Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kaffe
3) Hvad er pointen? At vi skal slappe af, fordi der også er andet i verden, der er dødeligt og nedtur? Hvad foreslår du konkret som alternativ strategi?
Niddets arkivar
Skrevet af Mads1776
Jeg synes man skulle forsøge at isolere risikogruppen. Det er alligevel pirmært gamle og syge mennesker som næppe går til mange fodboldkampe alligevel.
Og så lade os andre smitte hinanden indtil vi danner nok immunitet til at sygdommen forsvinder.
Det eneste problem med det er at der er ældre der kræver pleje....men der må man teste personalet konstant og evt finde mennesker der har været syge som ikke kan blive det igen. Det sidste er jo sådan set også et problem nu for pleje og sundhedspersonale går jo stadig på arbejde og da 80 % af de syge slet ikke har symptomer skal det nok få taget livet af de ældre.
Skrevet af Kaffe
Men... Der er jo argumenteret temmelig grundigt for, hvorfor det ikke lader sig gøre.
Niddets arkivar
Skrevet af Mads1776
Jeg kan sagtens forstå dit argument med TB - det har ikke noget med os at gøre. Det ødelægger bare lidt den der med at man skal blive hjemme for andres skyld... Og i hårde influenzasæsoner, hvor vaccinen ikke virker er der jo slet ikke de her tiltag. 1.644 døde i 2018 er immervæk mange og måske endda også flere end den her coronasæson.
Skrevet af Black Spider
Har i været et smut forbi Lombardiet i 2017 da der døde 25.000 italienere af influenza!!??? Det er da laaaaangt mere end der er døde af coronavirus.

Tallet i Italien er stadigvæk stigende. Døde der 600 italinere om dagen på noget tidspunkt i 2017? Og var der på det tidpsunkt halvhjerner i Italien, der vrøvlede løs om, at influenza er totalt ufarligt?

Hvor længe er i så villige til at være spærret inde? 18 mdr? Det er der nogen der snakker om. Hvad er jeres max grænse?

Jeg er en introvert type, der i udgangspunktet ikke er langt fra at overholde "social isolation" uanset, så jeg klarer sgu nok også halvandet år mere med det, hvis det er det, der skal til.

Men "spærret inde" er noget misvisende. At du ikke kan rende rundt på barer og drikke dig i hegnet eller organisere store dogging-fester eller hvad satan du nu er til, det er ikke det samme som at være spærret inde.

Derudover finder erhvervslivet altid en udvej. Det bliver også tilfældet her. Der er noget omstilling i produktionen, og der er nogle industrier som bliver modbydeligt hårdt ramt, men grundlæggende skal vi jo alle leve, og vi skal alle lave et eller andet. Vi kommer blot til at sætte skub i dels arbejdsmiljøvurderinger og dels hjemmarbejdspladser.

Og nej vi har IKKE en vaccine mod influenza der altid virker. Det er en sæsonvaccine og den virker ikke altid. Det gør ens immunitet heller ikke.... Influenza muterer sig nemlig ekstremt hurtigt.

Nej, vaccinen virker ikke altid, og det så vi jo netop det år, hvor de ramte skævt. Men vaccinen hjælper en del. Tilsvarende med naturlig resistens over for influenza. Derfor løber det normalt ikke løbsk, men alligevel dør der stadigvæk ganske mange på verdensplan. Men bliver det værre eller bedre ved, at vi totalt nedlægger sundhedsvæsnet, ved at lade en anden sygdom løbe løbsk oven i influenza?

332.586 døde af ALENE I ÅR tuberkulose - i vidste det ikke engang vel? Og I var ligeglade ikke?

Der dør typisk 1-1,5 mio af tuberkulose på verdensplan, men det er et jævnt tal, som langt hen ad vejen også er en konsekvens af haltende sundhedsvæsner rundt omkring. Det er endvidere et tal, som vi ikke kan løse så længe en lang række lande hænger fast med røven i vandskorpen.

