Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Il_Preferito
Jeg vil også godt være med til at give karakterer - Jeg kaster mig dog ud i det med den 12-skalaen og knytter en kommentar eller to til hvert hold.

Team SKY - 0
Et helt igennem skuffende Tour de France, der afslørede at Richie Porte nok desværre er stagneret i sin udvikling. Nieve og Kiryienka fik vist fin form uden at få noget ud af det og G gjorde hvad han kunne på et hold i frit fald. Især udtagelsen af David Lopez står tilbage som et kæmpe mysterium efter indsatsen i Touren.

Movistar - 2
Alejandro Valverde storskuffer ved "kun" at blive nr. 4, holdet vinder ingen etaper og fik ikke rigtigt vist niveauet. Især Izaguirre og Herrada har skuffet mig.

Katusha - 10
2 etapesejre til Kristoff burde egentligt være vekslet til en 12´er, men skuffende indsatser fra Spilak og Purito Rodriguez trækker dem lige en enkelt ned. Trofimov trækker op, men ikke nok til at holde dem på topkarakter.

Tinkoff-Saxo - 10(meget, meget tæt på 12)
En Tour-sejr havde givet 12, og havde det ikke været for store minusser ud for Tosatto og Paulinho, synes jeg egentligt også 3 etapesejre og en bjergtrøje ville være en 12´er værdig, når man tænker på omstændighederne.

Astana - 12
4 etapesejre til Tour-vinder Vincenzo Nibali. Han vil altid blive mødt med at han vandt en billig Tour, men faktum(!)er at hans niveau havde været nok til at matche Contador og Froome. Holdet var, sammen med AG2R og Tinkoff-Saxo, efter min mening det bedste i Touren, hvor især Westra og Scarponi var positive. Kangert kom ligeså stille i gang og hvad kunne det ikke være blevet til med Fuglsang...

Cannondale - 4
En hård bedømmelse, når man sidder med den grønne trøje, men 0 etapesejre i årets Tour er en skuffelse, når man har Peter Sagan. Havde holdet været en tand bedre - og han en tand klogere - var de gået fra Touren med minimum 2 etapesejre.

Belkin - 4
Sammen med SKY Tourens ubetinget største skuffelse(også selvom de ender med at få 4), når man taler om de helt tunge hold. Mollemas form inden løbet gav løfter om meget mere, men både han og Ten Dam faldt helt igennem. Lars Boom redder dem fra at få 0, men ellers var der ikke meget at skrive hjem om.

Omega Pharma - Quick-Step - 10
Mister i Cavendish formentlig 1-3 etapesejre, men hiver alligevel 3 med hjem. Tony Martin er potentielt feltets fedeste rytter og har gang på gang understreget sin klasse. Trentins etapesejr kom efter snilde og godt holdarbejde. Også gode indsatser fra Renshaw, Bakelants og Golas. De havde fået 12 hvis Kwiatkowski ikke var faldet totalt igennem som klassementrytter.

AG2R - 12
En etapesejr, en samlet 2. og 6. plads(der burde have været en 5. plads)og en suveræn sejr i holdkonkurrencen. Holdet er ved at konsolidere sig som et af de absolut bredeste og bedste i etapeløbssammenhæng. Romain Bardet bliver voldsom.

Garmin - 7
Mit absolutte hadehold, der fik en etapesejr og flere topplaceringer til feltets måske mest irriterende navn, Ramunas Navardauskas, med hjem. Man havde håbet på mere fra Talansky, men skaden i ryggen gjorde det umuligt. Jeg havde nok forventet mere fra dem på 5. etape og så synes jeg misbruget af Tom Slagter trækker ned. Men fin Tour alt i alt.

Giant-Shimano - 12
4 etapesejre vil i min bog altid give topkarakter, også selvom jeg sidder med en fornemmelse af at Kittel faktisk burde have vundet 1 eller måske endda 2 mere. De har den bedste sprinter, det bedste tog og så trækker Dumoulins indsats på TT´en også op - også selvom den måske ikke var overraskende.

