Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af qanatoli
Jeg kender ikke til aftalen, men det giver jo god mening idet der var - og er - massiv samfundsinteresse i at få vaccinerne på markedet.

Særligt i det amerikanske system, med erstatninger baseret på virksomhedens omsætning, kunne retssagsrisikoen afholde etablerede spillere fra at gå ind i processen. Og det ville jo være et kæmpe samfundstab.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af GammelBitterMand
Aftalerne er, sådan cirka, at EU/medlemslandene dækker for nogle af medicinalvirksomhedernes udgifter til mulige erstatninger. Som borger kan man stadig søge og få erstatning fra Patienterstatningen, hvis man har krav på det. Det kommer så bare fra EUs pengekasse, i stedet for fx Pfizers.

Forklaringen/undskyldningen var i øvrigt, som jeg husker det, at i hvert fald en del af medicinalvirksomhederne ikke ville tjene de sædvanlige penge på vaccinerne, hvorfor de heller ikke ville tage risikoen. Det at undgå risikoen er noget branchen har ønsket meget længe, så det bliver interessant at se, om vi (forhåbentlig) kommer tilbage til den normale model, eller om risikofritagelse bliver "the new normal".
Batman Close. London W12.
Skrevet af Xenophon_
The_Tactician

Her er en artikel fra 22. nov. 2021, hvor de gennemgår emnet. Det er et problem der har været kendt et godt stykke tid blandt læger, klubber og atleter, så det er ikke et nyt fænomen. De bliver simpelthen ikke testet nok for hjertefejl. Derudover, så vælger nogen atleter at ignorere beskeden fra lægen, da det handler om deres karriere og en masse penge, det samme med klubberne.


Den er på engelsk og det er en længere artikel.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-10231349/Naivety-cardiac-arrest-means-footballers-die-clubs-dont-perform-test-available.html

I Italien tester de børn fra 12 år og op, inden for det man kalder græsrodssport, hvilket har resulteret i 89% færre tilfælde, ifølge artiklen. Så der kan gøres noget, men pengene er jo ret store. Italien har en lov og deraf retningslinjer, der går tilbage til 1982. Det er den lov der gør at C. Eriksen ikke må spille i Italien. dvs. ansvaret bliver flyttet væk fra spiller, agent og klub, så man undgår diverse spekulationer i spillerens helbred, for profit. Det gælder al konkurrencesport, i øvrigt.
Skrevet af uden_benskinner
gammelbittermand,

haha, du taler meget belejligt om min shift-knap, mens du som pfizer-troll endnu ikke har kunnet svare på mit indledende simple spørgsmål (ligesom bløde babser i øvrigt).

men 5 kolonne er du, det tror jeg de fleste har spottet for længst.gik i seng efter første halvleg
Skrevet af uden_benskinner
her er en lille video til dem, som stadig ikke mener at covid-19 mrna-vaccinerne øger antallet af hjertebetændelse, blodpropper og hjernehindebetændelse:

https://www.youtube.com/watch?v=gJ8t0qQ5R4I
gik i seng efter første halvleg
Skrevet af Jussi
Hej UB.

Jeg tror ikke helt, folk forstår din Franco-reference, så kan du ikke lige specificere når nu du bruger den så meget?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af GammelBitterMand
Jeg forstår ikke relevansen af det link - det er jo ikke danske tal. Så længe der ikke er en masse danske tilfælde, er det jo lige meget.

PS: Hvis du havde et indledende spørgsmål, og du stadig synes det er relevant, kan det være du skal stille det igen. Jeg udsætter mig ikke selv for den smerte, det er at læse igennem dine indlæg igen.
Batman Close. London W12.
Skrevet af uden_benskinner
jussi,

det kan vel næppe undre nogen at de mange ølkasse-skribenter og pfizer-trolde her i tråden ikke ønsker at forstå hvad der hentydes til i forbindelse med mette frederiksens forsøg på at lege medicinal-stat.
gik i seng efter første halvleg
Skrevet af SotD
Du er med på at der findes andre tråde på bold.dk også du kan hygge dig med, ikke?

Nu hvor det dybdegående analysearbejde ikke er dig, så kan du jo fint nå vidt omkring i artikelforum også. Ikke sandt General Franco?
Silkeborg IF
Skrevet af JohnHenry
Ub
Det er jo fuldstændigt irrelevant, da det ikke vedrører Danmark. Så hvad vil du med det?
Skrevet af Jussi
det kan vel næppe undre nogen at de mange ølkasse-skribenter og pfizer-trolde her i tråden ikke ønsker at forstå hvad der hentydes til i forbindelse med mette frederiksens forsøg på at lege medicinal-stat.

Det er meget fint, men nu er det jo efterspurgt et par gange.

Du skriver sikkert normalt i tråde, hvor det begreb er en del af fællesskabsfølelsen, men når du bevæger dig ud i den virkelige verden er det nok en god idé med en parlør.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af jensmoch
Jeg forstår godt femte kolonne, men referencen forstår jeg ikke.

