Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hicks
Skal der da brosten på alle etaper? Jeg synes det er glimrende at vi har en etape med brosten, og her er 16 km et fint antal. I øvrigt så kan jeg ikke forstå at man vil have et løb klistret til i bjerge. Cykelløb er en hel del andet end bjerge. Også i GT´erne.
Skrevet af jomic...
I 2014 er der 5 sektioner..Der er dog 9 brostensstykker på etapen til Arenberg: http://www.letour.fr/PHO…/PROFIL.png
Skrevet af Il_Preferito
Beklager, der er 9 sektioner, ja.

Har først set profilen nu, og de første rygter gik på 5. 9 sektioner fordelt på godt 60km er frækt. Rigtig frækt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Hicks
Og det er med carrefour de l´arbre som den første. Mums... Læg i øvrigt mærke til at det er en relativt kort etape, hvorfor man må kunne forvente at der bliver kørt cykelløb den dag.
Skrevet af Merseysides
17 etape er det glade vanvid.

https://twitter.com/leto…536/photo/1


Av. av. av.
\\\\\\\" Hendo er et løbesvin \\\\\\\"
Skrevet af Il_Preferito
17. etape ser god ud, ja.

Jeg synes dog 10. etape er endnu vildere. Den bliver sindsygt hård.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Jeg må indrømme jeg er lidt skuffet, selvom jeg nu på forhånd havde læst Thomas Vergouwens forudsigelser, der for 4. år i træk holder stik.

Der er hvad der ligner 8 regulære sprinteretaper, hvilket efter min smag er for meget. Både Halil har ret i der ikke er tvang og Il_Pref at sprinteropgørene hører til i TdF, jeg synes bare det er for meget når det nærmer sig 50% af løbet.

Skuffelsen handler nok mest om at jeg ønsker det mest ekstreme løb muligt, men det er der jo heldigvis en hård Giro-rute med Gavia, Stelvio og Zoncolan til at rode bod på. Vueltaen lader sig nok heller ikke stå tilbage når vi kommer så langt.

For at tage ja-hatten på, glæder jeg mig til:

2. etape
Tvivler på en sprinterafslutning, selvom Holme Moss (25% stigning) ligger 55km fra mål er hele ruten meget kuperet. Etapen kan godt komme til at være mere for klassiker typerne fordi der de sidste 55km er små hårde stigninger og 5km fra mål er 80 højdemeter på 1km, altså 8% i snit... Den er der ikke mange deciderede sprintere der sidder med på, eller kommer tilbage i front med 4km til mål fra toppen.

5. etape
Med 9 brostensstykker siger det sig selv, der kommer til at herske fuldstændig kaos. Det giver også grobund for at se Breschel i touren, som støtte til Contador, da der heller ikke er nogen holdkørsel.

8. etape
Lugter af et udbrud der holder hjem. Favoritterne skal på de små bjerge kun teste benene af og den afsluttende stigning er ikke lang nok til at den store udskillelse kan ske, medmindre den køres med fuld gas. Så den lugter, hvis ikke der er et udbrud der holder, af Rodriguez/Betancur typerne (Måske Roche som i vueltaen?).

10. etape
6 stigninger og afslutning på Belles Filles, 4 af stigningerne er på +8% i snit. Den tror jeg bliver rigtigt interessant.

13. etape
En efter min mening splejset etaper i alperne, der godt nok slutter opad, men på ingen måde er hård nok til at rytterne drypper ind én og én. Men det er nok prisen for en fed etape i Alsace og flere i Pyrenæerne.

14. etape
Lauteret, Izoard og Risoul. Havde glæden af at køre op til Risoul i vinters, godt nok i bus for at stå på ski. Den er ikke vanvittigt hård, men holder dog +7% i 6 af 7km op til mål.

16. etape
Der står Nibali ud over det hele, Col d´Aspe som opvarmning og Port de Bales og en skøn nedkørsel direkte i mål i Bagneres Luchon.

17. etape
4 bjerge og mål opad Portillon, Peyrasuerde (igen, igen, igen), Louron-Azet og mål på Pla d´Adet. Ingen af stigningerne er voldsomt hårde og etapen kun 125km, men man kan da håbe at den 3. uge betyder tidlig udskilning og jagt.

18. etape
Tourmalet og Huatacam, med tanke på den afsluttende enkeltstart skal Quintana, Rodriguez osv. formentligt have distanceret Froome med 3-4minutter eller mere for at have en chance for sejren. Nibali/Contador kan måske nøjes med en anelse mindre.

20. etape
Froome, så sent i løbet tvivler jeg på at hverken Cancellara eller Martin har nok at skyde med. 59km flad.
Skrevet af repos , moderator
etapen kun 125km

Netop det aspekt er med til øge hårdheden af etapen. Det indbyder til tidlige angreb, hvor der kan skabes megen ravage.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Goikoetxea
Il_Preferito

Gør jeg skam også, men de beskriver dem jo ikke som verdens hårdste cykelløb.
Wise Men Say...
Skrevet af Il_Preferito
At ruter der er ekstreme er de fedeste, er noget sygeligt vrøvl.

Det vidner om en fjollet holdning til cykelsporten anno 2013. Det her er ikke 2003.

Edit. Så derfor skal der flere brostenskilometer i årets Tour de France? Du kan jo ikke sammenligne en klassiker og et etapeløb. Jeg tror der er mange der rangerer Paris - Roubaix og Ronde´n som 2 af de absolut hårdeste en dags løb. Jeg kan i hvert fald kun tænke på én jeg vil sige er ligeså grim.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Netop det aspekt er med til øge hårdheden af etapen. Det indbyder til tidlige angreb, hvor der kan skabes megen ravage.