Lampre - 2
Klassementhåbene Rui Costa og McDonalds Chris blev begge ramt af bronkitis, og man mistede Sacha Modolo inden han rigtig fik muligheder for at vise sig frem. Formildende omstændigheder, men holdet består udelukkende på baggrund af gode indsatser fra Serpa og Durasek.

FDJ - 10
Jeg vakler mellem 7 og 10, men ender alligevel på 10 simpelthen fordi holdet har overpræsteret og er et sympatisk bekendtskab. Pinot har været blændende og hjælperen Jeannesson ligeså. Grunden til at de nærmer sig 7 er selvfølgelig at de står tilbage med 0 etapesejre selvom de havde en af feltets bedste opad, og at Demare skuffer - også selvom han styrtede til højre og venstre og havde ondt i mavsen.

Lotto-Belisol - 10
Igen et hold der er tæt på 7, men 2 etapesejre og en dag i gult giver nikket mod den højere karakter. Klassementhåbet van den Broeck skuffer stort, men Tony Gallopin opvejer den mere eller mindre. Tilbage står så Andre Greipel, der i denne Tour ikke har lignet en sprinter der kan påstå at være ligeså god som Kittel og Cavendish. Har set meget bange og forvirret ud - burde efter min mening have vekslet 15. etape til endnu en etapesejr, men fik trods alt en med sig.

BMC - 7
Van Garderens dårlige dag koster en podieplacering, men han får reddet sin 5. plads i sidste sekund. Positiv kørsel fra Daniel Oss og Greg van Avermaet. Med etapesejre havde vi været tæt på 10, og ikke en billig 7´er som de får her.

Europcar - 4
Masser af udbrud, ingen gevinst. Voeckler var ligeså irriterende som han altid har været, men Pierre Rolland var tæt på anonym, også selvom han bliver nr. 11(hvilket ene og alene er grunden til at de får 4).

Trek - 4
Franck og Zubeldia har været positive, men tæt på usynlige - En samlet 8. og 12. plads trækker op, og det er et større 4-tal end Europcars. Ligesom resten af holdet, især efter Cancellara stod af. Kedeligt og kønsløst hold, synes jeg.

Cofidis - 0
Endnu et totalt usynligt hold, der ikke beviste hvorfor de var livsnødvendige for ASO at få med. Dani Navarro skuffer, og holdet får ikke nok ud af Taaramae, Simon og Petit.

Orica-GreenEdge - 0
Mark Cavendish savede Simon Gerrans´ muligheder i 1. uge over, og på den måde døde OGE nærmest inden de var kommet i gang. Positiv kørsel i flere omgange, men intet slutprodukt.

IAM - 2
Mister tidligt Mathias Frank, og derefter var det opad bakke. Chavanel stemplede aldrig rigtig ind, men Wyss og Elminger var offensive. Haussler var tæt på et par gange, men endnu et hold der intet fik ud af det. Personligt skuffede Reichenbach helt enormt.

NetApp - 7
Flot indsats af det lille hold, og selvfølgelig især Leopold König - Han ligner en der kan blive rigtig giftig. Resten af holdet var ret anonymt, men hjalp trods alt König rigtig flot på de flade etaper.

Bretagne - 0
Endnu et hold, hvor det er svært at få øje på berettigelsen. Med i mange udbrud, men intet blev forløst. Brødrene Feillu var det eneste tæt på positive.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Jeg sidder måske som en af de få, som virkelig synes at det her har været en mindeværdi Tour, selvom både Contador og Froome udgik tidligt.

