Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af repos , moderator
@ hjst

Virenque er et godt bud. Den er købt.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Er vi der ikke også næsten med Barguil i 2017? Kæft, han var hård i de høje bjerge.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Mr_bum
Barguil var en meget fortjent vinder og lidt underligt, at han ikke gik efter den i år i stedet for at jage en ligegyldig placering omkring nr. 10.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Michael Rasmussen kunne også godt køre opad.

Vandt Pantani aldrig den prikkede?
FREM for alt
Skrevet af Il_Preferito
Nej, Pantani fik aldrig den prikkede.

Jeg mindes, han blev nr. 2, da han vandt Touren i 98, men tættere kom han vist aldrig.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Travel100
Pref@

Min anke gik på, at på en bjergetape hvor det nærmest kun går opad og som er enormt vigtigt for Bardet ift at holde de øvrige bjergtrøje konkurrenter bag sig, da bliver han kun nr 27.
For at skære det ud i pap: vigtig etape for ham - kun nr 27.!

Det er jo ikke blot en tilfældig etape,men en rigtig vigtig etape for Bardet.

Så er der det med klassementet. Du skrev at Alap og Majka sluttede væsentlig længere tilbage i klassementet, da de vandt bjergtrøjen. (Går ud fra du hentyder til dette, for at støtte Bardets legitimitet som en fin vinder af bjergtrøjen.)

Yep, men her forbigår du jo så, at de har smidt en masse tid, på alle mulige etaper, som de ingen interesse har haft i.
Bardet smed ikke tid for at spare på kræfterne til bjertrøjen. Først omkring 2/3 inde i løbet droppede han klassementet.
Så er det jo ikke mærkeligt at Bardet slutter højere oppe i klassementet end Alap og Majka.
Så du kan ikke sammenligne disse rytteres endelig klassementposition.

Havde Bardet fra starten indikeret at han kørte efter bjergtrøjen, var det noget andet.

Generelt virkede det nærmest som om, at kun Wellens og måske Caruso, faktisk kørte efter den, før Bardet til sidst.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg er ikke ude på at legitimere at x eller y vinder bjergtrøjen. Det er jeg som sagt relativt ligeglad med.

Min anke går på, at du binder det op på én etape. Han bliver #2 på etapen til Valloire (som i øvrigt var meget vigtigere for ham end i går), hvor feltet var over Col de Vars, Izoard og Galibier. Er det så nok til at gøre ham til den næstbedste opad, hvis jeg bare gerne vil have, vi tolker ud fra den etape, eller hvordan skal jeg forstå det?

Når du tilkendegiver, at en klassementsatsning er ensbetydende med, at man slutter længere oppe end dem, der satser på bjergtrøjen, er det vel heller ikke så mærkeligt, at Bardet slutter med markant færre point end eksempelvis Allan og Majka? Det er derfor, jeg ikke forstår, hvorfor andre brugere vil kigge på point fra de tidligere år.

I år har Tour-ledelsen jo satset ret hårdt på at have de helt store tinder med, hvilket man ellers i vid udstrækning har holdt sig fra i lang tid, fordi man - især klog af Giroens skade - har været nervøs for, at vejrforhold som dem, der har ramt Touren de sidste par dage, ville ødelægge det. Det betyder selvfølgelig også, at der er færre point at køre om på mange af etaperne, ligesom det selvfølgelig heller ikke gør noget godt for konkurrencen, at to etaper er blevet kortet væsentligt ned.

Igen, det er jo ikke Bardets skyld, at så få kørte efter bjergtrøjen. Det krævede jo reelt kun én god dag for ham og Caruso havde jo altså heller ikke benene til det i går. Min helt gratis påstand vil være, at ingen havde snakket om, den havde været billigt til salg, hvis Egon havde vundet den med eksempelvis 92 point.

Igen, jeg forholder mig ikke til om den har været billigt til salg eller ej, for enhver kan da se, at forløbet omkring den trøje i år har været spøjst, men jeg synes det er for nemt at sige, den ikke er blevet vundet af den bedste opad. Sådan hænger det jo sjældent sammen.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Jamies
Er det ikke samme princip som med Cavendish?
Han var vel kongen af sprinterne, men har kun vundet sprinter trøjen en enkelt gang.

