Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af UdAfBusken
Hjemmebanefavoritten Dani Diaz smadrede konkurrenterne fuldstændigt på 4. etape af Tour de San Luis. Quintana blev 4´er 56 sekunder efter. Nu ser den samlede sejr rimelig sikker ud for Diaz, selv om han (måske) kommer til at sejle rundt på enkeltstarten.
Skrevet af SotD
Nu ved jeg ikke om alle argentinere bare er helt vildt dårlige på en enkeltstartscykel, men han blev da nr. 2 i de nationale mesterskaber i enkeltstart for et halvt år siden (give or take). Sidste år, i samme løb, tabte han godt nok 4 minutter på enkeltstarten, men da lå han allerede 8 minutter efter i det samlede klassement, som nr. 29. Året forinden blev han nr. 9 samlet i Vuelta a Bolivia, bl.a. fordi han blev nr. 10 på enkeltstarten - Men det kan selvfølgeli have været en bjergenkeltstart (eller rettere, det var det nok). Samme år blev han i øvrigt nr. 22 i Tour de San Luis, hvilket var nok til at vinde løbet samlet (Han tabte 1:18 til Swein Tuft, og der var bl.a. Kwiatkowski, Nibali, Malori, van Garderen, Chavanel osv. kilet ind imellem). Det år vandt han ingen af etaperne.

Billedet gentager sig hvis vi går længere tilbage...

2012:
Vuelta a Bolivia TT: 20
Tour do Brasil TT: 17
Tour de San Luis TT: 12

Så det virker sandsynligt at han taber imellem 1 og 2 minutter på enkeltstarten, og det vil jo i så fald være til ryttere som Brajkovic, Kwiatkowski og hvad de nu hedder dem der kunne være interesseret i at køre efter sejren på sådan en.

Hvor har du fået idéen fra, at han sejler rundt på enkeltstarterne?
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
At han bliver nr. 12 på en enkeltstart i Vuelta a Bolivia over 4 minutter efter vinderen kan jeg ikke se skulle være er argument for at han ikke skulle være dårlig på enkeltstarten. Niveauet på tt´er er væsentligt lavere i Sydamerika end Europa. Derudover skrev jeg, at den samlede sejr ser nogenlunde sikker ud på trods af hans tvivlsomme tt egenskaber, hvilket indikerer, at jeg ikke tror at han smider mere end 1 minut til de andre konkurrenter. Dem, der truer i klassementet, er jo heller ikke ligefrem eksperter på enkeltstart.
Skrevet af SotD
Okay, i min optik er der godt nok forskel på at tabe under et minut på en 20km TT og så potentielt at "sejle" rundt. Og hvis enkeltstarten i Bolivia netop er bjergenkeltstart, så skulle den nok ikke have været med overhovedet...

Jeg kan bare ikke se, noget der skulle indikere at han sejler rundt. Men hvis du mener at han med en 20. plads, sejler rundt, så er det nok bare et fortolkningsspørgsmål.
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
Nu var det heller ikke ment som at han nødvendigvis kommer til at sejle rundt. Pointen var, at selv i tilfælde af at han kommer til at køre en elendig enkeltstart, bør han stadig kunne vinde løbet samlet.
Skrevet af SotD
Ja okay... Og ja, det har du ret i. Han vinder sandsynligvis. Især med tanke på, at han har gjort det før :)
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Og med tanke på at det er i Sydamerika..


Nu vi snakkede om Evans i går, så melder BMC efter dagens etape, at man ikke længere har en defineret leder, men begge må gå efter klassementet. Vild nok melding med tanke på hvor godt Evans har set ud og at det er hans sidste World Tour-løb. På hjemmebane.

Der var i øvrigt et monster styrt til slut, hvor blandt andre Porte var nede. Han skulle dog være ok og de satser stærkt på at gøre morgendagens etape hård.

Det kan i øvrigt anbefales at tjekke videoen fra Jeremy Roys onboard-kamera:
https://www.youtube.com/…Py_7pYVF664

Hvordan han undgår Katusha-rytterens cykel kommer jeg nok ikke til at forstå foreløbig.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Den må have hængt fast i IAM-rytteren i lige præcis lang nok tid, til at den bliver slynget udenom ham, eller bare rammer en smule.

