Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af hts
Tror på Pinot. Måske Bernal.
Pinot skal hente op til 21 sekunder på de andre for at vinde, hvis de får presset Alaphilipe ud. Angriber han tidligt nok (Tænker ca 2-4k ude på begge etaper er nok), så skal Alaphilipe nok smide 2x45 sekunder, mens han nok kan hente Bernal. Bernal og Pinot virker til at være bedst opad og sådan slutter det jo de næste to dage.
Dog bekymrende for Pinot ikke at kunne følge Bernal i dag
Skrevet af Halil
Bardet som den nye bjergkonge...

Det er ikke rigtigt den følelse jeg sidder tilbage med efter at have set Bardets kørsel i år.

Pref nævnte et par sider tilbage, at dette er den bedste Tour i lang tid. Noget jeg synes er en skam i den sammenligning er at Tom D og Froome-dog ikke er med.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af SotD
Med tanke på resultatet i går tror jeg ikke INEOS er mest bange for Alaphilippe. Det bør være muligt at finde den tid han fører med i løbet af stigningen i morgen. Jeg er usikker på om den afsluttende stigning i dag er for nem.

Han smed så tilpas meget tid på det sidste stykke opad i går, at jeg tror flere rivaler sover lidt tryggere nu, og jeg kan godt se Alaphilippe ende som nr. 5 samlet.

Pinot, Bernal og Thomas føler jeg mig overbevist om æder ham, og mon ikke også Buchmann gør. Kruijswijk så ikke helt så overbevisende ud i går.

Spændende om Movistar igen kan få løbet til at eksplodere. De skal jo lave noget langt udefra.
Silkeborg IF
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Fostår ærlig talt ikke hvorfor I følger touren når i er så sikre på udfaldet af løbet...
Skrevet af SotD
Bardet som den nye bjergkonge...

Det er ikke rigtigt den følelse jeg sidder tilbage med efter at have set Bardets kørsel i år.


Helt enig. I går nævnte jeg, at jeg helst så Bardet vinde bjergtrøjen, men når man ser på at han end ikke er den stærkeste i et udbrud (bevares, Quintana var der), så ærgrer det mig faktisk lidt. Det der kan redde lidt er, at jeg for alt i verden ikke vil se Quintana vinde den. Men øv, hvor jeg synes det er ærgerligt at Barguil er så tæt på i klassementet at han ikke går efter den. Øv at Ciccone styrtede så han blev sat ud af det. Øv at Simon Yates ikke går efter den. Øv at Nibali slet ikke har ramt den. Og øv for fanden at det kun er Bardet, Wellens og Caruso der rent faktisk har et skud til at vinde den. Særligt med tanke på, at Bardet formentlig kan dræbe den ved at komme først over Col de l´Iseran i dag.

Pref nævnte et par sider tilbage, at dette er den bedste Tour i lang tid. Noget jeg synes er en skam i den sammenligning er at Tom D og Froome-dog ikke er med.


Præcis, men det er jo netop det her med to sider af samme sag, og er det der gør det lidt paradoksalt. På den ene side sidder man med det mest åbne Tour de France i mange mange år (al den tid jeg kan huske i hvert fald!), og på den anden side sidder man med følelsen af, at det er lidt en B-Version fordi der netop mangler de helt store navne, kombineret med at flere af de andre er mødt op "under par".

Jeg synes også at det her er det bedste Tour de France jeg har set i rigtig mange år. Det er måske lidt kombinationen af at der er mange ryttere jeg godt kan lide der har vundet etaper, der er et hav af interessante danske navne med og så selvfølgelig hele kampen om sejren, hvor Alaphilippe gør det umulige, og fortsat kæmper Davids kamp mod Goliath (hvem end det så er).

Dertil kommer selvfølgelig det at intet hold har vist sig uovervindelige. Når man tænker på, hvordan de seneste MANGE års løb har forløbet, så virker det jo helt utopisk at vi sidder og har set såvel Decuininck, Jumbo-Visma, FDJ, Movistar og INEOS forsøge at sætte dagsordenen i et og samme løb. Det er bestemt ikke normalt. Vi plejer jo at se INEOS/SKY dominere stort, med enkelte dødfødte forsøg bl.a. fra Movistar - og tidligere US Postal mod Telekom/ONCE.

