Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hjorten
Jeg havde en diskussion med drengene efter 5 etape. De går på Fuglsangs chancer for at nå podiet.

Hvad er jeres holdning til følgende situation?

Der sidder 10 mand tilbage i favoritgruppen på en af de store bjergetaper. Contador skyder slangehugget af og Nibali er ved at blive sat. Får Fuglsang lov til at sidde med Contador så godt som muligt eller får han ordre på at hjælpe Nibali så godt som muligt i mål?

Ved godt der er mange ubekendte såsom distance til mål. Hvilken tilstand de enkelte ryttere har meldt ud til holdet og hvad den samlede tidsforskel i stillingen. Men lad os bare tage situationen som den ser ud nu med 5 km til mål.
Skrevet af Nerazzurri
Det afhænger vel af tidsforskellen. Vurderer man fx det vil være til holdets fordel at Fuglesang kører, så vil han få lov. Altså i en situation, hvor Asatana vurderer at Fuglesangs solokørsel vil betyde han er tættere på nr. 1 ned Nibalie ville være, hvis Fuglesang blev og hjalp. Vino ville sikkert være kynisk nok, men det er jeg ikke sikker på at Martinlli er.

Scenariet virker dog pt. ikke realistisk. Hvis Nibali bliver sat før Fuglesang, så vinder han ikke TDF.
Solo non mai in B. Altobelli-Baresi-Bergomi-Zanetti-X-Handanovic
Skrevet af Il_Preferito
Der opstår aldrig en situation, hvor det bliver til Astanas fordel at Fuglsang kører væk.

Nibali er kaptajn - og han er også den bedste rytter af de to - og indtil han er kørt helt ud af klassementet, så har Fuglsang en bunden opgave hos ham. Hvis Nibali taber et kvarter om en uge, så gør Fuglsang også.

Et forsigtigt gæt er i øvrigt at der allerede bliver krig i morgen. De to sidste stigninger ser rigtig giftige ud. Det gælder om at have skruet bjergbenene på fra start.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Hicks
Arh, jeg er sgu ikke helt enig il pref. Hvis Nibali taber et kvarter på en enkelt etape, så vil det hurtigt blive set af holdledelsen at Nibali ikke kan følge med, og derfor vil man relativt hurtigt lade Fuglen køre sin egen chance (hvis han da kan). Jeg tror ikke på at man vil lade en podiechance glide, kun fordi førstemanden ikke kan følge med. Men det er en temmelig hypotetisk diskussion, da Nibali jo har den holdbarhed der skal til.
Skrevet af Il_Preferito
Et kvarter er selvfølgelig også en overdrivelse, men jeg nægter at tro på at Astana ofrer Nibalis chance, hvis han bliver sat.

Så længe han ligger til omkring en podieplads, så vil Fuglsangs job være hos Nibali - Medmindre selvfølgelig Nibali melder ud at han ikke kan.

Jeg tvivler dog, som jeg fornemmer du også gør, på det overhovedet bliver aktuelt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Hicks
Ja der er jeg enig. Han har selvfølgelig en bunden opgave og hvis Nibali bliver sat, uden at gå ned, så skal fuglen selvfølgelig sidde hos Nibali. Men jeg tror de er villige til at ofre Nibali hurtigere end du tilsyneladende gør, netop for at bevare en god placering samlet. Vi må ikke glemme at Vino er en snu rad og nok hurtigt vil lægge taktikken om, skulle situationen opstå. Men vi snakker om at manden skal gå ned. Og det tror jeg ikke sker...
Skrevet af Halil
Det er, som flere er inde på, en svært hypotetisk diskussion.

Men hvis nu Nibali ryger ned med 15 minutter, så er jeg overbevist om, at Fuglsang får lov at køre videre med favoritterne. Nibali vil desuden sikkert selv vide, at den er helt galt og sende Fuglsang afsted.

Astana holdet er så tilpas stærkt, at i en sådan situation vil der alligevel være 3-4 mænd rundt om Nibali til at køre for ham.

Der er jo ingen grund til, at Fuglsang også forsvinder fra toppen af klassement.

Bliver det mere normale tab(1-2 minutter), så tror jeg helt sikkert de to følges ad.

Men lad os se. De har helt sikkert styr på det.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Il_Preferito
Klart, nu er cykelløb - og slet ikke Nibalis cykelløb - bare ikke så eksakt en videnskab at han i en situation hvor han bliver droppet kan konstatere "Jeg taber mellem 1.33 og 1.47 nu, så hjælp mig" kontra "Jeg taber 5.45, kør bare".