Jeg synes man har set en Tour ledelse, som virkelig har lagt sig i selen i forhold til at gøre løbet interessant i alle tre uger, og dertil har vi set nogle enormt flotte hold-, og enkeltpræstationer. Det har været helt igennem flot, og ser man bort fra den grønne trøje (som i min optik er alt for billigt til salg qua de latterligt mange point på indlagte spurter), så var de andre trøjer i spil langt ind i løbet. Den gule røg jo uheldigvis på Contadors exit, men så kunne man i stedet koncentrere sig om at se på den resterende del af top 10. Og her synes jeg faktisk at det er ret interessant, at vi får et par unge franskmand ind i mixet, sammen med Leopold König, som retfærdigvis skulle have været tættere på podiet end han kom, pga. det dumme styrt+defekt han fik på den første svære etape.

Gode sprinteretaper, fede bjergetaper og nogle ganske underholdende transport/kuperede etaper også.
Silkeborg IF
Skrevet af Hicks
Il pref

Enig med dig i at det er ærgerligt at Nibalis sejr, på den måde bliver sværtet til af Froomes og Contadors fravær. For det var sandt nok imponerende kørsel. Dog er det ikke et faktum men en påstand, gisning (kald det hvad du vil) at han ville matche Froome og Contador. Jeg tror han havde, men jeg er ikke på samme måde overbevist, som du synes at være. Jeg synes i det hele taget diskussionen omkring det er tåbelig. Vi får det jo aldrig opklaret.
Skrevet af SotD
Belkin - 4
Sammen med SKY Tourens ubetinget største skuffelse(også selvom de ender med at få 4), når man taler om de helt tunge hold. Mollemas form inden løbet gav løfter om meget mere, men både han og Ten Dam faldt helt igennem. Lars Boom redder dem fra at få 0, men ellers var der ikke meget at skrive hjem om.


Jeg synes det er hårdt at sige at Ten Dam faldt helt igennem. Sidste år blev han rost for at køre fantastisk i de første 10 dage, og så faldt han senere og endte med at blive nr. 13. I år kørte han sig den modsatte vej ind i løbet, og ender som nr. 9 - Kun en ganske horribel enkeltstartspræstation fra at blive nr. 8. Han slår sin holdkaptajn med 3 minutter i den samlede stilling.

Ser vi bort fra sidste års 6. plads til Mollema, så er Belkins 9, 10 og 15 i klassementet, med afstand den bedste hollandske indsats i et Tour de France i mands minde. Kun tre gange de sidste 15 år har Holland haft en rytter i top 10. Mollema på 6. pladsen sidste år. Gesink på 5. pladsen i 2010 og Michael Boogerd på 10. pladsen i 2001. I år har de altså to ryttere i top 10, og yderligere en på 15. pladsen.

Holdet vinder endvidere en etapesejr.

Det er muligt, at man havde forventet at Mollema kunne gøre sig forhåbninger om en 5. plads eller lign. i år, men hans manglende topform bør ikke trække holdets generelle præstation ned på et 4 tal efter min ydmyge mening. De bør ligge på et 7 tal.

Europcar kunne i min optik godt have taget et 2 tal, for deres jammerlige præstation. Foruden Coquard og Reza så var det de spildte kræfters hold. Helt igennem hovedløs kørsel ved flere lejligheder, og evnen til at kommunikere og samarbejde var sjældent til stede, selvom de nærmest altid var i overtal i de gode udbrud. Coquard redder holdet fra det totale kollaps ved faktisk at være ganske hæderlig i spurterne. Men dog ikke nok til at få holdet på ret køl. Jeg synes de var en sølle præstation fra deres side. De står for mig som det næstdårligste franske mandskab, og det er altså ikke godt nok når både Cofidis og Bretagne er med. For mig springer Cofidis også op på et 2 tal pga. Cyril Lemoine som i min bog var et bedre bekendtskab end nogle af Europcar rytterne. Dertil kommer det så at deres ryttere på papiret er noget dårligere end Europcars. Taaramae er bare ikke længere et stort talent. Han VAR, men er ikke længere, og troen på at han nogensinde skal opnå noget der ligner respektabelt niveau i en Grand Tour er ved at være væk.

