Dem: Du kan ikke tage en drink på en bar.
Mig: Jeg drikker ikke længere alkohol.
Dem: Du kan ikke komme ind på natklubber.
Mig: Jeg går ikke i byen om natten.
Dem: Vi siger det til din arbejdsgiver.
Mig: Jeg har ikke en arbejdsgiver.
Dem: Vi tager din løn.
Mig: Jeg har ikke nogen løn.
Dem: Du kan ikke være i byen.
Mig: Jeg foretrækker at leve ude på landet i naturen.
Dem: Du kan ikke tage på McDonald’s eller BurgerKing.
Mig: Der har jeg så ikke været længe.
Dem: Du kan ikke spise på restauranter.
Mig: Jeg bestiller takeaway.
Dem: Du kan ikke være en del af samfundet.
Mig: Jeg har allerede tjekket ud.
Dem: Dine børn kan ikke komme i skole.
Mig: Jeg hjemmeskoler dem.
Dem: Du vil være på udenfor.
Mig: Jeg omgiver mig med min familie, mine venner og mine ligesindede, og alle de mennesker i hele verden der når til den samme konklusion.
Dem: Du kan ikke vælge selv.
Mig: Det er det jeg lige har gjort.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Steve Highway-61
Landets skæbne som retsstat lagt i hænderne på Stinus Lindgreen.

Mette sluger ham som hors d´oeuvre.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Aka101
Du kan dø, hvis du bliver smittet med corona.
Dig:
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
Skrevet af Rossoneri
Det anslås, at en uvaccineret gennemsnitligt smitter et sted mellem seks og ni gange så meget som en vaccineret, har lektor i matematisk epidemiologi Viggo Andreasen udtalt til Jyllands-Posten.

Det står i væsentlig kontrast til dette studie der konkluderer, at vaccinerede og ikke-vaccinerede smitter lige meget.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.11.12.21265796v1.full.pdf?fbclid=IwAR14ZRGonq_aQBJ93oGCXAA3iRXiMGWImZA5ydfMdlVuwHzx06sC-1lTkUQ
Skrevet af Rossoneri
@aka
Så alt man kan dø af, skal vi bekæmpe med alle midler?
Skrevet af Steve Highway-61
Man kan stadig hoppe ud foran et tog uden at Mette stopper en.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af uden_benskinner
statens serum institut skifter opgørelsesmetoder efter forgodtbefindende. hvorfor fjerner ssi pludselig - helt ud af det blå - udvikling i essentielle nøgle-tal for syge, døde og indlagte i sidste rapportering? det gør det svært at trække de præcise tal ud, fordi ssi´s egne definitioner på meget uvidenskabelig vis skifter fra rapport til rapport. definitioner som ændrer sig lidt hele tiden, og tal blandes på mærkværdig vis sammen i ubehjælpsomt beskrivende tekster, som ikke giver nogen som helst mening. og samtidigt med de ufuldstændige tal, som journalister nu (in cognito) møjsommeligt prøver at grave frem, så er det faktisk umuligt at få en helt sikker fremstilling af eksakte tal. det er i grunden ret bemærlsesværdigt at danmarks største (og formodentligt) dyreste datagrundlag for et landsdækkende medicinforsøg, at ssi sjusker så markant i selve talkonsistensen. men måske er det med vilje for at camouflere for hvad der reelt foregår..? handler det om, at vaccinerne ikke virker efter hensigten, eller handler det bare om matematisk sjusk og arrogance?

endvidere synes det vel ret rimeligt at videreformidle fuldstændig gennemsigtig oplysning/data-grundlag til den danske befolkning der via skattekroner - trods alt - betaler for både dyre covid-vacciner, dyre covid-tests, statens serum institut, sundhedsvæsenet, osv. og det undrer nok en del, at vi under en opreklameret "dødspandemi" skal have uvildige eksperter til at stykke valid data fra ssi sammen. data som ikke er manipuleret til at flugte med regeringens egen kernefortælling om, at c-19 er yderst farlig og derfor skal koste hele samfundet mere end 550 milliarder kroner - endog uden at gide opgradere hospitalsvæsenet som på helt absurd vis stadig skal være den store guldnøgle til, hvornår samfundet skal lukkes ned og op igen. hvis blot en brøkdel af de 550 covid-19 milliarder var blevet brugt til at opgradere hospitalsvæsenet (fordi covid-19 iflg regeringen er superfarlig) så havde det jo indlysende været helt unødvendigt med det kontroversielle corona-pas, mundbind og generel nedlukning af samfund. alle ved jo efterhånden at for sunde og raske mennesker udgør covid-19 kun en minimal sundhedsrisiko.
gik i seng efter første halvleg
Skrevet af Aka101
Steve er jo gammel. De gamle dør af corona. Men det må han da selvom.
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
Skrevet af Aka101
uden_benskinner, det er faktisk ret svært at læse dit også, når du ikke skriver med store bogstaver.
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
Skrevet af Aka101
Så alt man kan dø af, skal vi bekæmpe med alle midler?


Det ved klogere mennesker end jeg.

At blive vaccineret er vist en ret let kamp.
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
Skrevet af uden_benskinner
aka101, er det hvad du indholdsmæssigt kan svinge dig op på..?
gik i seng efter første halvleg
Skrevet af Aka101
Åbenbart
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
annonce
0