Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af SotD
Det første gav ingen mening, men tak.

Jeg har i øvrigt også Nibali som min personlige WC favorit. Cancellara er jeg dog ikke fan af, men det er jeg heller ikke ubetinget af Panzerwagen. Skal det blive et af to onder må det dog være Tony Martin jeg har som "favorit".

Jeg håber dog de bliver overrumplet af et eller andet. Det virker dog ikke videre sandsynligt med 56km snor lige ud ad landevejen. Det er på alle måder en røvsyg enkeltstarts rute. Jeg har ikke nærstuderet ruten endnu, men af hvad Rolf vrøvler om, så er Firenzes gader enormt snørklede (jeg har aldrig været der), hvilket måske godt kan give et lidt anderledes resultat. MEEEEEN, når der er 56km, så er der formentlig mere end rigelig snorlige passager, som Cancellara og Martin kan sætte de andre af på.

På RR siden kunne jeg godt have lidt fidus til Philippe Gilbert, som langt om længe fik en succes oplevelse i Vueltaen. Det undrer mig helt vildt at Rolf og Ritter på noget plan overhovedet kan se Jakob Fuglsang gøre sig gældende. Jeg ved godt de er patriotiske osv., men ruten er da noget nær så forkert som den kan blive for ham. Han har ikke det "kick" der skal til for at slå et afgørende hul på den sidste 6-700 meter lange stigning på 11-12%. Den passer derimod godt til både Cancellara, Gilbert, Sagan, EBH eller min lille outsider til titlen Simon Gerrans (Jeg ved dog ikke hvordan hans form er). Nibali har, måske sammen med Samuel Sánchez (som dog skal oppe sin form) en lille fordel i at man kører Fiesole fra den "nemme" side, og tager den mere teknisk "svære" nedkørsel. Jeg tror dog ikke den er svær nok til at de kan sætte folk som Sagan på den.

Cancellara kunne passende hapse begge titler, selvom jeg håber han misser dem.
Silkeborg IF
Skrevet af Hicks
Rent faktisk har fuglen gjort det godt på sådanne afslutninger flere gange, bl.a da han blev 4´er i amstel og også på en etape i Vueltaen i 2011, der havde en lignende stigning.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg forstår heller ikke helt den manglende tiltro til Fuglsang. Ud over at klare den fint på de grimme procenter, så kører han også fremragende nedad. Han bør være selvskrevet som kaptajn på Danmarks hold, og er i min bog et klart bedre bud på en topplacering end Matti er.

Af topfavoritterne tror jeg rigtig meget på Valverde, Cancellara og Nibali, når det handler om linjeløbet. Jeg håber på alle andre end Valverde, Sagan og Gilbert.

Rui Costa kunne være rigtig frækt, men han bliver nok jævnt alene.

På TT´en bliver det krig mellem Tony og Cance, medmindre sidstnævnte har stiret sig rigtig blind på linjeløbet. Han bør have lært fra OL, at det kræver ustyrligt meget at være konkurrencedygtig begge steder, når perioden imellem er så kort. Alt efter hvordan Wiggo kommer ud af ligegyldige Tour of Britain, er han måske også i spil til medalje.

Jeg håber personligt meget på Phinney i den disciplin.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos , moderator
Jeg håber sgu Cancellara snupper VM i linjeløbet. Det skal være ham vel undt.

Spanien stiller dog med et frygtindgydende hold, og hvis de spiller deres kort rigtigt, så vil de både have Valverde og Purito at spille ud i slutfasen.

Tiltroen til de danske chancer er minimale her. Fuglsang er selvfølgelig manden, der skal køres for, men jeg har bare svært ved at se ham blande sig for alvor. Matti er et mesterskabsgen, der sagtens kan bringe ham i top ti, men ruten virker dog en anelse for hård til ham.

De største favoritter må være Valverde, Purito, Nibali og Sagan.

Jeg har dog også en fidus til, at hollænderne kan lave et eller andet spændende. Gesink vandt i Quebec i aftes, Mollema har lige snuppet en fin sejr i Vueltaen, ligesom Terpstra er fin form.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af SotD
Amstel Gold Race slutter, så vidt jeg husker, på Cauberg. Det gjorde det i hvert fald i 2011 hvor Jakob Fuglsang gjorde sig som 4´er i resultatlisten. Via Salviati ligger 5 km fra mål. Så han kører ikke solo over stregen, det tror jeg simpelthen ikke på. Det er kun ryttere som Nibali, Sánchez, Cancellara og måske Boonen på en meget god dag, som kan. Ellers ender det i en lille gruppe, og selvom der er en gruppe på 5 mand så vinder Jakob Fuglsang ikke. Han skal gøre forskellen på stigningen, og med en efterfølgende nedkørsel og 5km. flad vej så er der no chance.

