Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Jirya
Jeg skulle også lige til at nævne Ullrich! Lad os ikke håbe at talentet bliver forvaltet ligeså tåbeligt, men det har jeg nu også svært ved at forestille mig.


hm?
Skrevet af Il_Preferito
Hvad reagerer du på der? Ullrich fik da forvaltet sit talent noget under middel, no?

Har i øvrigt set flere journalister lave samme kobling, fordi avisoverskrifterne var sådan ca. de samme i 1997, da Ullrich vandt sin Tour.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Jirya
Han havde jo vundet i 98´, hvis han ikke var gået helt ned på 15. etape. I 99´ var der problemer med knæet, men han vandt til gengæld vueltaen. I 00-03 kunne han havde vundet yderligere tre gange havde det ikke været for Armstrong. Selvfølgelig et kæmpe hak i bogen at han falder i flasken i 2002 og får depressionsproblemer. Men uanset hvad, så er det da vildt nok at påstå at fire andenpladser, en tredjeplads og en fjerdeplads efter tour-sejren er udtryk for at han forvaltede talentet under middel - endda under Armstrong-æraen.
Skrevet af SotD
Havde han ikke været et kokainfestende fjols havde han også vundet markant mere. Talentet var der. Uheld er alle ude for, men det er absolut ikke alene uheld der gør, at han ikke vandt 4-5 Grand Tours. Mindst.

Det var jo ikke først i 2002 han begyndte sin selvdestruktive stil. Allerede I 1997 fik han en sprutdom efter at have smadret sin bil med en promille på 1,5 eller deromkring, og han blev set i byen adskillige gange i årene efter. Bl.a. i forbindelse med en knæskade som du selv nævner. Her blev han testet positiv for amfetamin og kokain.

Det er måske bare mig, men det er efter min vurdering en uhensigtsmæssig måde at forvalte sit talent på.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
I forhold til hvordan han kørte Touren i 96 og 97, hvor han - med rette - blev kaldt for et hundredeårstalent, er det da ikke tilfredsstillende, Armstrong eller ej.

Du kan da heller ikke seriøst sidde og påstå, at en rytter, der med undtagelse af en eller to sæsoner, kom tilbage svært overvægtig (for en cykelrytter, forstås) hver gang, en sæson skulle i gang, har forvaltet sit talent fornuftigt. Skal vi ikke gætte på, at hans manglende interesse i at forberede sig og hang til fest og farver, er to af de største grunde til, det ´kun´ blev til de anden- og tredjepladser?
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Mr_bum
Det er da i hvert fald ikke kontroversielt at påstå, at Ullrich kunne have fået mere ud af sin karriere, hvis han havde haft samme mentale styrke og dedikation som f.eks. Armstrong.
Skrevet af Slettet(011013190210)
He he ja... Og verdensmester for U23 i Oslo 1993, hvor Armstrong iøvrigt vandt om søndagen.

Og IT verdensmester i 99 og 01, samt bronze i 94. Sølv i 00 ved OL, hvor han vinder så lige også linjeløbet.

To i TdF i 96, hvor han reelt ville have kunnet udfordre Riis (imø). Vinder TdF i 97, i alt samlet syv etapesejre, og Vueltaen i 99. To etapesejre.

To i TdF i 98, 00, 01, 03 og tre i 05.

I sandhed en skidt palmares.... i guder..... man kan jo kun tage sig til hovedet over det vås der er skrevet.
Skrevet af Il_Preferito
Der er ikke én, der skriver, Jan Ullrich ikke havde en flot karriere, blot at det kunne være blevet til mere, hvis talentet var blevet forvaltet ordentligt.

Med tanke på det niveau, du afkræver andre, ville det klæde dig at bruge bare 30 sekunder på at læse argumenterne, inden du kyler om dig med fornærmelserne.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Algero
Jeg vil lige prøve en tanke af på jer.

Vi kan se, at ryttere som Tadej Valjavec, Cristophe le Mevel, Sandy Casar, Ruben Plaza, Tom Danielson og Cyril Dressel alle er endt i top ti i Tour de France. Bevares, jeg ved ikke, om nogen har fået placeringen pga. udbrud, men pointen er, at det alle er ryttere, som man ikke husker som værende vildt gode.

Til gengæld ender navne som Dan Martin, Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Warren Barguil og Rigoberto Uran på nogenlunde de samme placeringer her i løbet af de sidste par år. Det er jo alle navne, som virkelig har gennemslagskraft.