Men prøv lige at holde det op imod de 10+ mio mennesker, der kan stille træskoene ved en laissez-faire tilgang, vel at mærke ved anvendelse af konservative estimater, der åbenlyst rammer under mål.
Skrevet af Kaffe
Myndighedernes håndtering er bestemt til diskussion. Men kritikken er altså nødt til at være baseret på andet end en fornemmelse nede i mavsen af, at vi sikkert kunne klare det hele på anden vis, eller på hvad-med-argumenter. Ellers bliver den til ren selvpromovering, og det må jeg sige, at jeg finder enormt usympatisk.
Niddets arkivar
Skrevet af Mads1776
Tænk over det her lige nu isolerer vi alle folk på baggrund af deres BESKÆFTIGELSE. Ikke om de er syge eller ej. Så en papirnusser i det offentlige skal blive hjemme mens en sygeplejerske og en hjemmehjælper skal arbejde. Det er så en helt andet ting at man burde sætte gang i massetest program
Skrevet af CPH-Hotspur
CPH-Hotspur, du undgår godt nok behændigt at forholde dig til fakta.

Der er jo ingen der er fortaler for at man intet skal foretage sig, men din forudsigelse af at erhvervslivet ville bryde sammen er jo decideret forkert.

Det var nu blot en spejling af argumentationen eller manglen på samme. Jeg forsøgte at vise, at det var så indholdsløst, at man kunne bytte rundt på tingene og opnå det modsatte resultat uden at sige noget faktuelt.

Jeg tænkte, at jeg, ved at formulere mig på præcis samme måde, bare med omvendt fortegn, kunne vise hvor tomme argumenterne var for indhold på en åbenlys måde.

I stedet fokuserer folk så meget på manden i stedet for bolden, når de får lidt modstand, at de ikke forholder sig til det skrevne, der jo ellers demonstrativt og åbenlyst er formuleret på samme måde og lige så indholdsløst som deres egne indlæg er.

Det viser bare, at folk ikke er interesserede i at nå frem til et egentligt resultat, men bare vil have ret.

Det var en lille temperaturmåling på diskussionen herinde.

Jeg anlægger selv en holistisk tilgang til tingene, ønsker data at forholde mig til, men dog uden at se bort fra mønstre, usikkerheder og erfaringer fra sammenlignelige problemstillinger, samt er bevidst om faren ved at konkludere noget på et ikke tilstrækkeligt oplyst grundlag. Jeg tager altid gerne en gang djævlens advokat, da det altid er sundt at udfordre sine egne synspunkter og argumenter.

Sidst, men ikke mindst, er jeg bevidst om, at der altid er nogen, der ved mere end mig, særligt på specialiserede områder. Jeg har en baggrund indenfor jura og økonomi, derfor regner jeg med, at uddannede, erfarne specialister i sundhedsvæsenet ved mere om håndteringen af pandemier end mig, og jeg regner med, at økonomerne, der understøtter politikerne har regnet på effekten af de forskellige tiltag der iværksættes. De økonomiske og juridiske aspekter kan jeg godt forsøge at kloge mig på, men jeg har bare ikke de samme oplysninger specialisterne, der rådgiver beslutningstagerne, har.

Mange herinde har sagt “hvorfor tester vi ikke helt vildt lige som Sydkorea?”, men det er et helt andet samfund, der har helt andre forudsætninger for at håndtere en epidemi. Nu viser det sig desuden, at det ikke er muligt at skaffe tilstrækkeligt testudstyr, så havde vi lagt os fast på denne strategi, havde vi været på røven nu.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Mads1776
Det er da også forfærdeligt for unge mennesker ikke at kunne gå i skole, til fester, tage ud og rejse, tage til fodboldkampe osv osv.
14 dage fint det går nok men 18mdr???
Skrevet af Kaffe
Jeg kan sagtens forstå dit argument med TB - det har ikke noget med os at gøre. Det ødelægger bare lidt den der med at man skal blive hjemme for andres skyld... Og i hårde influenzasæsoner, hvor vaccinen ikke virker er der jo slet ikke de her tiltag. 1.644 døde i 2018 er immervæk mange og måske endda også flere end den her coronasæson.


Du demonstrerer desværre, at du ikke har forstået argumentet for nedlukningen, Mads. Hvis coronavirussen vurderedes at kunne overstås uden et kollaps i sundhedssystemet, ville de nuværende restriktioner ikke være blevet indført. Det er det helt centrale her.