Hvor vidt han har gjort det godt på én etape i et etapeløb er ikke noget jeg vil tage med ind i overvejelserne. Der er helt andre kvaliteter på spil i et etapeløb, bl.a. er trætheden helt anderledes, det taktiske element kan være sat på standby eller lign. VM bliver kørt for at komme først over stregen af alle. Eller i hvert fald af alle hold. De har hver deres taktik for at komme først over. På en Vuelta etape kan etapen jo snildt forme sig så målstregen kun er interessant for 5-6 ryttere eller hold.

Det ville svare til at Jakob Fuglsang skulle kunne gøre sig gældende på en ekstraordinær hård udgave af Milano-San Remo eller Clasica San Sebastian, og det kommer jo aldrig til at ske. Havde Matti Breschel været i top top form kunne han være interessant. I hvert fald mere end Jakob Fuglsang. Men kan Jakob køre sig i top 10 synes jeg det optimale resultat for en rytter af hans statur er opnået. At han skulle være outsider til at vinde eller få medaljer har jeg meget meget svært ved at se.

Jeg tror man i første omgang skal kigge efter en ryttertype, som uden alt for store problemer kan komme over Fiesole 9-10 gange, og som har en god afslutning. Altså ryttere som dem jeg har nævnt, men måske også en type som Valverde, Chavanel mfl. Jakob Fuglsang er en stærk rytter, men der findes jo både 10 bjergryttere som er bedre end Jakob, og 10 ryttere som er bedre på nedkørsler og 10 ryttere som er bedre på skarpe, korte stigninger, og 10 som er bedre til at afslutte sådan en etape. Så kombineret set har jeg utrolig svært ved at se ham slutte bedre end nr. 10.
Silkeborg IF
Skrevet af repos , moderator
Ellers ender det i en lille gruppe, og selvom der er en gruppe på 5 mand så vinder Jakob Fuglsang ikke. Han skal gøre forskellen på stigningen, og med en efterfølgende nedkørsel og 5km. flad vej så er der no chance.

Det sidste flade stykke kan han jo tværtimod udnytte til et solofremstød, og samtidig håbe på, der går taktik i den bagude. Fuglsang har ikke punchet til at afgøre det opad, så derfor passer afslutningen ham bedre end en regulær stigning op mod mål.

Dermed ikke sagt, at jeg selv tror på Fuglsang, for dertil er konkurrencen ganske enkelt for voldsom.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af SotD
Det sidste flade stykke kan han jo tværtimod udnytte til et solofremstød, og samtidig håbe på, der går taktik i den bagude. Fuglsang har ikke punchet til at afgøre det opad, så derfor passer afslutningen ham bedre end en regulær stigning op mod mål.


Ja, det har du selvfølgelig ret i. Men selv på det stykke er han jo dårligere end en del subtop ryttere, som også skal prøve det samme fremstød. Chavanel eksempelvis. Men du har ret i, at det giver en lille mulighed for at han kan skyde afsted.

Min anke gik primært på, at de (Rolf og Ritter) mente han var en outsider til trøjen, fordi ruten var skræddersyet til ham. Det synes jeg ikke den er. Men omvendt så vil en hvilken som helst rute, der er skræddersyet til Jakob være skræddersyet til i hvert fald 15 andre ryttere også.
Silkeborg IF
Skrevet af repos , moderator
Enig, Sotd. Problemet er, at der nok ikke findes en rute, der vil være skræddersyet til Fuglsang. Derfor skal han finde sit moment til et angreb, og han skal helst alene hjem.

Derfor har jeg egentlig også mere fidus til Matti, selv om han får problemer med at få røven op Fiesole så mange gange. Han var dog pænt placeret i Quebec igår, og det giver forhåbninger.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af SotD
Jeg så klippet fra Qebec, hvor Gesink satte Sagan. Det troede jeg ikke, han evnede. Måske Gesink er en mand, der kunne overraske. Han er i hvert fald i form.

Det er sindssygt med Horner. Som 42-årig pludselig at være klart bedst opad imod Nibali, Rodriguez og co. Gad vide hvad han havde givet i odds inden løbet.

Han dukker vel næppe op til TdF næste år på trods af sejren her. Mon ikke han holder sig under radaren, og kører Giro/ Vuelta?


Han er virkelig en underlig rytter ham Gesink. Det han har vist i de store løb de sidste par år har været decideret patetisk. De der relativt sene angreb hvor han har tæsket afsted som stukket af en bi for så at gå totalt kold 300 meter senere, er ikke noget der pleaser mig synderligt.

En gang var han en lovende rytter, som jeg håbede meget på. Nu må jeg indrømme, at han er en sekunda rytter, som jeg ikke tror på. Selv hvis han bliver udtaget (hvilket han jo gør), så magter jeg næsten ikke tanken om at han skal være kaptajn.

Jeg har ikke selv set klippet i øvrigt. Hvordan så ruteprofilen ud? Var den lignende?