Så i forhold til spænding er det jo et absurd godt cykelløb, som først afsluttes på toppen af det allersidste bjerg (eller "gud forbyde det" på Champs-Elysees!). Løbet plejer ret beset af være sat halvvejs henne i 2. løbsuge.

Og her skal man jo så gøre op med sig selv, hvilken side af historien man ønsker at være på. Den side, hvor man ærgrer sig lidt over at Froome, Dumoulin, Roglic etc. ikke er mødt op, samt det at Nibali, Yates, Landa, Quintana, Bardet, "Fuglsang", Martin, Poels mfl. ikke er mødt op i den stand vi ved de kan stille til start med.

I min verden er Tour de France det ypperste, og derfor ærgrer det mig selvfølgelig at ryttere som Roglic, Nibali osv. satser på Giroen i stedet for Tour´en, og det er ALTID ærgerligt når de bedste ryttere ikke stiller til start, eller udgår tidligt, som følge af styrt. Men i dette tilfælde er det stærkt medvirkende til at løbet får en helt anden karakter end normalt, og det byder jeg faktisk velkommen, selvom det er lidt selvmodsigende. Jeg ved godt, at løbet vender tilbage til sin vanlige stil i de kommende år og derfor nyder jeg hvert et øjeblik af den fravigelse vi pt. har fra Status Quo!
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Fostår ærlig talt ikke hvorfor I følger touren når i er så sikre på udfaldet af løbet...


Hvem har givet udtryk for, at de er sikre på udfaldet? Jeg har ikke læst det i hvert fald.

Der er jo i øvrigt temmelig mange andre med i klassementkampen end Alaphilippe, hvis det er den du henviser til. Faktisk 4-5 stykker mere end normalt.

Jeg har ikke set (måske har jeg ikke læst godt nok med), nogen lægge hovedet på blokken og skrive "Den vinder Bernal" eller "Thomas har styr på den" eller "Pinot vinder stensikkert løbet". Måske du læser nogle sætninger anderledes end jeg, for jeg læser egentlig et hav af brugere (også de der faktisk normalt er ret skråsikre) være voldsomt i tvivl om udfaldet.

Og når jeg eksempelvis skriver, at konkurrenterne til Alaphilippe sover tryggere efter at have set etapen i går, så er det jo ikke ensbetydende med, at de KAN. Det kræver jo at de selv har benene, men nu har de i det mindste set, at han kan slås - også med en vis afstand til toppen af den afsluttende stigning. Det må immvervæk gøre noget i forhold til hvem kombattanterne kigger imod, når de sætter det afgørende hug ind.
Silkeborg IF
Skrevet af repos , moderator
Jeg kan nu sagtens unde Bardet bjergtrøjen. Han forsøger at rejse sig. Det er godt.
Quintana var rigtig god i går. Det åbner altså muligheder for Movistar, men der skal åbnes langt udefra.

Bernal så godt nok stærk ud, og spørgsmålet er, om Pinot tøvede, fordi han anser G, som en større konkurrent, og var bange for kontra.
Pinot lukkede i hvert fald ret hurtigt hullet.

Alaphilippe kæmpede bravt, men man så også tydeligt problemerne med de lange hårde bjerge i går. Bliver han isoleret på Iseran i dag, eller kan han knibe sig med over. Det er spændende.
Til hans fordel er, at de næste to etaper er korte og eksplosive.

Lige nu ligger det til Ineos.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Mr_bum
I forhold til Nibali tror jeg lidt på, at målet var at få ham med i går, men at han blev snydt, da udbruddet kørte. Og derfor satsede Caruso stort på at vinde spurten på Izoard for potentielt at holde dem begge inde i kampen. I dag er der 59 point at køre om, det kunne dog have været flere, hvis de var sluttet på toppen af Tignes (og den havde været uden for kategori). Og så er der 65 point i morgen.

Bardet har ikke vundet den endnu, og spørgsmålet er, hvor slidt han er i dag. Jeg tror, at f.eks. Nibali/især Caruso, Lutsenko og Simon Yates mfl. vil forsøge at ramme udbruddet, og det kan koste, hvis Bardet ikke selv kommer med. Barguil prøver nok også i dag, men uden et eneste point, bliver det svært at komme med i kampen.