Men det virker ret vildt.

Jeg må indrømme, at jeg glæder mig lidt til i morgen, du har sat nogle forventninger op Il Pref.

EDIT:

Stærkt løb fra UniSA-Australia med to etapesejre fra Bobridge og Von Hoff samt Haig i en god position til at slutte i top 10 samlet.
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
Nå, Daniel Diaz gjorde alle mine bekymringer om hans evner på tt´en til skamme. En tiendeplads blev det tid, 42 sekunder efter Malori og bedst af alle Klassementsfolkene (sammen med Sepulveda). Det hjælper nok også, at han sandsynligvis er noget tættere på topformen end konkurrenterne, men ikke desto mindre er det imponerende, det han har gang i. Jeg tror i øvrigt ikke, at det er fuldstændigt udelukket, at vi kommer til at se ham i Europa på et tidspunkt.

Det bliver en spændende etape i Australien. Det overrasker mig lidt, at Dennis (formodentlig) bliver sidestillet med Evans. 7 sekunder er ikke ret meget, specielt ikke med bonussekunder, og Evans så en del skarpere ud forleden, da det blev stejlt. Mit bud er en top 3 placering på etapen og samlet sejr til Evans (ikke det mest satsede bud). Dumoulin bliver også farlig, tror jeg, men han har ikke accelerationen til at smide de andre. Ruben Fernandez fra Movistar er også være at holde øje med.

Hvis man ikke har mulighed for at se løbet live, kan det snbefales at besøge Cyclinghub15´s youtube kanal. De plejer at oploade genudsendelserne meget hurtigt og uden spoilere.
Skrevet af Il_Preferito
Som lovet, ingen kunne følge Porte på Willunga.

Dog et voldsomt imponerende ridt af Rohan Dennis, der bevarer sin føring med 2 sekunder. Fantastiske billeder af den unge australier, der for alvor måtte bide tænderne sammen, da Porte sparkede igennem anden gang. Evans gik ret hurtigt kold i Portes acceleration, så det var nok det BMC lidt havde på fornemmelsen - formen manglede lige det sidste for den gamle.

Jeg er en lille smule bitter over at mit bet på Doumulin i top 3 samlet kikser med 2 sekunder også.

Og ganske rigtigt også flot kørsel af unge Ruben Fernandez. Han ser spændende ud i en ellers lidt talentfattig spansk cykelsport.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Flot kørt af Porte må man sige...

Jeg faldt lige over det her billede fra styrtet i går:
https://pbs.twimg.com/me…cAA48WN.jpg

Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt SKY rytteren klapper af idioterne, eller om han står i kamp-position til at tage resten ned, når de kommer forbi :)
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Stannard prøver at holde balancen. Han ryger forover cyklen i styrtet og prøver at blive på benene.

Du kan se den som Vine her:
https://vine.co/v/OII61OXQen6
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Det var en joke. Jeg er godt klar over, at han er røget af cyklen. Det var bare et af de der "In the moment" billeder.
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
Flot kørt af Porte. Han har vist lært et trick eller to af Froome.

Jeg er dog mere imponeret over Dennis. Jeg havde ikke regnet med, at han ville være klart stærkere end Evans og Dumoulin. Det bliver spændende at se om han får lov at køre sin chance i nogle af de større løb i år.

Ruben Fernandez viste også gode ben. Hans udvikling så ud til at være gået lidt i stå sidste år, men måske havde han "bare" brug for at løft niveaumæssigt for at fortsætte udviklingen.

Stigningen blev lidt for hård for Dumoulin, men han viser godt nok imponerende alsidighed. Han er allerede et monster på enkeltstarterne, han kører fornuftigt opad, specielt på de korte stigninger er han god og så har et ganske godt punch, specielt i spurterne hvor det stiger en smule. Han har egentlig også vist, at han godt kan begå sig i flandersk terræn med brosten og små, skarpe stigninger.
Skrevet af SotD
Der er vel OK chance for at Rohan Dennis kan få lov til at vise sig frem i år, nu hvor Cadel Evans er væk.