EDIT: Det ødelægger ikke solidaritetsargumentet, at det er umuligt at forholde sig al den øvrige menneskelige lidelse, der findes.
Niddets arkivar
Skrevet af Mads1776
Nå så man skal have medfølelse for en 92 årig dansker med 3 kroniske sygdomme men ikke med en fattig dreng i Afrika?
Skrevet af Mads1776
Hvordan mon sundhedssystemet så ud under influenzaen 2018? Tror du der var pres på? Eller god tid til kop kaffe i pauserummet?
Skrevet af Black Spider
Jeg synes man skulle forsøge at isolere risikogruppen. Det er alligevel pirmært gamle og syge mennesker som næppe går til mange fodboldkampe alligevel.
Og så lade os andre smitte hinanden indtil vi danner nok immunitet til at sygdommen forsvinder.

En fin Boris Johnson-tanke, som Boris Johnson også havde. Lige indtil ellers grundlæggende fatsvage Boris Johnson fattede, at det ikke ville fungere, og derfor slog tanken ud af hovedet.

https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gida-fellowships/Imperial-College-COVID19-NPI-modelling-16-03-2020.pdf

Det grundlæggende problem er, at "mindre dødelig" ikke betyder "bliver ikke syg". Unge og raske og stærke bliver også syge. Men hvis de får behandling, så dør de meget sjældent, hvorimod højrisikogrupperne har dårligere chancer selv med behandling.

Og hvis man forsøger sig med den strategi, du anbefaler, så er der alt for pokkers mange unge og raske og stærke, som bliver syge på en gang og alle skal have behandling samtidigt, i forhold til den kapacitet for behandling, som faktisk er tilgængelig.
Skrevet af Mads1776
Hvis man kender sundhedsvæsenet lidt så ved man at de kører lige på grænsen af max kapacitet hele året. Det er nok deri det egentlige problem ligger. - det kan løses med flere ressourcer men dem bliver der ikke mange af efter den kommende økonomiske nedsmeltning
Skrevet af Mads1776
En coronapatient koster lige nu ufattelig meget hvis man regner de samfundsøkonomiske omkostninger med. Penge man kunne bruge til alle mulige andre sygdomme.
Og så synes jeg sgu lidt i snakker udenom når det kommer til om i synes det er ok at en 12 årig skal leve under de her forhold i f.eks. 18 mdr
Skrevet af CPH-Hotspur
Og så synes jeg sgu lidt i snakker udenom når det kommer til om i synes det er ok at en 12 årig skal leve under de her forhold i f.eks. 18 mdr

I forhold til din fattige dreng i Afrika længere oppe, har den 12-årige dansker det så ikke okay lige nu? Hvad får dig til at tro, at det bliver 18 måneder?
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Mads1776
En fin Boris Johnson tanke? Jep og den man normalt bruger når influenzavaccinen ikke virker bla. i 2018
Skrevet af Black Spider
Hvis man kender sundhedsvæsenet lidt så ved man at de kører lige på grænsen af max kapacitet hele året. Det er nok deri det egentlige problem ligger. - det kan løses med flere ressourcer men dem bliver der ikke mange af efter den kommende økonomiske nedsmeltning

Du er helt bogstaveligt mere fatsvag end Boris Johnson. Det er faktisk næsten skræmmende. Han havde jo netop samme strategi som du foreslår, men han gik væk fra den igen. Hvorfor tror du, han gjorde det?

Ja, sundhedsvæsnet kører på tæt på max året rundt, for en række af dine ligesindede har igennem en længere periode økonomiseret alt det overflødige væk.

Nej, du kan ikke lige "løse med flere ressourcer", at vi går fre en situation hvor 400 intensiv-senge med respirator-kapacitet er nok til en situation hvor vi over 3-4 måneder pludselig skal bruge sengepladser til på den anden side af 50.000 syge, der alle skal være indlagt i 2-4 uger. Det er en totalt spejlblank tanke, der ikke på nogen måde er forankret i virkeligheden.
Skrevet af Bosse1983
Et godt argument for at nedlukningen ikke bare er en hysterisk idé, er vel at alle er kommer frem til den konklusion, i et eller andet omfang. Om man synes Putin, Trump, Bolsonaro, Mette, Merkel, Boris eller en helt femte er den med de gode idéer, det rette menneskesyn og fokus samfundsvæsentlige forhold, danser de alle til den samme melodi. Selv dem man synes er de største kvajhoveder, har ladet sig overbevise.

Én god ting der kan komme ud af denne lortesituation, er en kæp i hjulet til kundskabsfornægtelsen og at videnskab og ekspertise vinder mandater blandt bøhtosserne. Coronavirus lader ikke til at respektere følelser og holdninger på lige fod med videnskab og fakta.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0