Lige nu ser jeg dog Pinot med ret gode muligheder for at vinde trøjen, når man tænker på de 50 point på Val Thorens i morgen.
Skrevet af Mr_bum
Thoams havde åbenbart givet Bernal lov til at køre med beskeden om, at han selv ville angribe bagefter og lukke til ham. Det kan jo tyde på, at holdet have en samlet taktik. Så virker det måske lidt underligt, at man ikke satte den i gang nogle kilometer før, så man kunne have gjort større forskel. INEOS står dog naturligvis med de klart bedste kort på hånden nu.
Skrevet af SotD
Pinot har "kun" 50 point pt. 100-110 point samlet er ikke nok til at vinde bjergtrøjen. Bardet kommer til at lande en del på HC stigningen i dag. Hans hold tillader næppe at et udbrud kører uden han kommer med. Så han skal selv være helt stegt for at han misser det. Det tror jeg alligevel ikke helt på.

Chancen for at en anden tager den må være, at Bardet "kun" bliver nr. 3-4 op ad den første i dag, og at en rytter som Caruso vinder etapen.
Silkeborg IF
Skrevet af Slettet(221817190511)
Jeg er ikke fast i denne tråd. Beklager hvis jeg bringer et no-go emne op.

Er der nogen som har et bud på årsagen til at Ineos ryttere som Poels, Kwiatkowski og Castroviejo ikke er så stærke som de plejer?
Skrevet af Muggedreng2
Mit bud er 50km bomben i år er blevet gjort ulovlig men jeg kan jo tage fejl :)

Næste spørgsmål

Vil de være helt utænkeligt at se Fuglsang komme stærkt tilbage i Vueltaen eller er det bare ønsketænkning fra min side af?
Skrevet af Mr_bum
@SotD

Det afhænger selvfølgelig af, om favoritterne vil køre for sejren og løbet i dag. Gør de det, er Bardet ikke nødvendigvis med over Iseran. Hans målstreg er dog naturligvis dér (og på Roselend i morgen, hvis det går galt), så han giver selvfølgelig alt, hvad han har.

Om der så er nogen af favoritterne, der tør satse i dag, eller om de vil spare sig til i morgen, er så en anden sag. Her kommer Movistar heldigvis ind i billedet, for de må være nødt til at forsøge noget i dag.
Skrevet af MrDemus
Vil de være helt utænkeligt at se Fuglsang komme stærkt tilbage i Vueltaen eller er det bare ønsketænkning fra min side af?


Så vidt jeg ved, skal han enten være hjælper for MA Lopez, eller i bedste fald have en fri rolle.
Southampton AGF
Skrevet af Mr_bum
@pcolesen

INEOS er naturligvis svagere stillet uden Froome, omend det har gjort kaptajnkampen lidt lettere for dem. Derudover ved vi ikke helt, hvor meget Thomas har været sat tilbage af sit styrt i Schweiz Rundt.

Castroviejo har vel ikke umiddelbart været langt under niveau, men han har rigtig nok ikke været der alle dage. Luke Rowe er så ude nu, og det hjælper dem heller ikke. Dylan van Baarle er til gengæld stærkere end nogensinde. Kwiatkowski har jeg ingen viden om, og Moscon er Moscon.

Poels står pt. i en eller anden kontraktkrig, hvor han under Touren har meldt ud, at han kan være på vej væk for i højere grad at kunne køre egne chancer. Om det bare var spin for at sikre sig en højere løn og/eller rolle, eller om hans hoved lidt er et andet sted, skal jeg ikke kunne sige.

Det vækker naturligvis opsigt, når et hold, der har været kendt for altid at ramme niveau i Touren, ikke længere er lige så stærke. Om det så er sundhedstegn eller ej, står til fri fortolkning.

Hele historien om, at INEOS-rytterne ikke kan noget uden deres hjælpere, bliver dog med rette modbevist i år.
Skrevet af NickRomano
Ja, hvis Alaphilippe ikke blot gik mindre dybt på Galibier, idet han vidste, at de få sekunder han mistede på toppen ville han kunne hente hurtigt ind på nedkørslen, som han også gjorde uden mindste problem.

Jeg er ikke enig i, at i år er en dårligere udgave af TdF end tidligere deltagermæssigt set. Der vil altid være nogle, der mangler, og der vil altid være nogle, som præsterer dårligere end forventet. Ligeledes vil der også altid være nogle, der har satset på Giroen eller skal køre Vuelta, og nogle, som crasher ud.