Nu er der vel kun følgende, som er konkurrenter til en kaptajnrolle:
Tejay van Garderen
Damiano Caruso
Taylor Phinney
Samuel Sánchez
Peter Stetina
Peter Velits

Velits og Sánchez er ikke hvad de har været, og selvom Sánchez sikker skal have en delt lederrolle (eller enlig lederrolle) i Vuelta a España, så ville det give mere mening at give lederollen til Rohan Dennis.

Damiano Caruso og Rohan Dennis kunne være en spændende kombination til Giro d´Italia. Man må formode at Tejay skal køre Tour de France igen, og hverken Stetina eller Phinney har hvad det kræves for at slå igennem i de store løb, eller også skal de i hvert fald have udviklet sig.

Personligt troede jeg at Taylor Phinney ville blive interessant i løbet af sidste sæson, men det skete aldrig rigtigt, så han er nok slet ikke i spil til en kaptajnrolle, og han klatrer da også jammerligt. Peter Stetina er en spændende type, men han har ingen resultater der indikerer at han skulle være i stand til at køre top 10 i en Grand Tour - hverken i år eller i fremtiden.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Personligt troede jeg at Taylor Phinney ville blive interessant i løbet af sidste sæson, men det skete aldrig rigtigt.


Det har det med at være hæmmende for præstationen, når man i maj måned styrter sig til et sæsonafsluttende benbrud. Derudover kan jeg ikke se, hvad relevans han i det hele taget har for en diskussion om, hvorvidt Rohan Dennis kan blive kaptajn i større løb, da han som du selv siger ikke er nogen klatrer.

Jeg er dog enig i, at Dennis selvfølgelig må stå bag Tejay til Touren (omend rutens beskaffenhed ikke tiltaler nogen af dem synderligt). Jeg tror ikke han vil kunne klare sig bedre end Sánchez i Vueltaen (han blev alligevel nummer seks sidste år i et enormt stærkt felt), men det kunne overvejes om ikke det ville have større fremtidsperspektiver at lade Dennis prøve sig af som kaptajn.

Giroen kunne Caruso nok få for sig selv, da Dennis sikkert skal spares til en hjælperrolle i Touren. Men det er selvfølgelig kun gisninger.
Skrevet af SotD
Det har det med at være hæmmende for præstationen, når man i maj måned styrter sig til et sæsonafsluttende benbrud. Derudover kan jeg ikke se, hvad relevans han i det hele taget har for en diskussion om, hvorvidt Rohan Dennis kan blive kaptajn i større løb, da han som du selv siger ikke er nogen klatrer.


Det handler udelukkende om, at jeg troede at han ville/kunne udvikle sig til en klassementtype. Ikke nødvendigvis en god klatrer, men en habil en af slagsen, som kunne køre med om top 10 placeringer i de lidt "nemmere" etapeløb, med enkelte stigninger.
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
Er Phinney ikke kæmpestor? Han har jo også først og fremmest satset på enkeltstarter og de sidste par år har han forsøgt sig i forårsklassikere, med Paris-Roubaix som hovedmål.

SotD, hvad mener du med at han klarede sig jammerligt sidste år? Som sagt brækkede han benet i de nationale mesterskaber i maj og var ude resten af sæsonen. I foråret kørte han okay i klassikerne, men det blev ikke til noget stort.
Skrevet af SotD
Jeg har aldrig sagt at han klarede sig jammerligt. Læs mit indlæg ordentligt.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Taylor Phinney er 1.96m og vejer godt 85kg - Han bliver aldrig klassementrytter og det har han mig bekendt heller aldrig udtrykt ønske om. De eneste klassementfolk i samme luftlag jeg kan komme i tanke om, er Bradley Wiggins og Ryder Hesjedal, som dog begge er 5-10cm mindre og i topform er minimum 10kg lettere.

Det har altid været hans største ambition at udskifte U23-titlen i Paris - Roubaix med en hos de voksne.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
annonce
0