Jeg har, uanset hvordan han så har kørt op til, Sagan som den altoverskyggende "man-to-beat".
Silkeborg IF
Skrevet af repos , moderator
Afslutningen i Quebec var temmelig hård. Gesink kørte den helt efter bogen, og hentede en flot sejr. Det så lovende ud, men ellers har han jo mest floppet efter adskillige gange at være skreget ud til det helt store.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Sagan er også en af favoritterne i min bog, men at han skulle være "the man to beat", har jeg lidt svært ved at se. Især ovenpå en, i forhold til forventningerne inden, sæson på det jævne.

I Quebec var problemet at der ikke var nogen fra Cannondale til at hjælpe ham, så Sagan måtte selv efter Van Avermaet da der manglede et par kilometer. Da de nåede spurten, som burde have været en no-brainer, var han stegt.

Quebec er et løb på godt 200K, til VM skal han klare 272, og meget af det bliver igen alene. Selvom Slovakiet får 5 hjælpere med, så er det ikke samme støtte som Cancellara, Nibali og Valverde/Rodriguez får(og de får så endda 8 mand med som støtte - Spanien blander måske kortene lidt mere, men der er rigelig hjælp, i hvert fald).
Næste problem bliver at der ikke findes en eneste mand, der vil have ham med til stregen, og at flere af topfavoritterne er angrebsivrige - Han kan risikere at havne i en situation, hvor der igen er ryttere han skal lukke ned for, og det kan blive dyrt.

Sporene fra Milan - San Remo, Flandern, Tour-etapen Gerrans vandt, og nu senest Quebec, gør i hvert fald mig lidt lunken overfor Sagan. Men han ville være en god verdensmester, ingen tvivl om det.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Hicks
For det første var min anke rettet mod, at du tilsyneladende ikke mener han kan køre op med de bedste, på en kort eksplosiv stigning. Det førte jeg bare bevis for ikke nødvendigvis er tilfældet (og Vuelta etapen kan meget vel bruges, da den lå i starten af løbet og således må man forvente de fleste ryttere var relativt friske). Desuden må det siges at forøge hans chancer at målet ikke ligger på toppen af stigningen, for indrømmet han vil nok ikke komme først over sådan en stigning, hvis der køres igennem af de store kanoner i bunden. Men han kan sådan set godt hænge på og komme væk efter de er kommet over. Når det så er sagt, tror jeg bestemt heller ikke på at fuglen er at finde i den regnbuefarvede trikot efter løbet. Jeg tror mere på Breschel (hvis han er i form) af danskerne.
Skrevet af Halil
Horner udtaler, at han tidligere i sin karriere har kørt de samme WATT tal, som han har gjort under Vueltaen, og han har offentliggjort dem.

Er der nogen som kan grave dem frem, så der kan sammenlignes?
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Burro
Det er et non-argument. Mon ikke de fleste er enige om, at mere eller mindre samtlige ryttere var dopet dengang? Så det er da flot, at han kan præstere watt-tal fra de "gode gamle" dopingdage.
Kosovo je Srbija
Skrevet af Halil
Måske, Burro. Måske.

Jeg ville nu gerne lige lure på tallene først(jeg ved intet andet om dem, andet end at han nævnte dem) inden jeg drager nogen konklusioner.

Det bliver lidt spændende, hvornår Horner bliver knaldet.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Il_Preferito
Jeg tvivler på tallene er "offentligt tilgængelige" fortsat. Jeg ved at SRM.de offentliggør tal fra udvalgte løb og ryttere, men er ikke bekendt med at de skulle føre decideret arkiv over det(som man kan få adgang til, i hvert fald).

Men måske der ligger noget rundt omkring, hvis man gider rode nogle af de større forums igennem. Jeg gider personligt ikke.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos , moderator
I øvrigt stiller Colombia også med et interessant hold med Henao, Betancur, Quintana og Uran som de mest prominente navne. De kan også blive smågiftige.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Helt klart, men der er igen lidt for mange ubekendte i det hold, for mit vedkommende.

Betancur er alt, alt for tyk lige nu, og har set decideret ugidelig ud i Vueltaen. Fint nok han ikke havde lyst til at køre den, men han kunne da i det mindste forsøge bare lidt.

Henao var heller ikke klar, og jeg synes faktisk både han og Uran kom til at se ringere og ringere ud - De bliver 27 og 28, og taber lige under 1 time begge to. Bestemt ikke godkendt, også selvom man kunne finde på at undskylde Uran med at han skifter om kort tid.

Quintana er x-faktor. Ingen aner hvor han er, men hvis han bliver verdensmester, så bliver jeg ligeså overrasket, som jeg har været over at Horner var stærkeste mand i Vueltaen.

De har et hold der potentielt kan sætte ild til tingene(og derved ødelægge det for mange, mange andre), men jeg synes ikke de har en oplagt vinder.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos , moderator
Enig, der er ingen helt oplagte, men en uberegnelig faktor med potentiale til at lave ravage.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Bestemt, og lad os håbe de sætter ild i tingene relativt tidligt, så vi får noget lækkert cykelløb.

Der er knald på i Montreal lige nu, i øvrigt. Kan klart anbefales.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
annonce
0