Hvor en type som Sagan ofte har høstet point på kopieret etaper hvor der har været en sprint
midt på etapen. Sagan har vundet den 5-6 gange, men reelt er han vel ikke blandt top 5 bedste sprintere
hvis alle de bedste er med.
Skrevet af repos , moderator
Det kommer an på, hvordan man anskuer trøjerne. Det er vel misforstået, at bjergtrøjen skal sidde på den bedste bjergrytter, lige så lidt som pointstrøjen skal sidde på bedste sprinter.
Det skal sidde på den rytter, der har samlet flest points i de respektive konkurrencer. Sagans måde at vinde trøjen på er fed, fordi han netop forsøger at ramme udbrud i terræn, hvor han ikke har vinderchance.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Mr_bum
I 1982 blev Laurent Fignon som 21-årig nr. 15 i sin første Grand Tour, hvor kaptajnen Hinault vandt. Året efter sejrede han i Touren, efter at Hinault måtte opgive at stille start, og Pascal Simon udgik efter at have forsøgt at overkomme en skade.

Skru tiden 37 år frem og erstat Fignon med Bernal, Hinault med Thomas/Froome og Simon med Pinot.

Jeg beklager den lidt Kim Tellske sammenligning.
Skrevet af Mr_bum
Bardet var selvfølgelig heldig i sidste ende, men som nævnt af andre, så går bjergtrøjen jo sjældent til den bedste bjergrytter, fordi denne er optaget af kampen om sejren. Selvom jeg var Samuel Sanchez-fan, så kan jeg da godt se, at Andy Schleck var den bedste i 2011 og måske havde vundet konkurrencen, hvis han havde haft den i tankerne på Alpe d´Huez.

Men jeg synes også, det er lidt kedeligt, når trøjen bliver vundet af f.eks. Quintana eller Froome, der på ingen måde havde den som mål.
Skrevet af UdAfBusken
Nu har jeg lige skimmet samtlige vindere af Touren igennem på Wikipedia, og medmindre jeg har overset nogen, bliver Bernal den yngste Tourvinder siden Francois Faber vandt i 1909 (!) og den tredjeyngste nogensinde efter netop Faber og Henri Cornet, som vandt det andet Tour de France nogensinde som teenager. Andre ryttere, heriblandt Fignon, har vundet løbet som 22-årig men er fyldt 23 senere samme år.

Jeg tænker også, at man skal relativt langt tilbage for at finde en vinder, som kun har kørt løbet én gang tidligere i karrieren (eller i hvert fald kun har kørt én GT tidligere). Det er altså en nærmest historisk præstation af colombianeren og en vidnesbyrd om, at han er et meget specielt talent.
Skrevet af Slettet(011013190210)
Du har ret vedr. Bernal.

Merckx vandt TdF i sit første forsøg i 1969. Han havde deltaget i Giroen i 1967 (9) og 1968 (1) + bjerg og point. Blev iøvrigt diskvalificeret i Giroen 1969.
Skrevet af tobi
Jan Ullrichs to første Grand Tours var Touren i 1996 og 1997, hvor han blev nummer to og et.
Skrevet af SotD
Jeg skulle også lige til at nævne Ullrich! Lad os ikke håbe at talentet bliver forvaltet ligeså tåbeligt, men det har jeg nu også svært ved at forestille mig.

For mig handler debatten om “billigt til salg” ikke om kroppen den havnede på. Havde Bernal vundet med få ekstra point havde den været (næsten) lige så billigt til salg. Det faktum at den havnede på kroppen af en “tilfældig” rytter gør ondt på mig. Men jeg er også kæmpe fan af trøjen og var stor Virenque fan, bl.a. pga hans tilgang til trøjen.

Man kan jo dårligt kritisere løbet, eller rytterne for at den ender med at være billigt til salg, men det ændrer dog ikke på det faktum at DET VAR DEN!

Jeg håbede inderligt at en rytter som Yates, Nibali, Barguil, Aru eller Bardet ville vågne op til dåd og give den én over nakken. Men kombinationen af mangel på interesse og dårlige ben gjorde jo desværre det at den ville havne på kroppen af den klassementsrytter der nu engang gjorde det bedst i Alperne. Desværre forsvandt tre bjerge fra ligningen og derfor havnede den endnu længere nede.

Det ville for mig at se have været noget mere charmerende om den var endt hos Wellens, og set i lyset af at der var så lille afstand tror jeg han er ærgerlig over ikke at have fundet nogle af de point som havnede hos De Gendt og den anden jeg har glemt navnet på.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Efter at have set Bardets outfit i dag, er vi selvfølgelig enige om, at han er en decideret uværdig vinder af den konkurrence.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Mr_bum
Ewan er godt nok vild til at finde sine huller.
Skrevet af Il_Preferito
Tourens bedste sprinter.

Kæft, han er hurtig.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Jamies
Hvad var Bardes outfit?
Så kun afslutningen i dag, så fik ham ikke set.
Skrevet af SotD
Ja, er du vimmer en acceleration han fik knebet frem! Viviani er hovedrystende ringe til at følge sine folk. Og Sagan relativt skuffende selvom han lander en etape og den grønne.
Silkeborg IF
annonce
0