NetApp kunne man godt give et 10 tal efter min mening. De opnåede altså mere end du lige giver dem kredit for. Eksempelvis var Tiago Machado en overgang nr. 3 i løbet. Han styrtede desværre og var både inde og ude af løbet på etapen - Vi kan ikke helt vurdere hvordan han ville have taklet det, men han virkede for mig stærk nok til at være endt omkring top 15 - Altså hvis vi skal lægge noget i hans optakt til Touren (Vinder af Slovenien Rundt, Nr. 4 i Tour of California og nr. 6 i Giro del Trentino).

Dertil kommer at både Paul Voss og Zakkari Dempster ved flere lejligheder kneb sig ind i top 15 på sprinteretaperne til trods for at de vel knap er blandt de 30 hurtigste i feltet. Holdet fik endvidere en flot 3. plads på den afsluttende enkeltstart fra Jan Barta. Det var for mig en smule overraskende, at han kunne hive det op af hatten efter så langt et løb. Måske tager jeg fejl her, men havde de én eneste rytter med som nogensinde har kørt Tour de France før? Det synes jeg altså også hører med til historien om et hold, der virkelig gik til opgaven med krum hals.

Resten af dine værdisætninger er jeg stort set enig i.
Silkeborg IF
Skrevet af Zola
Movistar - 2
Alejandro Valverde storskuffer ved "kun" at blive nr. 4, holdet vinder ingen etaper og fik ikke rigtigt vist niveauet. Især Izaguirre og Herrada har skuffet mig.


BMC - 7
Van Garderens dårlige dag koster en podieplacering, men han får reddet sin 5. plads i sidste sekund. Positiv kørsel fra Daniel Oss og Greg van Avermaet. Med etapesejre havde vi været tæt på 10, og ikke en billig 7´er som de får her.


Der er et eller andet, der ikke helt stemmer her?!

Hvordan kan en 4. plads give 2, mens en 5. plads giver 7?

Ellers er der, som du kan se, mange af dine øvrige jeg også er uenig med dig i.
L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af SotD
Der er et eller andet, der ikke helt stemmer her?!

Hvordan kan en 4. plads give 2, mens en 5. plads giver 7?

Ellers er der, som du kan se, mange af dine øvrige jeg også er uenig med dig i.


Nu er det holdene han vurderer, og ikke enkeltpræstationer. Og BMC var noget stærkere end Movistar, som virkelig ikke havde meget at vise frem udover Valverde, som så i sig selv også skuffede.

Valverde BURDE, uden Froome og Contador, slutte som nr. 2. Tejay BURDE måske slutte nr. 3 eller 4, men 5. pladsen er ikke som sådan en kæmpe skuffelse. Så alene det faktum at Valverde burde gøre det noget bedre, betyder vel en del i en vurdering. Valverde havde ofte mange folk omkring sig i starten af den sidste stigning, men de blev enten brugt forkert, eller var ganske enkelt ikke stærke nok. BMC var ikke på samme måde bygget op om, at hjælpe Tejay i bjergene, og både Daniel Oss og Greg van Avermaet kørte rigtig pænt i forhold til hvad man havde forventet af dem.
Silkeborg IF
Skrevet af Zola
Man giver vel ikke karakterer ud fra, hvad et hold "burde"?, men ud fra hvad de rent faktisk har præsteret?

Jeg synes bestemt, at en 4. plads berettiger til en flot karakter.

L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af SotD
Man giver vel ikke karakterer ud fra, hvad et hold "burde"?, men ud fra hvad de rent faktisk har præsteret?

Jeg synes bestemt, at en 4. plads berettiger til en flot karakter.


Det er jo ikke skolekarakterer det her. Jeg synes bestemt karaktererne skal gives ud fra forskellige parametre, såsom hvilke ryttere holdene stiller med, hvad der var forventeligt og hvilke målsætninger de havde og hvordan de løste dem.