Jeg håber du får ret. Jeg var måske også lige hård nok i filten, Portillon, Azet og Adet har alle længere stykker på 9-11%...

EDIT:

@Il_pref, enig i at det ekstreme ikke nødvendigvis definere godt cykelløb. Jeg er klar over du svarer Goi.

Min umiddelbare reaktion var skuffelse, men da jeg gennemgik ruten før, dukkede der flere og flere momenter op der kan give rigtigt godt cykelløb.

Er dog lidt ulden ved 8 sprinteretaper. Der kunne jeg godt have tænkte mig 1-3 af dem erstattet med de kuperede etaper Massif Central typisk byder på eller at nogle af dem blev sluttet på Muur/Cauberg lignende-vis.
Skrevet af Hicks
Netop fordi etapen kun er 125 km, vil det være en svær skuffelse om der ikke blev kørt aggressivt på den.
Skrevet af Halil
At ruter der er ekstreme er de fedeste, er noget sygeligt vrøvl.

Det vidner om en fjollet holdning til cykelsporten anno 2013. Det her er ikke 2003.


Det er vel skrevet med baggrund i holdningen til cykelløb som tv seer, nemlig at man vil se favoritterne gå ned på bjergene(som f.eks. dette års Spanien Rundt, hvor der var fuld valuta for pengene) istedet for sprinteretaper/udbrudsetaper.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Il_Preferito
Faktisk svarede jeg dig jomic, eftersom du i dit indlæg inden mit, skrev at du ønsker det mest ekstreme løb muligt.

Det er, i mine øjne, en forkert og sygelig holdning til cykelsporten.

Det er selvfølgelig helt fair, at man som tv-seer gerne vil se favoritterne slås igen og igen, men det kan ikke lade sig gøre mere. Det er min holdning, at sporten er rigeligt syg i forvejen, og arrangørerne af de største etapeløb behøver ikke smide yderligere på i den forstand.

Ruten er bedre end de sidste mange år - 6 afslutninger opad, kun én enkeltstart, brosten(der sidste skabte ragnarok), og terræn der indbyder til angreb.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
En god rute synes jeg, dog med lidt for mange flade etaper, der ville jeg hellere se en af de flade være en mellemetape. Desværre betyder den lange enkeltstart dog at Froome vinder, så længe han ikke er mere end 4-5 minutter efter Quintana.
Skrevet af jomic...
@pref

Ok, jeg troede det var med henvisning til "flere brostensstykker".

Jeg vil egentlig bare se muligheder for udbrud, punchers og bjergryttere. Det er der ikke meget af på de helt flade etaper, hvorfor min umiddelbare reaktion var skuffelse - da jeg talte op før ruteprofilerne kom.

Jeg ser det uanset hvad, det er jo Tour de France.

Har måtte trække lidt i land, på nogle etaper jeg fik erklæret kedelige en postgang for tidligt. Jeg tror vi er mere enige end starten af det indlæg giver udtryk for.
Skrevet af Il_Preferito
Når jeg læser din gennemgang af nøgleetaperne, virker vi i hvert fald til at være nogenlunde på bølgelængde.

Jeg synes ikke første halvdel ser kedelig ud, og når man er verdens største cykelløb, er man nødt til at lokke verdens bedste ryttere til, og blandt de 10-15 bedste(og mest vindende)ryttere i verden, finder man altså 4 sprintere - De skal selvfølgelig have et incitament for at komme og stille op.

Fra 10. etape og frem bliver det krig.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Jeg tror nu de også var stillet op til 5-6 sprinterafslutninger. Nu er der 8 i år, sådan er det.

Jeg vil tro en af klassikerrytterne eller mere hårdføre sprintere fører efter 2 etape.

Muligvis frem til 5. etape, hvor det vil være dem der både mestrer Roubaix og de kuperede klassikere (fra 2. etape) ala Cancellara der kører i gult. Et frækt bud kunne være at Van Avermaet får sit endelige gennembrud. Han har 2-4 pladser fordelt på forårs klassikerne 2 år i træk. Breschel får nok til opgave at beskytte Contador, men kunne også være et bud i feltet under de åbenlyse favoritter.

Den holder nok frem til 8. etape hvor jeg forventer de franske lykkejægere træder i karakter Voeckler, Riblon osv... Mon ikke de også vil være aktive på 10. etape, der samtidigt er bastilledag.

De resterende bjerge er lidt svære at spå om, bortset fra at jeg tror Nibali vinder tid på nedkørslen til Bagneres de Luchon. Men det vil afhænge af om Froome kommer i lige så overlegen tilstand, så tror jeg ruten er ligegyldig.

Timingen med den sidste enkeltstart, tillader i hvert fald ikke nogen af dem, der må sætte sit lid til bjergene at ligge på den lade side.

På en helt anden front bliver det spændende at se hvor mange tour-favoritter der stiller op i brostensklassikerne i år.
Skrevet af Nerazzurri
http://www.bt.dk/cykling…ers-blodpas


Tjah, det var vel ikke så overraskende for de fleste. Mon han kan finde et Pro Tour hold til næste sæson?
Solo non mai in B. Altobelli-Baresi-Bergomi-Zanetti-X-Handanovic
Skrevet af repos , moderator
Sprinterduellerne var nu ret gode i år, hvor Cavendish mødte stor modstand. Det bliver interessant at se Argostoget næste år. Kittel var dette års åbenbaring på de flade etaper.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
annonce
0