Mine overvejelser er lidt, hvordan det kan være, at der umiddelbart er generelt ret stor forskel på, hvor gode man vurderer ryttere i udkanten af top ti til at være i disse år kontra for ti år siden.

Hvad kan være årsager til det?

Var de førnævnte ryttere reelt lige så gode som de sidstnævnte, men tiden har lidt har gjort, at man har glemt det?

Er Touren blevet mere attraktiv nu, så bedre ryttere ender på lavere placeringer?

Er der andre forklaringer?

Jeg er reelt nysgerrig på at høre jeres bud, for jeg synes selv, det er en interessant tanke.
Skrevet af Slettet(011013190210)
Slap nu af Pinnochio. Med tanke på at du end ikke kan huske før 1989, og åbenbart ikke har sat dig ind i cykelhistorien. Så bør du være mere ydmyg.

Og så skal du vist ikke fortælle andre brugere hvad de skal, eller ikke skal skrive. Skraldespand om andres indlæg vidner om mangel på conduite. Så bevar roen.
Skrevet af Il_Preferito
Klassisk. Intet argument, så den ryger på autopilot med tomme fornærmelser og øgenavne.

Tak fordi, du som tidligere professionel tager dig tid til at berige tråden med din viden.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Mr_bum
@H.Fryd

Det er da ellers en meget almindelig holdning til Ullrichs karriere, som ingen i øvrigt har kaldt skidt. Men han levede heller aldrig op til de høje forventninger, som rimeligvis også var svært. Dog gjorde han det så ikke nemmere for sig selv. Det behøver man altså ikke have set cykling i over 30 år for at vide.

Hvis Bernal aldrig vinder Touren igen, så vil mange da også se det som en skuffelse.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg synes faktisk, det er en ret interessant sammenligning, hvis vi lige skal tilbage på sporet.

Egon virker til at have alt det, Ullrich ikke havde i forhold til træningsmentalitet og vilje. Historierne er jo efterhånden mange om den næsten overdrevet høflige columbianer, der ville have været på universitet og færdiggøre en journalistuddannelse (mener jeg), før han ville tage hul på livet som professionel cykelrytter, men nu er voldsomt dedikeret til en sport, som hans hjemland elsker så højt.

Når vi er ved ham, læste jeg i øvrigt, at Uran havde fået fikset det sådan, at Bernals lillebror var blevet fløjet til Paris i går. Bernals forældre var der allerede, men Uran ville overraske ham og fik det derfor i hus.

Han har måske en hidsigt temperament, når etaper bliver aflyst midt i det hele, men Uran virker som en gennemført cool fyr.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Slettet(011013190210)
Ingen argumenter? Giver dig Ullrichs overlegne palmares. Som du måske/måske ikke er bekendt med?

At han så ikke var lige så stringent som Armstrong - so be it. Dejligt menneskeligt. Ret cool at stoppe sin karriere synes jeg. Når man nu har dæmoner i sig latent.

Apropos fornærmelser: Så erindrer jeg da at du startede med at kalde mig/andre fjolser, blot fordi vi ikke var enige - skaldespanden - husker du? I do!

Reelt er det vel lige meget om jeg er skraldemand eller IT kyndig. Jeg beriger tråden i samme grad som du gør - er mit postulat.

Du mener at I (whom ever) som faste brugere har mere ret til sandheden. Sådan ser jeg det ikke. Du virker som en selvbestaltet `ekspert`, der virker til at have sin viden fra div. cykelsites - som enhver kan sætte egne ord på. Intet andet. Enhver kan da `citere`fra en eller anden wannabee.

Med fordel kan du læse op på elitecykelhistorien før du yderligere kloger dig Pref....

Skrevet af Slettet(011013190210)
@ Bum:

Det er da muligt du har ret. Bernal virker stålsat og er en religiøs ung mand. Det skal nok holde ham på sporet. Vi er ret sikkert vidne til en ny TdF mester de næste 5-7 sæsoner.

Ullrich var sin egen østtysker. Kraftværket fra Rostock. Tunge gear og dæmoner i sindet. Fed type imø.

Kunne han have vundet mere? Nej er mit postulat. Dels var han i Armstrongs kvælertag, dels var han til meget andet i livet.