Giant er jo pivringe hvis man måler den samlede stilling højere end etapesejre f.eks., men man må alt andet lige sige at de fik hvad de kom efter, og på den måde udlevede deres potentiale og målsætning. Derimod var Cannondale jo elendige ud fra den præmis at man måtte forvente at Sagan ville være i stand til at vinde mindst én etape. Den grønne trøje i sig selv var jo flot - Men det var også næsten givet på forhånd at den skulle ende på hans skuldre. Havde Coquard eksempelvis taget den grønne trøje, så havde hans præstation været større end Sagans for, at gøre det tilsvarende.

Rytterne har jo ikke læst op til den samme eksamen, derfor er man også nødt til at vurdere på mere subjektive værdier.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Og hvis vi nu skal kritisere hinanden, er du så ikke sød at fortælle hvilket grundlag Bretagne, SKY og Lampre består på, Zola? Fordi de havde én mand i top 20? Og IAM dumper fordi Marcel Wyss kun klarede at blive nr. 32?

Jeg forbeholder mig ret til at vurdere ud fra materialet, og der skuffer Movistar kæmpestort. Jeg er faktisk tæt på at synes at de var ligeså ringe som SKY - Holdet var jo helt væk, og at Valverde bliver 4 er en enorm skuffelse, ligemeget hvordan du vender og drejer det.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Arnenugacream
@neraz

Har vundet den inde på holdet.dk, og det skulle være eb Python cykel.
Skrevet af UdAfBusken
Movistars hold var udtaget med ét formål, nemlig at hjælpe Valverde på podiet. Da Contador og Froome styrter ud er Valverde klart favoritten til at tage andenpladsen, men han skuffer fælt uden at have hverken sygdom eller styrt som undskyldning. Derudover var resten af holdet fuldstændigt anonymt, bortset fra Gadret og Izaguirre der sad ok med et par gange i tredje uge.
Skrevet af Hjorten
Spændende afslutning på dagens i etape på Wallonien rundt (Tour Of Wallonnie) kører på Eurosport nu.

Den ligger godt til Brechel som har kunnet køre afventede pga. holdkammeraternes aktivitet.
Skrevet af Zola
Og hvis vi nu skal kritisere hinanden, er du så ikke sød at fortælle hvilket grundlag Bretagne, SKY og Lampre består på, Zola? Fordi de havde én mand i top 20? Og IAM dumper fordi Marcel Wyss kun klarede at blive nr. 32?


Det korte svar er ja.

Der er 22 hold med, så top-20 være minimumskravet. Klarer man ikke det, dumper man.

Der er 21 etaper, så en etapesejr giver blot middelkarakteren.
L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af SotD
Javel ja...

Jamen så må Belkin og AG2R jo være de bedste hold af alle. Tre mand i top 15 for Belkin og to i top 6 for AG2R.

Så er det på plads.
Silkeborg IF
Skrevet af Zola
He he :)

Det var kravene til ikke at dumpe; ikke til at få topkarakter.
L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af SotD
Astana: 12 (Fordi de har 1+20)
AG2R: 12 (Fordi de har 2+6)
Belkin: 12 (Fordi de har 9+10+15)
Movistar: 12 (Fordi de har 4+19)
Giant: 12 (Fordi de har 4 etapesejre)
Tinkoff-Saxo: 12 (Fordi de har 3 etapesejre og prikker)
FDJ: 10
Omega-Pharma: 10 (Fordi de har 3 etapesejre)
BMC: 7
NetApp: 7
Trek: 7 (Fordi de har 8+12)
Cannondale: 4 (Fordi de har grøn trøje)
Europcar: 4
lotto: 4
Katusha: 4
Bretagne: 2
Lampre: 2
Team Sky: 2
Garmin: 2 (Fordi de har en etapesejr)
IAM: -2 (fordi de ikke er i top 20 og ikke har en etapesejr)
Orica: -2 (Fordi de ikke er i top 20 og ikke har en etapesejr)
Cofidis: -2 (Fordi de ikke er i top 20 og ikke har en etapesejr)

Er det sådan det skal forståes?
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Det var kravene til ikke at dumpe; ikke til at få topkarakter.