Om noget er det vel Shift-løse ub, og de mange fans af østeuropæiske fodboldspillere der fører femte kolonne-virksomhed, ved via en masse græsrodsarbejde at modarbejde den demokratisk valgte, og dermed lovligt siddende, regering.

ub burde jo elske femte kolonne. Fejre dem med flag og mundarmbind.
Skrevet af Taco mix
Måske man snart skulle sætte ind på samfundssind et sted mere end bare vacciner. Er det VIRKELIGT nødvendigt at du sætter dig op i et fly? Er det liv eller død det handler om, eller kunne rejsen have været undgået?

Eller sidder man stadig med retten til at definere hvad samfundssind er ud fra et sort/hvidt perspektiv, hvor man som vaccineret ellers bare kan bidrage til både planetens overophedning i et fly, og på samme tid rejse som en sindssyg og hive disse mutationer ind i landet?

Jeg syntes vi skal sætte ind på et sted mere, faktisk, og det er denne type adfærd. Men alle har sikkert en eller anden grund til, hvorfor lige netop DE skal sidde i flyveren, ligesom alle dem der endnu ikke er vaccineret også har en forklaring på, hvorfor det er det mest naturlige i hele Verdenen.
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af TheUnitedWay
Vi er nødt til at indføre vaccinepligt. Det er måske ikke det mest optimale, men vi må have de asociale med så vi opnår noget der bare minder om immunitet i samfundet. At der nogle steder kun er 60% vaccinerede går bare ikke længere. Der bliver hele tiden nye mutationer og det er farligt for den samlede folkesundhed samt overbelastning af sygehusene. Det bør indføres ved lov hurtigst muligt. Der er ikke rationelle argumenter for ikke at blive vaccineret.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Taco mix
Ligesom der heller ikke er flere rationelle argumenter for at rejse i disse tider. Det er vaccinerede der hiver disse ting her med hjem.

Vi bliver nød til at vende pladen lidt, hvis vi virkelig gerne vil dette her til livs. Det er ikke nok kun at pege på de uvaccinerede, og på samme tid være med at bidrage med at disse mutationer kommer fra A til B med flyrejser. Det skriger jo til himlen. Disse personer er ligeså meget med til at bidrage til at dette cirkus fortsætter.


Bliv vaccineret.

Lad være med at rejse med mindre det er livsnødvendigt.

Hvor svært kan det være?
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af Biomand
Det synes jeg måske også er I overkanten med vaccinepligt, vi er ret tæt på den flokimmunitet der gør at vi ikke bliver presset på sygehusene. Hvilket den graf der viser dødsfald i lande med forskellige grader af vaccinetilslutnig med ret tydelighed viser.
Og når nu nogle foretrækker at risikere kradse af ved langsomt at blive kvalt istedet for at være øm i armen en eftermiddag, så synes jeg også det skal være en mulighed. Det er I øvrigt ikke de få % der er ikke vaccineret her der gør at den mutere, det er de mange mennesker der bor i fattigdom andre steder i verden.
Skrevet af Interforlivet
@Biomand: Jeg er helt enig. Vaccinepligt bør være absolut sidste udvej og dermed også noget vi skal bestræbe os alt hvad vi overhovedet kan for at undgå. Eftersom vi på ingen måde står et sted hvor hele samfundet er ved at falde sammen, bør det heller ikke være på tegnebrættet lige nu - overhovedet.

Rejserestriktionerne er jeg til gengæld helt med på. Jeg forstår heller ikke at man ikke bare sætter ind der med det samme. Men det er vel fordi der er for mange penge i alle rejserne - både dem der angår business og dem der angår pleasure.
Skrevet af Svoger
Der er som jeg husker det nogle konventionsmæssige udfordringer med at nægte folk at forlade ens land (når de ikke skal i fængsel/for en dommer i en straffesag og den slags), og du kan heller ikke nægte dit eget lands statsborgere at indrejse hos dig.
Du kan så nægte nogle fly adgang, men det klarede folk der ville til Dubai jo så bare ved at mellemlande andet sted, sidst man generelt lukkede ned for meget.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Vincent Gigante
På steakhouse med en gut, der har kigget i og arbejdet med vira i over 10 år.

Den nye mutation havde flere end 20 spike proteiner. Det har vi p.t. Ingen vacciner, der tage kampen op imod.

To år inde i pandemien mutererer covid fortsat meget vildt - og ´aggressivt´. Det er meget usædvanligt - og ikke set i nyere historie - og at en virus ikke bliver mere stabil - og går lidt i sig selv, som den sars virus vi så i 00´erne - men konstant prøver at blive stærkere.

Det er noget af et supermonster, vi er oppe imod - altså covid-19 som helhed.
.
Skrevet af jensmoch
Indtil videre er der dog opløftende nyheder fra Sydafrika, om at den nye mutation giver meget mildt sygdomsforløb, og indtil videre ser de ingen indlagte med mutationen, efter endt vaccine.

Alt skal naturligvis tages med et gran salt så tidligt i forløbet med den omicron, men lad os krydse fingre for at det holder.
annonce
0