Og man kan jo ikke sidde og sige, at f.eks. Fuglsang ikke har holdbarheden til Grand Tours, for så efterfølgende at hævde, at også Fuglsang har skuffet; har han præsteret som forventet, kan han ikke have skuffet.

Ineos burde være kommet sindssygt stærke, idet de ikke har haft Froomes individuelle kvaliteter at falde tilbage på, og derfor har skullet prioritere kollektivet, men alligevel er de ikke helt samme magtfaktor som tidligere. Og til næste år vil Froomes dominans over feltet datere sig 3 år tilbage, ligesom han først skal vende tilbage til fordoms styrke efter sit styrt, og det i relativt høj alder.

Det her TdF er nøjagtigt lige så stærkt besat som øvrige versioner.
I´ll protect you from the hooded claw, keep the vampires from your door, when the chips are down, I´ll be around.
Skrevet af Mr_bum
Ja, hvis Alaphilippe ikke blot gik mindre dybt på Galibier, idet han vidste, at de få sekunder han mistede på toppen ville han kunne hente hurtigt ind på nedkørslen, som han også gjorde uden mindste problem.


Det overvejede jeg også lidt, men det havde alligevel været en ret risikabel situation, hvis de havde samarbejdet optimalt foran ham. Og hvis han stolede så meget på sine evner, hvorfor så ikke sætte de andre under pres fra toppen og ned?
Skrevet af SotD
Det er sådan set også derfor Fuglsang er i anførselstegn, da det ikke er min personlige holdning at han var blandt favoritterne. Der er ingen grund til altid at melde sig uenig i alting, blot for at være det.

Men uanset hvad er det ikke en standardting at mangle to af de tre største forhåndsfavoritter, mens nr. 4 i den ligning vælger at gå all-out på Giro’en. Det er sket før, men er ikke et normalt billede på Tour feltet. Ej heller er det normalt, at så mange ryttere og hold øjner chancen. Men det underbygges jo allerede af mine andre pointer - som i øvrigt er helt statistik friholdt.
Silkeborg IF
Skrevet af NickRomano
@ Mr Bum

Var jeg outsider til den samlede sejr ( Kruijswijk, Buchmann og Pinot ) ville jeg være udmærket tilfreds - mere eller mindre - med, hvor Alaphilippe ligger i klassementet, da det tvinger Ineos til at blotte sig.

Tog du Alaphilippe ud i dette sekund, ville Ineos kunne nøjes med at forsvare sig, hvorefter outsidernes muligheder ville svinde kraftigt ind.

Derfor havde outsiderne i mine øjne ikke for alvor interesse i at prøve at få hægtet Alaphilippe af, og derfor var Alaphilippes risiko også mindre.

Bl.a. fordi nedkørslen blev lettere længere nede, og han således efter at være nået tilbage ville få vanskeligere ved at komme yderligere væk, og fordi der er en ny etape i dag, som Alaphilippe skal komme mindst muligt udkørt til.
I´ll protect you from the hooded claw, keep the vampires from your door, when the chips are down, I´ll be around.
Skrevet af UdAfBusken
Som jeg ser det bliver etapens dagsorden, at Movistar angriber på langt ude fra på Iseran ved enten Landa eller Quintana, hvorefter Ineos sætter deres afgørende offensiv ind fra bunden af sidste stigning.

Skal man slå Alaphilippe, er farten opad bedste våben ser det ud som.


Det sidste er jeg skam helt enig i, men vil man tage mere end bare 20-30 sekunder, skal Alaphillippe presses allerede på Iseran. Selvfølgelig er der en lang nedkørsel efterfølgende, og jeg mener heller ikke, at hans konkurrenter skal af med ham her, men de er nødt til at gøre ham mør, hvis de skal tage nævneværdig tid på stigningen op til Tignes.

Ja, Alaphillippe blødte en del tid på de sidste 3-4 km af Galibier i går, men det var også efter et heftigt tempo på Izoard efterfulgt af 20 km op af Galibier og med godt 5000 højdemeter i benene.

Men som du også skriver, Nick, er det nok meget sandsynligt, at i hvert fald Movistar vil spille ud på Iseran, og i så fald vil tempoet nok uanset hvad blive så højt, at det kan mærkes for Alaphillippe.
annonce
0