Hvad kræver det så at få topkarakter?
Silkeborg IF
Skrevet af Zola
Hvis jeg lige smider mine topkarakterer igen.

Astana (4, +1+20, +Bjerg2) 13

AG2R (1, +2+6, +Hold1, +Ung2) 11
Tinkov (3, +Bjerg1) 11

Giant-Shimano (4) 10
Omega-Pharma (3, +Ung3) 10
FdJ (0, +3, +Ung1) 10


Astana: 4 etapesejre, samlet vinder og 2´er i bjerg

AG2R: 1 etapesejr, samlet 2´er, en 6. plads, vinder af holdkonkurrencen samt 2´er i ungdoms.

Tinkov: 3 etapesejre og vinder af bjerg

Giant: 4 etapesejre

Omega: 3 etapesejre og 3´er i Ungdoms

FdJ: Ingen etapesejre, men samlet 3´er og vinder af ungdoms

Der er altså flere ting, men hvis man skal hæve sig over middelkarakteren, skal man have flere etapesejre eller vinde en af de øvrige konkurrencer.

Der er selvsagt ikke noget eksakt svar, og man kan ikke nødvvendigvis objektivisere alle resultater. Det er jo et eller andet sted et skøn, hvad man vægter højest af 3 etapesejre samt en trøje ctr 4 etapesejre elller 1 etapesejr i fht en top-10.

Jeg er absolut ikke tilhænger af subjektive karakterer baseret på forventninger.
L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af Il_Preferito
Der er bare nogle af de ting du regner med der er lidt svære at tage seriøst, især når du kritiserer mig for at basere mine på forventninger før løbet.

Hvorfor skal det regnes med at Nibali bliver nr. 2 i bjergkonkurrencen? Det er da komplet ligegyldigt for både ham og Astana.

Og at Kwiatkowski bliver nr. 3 i ungdomskonkurrencen skal da sgu da heller ikke være positivt. Han slutter en time og et kvarter efter Pinot.

Jeg er sådan set ligeglad med hvad du er nået frem til, for det er - som du selv er inde på - subjektivt, men hvorfor kritisere min, når din egen er ret hullet? Det giver jo ingen mening at belønne nogle af holdene for at have en mand i top 20, bare fordi der er 22 hold med - I hvert fald ikke hvis du ikke samtidig har ladet det gælde negativt hos dem der mangler, eksempelvis OPQS, Giant og Tinkoff.

P.S. Det er ikke "et eller andet sted" et skøn. Det er, præcis som mine, et skøn.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Og for lige at knytte en sidste kommentar til indlæggene omkring Nibali - nok særligt til markaap.

Nibali kørte 11km alene på Hautacam i "let modvind" - Det tog 37.30(eller 37.40 alt efter hvem man tror på), og betyder at han producerede 6.3 w/kg i den tidsperiode. Det er på niveau med Froomes bedste tal fra sidste år, når perioden er så lang. Og det var i uge 3 i en Tour ret mange betragter som hårdere end den Froome vandt sidste år.

Til(ringe)sammenligning producerede Froome, så vidt jeg husker, ikke ret meget mere end 6.1 på 20. etape til Le Semnoz sidste år.

Det er ikke eksakt videnskab, og som Hicks også har været inde på, så er det håbløst at blive ved(også selvom jeg gør det alligevel), men han havde været der. Og jeg tør godt melde ud at han ikke havde tabt Touren med mange sekunder, når man regner hans gevinst på 5. etape med ind.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
annonce
0