Man kan ikke sætte folk i bås. Store ryttere som hans type var brænder ud hurtigt. Sådan er det bare. Men hej. Smukt at have været med mens han leverede varen.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg tillader mig lige - som selvbestaltet ekspert og allround-fyr, der har al min info fra de store cykelsites - at anbefale France TVs dokumentar om Pinot, ´Avec Thibaut´, hvor de har fået lov at komme meget tæt på Pinot og FDJ undervejs i dette års Tour.

Den kan findes på YouTube, hvis man har lyst. Men man bliver kun mere ked af, han var nødt til at stå af.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos , moderator
@ Hr Fryd

Det er da rigtigt, at Ullrichs palmares er fornemt, men forstår slet ikke din harme over, at der postuleres, at takentet kunne have ført til flere sejre. Det hersker der bred enighed om.

Om han var en fed karakter eller ej er til individuel bedømmelse, men at krydre sin cykelkarriere med sprut , stoffer og spritkørsel er måske ikke noget alle finder overdrevent cool.

Personligt ærgrer det mig, at han ikke i større omfang kunne byde Armstrong op til dans, for jeg havde sgu langt hellere set Ullrich vinde de syv gange i træk.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Slettet(011013190210)
Allround som i hvad? Du har aldrig haft et siddesår vel? Og for det ej heller næppe.

Bla. bla. om nyt fra de seneste år i elitecyklingens historie. Om end den dokumentar er fin.

Skriver jeg Markussen VM 1978 bliver du øhhh... Skriver jeg Roche 1987 så what....

Muligt du kan overbevise mange her om din viden. I min verden er du blot endnu en der intet tøj har på.

Skrevet af Slettet(562140202803)
Ullrich kunne sgu ikke vinde noget pga. Armstrong, ellers havde han da nappet en del TDF-sejre, udover den ene suveræne han havde.

Men Armstrong var også på juice - men så igen, det var de allesammen, lol.

Armstrong-Ullrich duellen har været det fedeste ved Touren, siden jeg begyndte at se det... hvilket sjovt nok var lige der!

Haha... :-)
Skrevet af tobi
@H. Fryd

Det var ikke mange dage, der skulle gå, fra du berigede os med din tilstedeværelse her i tråden, til vi alle sammen blev dumme og nøgne (åbenbart) og uden et kvæk forstand på cykling, fordi vi ikke husker alle detaljer fra før 1990´erne.

Jeg er selv født i 1992, og indtil nu har det ikke diskvalificeret mig fra at begå mig i denne tråd, men nu må jeg jo så konstatere at kravene er højnet en del.

Og selvfølgelig fik Ullrich ikke det optimale ud af sin karriere, det er jo åbenlyst for enhver. Armstrong var en formidabel modstander, men Ullrich gjorde det sgu heller ikke nemt for sig selv ved sin livsstil. I øvrigt stoppede han jo ikke karrieren på grund af sine latente dæmoner (hvad er problemet i øvrigt i at have dem, hvis de er latente?), men fordi han fik karantæne på grund af Operación Puerto.

I øvrigt er jeg også selvbestaltet ekspert og siger 100 % god for, at Il_Preferito er ekspert.

@Algero

Vi kan se, at ryttere som Tadej Valjavec, Cristophe le Mevel, Sandy Casar, Ruben Plaza, Tom Danielson og Cyril Dressel alle er endt i top ti i Tour de France.

Til gengæld ender navne som Dan Martin, Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Warren Barguil og Rigoberto Uran på nogenlunde de samme placeringer her i løbet af de sidste par år. Det er jo alle navne, som virkelig har gennemslagskraft.

Mine overvejelser er lidt, hvordan det kan være, at der umiddelbart er generelt ret stor forskel på, hvor gode man vurderer ryttere i udkanten af top ti til at være i disse år kontra for ti år siden.

Hvad kan være årsager til det?

Var de førnævnte ryttere reelt lige så gode som de sidstnævnte, men tiden har lidt har gjort, at man har glemt det?


Tror du selv, dybt alvorligt, at det kan være årsagen? Altså at ryttere som Le Mevel og Danielson var lige så dygtige cykelryttere som Alejandro Valverde.

Det handler vel i virkeligheden bare om, at toppen er blevet langt, langt bredere end den var for 15 år siden.

Selvom man med et par styrt mere til nogle af klassementsrytterne i år, også ville have kunnet finde Guillaume Martin i top 10.
annonce
0