Enig i at holdet er godt, men Fuglsang er den absolutte nøglefigur, når det kommer til at gå opad. Alle i og omkring sporten er enige om at han i år har taget det næste skridt(han havde været god i Giroen er jeg sikker på). Det er dog desværre ikke ensbetydende med at han hurtigere får fripas - Tværtimod er jeg næsten bange for.

Men klart, snyde-Vino har nok ok styr på tropperne. Hvad end han skrev til Nibali i det berømte brev, har det da i hvert fald virket.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Hjorten
Gode input. Diskussionen kom sig også ud fra en vurdering om at Fuglsang vil kunne køre lige op med Contador på en enkeltstart, hvorimod Nibali nok vil tabe et minut. Udover den gule trøje giver vinger folk kan være mærkede på en enkeltstart i uge 3.

Skrevet af andershansen
Kunne man forestille sig, at Fulgsang bliver sendt i angreb, hvis Contador bliver isoleret, og således kan vinde Touren?
http://www.paulgraham.com/disagree.html
Skrevet af Halil
unne man forestille sig, at Fulgsang bliver sendt i angreb, hvis Contador bliver isoleret, og således kan vinde Touren?


Det vil være et gambel, hvis Nibali bryder sammen.

Men Fuglsangs fremragende placering i forhold til de andre, så vil han være et stærkt kort, hvis der skal laves nogle spændende taktiske dispositioner.

Fuglsang kan jo ikke bare få lov at køre afsted og tage 2-3 minutter. Så vinder han touren.

Det scenarie kan man som dansker godt håbe på sker dog.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af jonasnygaard
"Der opstår aldrig en situation, hvor det bliver til Astanas fordel at Fuglsang kører væk.

Nibali er kaptajn - og han er også den bedste rytter af de to - og indtil han er kørt helt ud af klassementet, så har Fuglsang en bunden opgave hos ham. Hvis Nibali taber et kvarter om en uge, så gør Fuglsang også."

Hold op, hvor er det retarderet skrevet, hahaha...
Skrevet af Il_Preferito
Øhm?

Men godt du lige kom med også. Så var jeg jo heldigvis ikke ene om at skrive retarderede indlæg.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Moller
Jeg er med Pref et langt stykke af vejen.

Der er selvfølgeligt scenariet, hvor Nibali allerede fra morgenstunden (pga. styrt, sygdom eller lignende) melder ud, at den er helt gal, men ellers tror jeg, at Fuglsang er meget bundet, hvis Nibali kommer i seriøse problemer.

Det havde måske været et andet scenarie, hvis Astana skulle i offensiven, men det er jo ikke tilfældet foreløbigt. Jeg tvivler på, at man i den nuværende situation vil gamble og sende Fuglsang ud i et udbrud (hvis det overhovedet ville få lov at køre væk).
https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
Skrevet af Hicks
Hvis Nibali kommer i seriøse problemer og hurtigt taber meget tid, er jeg slet ikke i tvivl om at fuglen får en fri rolle. Vino kan godt se fordelen ved at have en mand på podiet, fremfor at have en måske to mand i top 10-15.
Skrevet af jonasnygaard
Ej, men helt ærligt. For at citere dig selv, når du skal hævde dig overfor andre her i tråden: kom nu lidt.
Skrevet af Il_Preferito
Det er jeg selvfølgelig fuldstændig enig i. Min indvending mod netop det, går også primært på at det jo kan være svært at vide præcis hvor meget tid Nibali ville tabe, hvis han bliver parkeret - Og hvis Nibali ikke selv siger at han er helt væk, så tror jeg det vil være Fuglsangs vigtigste opgave at være hos sin kaptajn og minimere hans tidstab.

Jeg tror dog ikke en situation hvor Fuglsang er stærkere end Nibali bliver aktuel. Men med danske briller kunne det selvfølgelig være rigtig fedt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jonasnygaard
Det er rigtigt. Hvis han hypotetisk set sidder i problemer på første stigning allerede, så er det stadig ikke en indikator! Så er det stadig uvist om han taber 10 sekunder eller 5 minutter. Begge bud er lige gode! Fuglsang kan ikke ende over Nibali i klassementet uanset, hvad der sker, faktum! Og det er ligemeget, hvad der så end sker de sidste 15 etaper...
Skrevet af Mercenary
Tjotalt retardo dér, Pref.
Lose all to save a little
Skrevet af Hicks
Il pref
Min sidste kommentar var også mere rettet mod Moller end dig. Jeg er enig i at det kan være svært at vide, hvor meget tid han vil ende med at tabe, når de sidder på bjerget, men der tror jeg nu ikke Vino vil være bange for at tage den svære beslutning.
annonce
0